Ovo je prosvijetljujuće.
– i gospon Lorisa su prosvijtlile dionice Đakovština, Ingra, IGH….
– je li tako gospon Loris ??????
– a pogledajte kako su te i tome slićne dionice prosvijetlile našeg gospon Spliću.
– spis je podugi da ne nabrajam počev od gospon Milušića….
– a ti ameri vam ulažu u K-1.
– ali zato mi imamo najbolje borce u tom K-1 počevši od gospon Filipovića…
– I love this game.
Pozdrav !
Investicijski fondovi.
– prije ove INE u investicijskim fondovima sam imala maje od 2% portfelja.
– po nekom planu iduće godine će mi biti u tim fondovima cca 3-5% portfelja.
[/quote]
Za fondove koji ulažu vani se slažem, to ima smisla i vidi se po njihovim prinosima.
Koji smisao ulagat 2-3% portfelja u bilo što? Samo razvodnjavaš plan.
5 dionica (toliko kvalitetnih ima na ZSE u svakom trenut) i jedan emerging ili us fond je sasvim dovoljno. Mislim da si se previše uživila u ovu profesionalni investitor spiku.
Znam da fondovi kupuju udjele u drugim fondovima, sam da mi je znat kak na taj način disperziraju rizik… jer sistematski rizik takvim ponašanjem raste ekponencijalno.
Znam da fondovi kupuju udjele u drugim fondovima, sam da mi je znat kak na taj način disperziraju rizik… jer sistematski rizik takvim ponašanjem raste ekponencijalno.
to ti je fondovska "sekuritizacija"…tako da kad jedan vrisne, idu lančano svi za njime [thumbsup]
Evo još jednom Ivani ja nisam druko za Đakovštinu ,međutim nije tu ni Lopina niko nije kriv največi je krivac ova lopovska država tj pojedinci a vjerujte mi smo im stali na glavu i i još malo budu mrdali repom,Da nevolim Đakovštinu nebi tu ni živio,kaj ja vama imam objašnjavat …..ok u pravu si…..samo Đakovština ima veliku budučnost samo ako nedođu kao ovi iz pan peka pa odvezu za zzagreb sve nove strojeve legalno..,za razliku od nih Pipunič je pošteniji ,,,,, [wink]
bravo, samo naprijed. "Ja bih izbjegavao investirnje u instrumente iz kojih se tesko izlazi ili se izlazi sa ogromnim financijskim gubitkom". Ovo je prosvijetljujuće.
Netko moze priustiti da se od novaca oprosti na 20 godina. Netko moze priustiti cijenu izlaska od 30%, u zamjenu za 2% prinosa. Netko moze priustiti ulaganje u instrumente koji su puni problematicnih obveznica, u trenutku kada citav svijet printa novac.
Ja ne mogu pa onda takve investicije izbjegavam. Nemozemo svi podnjeti istu kolicinu rizika, niti svi mozemo uzeti rizik na period od 20 godina. Ja se divim onima koji mogu.
Investicijski fondovi.
[/quote]
Za fondove koji ulažu vani se slažem, to ima smisla i vidi se po njihovim prinosima.
5 dionica (toliko kvalitetnih ima na ZSE u svakom trenut) i jedan emerging ili us fond je sasvim dovoljno. Mislim da si se previše uživila u ovu profesionalni investitor spiku.
[/quote]
Zbog cega brokerske kuce ne nude mogucnost kupnje udjela u fondovima ?
Vani mozes kupovati i prodavati udjele u fondovima isto kao sto kupujes i dionice, opcije, ETF-ove i slicno.
Ja se recimo ne kuzim u real-estate firme a zelim imati dio portfelja u tom sektoru. Onda kupim udjele u tom fondu.
kodt prodao, pa nema dosadnije dionice na burzi, nosi dividendu i uprava ok, ali dionica za spavanje i jako napumpana kao i atgr, koei ili atpl.
gospon Loris.
– nadam se kako se ne ljutite što vas zovem Loris, pa puno je ljepše ime nego to koje sada imate.
– ali tu se s vama potpuno slažem za dionicu KODT.
– stvarno je i više nego dosadna dionica, i danas sam tu bila na kupnji s desetak dionica i nitko da mi išta uvali.
– a kako vidim stalno dobro pada, evo nje s preko 2.000kn ubrzo na 900kn.
– nego gospon Loris.
– primjetila sam kako ste u zadnje vrijeme počeli otkrivati i neke dionice koje su i više nego o.k.
– ali vidim i po tom vašem trenutnom izboru dionica kako vas još uvijek privlače dionice tipa Đakovština.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
kolega Ivan,
ma zovite vi mene kako zelite i tako do sada imam nekoliko imena po forumu, ali ne razumijem zasto stalno pisete u zenskom rodu kada znamo da ste musko ?
o dionicama ;
kodt je na istoj cijeni i to znamo pa neznam zasto inzistirate na popustu od 50% ?
kako ja vidim stavri samo ce vam dividenda naredne godine biti 50% s popustom, a likvidnost dionice uskoro je postaviti u trecu kotaciju ili nelikvidne .
da li imate sto dodati za ;
ddjh, blje, adrs, ingr, podr ?????
ili ce tam poslije pricati kako ste nam govorili o tome ?
Investicijski fondovi.
[/quote]
[/quote]
Ja se recimo ne kuzim u real-estate firme a zelim imati dio portfelja u tom sektoru.
[/quote]
Nude, ne znam u kojem opsegu, ali nude.
Investicijski fondovi.
[/quote]
[/quote]
Ja se recimo ne kuzim u real-estate firme a zelim imati dio portfelja u tom sektoru.
[/quote]
Nude, ne znam u kojem opsegu, ali nude.
[/quote]
Ja nemam niti jedan na ponudi. Koje ti mozes kupovati ?
Nisam se nikad zanimao, al znam da mogu Agramove cash i bond fondove.
Vjera mi ulagat u instrumente koji nisu na službenim tržištima.
BRIN-R-A
MCAP 506.000 po 20 je 11,2 mil kn,,NAV 50,50,diskont 59%
trenutna strategija dividendne dionice,valjda prate Ivaninu strategiju
2009.dividendni prinos cca 1,3 mil.kn.
1,3:11.2=11,6% dividendni prinos na naš ulog,zašto je to tako jeftino jer efekt ina će isto
dizati i vrijednost imovine.
Zašto se ne udruže malo veći investitori ,recimo sindikat,preuzmu većinski paket za pet šest
miliona kn,rasprodaju sve,likvidiraju fondi skinu 50% u kratkom raszdoblju.
Fimaši zaslužuju da ih se odere do kosti i to treba raditi sada dok im je teško i dok su nelikvidni.
Na ZSE teče med i mlijeko!
gospon Loris.
– vidite li što se sve ne događa jednom investitoru kada pogubi veću kolićinu love.
– tada noću sanjate bijele miševe.
– na ulici kada vidite staru babu odmah uočite kako je to dobra prilika za vas.
– još ste zaboravili nadodati brkove, bradu, dlakave noge.
– e vidite kakvi su ti likovi s dudicom.
– najprije ide drukanje do besvijesti, zatim značajan gubitak love, a potom se srame starog nicka i izmišljaju neki novi.
– zanimljivo je kako ti novi likovi s dudicom doslovno sve znaju, ali izdaje ih stil pisanja.
– i opet nakon nekog vremena počmu drukati na određenim dionicama, to što će oni vas zahebati u vašim financijama ako njih pratite, hebe se njima ako su vas zahebali.
– i još će vas kasnije zahebavati kako ste nepismene ovce.
– stil je uglavnom poznat, a potom ide normalno opet novi lik, nova dudica.
– ma kako vas nije samo sram, stidite se.
– a ja sam Ivana.
– već godinama pišem na ovoj temi.
– uspješno vodim jedan mali fond.
– i nikada nisam imala potrebu otvarati neke druge nickove, tu razgovarati sama s sobom, mnogima ni to nije strano, i sebi dijeliti stotke.
– gospon Loris, želim vam što veće gubitke na ovoj burzi.
– ali zbog toga što nemate pojma o ulaganju nemojte u te gubitke vući i ostale forumaše.
– a što se tiće moga pisanja na ovoj temi, većina dionica o kojojim sam pisala je ostvarila barem neki rast, odnosno lova se u ovoj korekciji barem nije izgubila.
– I love this game.
Pozdrav !