@pofuk – TEP.
– samo zbog vas sam napisala par postova na temi TEP.
– neke su moderatori i izbisali s razlogom.
– takve su vam te ultra nelikvidne dionice.
– neke imam i ja u svom portfelju, ali tu je jako važno da vam te dionice ne predstavljaju veliki postotak u portfelju.
– e sada ako nose dividendu ili ako solidno posluju ne trebate se brinuti.
– jednostavno zaboravite na te dionice, odregistrirajte ih i prebacite na skdd da ih niti ne gledate.
– jer sada tu možete doći u napast da ih za nikakve novce prodate, ako se radi np. o Đakovštini tada prodati bez razmišljanja.
– i ja ponekad uđem u te tvz. glupe investicije, ponekad mi odrade lijepi rast, a ponekad ih se rješavam s gubitkom ***obrisano***.
– a za taj TEP vam je jedina nada Splićo.
– jer će jedino on kupiti veće količine na 17kn.
– ali trenutno od Spliće nikakve koristi, evo u kratkom vremenskom periodu je bankrotirao dvaput.
– a sada se strpite par mjeseci dok gospon Splićo ne skupi dostatnu količinu boca i ponovno se vrati na burzu.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. pofuk vi imate veze na Prvoj generaciji pa pokušajte da vam srede koju transakciju INE dok se to još kod njih može kupiti po 1.711kn, ali nemojte se buniti i ako treba dati 100kn više, jer vam je to trenutno i više nego povoljna cijena za ulazak u INU.
ha ha ha ha ha ….da veze imam……pa proklinjem sve te i takve veze u zivotu kaj sam imo
pofuk
INGRA dokapotalizacija 7,5 mil dionica po 20, BV 37 cijena 16,50 ide prema 18 do kraja sedmice
SUNH dokapitalizacija po 25 BV oko 30, cijena dionice 30
BADEL dokapitalizacija po 200,sadašnji BV 250,budući od 225 i više,cijena dionice?
Mislim da su ovo najbolje kupnje.Naravno,SUNH ni štapom.To je preskupo!
Čudim se IVANI što nije prepoznala potencijal INGRE i da ima tako loše mišljenje o toj dionici.
Naravno,ne na potencijal rasta na 400 nego na 16,a sada nema ni keša jer jer ulupala keš u
fondove gdje će se dobit od INE razvodniti.
Na ZSE teče med i mlijeko!
@pofuk – TEP.
–
– a za taj TEP vam je jedina nada Splićo.
– jer će jedino on kupiti veće količine na 17kn.
– ali trenutno od Spliće nikakve koristi, evo u kratkom vremenskom periodu je bankrotirao dvaput.
– a sada se strpite par mjeseci dok gospon Splićo ne skupi dostatnu količinu boca i ponovno se vrati na burzu.
– I love this game.
Pozdrav !
Zar nije taj Splicu proprdio lovu u kockarnicama Las Vegasa?
Informanka.
– evo i danas JNAF +2.07%, ali ovaj put uz malo veći promet od 171.361kn.
– a i moj portfelj danas u lijepom plusu od +1.34%.
– a crobex u sitnom plusu +0.09%, a onaj crobe10 u dobrom minusu.
– a možda je važno i u kojim ste dionicama.
– je li ovo ide što na bolje ??????
– je li tko zna jesmo li došli na onaj pravi put ?????
– zašto ne žele moje novce u investicijskom fondu ??????
– I love this game.
Pozdrav !
Vrlo dobar, 4
Mozes ti i bolje. Je su li ti u OTP-u primili novce ?
Mogla si pokusati i u Erste i njihovi imaju puno INA-e
[/quote]
Jesu, jesu.
http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/otp-indeksni-obustavljen-otkup-i-prodaja-udjela-zbog-ine,100225.html
Ivana, koji je smisao kupovanja investicijskih fondova?
Informanka.
– evo i danas JNAF +2.07%, ali ovaj put uz malo veći promet od 171.361kn.
– a i moj portfelj danas u lijepom plusu od +1.34%.
– a crobex u sitnom plusu +0.09%, a onaj crobe10 u dobrom minusu.
– a možda je važno i u kojim ste dionicama.
– je li ovo ide što na bolje ??????
– je li tko zna jesmo li došli na onaj pravi put ?????
– zašto ne žele moje novce u investicijskom fondu ??????
– I love this game.
Pozdrav !
Vrlo dobar, 4
Mozes ti i bolje. Je su li ti u OTP-u primili novce ?
Mogla si pokusati i u Erste i njihovi imaju puno INA-e
[/quote]
Jesu, jesu.
http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/otp-indeksni-obustavljen-otkup-i-prodaja-udjela-zbog-ine,100225.html
[/quote]
Transakcije u fondovima su jučer obustavljene što znači da su se malo mudriji mogli ukrcati u petak. Hm!
Transakcije u fondovima su jučer obustavljene što znači da su se malo mudriji mogli ukrcati u petak. Hm!
Ivana je jos mudrija ona se nakrcala prije 6 mjeseci.
Investicijski fondovi.
– prije ove INE u investicijskim fondovima sam imala maje od 2% portfelja.
– po nekom planu iduće godine će mi biti u tim fondovima cca 3-5% portfelja.
– morate znati kako većina investicijskih fondova ulaže u druge investicijske fondove zbog disperzije rizika.
– i zgodni su zbog ulaganja np. bric fondovi, žetite uložiti sitnu lovu na ta tržišta, pa što će te sada ići proučavati sve njihove dionice.
– tada je najbolje i najjednostavnije kupiti fond koji tamo investira.
– i prije sam bila manjim dijelom u toj fondovskoj industriji i većinu na vrijeme rasprodala.
– sada sam procijenila kako je možda opet vrijeme za neke od tih fondova.
– jako su važne akcije bez ulaznih naknada, koliko fond uzima love za vođenje te izlazna naknada.
– pa to je slićno lovi u banci, keš pozicija, kada vidite bolju priliku na burzi bar je to jednostavno prodati.
– ili ako vidite pad tržišta, iz nelikvidnih dionica je nemoguće izići, ponekad i iz onih likvidnijh, a iz tih fondova izlazite bez problema.
– ali napominjem, nikako tu uložiti neku veću lovu iz portfelja, jer najveću lovu za svoj portfelj možete učiniti vi osobno, jako je malo onih koji će se truditi kako bi vi zaradili što više.
– ali opet kada gledam prinose nekih fondova i moj prinos ispada da je velika šteta za moj portfelj to što sam ja osobno radila s svojim novcima,
– trenutna situacija je takva da su čak 22 dionička fonda imali bolji prinos od mene.
– ali borim se i ja s njima, još par tjedana i vidjeti ću pravu situaciju, jer ipak sam ja trgovala na ovom našem TK, dok je većina fondova trgovala na rastućim tržištima.
– I love this game.
Pozdrav !
Evo stvarno nemože biti dosadno na forumu kad je tu Ivana,evo žena nam obijašnjava šta su investiciski fondovi itd ,a skužil sam da se razumije u poloprivredu to nemoš vijerovat i stvarno brine se za nas sve
čudo od žene,da Ivana nisam izgubil sve več sam dio uložil u nešta drugo,budeš ti pisala za 2 godine,nebavim se poljoprivredom i za razliku od vas kockam sa svojim zarađenim novcem ne nasljeđenim itd.Sigurno neču više puno ulagat u domače tržište za mene je nelikvidno nešta če iči do nove godine a onda se držite do 1.4.2011,kao i obično i ranijih godina samo ova je preživljavanje. [thumbsup]
osim ine, a time i janafa mislim da bi u prelazu godine moglijako dobro proci i dionicari ingre nakon danasnjih vijesti.
kupio nesto sitno ingre, a inu prodao dan prije objave .
ddjh mi izgleda potencionalno dobra dionica previse podcjenjena, kupio sitno.
adrs, samo je pitanje da li ide u inu ili hep ulagati, a onda bum dionice , malo kupio .
kodt prodao, pa nema dosadnije dionice na burzi, nosi dividendu i uprava ok, ali dionica za spavanje i jako napumpana kao i atgr, koei ili atpl.
belje, kupio sitno, ali planiram puno vise.
zao mi je da nemam vise novaca za ingru i podr, ali ne i igh koje dionice imam, oni su nekako blijedi, a dionica napumpana iako sam ja kupovao po preko 10.000 kuna.
podravka, jako dobra prica za sutra, ali fali bonbona za kupnju.
az profit. ako prodaju svoj udio u INA-i, samo na tome cijena udjela ide 5,3% gore. tko nalazi svoj interes u tome, nek se poblize raspita o naknadama, povlacenju novca, poticaju od 750 kn na 5000 kn godisnje. nazalost, nema vise povrata poreza, ali to bi bilo "too much".
Mislim da se iz ovoga novac nemoze povuci ili je povlacenje uz ogroman gubitak. Po meni dva su razloga zbog cega ulaganje u dobrovoljne mirovinske fondove nije atraktivno.
1) U zemlji nestabilnih financija vrlo je bitno da mozes brzo i jeftino povuci novac iz svojih investicija. Ako se situacija sa drzavnim financijama pogorsa zarobljen novac moze znaciti veliki gubitak. Jos gore, taj novac ti moze biti vrlo potreban u teskoj ekonomskoj situaciji, a ti do njega nemozes doci.
2) U skoroj buducnosti gradanima Hrvatske ce biti dostupno puno vise investicijskih instrumenata po puno nizim cijenama. Pitanje je da li ce ti uopce biti potreban dobrovljni miroviski fond jer ces sam uz puno manji trosak moci ulagati u iste financijske instrumente kao i dobrovoljni fond. Recimo ja imam svoj mirovinski account i kupujem izmedu ostalog i obveznicke ETF-ove. Cijena tih ETF-ova je 0,1% godisnje. Novac mogu podici kada mi god zatreba, a kako su ETF-ovi likvidni trosak izlaza je mali.
Jos gora opcija je ulaganje u zivotna osiguranja. Ja bih izbjegavao investirnje u instrumente iz kojih se tesko izlazi ili se izlazi sa ogromnim financijskim gubitkom.
[/quote]
bravo, samo naprijed. "Ja bih izbjegavao investirnje u instrumente iz kojih se tesko izlazi ili se izlazi sa ogromnim financijskim gubitkom". Ovo je prosvijetljujuće.
kodt prodao, pa nema dosadnije dionice na burzi, nosi dividendu i uprava ok, ali dionica za spavanje i jako napumpana kao i atgr, koei ili atpl.
gospon Loris.
– nadam se kako se ne ljutite što vas zovem Loris, pa puno je ljepše ime nego to koje sada imate.
– ali tu se s vama potpuno slažem za dionicu KODT.
– stvarno je i više nego dosadna dionica, i danas sam tu bila na kupnji s desetak dionica i nitko da mi išta uvali.
– a kako vidim stalno dobro pada, evo nje s preko 2.000kn ubrzo na 900kn.
– nego gospon Loris.
– primjetila sam kako ste u zadnje vrijeme počeli otkrivati i neke dionice koje su i više nego o.k.
– ali vidim i po tom vašem trenutnom izboru dionica kako vas još uvijek privlače dionice tipa Đakovština.
– I love this game.
Pozdrav !