Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– a jučer im je vijest o INI podigla cijenu na burzi za +5.52%.

Uz promet od 40000 Kuna. Doduse nisu ni padali na velikom prometu.
[/quote]

Informanka.

– evo i danas JNAF +2.07%, ali ovaj put uz malo veći promet od 171.361kn.
– a i moj portfelj danas u lijepom plusu od +1.34%.
– a crobex u sitnom plusu +0.09%, a onaj crobe10 u dobrom minusu.
– a možda je važno i u kojim ste dionicama.

– je li ovo ide što na bolje ??????
– je li tko zna jesmo li došli na onaj pravi put ?????
– zašto ne žele moje novce u investicijskom fondu ??????

– I love this game.
Pozdrav !

http://www.pocmania.com/friend.php?user=josipmilakovic ma rusi ce sve preuzet na kraju

Zanimljivosti.

Prva generacija.

– dosta toga što se je tu radilo, sam doznala.
– ali ovo će vas zanimati,
– neće biti nikakvog problema odregistrirati dionice i prijaviti ih na neku drugu brokersku kućicu.
– to će se već ovog tjedna moći odraditi.
– do 150.000kn love s brokerskog će te također moći dobiti bez problema, ali će te morati biti strplivi i malo sačekati.

– a svi vi kešolovci koji imate preko 150.000kn možete se pozdraviti s tim novčićima jer ih najvjerojatnije više nikada u životu nećete vidjeti.
– ja stvarno mrzim te kešolovaca koji su ulazili u dionice da bi skidali par posto pa onda idemo rušiti tržište i tu na ovom Poslovnom pisati sve najgore o tržištu i dionicama.
– e sada su vam ta 2% zarade došla glave, sve ste pogubili.
– ali isto mi vas je žao, ne zbog vas, nego zbog tržišta.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. a nije da nema tih s preko 150.000kn, pa na toj Prvoj generaciji ima 2.200 investitora.
– a što će se tek obićna raja veseliti, već čujem, tako i treba tim kapitalistima.
– a takva vam je ova zemlja.

Pa tko normalan konstanto drži veće iznose gotovine na računu kod brokera? Kamata ako je uopće ima je mizerna…ne vjerujem da takvih ima puno. Shodno tome samostalni trejderi koji vrte velike novčane iznose ( a takvih gotovo da i nema više na ZSE zbog nemogućnosti day-trejdanja na veće iznose) mogu uvijek kupiti na đem-do s obzirom da je rok za namiru tri dana, a takvi su omiljeni klijenti svakome brokeru te ovaj neće odbiti transakciju sve i ako nema dovoljno sredstava na računu.

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

– a svi vi kešolovci koji imate preko 150.000kn možete se pozdraviti s tim novčićima jer ih najvjerojatnije više nikada u životu nećete vidjeti.
– ja stvarno mrzim te kešolovaca koji su ulazili u dionice da bi skidali par posto pa onda idemo rušiti tržište i tu na ovom Poslovnom pisati sve najgore o tržištu i dionicama.

sjajne vijesti za burzu, ovi 100% in će dokupit pa to onda leti gore.
jel se 2,94% kvalificira kao par posto? [kiss]

– ne stavljajte mi ljutu travu na ljutu ranu.
– kao da je meni drago što mi je prinos tako mali.
– ali ide nabolje, danas plus od +1.34% .
– a imam i dionica INE koje knjižim po staroj cijeni.
– ovih dana intenzivno ubacujem keš na burzu i u inv. fondove.
– pretežno sam u dionicama.
– vjerujem u rast tržišta.
– možda što od toga i bude.
– idem na sve ili ništa, kockam se, ili dobar plus ili letim u dobar minus.
– što je tu je.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Informanka.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Vrlo dobar, 4

Mozes ti i bolje. Je su li ti u OTP-u primili novce ?
Mogla si pokusati i u Erste i njihovi imaju puno INA-e

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– ne stavljajte mi ljutu travu na ljutu ranu.
– kao da je meni drago što mi je prinos tako mali.
– ali ide nabolje, danas plus od +1.34% .
– a imam i dionica INE koje knjižim po staroj cijeni.
– ovih dana intenzivno ubacujem keš na burzu i u inv. fondove.
– pretežno sam u dionicama.
– vjerujem u rast tržišta.
– možda što od toga i bude.
– idem na sve ili ništa, kockam se, ili dobar plus ili letim u dobar minus.
– što je tu je.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Pisat cu Finku i ekipi iz Blackrocka da obrate paznju na tebe. Govorili su na zadnjoj konferenciji da moraju ojacati tim jer im neki fondovi zaostaju za konkurencijom.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Zanimljivosti.

Prva generacija.

– dosta toga što se je tu radilo, sam doznala.
– ali ovo će vas zanimati,
– neće biti nikakvog problema odregistrirati dionice i prijaviti ih na neku drugu brokersku kućicu.
– to će se već ovog tjedna moći odraditi.
– do 150.000kn love s brokerskog će te također moći dobiti bez problema, ali će te morati biti strplivi i malo sačekati.

– e sada su vam ta 2% zarade došla glave, sve ste pogubili.
– ali isto mi vas je žao, ne zbog vas, nego zbog tržišta.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. a nije da nema tih s preko 150.000kn, pa na toj Prvoj generaciji ima 2.200 investitora.
– a što će se tek obićna raja veseliti, već čujem, tako i treba tim kapitalistima.
– a takva vam je ova zemlja.

vidim da ste upuceni ne samo u trzista nego i u insajd informacije
molim Vas da mi nesto kazete o dionici pod imenom tep i sta će se desavati sa njome
mozete me i lagati
unaprijed hvala
pofuk

[/quote]

Informanka.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Vrlo dobar, 4

Mozes ti i bolje. Je su li ti u OTP-u primili novce ?
Mogla si pokusati i u Erste i njihovi imaju puno INA-e
[/quote]

Nemoj u Erste nikako ovo sam nasao na njihovoj stranici. Poceli su dubinski analizirati sve klijente.

Sukladno Zakonu o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma (dalje: Zakon) koji je stupio na snagu 1.1.2009. godine (NN 87/08), od 18.01.2010. Erste-invest počinje primjenjivati mjere dubinske analize fizičkih i pravnih osoba prilikom kupnje udjela u investicijskim fondovima kojima upravlja Erste-invest d.o.o. (dalje: Društvo), kao i ostalih mjera vezanih za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma. Spomenute mjere vrše se sukladno odredbama Zakona i Smjernicama HANFA-e za provođenje Zakona.

– u ovoj situaciji kada OTPineksni ima gubitak od -8.79% mišljenja sam kako je +2.94% o.k.
– mali savjet, za sve one koji imaju manju lovu te ne mogu ići na disperziju rizika, kupnjom više dionica, a smatraju kako će tržište rasti, kupite otpindeksni fond.

S obzirom da im je INA 10,62% portfelja, kupiti OTP indexni u petak nije uopce bila losa ideja. A i traje akcija u kojoj su ukinuli ulaznu naknadu.
[/quote]

– evo puno toga vam je bilo napisano u ovome postu.
– tko je ovo kužio imati će i zaradu cca 5%.

– ja sam se tog fonda nakrcala, kada ga prodam to će mi biti keš pozicija, koje trenutno nemam.

– ali prošla baba s kolačima, obustavljeno je trgovanje indeksnim fondovima.

– i što mi to vrijedi primjetiti prije od drugih i uložiti u sigurnu investiciju kada neke budale zabrane trgovinu INO-m.

– sada su tu priliku vidjele i banke i razno razi fondovi.

– svi oni su se sada tu ukrcali s velikom lovom.

– i koliki će sada biti tu prinos ?????????????????????
– i normalno kada su se veliki nakrcali sljedi zabrana trgovanja.
– hoće li regulatori tržišta sada obeštetiti investitore koji su na vrijeme uložili lovu u te fondove.
– neće sigurno.
– a možda i zaradim kojih jadnih 1-2%.

– I love this game.
Pozdrav !

@pofuk – TEP.

– samo zbog vas sam napisala par postova na temi TEP.
– neke su moderatori i izbisali s razlogom.
– takve su vam te ultra nelikvidne dionice.
– neke imam i ja u svom portfelju, ali tu je jako važno da vam te dionice ne predstavljaju veliki postotak u portfelju.
– e sada ako nose dividendu ili ako solidno posluju ne trebate se brinuti.
– jednostavno zaboravite na te dionice, odregistrirajte ih i prebacite na skdd da ih niti ne gledate.
– jer sada tu možete doći u napast da ih za nikakve novce prodate, ako se radi np. o Đakovštini tada prodati bez razmišljanja.
– i ja ponekad uđem u te tvz. glupe investicije, ponekad mi odrade lijepi rast, a ponekad ih se rješavam s gubitkom ***obrisano***.

– a za taj TEP vam je jedina nada Splićo.
– jer će jedino on kupiti veće količine na 17kn.
– ali trenutno od Spliće nikakve koristi, evo u kratkom vremenskom periodu je bankrotirao dvaput.
– a sada se strpite par mjeseci dok gospon Splićo ne skupi dostatnu količinu boca i ponovno se vrati na burzu.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. pofuk vi imate veze na Prvoj generaciji pa pokušajte da vam srede koju transakciju INE dok se to još kod njih može kupiti po 1.711kn, ali nemojte se buniti i ako treba dati 100kn više, jer vam je to trenutno i više nego povoljna cijena za ulazak u INU.

New Report

Close