ivana7 @
Mislim da su Rusi bacili oko na JANAF .
JNAF.
– ne znam, za sada su sve to špekulacije, ali svakako više njih je zainteresirano.
– a ova država bez love, u velikim dugovima, a većinski vlasnici JNAF-a.
– e sve te špekulacije mogu kratkoročno dići cijenu dionice JNAF-a.
– ali i bez svih tih špekulacija JNAF je na ovim cijenama i više nego o.k. investicija.
– cijevi su im iskorištene cca 25% i manje i to nosi dobar prinos, s istim cijevima mogu puno povećati dobit ako se poveća protok nafte.
– danas su u velikim investicijama cca milijardu kuna, e sada pogledajte onih par firmi na našem TK koje imaju milijardu kuna kredita i vi kupujete te dionice.
– a taj JNAF sve to gradi bez kredita, vlastitim sredstvima, a kreditna zaduženost im je najmanja na našem TK, odnosno zanemariva.
– a što oni trenutno grade ????
– one velike bačve za skladištenje nafte.
– i zanimljivi su im trenutni prihodi, protok 60%, skladištenje 40%.
– lijepa lova se digne na tom skladištenju, a puno njih je zainteresirano za to skladištenje nafte.
– ma da ne pišem puno.
– na ovim cjenama je JNAF o.k. i s ovim trenutnim poslovanjem.
– povećava im se promet, dobit, jedini je nedostatak što ne dijele dividende nego sve ide u zadržanu dobit.
– ali stvarno puno rade s tom lovom od dobiti, i sve to bez kredita.
– a sve ove špekulacije na početku teksta jednom im mogu preko noći dići cjenu 100%.
– a jučer im je vijest o INI podigla cijenu na burzi za +5.52%.
– zbog toga mi je JNAF u prvoj grupi dionica.
– i mala zanimljivost, dionica INE najviše ima AZ OMF, a taj je jedan od rijetkih koji ima i značajniju količinu donica JNAF-a, a taj JNAF kupuje i slpf, nekad je bio najveći prodavač.
– I love this game.
Pozdrav !
– i još tu ima jedna sitnica, mnogi fondovi će željeti u ovom mjesecu povećati svoje prinose.
Vecina fondova je rasprodala domace dionice, a na stranim trzistima ne mogu pumpati cijene.
– je li znate za koju je našu firmu još zainteresiran taj MOL ili mađari ???????????
– a tražili su i udjele, odnosno dionice u toj firmi.
– pogodite zašto ?????????????
Zato sto citaju tvoje postove pa su prosvjetljeni.
S obzirom da su potrosili novce na INA-u vjerojatno su sada manje zainteresirani za JNAF nego prije mjesec dana. Inace JANAF je vrijedna firma i jednog dana ce dionica vrijediti puno vise. Pitanje je samo koliko daleko je taj dan.
Mislim da bi na pisanju knjiga zaradila puno od više od 2,94% godišnje.
– sve ovisi jeste li i zadovljni s prinosom i okolnostima u kojima je taj prinos ostvaren.
– da je tržište išlo gore 100% a moj prinos bio +50% bila bih nesretna jer nisam pobijedila tržište.
– u ovoj situaciji kada OTPineksni ima gubitak od -8.79% mišljenja sam kako je +2.94% o.k.
– mali savjet, za sve one koji imaju manju lovu te ne mogu ići na disperziju rizika, kupnjom više dionica, a smatraju kako će tržište rasti, kupite otpindeksni fond.
– a za tu knjigu, nemam pojma što bih u njoj pisala i tko bi to čitao.
– a pisanje na ovoj temi mi je o.k. zbog mogućnosti drukanja na pojedine dionice, što uostalom i radim, ali sam uvjerena da je i dobro sve ovo što radim na TK.
– a mogla bih i bolje raditi kad bih ulazila u veće rizike, ali me je strah, bojim se gubitka, pa igram više na sigurno.
– a tenutno sam ušla u stvarno veliki rizik.
– to sam pisala i prije par dana, pa skoro full sam u dionicama bez keš pozicije.
– e sada hoće li to ispasti o.k. bili živi pa vidjeli.
– nego gospon James vi ste pametni, koliko imate dionica INE ??????
– I love this game.
Pozdrav !
– a jučer im je vijest o INI podigla cijenu na burzi za +5.52%.
Uz promet od 40000 Kuna. Doduse nisu ni padali na velikom prometu.
– i još tu ima jedna sitnica, mnogi fondovi će željeti u ovom mjesecu povećati svoje prinose.
Vecina fondova je rasprodala domace dionice, a na stranim trzistima ne mogu pumpati cijene.
[/quote]
– točno tako, to isto sam i ja primjetila.
– fondovi su rasprodali domaće dionice.
– a kupci domaćih dionica su bili Splićo, Lopina, Antiša….
– ali oni nemaju tako puno novaca, pa ne vjerujem da su sve to i pokupovali.
– znači, pitanje je, tko je kupio sve te dionice ????
– da ne bude zabune nisam ni ja jer ni ja nemam tako puno novaca.
– a da nije sve to kupio neki anonimus koji je dobio na lotu.
– možda je i dobit s kladionica usmjerena na kupnju tih dionica ?????
– većina investitora je u kešu ili su se prebacili na neke druge burze.
– a broj dionica na burzi je isti kao i prije krize.
– dobro pitanje, tko je kupio te dionice ??????
– I love this game.
Pozdrav !
Uz promet od 40000 Kuna. Doduse nisu ni padali na velikom prometu.
[/quote]
– a prije dva dana su prodavali po 2.450kn.
– jučer je bila jaka potpora na 2.500kn, da se prodavalo na tim cijenama bilo bi i prometa.
– na 2.600kn i nije bilo neke potpore iako se je moglo cijeli dan prodati po 2.600kn ali je malo njih bilo zainteresiranih, moža jer je prošlo par transakcija po 2.650kn.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
– točno tako, to isto sam i ja primjetila.
– fondovi su rasprodali domaće dionice.
– a kupci domaćih dionica su bili Splićo, Lopina, Antiša….
– ali oni nemaju tako puno novaca, pa ne vjerujem da su sve to i pokupovali.
– znači, pitanje je, tko je kupio sve te dionice ????
– da ne bude zabune nisam ni ja jer ni ja nemam tako puno novaca.
– a da nije sve to kupio neki anonimus koji je dobio na lotu.
– možda je i dobit s kladionica usmjerena na kupnju tih dionica ?????
– većina investitora je u kešu ili su se prebacili na neke druge burze.
– a broj dionica na burzi je isti kao i prije krize.
– dobro pitanje, tko je kupio te dionice ??????
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Kupovali su mirovinski fondovi. RBA je ubrizgao dosta novca, prvenstveno kroz HT. PBZ Mirovinski i Erste su takoder kupovali. Bakic je kupovao. Nesto su kupovali i trezori, nesto mali investitori. A i discount je bio znacajan tako da se moglo kupiti sa manje novca.
– u ovoj situaciji kada OTPineksni ima gubitak od -8.79% mišljenja sam kako je +2.94% o.k.
– mali savjet, za sve one koji imaju manju lovu te ne mogu ići na disperziju rizika, kupnjom više dionica, a smatraju kako će tržište rasti, kupite otpindeksni fond.
S obzirom da im je INA 10,62% portfelja, kupiti OTP indexni u petak nije uopce bila losa ideja. A i traje akcija u kojoj su ukinuli ulaznu naknadu.