Mirovinci neće pumati cijene dionica.Oni se još krcaju jer im je veći priliv keša nego isplate
radi podmirenja penzija iz II stupa.Mirovinci da ,ali treba otkriti što će kupovati ubuduće tj.d.d.
koja će imati tržišnu kapitalizaciju preko 300 ili 350 mil kn,a to će biti IINGRA nakon dokapitalizacije.Mirovinci neće pumpati cijene,mogu samo braniti/kupovati/kada je nisko i tu
nema velike zarade.
Daleko je interesantnije pitanje:Što bi mogli kupovati strani fondovi u Hrvatskoj.Tu leži mogućnost
velike zarade.Možda IGH uz INGRu može potegnut puno.
Na ZSE teče med i mlijeko!
Mirovincima nitko ne brani da kupuju Ingru jer je u 1. kotaciji, oni je prodaju.
Strani i domaći fondovi sigurno neće kupovati građevinare bar dvije godine!
Evo da se ja posvetim jednom svom prijatelju priča slična. Tržište pada li ga pada i doša HT na 190 li la
kuna i ja raspalio po HT-eju. Par dana nakon našli se mi Dalmoši na kavi u Jokera (jedan od sudionika bio je spriječen da prisustvuje sastanku odbora) Naš "drugar ptica zlosutnica" inače jako dobar prijatelj Vlada 1111 počeo nam držati predavanje o valovima o ATPL u minusu da će se stan kupovat za cca 10 000
eura, kune prodaj kupi euro u banke ni slučajno oročavat, najbolje skrkat novce u kovčeg i ispod smokve sa njim.
Priča je bila nadasve upečatljiva i najednom sam se požurio iz Jokera doma. Prvo što sam napravio bilo je paljenje kompa logiranje po brokerskim firmama i lupaj po bidu skoro sve što sam imao.
Odem ja tako šljakat na posa sav sretan što sam prodao HT po 200 i kojoj kuni i čak sretan kako sam
malo ispegla minus na HT-u. Aj tako ja se malo skuliram nakon uzbudljivog jutra i uhvatim se za glavu
pa što si to majmune uradio ono koji ti je .urac bio pa prodavao dionice tog jutra.
Sutradan kad sam se totalno ohladio opet sam se vraćao u dionice ali po skupljim cijenama cca 3 brokerske naknade uđi izađi i skuplje plati lipo sam se izvoza na samo dnu tržišta.
Poslije kako sam imao čuti još je nekoliko ljudi prošlo terapiju kod ptice zlosutnice i učinilo slične stvari kao ja. To mi je bila škola nad školama magisterij i doktorat burze "uzdaj se u se i u svoje kljuse" ,ako nemaš neko svoje određeno mišljenje o firmi ili tržištu skloni se sa tržišta da ne bi napravio nešto ovakoga što sam napravio.
P.S. uskoro nakon ovoga je uslijedio bull-run do crobexa 2300.
Šta je to s Vama kolega dalmošima,malo Vam je bilo što su Vas navukli na INGR po 34000kn a sada još između sebe uvaljujete jedan drugome…
Lijepo od tebe što si ovo napisao jer smatram da mnogi mogu izvuć pouku iz ovog posta i dobro si rekao uzdaj se use i u svoje kljuse
P.S.moderatori nadam se da će ovaj post biti pušten jer i kolega @nikson je napisao svoj slučaj da osvjesti mlade ulagačke snage na tržištu kapitala da ne nasjedaju
[thumbsup]
Mirovinci neće pumati cijene dionica.Oni se još krcaju jer im je veći priliv keša nego isplate
radi podmirenja penzija iz II stupa.Mirovinci da ,ali treba otkriti što će kupovati ubuduće tj.d.d.
koja će imati tržišnu kapitalizaciju preko 300 ili 350 mil kn,a to će biti IINGRA nakon dokapitalizacije.Mirovinci neće pumpati cijene,mogu samo braniti/kupovati/kada je nisko i tu
nema velike zarade.
Daleko je interesantnije pitanje:Što bi mogli kupovati strani fondovi u Hrvatskoj.Tu leži mogućnost
velike zarade.Možda IGH uz INGRu može potegnut puno.
Na ZSE teče med i mlijeko!
Mirovincima nitko ne brani da kupuju Ingru jer je u 1. kotaciji, oni je prodaju.
Strani i domaći fondovi sigurno neće kupovati građevinare bar dvije godine!
[/quote]
Prodavali su je iznad 20 -PBZ.Ispod nisu.Vjerovatno su znali za dokapitalizaciju i da će moći kupovati po 20 u dokapitalizaciji.U zadnjih petrnaestak dana prvih deset največih dioničara
nije prodalo ni jednu dionicu INGRe ,dapače Igor je kupio 10.000 kom.u prvom danu nakon objave
jer je došlo do velikog pada dionice. Antiša ,mislim da su potrebno minimalno 350 mil MCAP za biti
dionica mirovinaca,a 300 ako su u prvoj kotaciji.INGRa ima MCAP od niskih 120 mil kn uz ovu zadnju cijenu.Mislimj da to ne smiju kupovati.Kupšovati će kada i ako tržišna kapitalizacija bude 500 i više
mil.kn.Fondovska bagra.
Malo sam pregledao vlasničku strukturu Ingrinih obveznica i komercijalnih zapisa.Mirovinci su tu
toliko prisutni tako uz ovu dokapitalizaciju njihov udio neće pasti.Dapaće,rasti će i za njih će to
biti jako dobar posao.
Evo da se ja posvetim jednom svom prijatelju priča slična. Tržište pada li ga pada i doša HT na 190 li la kuna i ja raspalio po HT-eju. Par dana nakon našli se mi Dalmoši na kavi u Jokera (jedan od sudionika bio je spriječen da prisustvuje sastanku odbora) Naš "drugar ptica zlosutnica" inače jako dobar prijatelj Vlada 1111 počeo nam držati predavanje o valovima o ATPL u minusu da će se stan kupovat za cca 10 000 eura, kune prodaj kupi euro u banke ni slučajno oročavat, najbolje skrkat novce u kovčeg i ispod smokve sa njim.
Nikson,
jeste li vi taj famozni stozer za strateska ulaganja ?
Inace, ja poznajem covjeka koji je na pocetku 2009-e godine rasprodao citav portfelj i kupio 30 godina star stan za 1900 eura po kvadratu.
Dapače Igor je kupio 10.000 kom.u prvom danu nakon objavejer je došlo do velikog pada dionice.
To je ono sto najvise zabrinjava
ali ako je tom stanu započeo nov život, možda dobio dijete, dva … onda je vjerojatno najbolje napravio
@Lopina
Ingra će nakon dokapitalizacije imati mcap sličan kao Dalekovod a teško da će imati iste pokazatelje profitabilnosti, a ni za Dalekovod nema nekakvog velikog interesa na P/E 10.
Ingra je develeptor i isključivo ovisi o građevini i hrvatskom tržištu dok recimo Dalekovod ima diverzificirano poslovanje s značajnim udjelom prihoda iz inozemstva.
Znači dok Dalekovod ne krene up neće niti jedan građevinar, a Ingra u međuvremenu mora smisliti nekakve profitabilne projekte na kojima bi mogla zaradditi u krizi. Dug je to proces.
Neće Ingra propasti ali nakon dokapa dionica može jako nisko.
Opte se dokapitalizira,mora jer su dužni ko Grčka i Irska skupa-ili stečaj_jadan naš Antiša
Na ZSE će teči med i mlijeko!
Gospon Antiša.
– vidim dosta vaših neozbiljnih komentara na temi HT.
– a tu gdje vas proziva gospon Lopina ni riječi.
– a više je nego očito da vas gospon Lopina zahebava.
– i još vam napiše kako je med i mljeko što vam je OPTE dužna samo milijardicu kuna.
– a vi mi se jedino sviđate zbog toga što vjerujete u svoju investiciju OPTE, koju i ja samo zbog vas pratim.
– a evo u par navrata sam tamo zaradila lijepu lovu.
– trenutno nemam dionice OPTE.
– I love this game.
Pozdrav !
INGRA će sa uspješnom dokapitalizacijom postati likvidna firma ,dovoljno da probije 20 i to je već
25%,a sa dobivanjem prvog posla vrlo brzo ide prema 30 i eto ti gotovo 100%.
Ingra.
– i da bude sve tako kako pišete,
– i kada bi ja tu ulupala milijun kuna kojih imam,
– bi li mogla mirno spavati.
– firma koja je dužna milijardu kuna.
– firma koja nema posla.
– ne kažem da niste u pravu,
– ali za mene je to prevelik rizik, pogotovo u ovim kriznim vremenima.
– I love this game.
Pozdrav !
@Lopina
Ingra će nakon dokapitalizacije imati mcap sličan kao Dalekovod a teško da će imati iste pokazatelje profitabilnosti, a ni za Dalekovod nema nekakvog velikog interesa na P/E 10.
Ingra je develeptor i isključivo ovisi o građevini i hrvatskom tržištu dok recimo Dalekovod ima diverzificirano poslovanje s značajnim udjelom prihoda iz inozemstva.
Znači dok Dalekovod ne krene up neće niti jedan građevinar, a Ingra u međuvremenu mora smisliti nekakve profitabilne projekte na kojima bi mogla zaradditi u krizi. Dug je to proces.
Neće Ingra propasti ali nakon dokapa dionica može jako nisko.
Lova vrti,gdje burgija neće.
Nakon dokapitalizacije sa vjerovatnim uspjehom od 100% INGRA će smanjiti dugoročne i kratkoročne obveze za 300 mil kn.
Nakon toga,slijedi dokapitalizacija bez prava prvenstva /za sve dioničare/od 150 mil kn.Vjerovatno isto po 20 kn dionica/na tri imaš pravo kupiti jednu/,jer će već tada 20 kn biti jako jeftina kupnja.
I tada će se za tih 150 mil povečati kratkotrajna imovina i to će biti neka druga solventna INGRA
koja će moći ponovno developitati.A banke davaju kredite samo ako dokažeš da možeš i bez njih tj.da ti nisu najpotrebniji.I takva INGRA će ponovno postati hit na tržištu sa odličnim šansama za skok cijene dionice s obzirom na povečanje poslovanja.
Ja to očekujem!To zaključujem na temelju buduće bilance.
Na INGRI će teči med i mlijeko!
Gđo. Ivana
ja vas cijenim kao pametnog investitora ali vi bi trebali znati da za OPTE nije problem 1 mlrd duga već samo trošak te miljardice. Sada je on oko 9,5% pitanje je hoće li u budućnosti padati ili rasti.
Dokle god EBIT raste brže od kamatnih rashoda opasnosti od stečaja nema, a s obzirom da se regulatorno okruženje mijenja u korist alternativaca zbog zahtjeva EU, ne treba biti neki matematičar za zbrojiti 2+2.
Svaka dionica je veliki rizik to je najbolje osjetio g. Lopina na svojim fundamentalnim investicijama.
Lopina najkonzervativ zahvaljujući ovakovoj strategiji od 1.3.20109.do danasa u plusu od preko
50% a tržište je palo 10%.Ne može bolje.
gospon Lopina.
– godina investiranja mi nije baš jasna pa ne znam je li se radi o prošlosti ili nekoj dalekoj budućnosti.
– ali uz sve te silne vaše zarade još ne vidim neku veliku financijsku moć kod vašeg portfelja.
– a kada se ja idem zahebavati na nekoj dionici, o čemu tu katkad i pišem tada se lijepo može vidjeti kako rušim ili dižem cijenu dionice.
– a to može samo veliki kapital.
– a koliko zarađujem, jedino redovno to ja pišem na ovom forumu.
– ne izmišljam, evidenciju vodim zbog sebe, i nastaviti ću to pisati do kraja godine na ovoj temi.
– a znam da će na kraju godine biti jedna tema koja se zove koliko smo zaradili u ovoj godini.
– znam kako će tada biti prosjećni prinosi portfelja cca 100% .
– oni lošiji će napisati kako su zaradili samo 50% .
– a moj prinos u ovoj godini je ne cca nego točno +2.21% .
– ali znam većina vas je trgovala na Đakovštini, Ingri, Vlds, Opte…..
– i svi vi ste tamo zaradili ogromnu lovu.
– tamo su izgubile samo neke budale koje nemaju pojma što je dionica i niti ne pišu na ovome forumu.
– tamo na tim i slićnim dionicama su se ostvarili prinosi od +50%, 100% i oni viši od toga.
– e pa čestitam vam na svim tim zaradama.
– a mogu vam čestitati i svi oni koje ste zahebali s takvom vrstom investiranja.
– I love this game.
Pozdrav !