Informanka.
– evo što sam ovaj tjedan kupovala: ht, tnpl, jdpl, lvcv, kodt, ernt, ina, jnaf
– I love this game.
Pozdrav !
HT,ERNT skupo fondovsko smeće se ne kupuje nego prodaje
KODT je već dosta skup i tu sigurno nema brzih 100%
TNPL,JDPL odlična odluka .a gdje je LPLH i za nju ima mjesta,a ULPL će isto dati veliku dividendu-ipak svi brodari mogu i niže
Ivana,a gdje su hitovi dokapitalizacija:INGRa,Badel, i Vupik uskoro-biti će toga još
Magma i uz dokapitalizacije ni štapom,ali dnevni trejd zašto ne
SUNH_,denominacija deset puta sa 100 na 10.dokpitalizacija po 25,ali kratkoročne obveze velike,likvidnost ugrožena i nakon dokapitalizacije,po 30 preskupo
Opte se dokapitalizira,mora jer su dužni ko Grčka i Irska sdkupa-ili stečaj_jadan naš Antiša
Na ZSE će teči med i mlijeko!
KODT je već dosta skup i tu sigurno nema brzih 100%.
Prićice iz povijesti, posvećene svima onima koji nisu više s nama na burzi.
– gospon Lopina piše tu kako nema sigurnih i brzih 100%.
– pa zar još ima naivnih na ovoj burzi koji u to vjeruju ????????
– previše brzo je gospon Lopina zaboravio kako je bio u minusu od cca 90%.
– a kako to izgleda, istinita prićica br.1 .
– nedavno sam susrela par bivših investitora s naše burze.
– tip me pita, što još pišeš na onom forumu ????, i čudi se.
– kaže mi, kako on to više ne prati i ne čita, a niti ne trguje dionicama jer nema love.
– a nekada je radio u fondovskoj industriji,
– besplatan telefon, imao desetak nickova na ovom forumu, dnevno pisao po 50 postova, pusta dopisivanja p.p. i bezbrojni telefonski razgovori.
– znao je sve o dionicama, bio moj najbolji dojavljivać.
– a zadužio se, pa margin i ostali krediti.
– kad je pisao na ovom forumu, to je bilo i više nego stručno, a ostavljao je dojam milijunera i velikog investitora.
– ma znao je on i za stop loss, kao naš Splićo na puno dionica skidao po par posto dobitka.
– trejdao kao nitko, u dionici nikad duže od tjedan dana.
– ali u tim zlatnim vremenima nikada nije znao kao ja skinuti 100% .
– njemu je 5% bilo zakon.
– danas je oženjen, ima dijete, rješio kod roditelja stambeno pitanje.
– sretan je što je uspio vratiti kredite i dugove.
– a zadada, e to je ono što je izostalo.
– ali kaže kako će jednog dana kada bude imao love ponovno investirati, a da bi danas bilo dobro uložiti u taj HT, kada je bio na burzi, osim IPA, nikada nije ulagao u taj HT.
– I love this game.
Pozdrav !
Prićica br. 2 .
– moja prijateljica koja radi u jednoj banci.
– imala je samo dionice HT-a, cca 100.000kn .
– ali kada je bila zadnja korekcija prodala je to na samom dnu.
– pratila je ona ovaj forum i sve što je pisao Vidoviti Milan1111.
– sjećate li se onih njehovih targeta HT-a od 130kn.
– sada mi se prijateljica žali kako joj je banka spustila kta. na oročenu štednju.
– ja sam joj preporučila više dionica koje nose dividendu koja je viša od te kta.
– ali strah je vrag, ne želi više ulagati na burzi.
– eto koliko je taj Vidoviti Milan1111 iz Splita zahebao investitora.
– jedion što je tada prestao pisati na ovom forumu, ali je otvorio svoj blog.
– ali na kraju je i sam postao žrtva tog tržišta kapitala.
– koliko sam čula, margini ga uništili.
– a nema više ni bloga.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana,a gdje su hitovi dokapitalizacija:INGRa,Badel, i Vupik uskoro-biti će toga još
– stvarno ne vidim koji je smisao sada tu zainteresirati desetak investitora samo zato da bi se iz tih dionica moglo izići s desetak posto zarade.
– a investitora nema, jer im se je sve ovo zgadilo.
– INGR-a, o.k. to je kockarska dionica, ali tu su investitori pogubili strašno veliku lovu, i ja se ponekad upustim u kupnju te dionice, što više tu sam u plusu, ali sada nagovarati investitore za tu investiciju, u najmanju ruku nije moralno.
– a Badel i Vupik, stvarno vam želim veliki profit na tim dionicama, ali mene ne zanima ulaganje od 10.000kn gdje ću moći zaraditi 1.000kn, ili pogubiti 3-4.000kn, rađe ću na kladionici za 2.000kn odigrati jedan par.
– to nisu investicije, to je kocka, a upravo zbog toga u svakoj ulici i postoji barem jedna kladionica.
– I love this game.
Pozdrav !
Prićica br. 2 .
– moja prijateljica koja radi u jednoj banci.
– imala je samo dionice HT-a, cca 100.000kn .
– ali kada je bila zadnja korekcija prodala je to na samom dnu.
– pratila je ona ovaj forum i sve što je pisao Vidoviti Milan1111.
– sjećate li se onih njehovih targeta HT-a od 130kn.
– sada mi se prijateljica žali kako joj je banka spustila kta. na oročenu štednju.
– ja sam joj preporučila više dionica koje nose dividendu koja je viša od te kta.
– ali strah je vrag, ne želi više ulagati na burzi.
– eto koliko je taj Vidoviti Milan1111 iz Splita zahebao investitora.
– jedion što je tada prestao pisati na ovom forumu, ali je otvorio svoj blog.
– ali na kraju je i sam postao žrtva tog tržišta kapitala.
– koliko sam čula, margini ga uništili.
– a nema više ni bloga.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana,
Kako se stvari razvijaju, vrlo je moguce da ce tvoja prijateljica zaraditi vise na svojoj investiciji nego ti na svojim ove godine. Ako, se tu jos doda kolicina vremena koju si ti potrosila onda je prijateljica napravila puno bolji posao.
Evo da se ja posvetim jednom svom prijatelju priča slična. Tržište pada li ga pada i doša HT na 190 li la
kuna i ja raspalio po HT-eju. Par dana nakon našli se mi Dalmoši na kavi u Jokera (jedan od sudionika bio je spriječen da prisustvuje sastanku odbora) Naš "drugar ptica zlosutnica" inače jako dobar prijatelj Vlada 1111 počeo nam držati predavanje o valovima o ATPL u minusu da će se stan kupovat za cca 10 000
eura, kune prodaj kupi euro u banke ni slučajno oročavat, najbolje skrkat novce u kovčeg i ispod smokve sa njim.
Priča je bila nadasve upečatljiva i najednom sam se požurio iz Jokera doma. Prvo što sam napravio bilo je paljenje kompa logiranje po brokerskim firmama i lupaj po bidu skoro sve što sam imao.
Odem ja tako šljakat na posa sav sretan što sam prodao HT po 200 i kojoj kuni i čak sretan kako sam
malo ispegla minus na HT-u. Aj tako ja se malo skuliram nakon uzbudljivog jutra i uhvatim se za glavu
pa što si to majmune uradio ono koji ti je .urac bio pa prodavao dionice tog jutra.
Sutradan kad sam se totalno ohladio opet sam se vraćao u dionice ali po skupljim cijenama cca 3 brokerske naknade uđi izađi i skuplje plati lipo sam se izvoza na samo dnu tržišta.
Poslije kako sam imao čuti još je nekoliko ljudi prošlo terapiju kod ptice zlosutnice i učinilo slične stvari kao ja. To mi je bila škola nad školama magisterij i doktorat burze "uzdaj se u se i u svoje kljuse" ,ako nemaš neko svoje određeno mišljenje o firmi ili tržištu skloni se sa tržišta da ne bi napravio nešto ovakoga što sam napravio.
P.S. uskoro nakon ovoga je uslijedio bull-run do crobexa 2300.
Informanka.
– i sada gledam svoj portfelj, jedina svjetla točka je dividenda.
– 13 dionica u portfelju mi je dividendnih s time da više nisam ovisna o dividendi HT-a kao nekad kada mi je ta dividenda činila cca 80% svih dividendi.
– i sada računam te dividende, dobro je, od toga mogu živjeti, e to me i drži na ovom TK.
– imam u portfelju i 4 dionice koje nisu dividendne ali su po meni o.k : ina, tnpl, jnaf i jdpl.
– I love this game.
Pozdrav !
zašto ne ZABA sada i na ovim razinama?
mene par posto zarade ne zanima već investiranje u firme za koje smatram da imaju zdravo pšoslovanje i managment,i za vrijeme najvećih minusa nisam paničario već dokupljivao ,nemam margin i nikakve kredite već koliko imam toliko se pokrijem,i dobro mi je…
veliki pozdrav svima
– stvarno ne vidim koji je smisao sada tu zainteresirati desetak investitora samo zato da bi se iz tih dionica moglo izići s desetak posto zarade.
– a investitora nema, jer im se je sve ovo zgadilo.
– INGR-a, o.k. to je kockarska dionica, ali tu su investitori pogubili strašno veliku lovu, i ja se ponekad upustim u kupnju te dionice, što više tu sam u plusu, ali sada nagovarati investitore za tu investiciju, u najmanju ruku nije moralno.
– a Badel i Vupik, stvarno vam želim veliki profit na tim dionicama, ali mene ne zanima ulaganje od 10.000kn gdje ću moći zaraditi 1.000kn, ili pogubiti 3-4.000kn, rađe ću na kladionici za 2.000kn odigrati jedan par.
– to nisu investicije, to je kocka, a upravo zbog toga u svakoj ulici i postoji barem jedna kladionica.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ne radi se o zaradi od 10%.O svakoj dionici o kojoj pišem razmišljam minimalno od 100% zarade
dok je tržište ovako nisko.Naravno ne u sedmicu dana,ali može i to.
INGRA će sa uspješnom dokapitalizacijom postati likvidna firma ,dovoljno da probije 20 i to je već
25%,a sa dobivanjem prvog posla vrlo brzo ide prema 30 i eto ti gotovo 100%.Prije desetak mjeseci sam smatrao da IGRI prijeti stečaj i da je kao takva rizična invesaticija.sada smatram da je to
dobra firma koja će moći uspješno poslovati nakon smanjenja kratkoročnog i dugoročnog zaduženja.naravno uz dokapitalizaciju.
BADEL na 70 ,evemtualno i 80,nakon dokapitalizacije izvjesno 150 do 200 jer i on postaje solventan
i počima normalno poslovati.I tu je 100% u godinu dana,a vjerovatno i ranije.Treba se potruditi
i utvrditi kako ove dokapitalizacije utjeću na poslovanje,budućnost firme,promjenu vlasničke strukture.Eliminirati iz portfelja skupo i popularno smeće kao što su HT,ERNT i sl.Oni mogu teško povečati dobit i P/E nikada neće biti 5 već 10 i više.
Lopina najkonzervativ zahvaljujući ovakovoj strategiji od 1.3.20109.do danasa u plusu od preko
50% a tržište je palo 10%.Ne može bolje.
Novi račun u deset dana dobit više od 10% zahvaljujući INGRI ,BADEL,VALIDUs i LCDS i elpr ,a GROBI pao tri četiri posto.
Moja strategija je za sada izvrsna,a ono što funkcionira se ne mjenja.
Od tvojih ptičica u moje jato može uletjeti jedino LVCV,TNPL i JDPL,jer to su dionice koje mogu ići 100% a da ne budu skupe.
Samo potencijal od 100% i više me ineresira dok su dionice ovako jeftine.
Na ZSE će teći med i mlijeko!
@ lopina dobro je imati tenkovske divizije mirovinskih fondova na svojoj strani [wink]
Bolje je biti uz sindikat.Ali to me ne interesira jer nije pošteno.
Mirovinci neće pumati cijene dionica.Oni se još krcaju jer im je veći priliv keša nego isplate
radi podmirenja penzija iz II stupa.Mirovinci da ,ali treba otkriti što će kupovati ubuduće tj.d.d.
koja će imati tržišnu kapitalizaciju preko 300 ili 350 mil kn,a to će biti IINGRA nakon dokapitalizacije.Mirovinci neće pumpati cijene,mogu samo braniti/kupovati/kada je nisko i tu
nema velike zarade.
Daleko je interesantnije pitanje:Što bi mogli kupovati strani fondovi u Hrvatskoj.Tu leži mogućnost
velike zarade.Možda IGH uz INGRu može potegnut puno.
Na ZSE teče med i mlijeko!
Daleko je interesantnije pitanje:Što bi mogli kupovati strani fondovi u Hrvatskoj.Tu leži mogućnost
velike zarade.Možda IGH uz INGRu može potegnut puno.
Na ZSE teče med i mlijeko!
Na burzi nista jer nema likvidnosti. Ovo su smjesni prometi za strane fondove. Moze doci neki activity investor, ali on ce traziti vecinski udio i ogroman discount.
JA bih bio zabrinut kada se nesto trzi na 0,4 ili 0,2 BV vec godinama i nitko ne pokazuje nikakav interes za preuzimanje.
Inace prosli tjedan je na CNBC-u bio covjek iz Blackstonea. On je rekao da njih najvise zanima infrakstruktura u zemljama u razvoju i da su kupili 4 gradevinske firme u Indiji. Eto prilike.