Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

JDGT-niskolikvidna dividendna dionica sa boljim fundamentima od HT i ERNT.Redovno isplaćuju dividendu,a na trenutnu cijenu od 600 kn iznosi 10%.

Slabo je to, slabo. Trebate gledati forwarde, ima dionica koje će imati P/BV 0,1 i P/E 1 kroz koji mjesec. Da ne pričam o riziku, ipak su to agenti. A znamo kako oni obično završe.
[/quote]

JDGT.

– ma nije to loša dionica, nemam te dionice.
– kada je bio ispod 500kn zanimale me neke druge dionice, a sada mi je nekako skup i previše nelikvidan.
– ali malo toga imati u portfelju nikako nije loše.
– na žalost u toj dionici trejdera nema, a cijena je i više nego predvidiva.
– a što se tiće porasta cijene dionice ne vjerujem kako može doći na 1.000kn.
– dividenda im je o.k. samo takvu dividendu dijele i neke banke ili također imate dividendnih i likvidnih dionica tipa KODT na kojima se možemo nadati i povećanju dividende i povećanju cijene dionice, a i HT je kao taj JDGT samo što je to prelikvidna dionica.

– kad bi na tome JDGT izišo koji veći investitor i spustio cijenu bila bi i više nego zanimljiva.
– ili kada bi ti veći investitori tu ulazili u dokup i dizali cijenu dionice.
– ali od svega toga tu nema zbilja ništa te ta nelikvidnost doslovno ubija.
– zbog svega toga niti nemam te dionice.

– I love this game.
Pozdrav !

Informanka.

– kako sam radila ovaj tjedan i ova godina.

– ovaj tjedan je crobex pao preko 1%, a kod mene plus +0.37%.
– u ovoj godini prinos +4.34% .
– sve je to i više nego loše, dođem do 5%, pa onda padam ispod 4%, nikako ne mogu zaraditi neku lovu.
– uhvatila sam sada ovaj rast HT-a koji mi je činio preko 17% portfelja, pa sam ga nešto malo isprodavala te mi je trenutno 14.46% portfelja.
– ali na dosta dionica ostvarila minuse tako da mi ti minusi ponište sve ono dobro što napravim.

– ovaj tjedan sam dosta trgovala, kupovala malo ernt, ina, jnaf, tnpl, lkpc, adpl, jdpl i još neke nelikvidne.
– a i prodavala sam dosta toga, jednu dionicu bacila i u blokadu.

– mislim kako mi je sada portfelj o.k.,
– neki rast niti ne očekujem.
– a za slučaj pada imam nekog keša.

– I love this game.
Pozdrav !

lopina je i u bzjk zaradio 100% u mjesec dana. Čovjek ima znanje pa koliko god mi šutjeli o tome…

Lopina stvarno ostvaruje brz napredak po pitanju trejdanja. Ovdje se zbilja vise ne moze govoriti o sreci, nego o znanju i umjecu.
[/quote]
Otvorio mi sin novi račun prije deset dana _četvrtak/18 k kn.
Do sada skinuo 7% i na tom računu imam VLDS/napravija jedan đir i vratija se/,INGRA proda pa se vratija u jučerašnjem padu,BADEL kupovao prosječno po 63,50 -sve skupa uobičajenih 101% u
dionicama na kraju dana.S obzizom da sam u utorak /samo tri dana nakon starta pušio velikih 20 % jer sam otpratio INGRU na 14,50-Ali kako sve što puno bez razloga pada tako brzo i raste skočio velikih 32%
zaključno sa zadnjim cijenama u petak.

Najviše očekujem od Badela s obzirom na normalizaciju poslovanja i dobijanje trošarinskog
broja,a uskoro bi mogla i dokapitalizacija po 200 kn /model C/.

Slućajno ili ne,dobit je dobit.
A mislim da se i dalje nalazim u dionicama koje mogu poletjeti kao raketa.Ne kao meteor jer
on pada.

Na ZSE teče med od kadulje i alpsko punomasno mlijeko.

Informanka.

– zanimljivosti.

– na burzi mi očito ne ide.
– ali portfelj mi čine i investicije koje nisu moja direktna kupnja dionica,
– np. investicijski fondovi, bankovna štednja……

– u ovoj godini 17 fondova ima bolji rad od mene.
– ipak oni ulažu na nekim zdravijim tržištima gdje se nešto i može zaraditi.
– e kada ih već ne mogu pobjediti, onda ću u njih uložiti.

– tako mi taj portfelj raste, evo u zadnja tri tjedna, +1.59%, +1.08%, +7.35% ovaj zadnji tjedan.
– a to znači i manje love na našoj burzi.

– a sada ako burza padne na neko veliko dno, tada osim novca na brokerskom imam i ove dodatne investicije koje jednostavno prodam i tu lovu ponovno uložim na burzu.
– stalno kombiniram.

– sve ovo pišem da mogu vidjeti i vaše kritike da znam jesam li na putu da dođem na pravi put.
– svi vaši savjeti su mi i više nego dobrodošli.
– pomognite mi da i ja zadim koju kunu na burzi.
– za sada je jedina dobra stvar što ne gubim lovu na burzi, ali ništa ne mogu ni zaraditi.
– ubija me ta pozitivna nula.
– a meni novci trebaju, jer jako puno trošim.

– I love this game.
Pozdrav !

Informanka.

– zanimljivosti.

– na burzi mi očito ne ide.
– ali portfelj mi čine i investicije koje nisu moja direktna kupnja dionica,
– np. investicijski fondovi, bankovna štednja……

– u ovoj godini 17 fondova ima bolji rad od mene.
– ipak oni ulažu na nekim zdravijim tržištima gdje se nešto i može zaraditi.
– e kada ih već ne mogu pobjediti, onda ću u njih uložiti.

– tako mi taj portfelj raste, evo u zadnja tri tjedna, +1.59%, +1.08%, +7.35% ovaj zadnji tjedan.
– a to znači i manje love na našoj burzi.

– a sada ako burza padne na neko veliko dno, tada osim novca na brokerskom imam i ove dodatne investicije koje jednostavno prodam i tu lovu ponovno uložim na burzu.
– stalno kombiniram.

– sve ovo pišem da mogu vidjeti i vaše kritike da znam jesam li na putu da dođem na pravi put.
– svi vaši savjeti su mi i više nego dobrodošli.
– pomognite mi da i ja zadim koju kunu na burzi.
– za sada je jedina dobra stvar što ne gubim lovu na burzi, ali ništa ne mogu ni zaraditi.
– ubija me ta pozitivna nula.
– a meni novci trebaju, jer jako puno trošim.

– I love this game.
Pozdrav !

http://www.hrportfolio.com/?23-Nov-ccani_fondovi pa cash fondovi jos najbolje rade [rolleyes]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

http://www.hrportfolio.com/hr/fondovi/fondovi_1_0_0_1/|Otvoreni_fondovi|Podaci_o_fondu|163|Mje-shoviti_fondovi_-_Balanced_funds_-ande-_VB_SMART ovaj smart nije los izbor…max 20 % stop loss [tongue]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Otvorio mi sin novi račun prije deset dana _četvrtak/18 k kn.
Do sada skinuo 7% …..

Slućajno ili ne,dobit je dobit.
A mislim da se i dalje nalazim u dionicama koje mogu poletjeti kao raketa.Ne kao meteor jer
on pada.

Na ZSE teče med od kadulje i alpsko punomasno mlijeko.

– moja ekipa s 18kn pravi tvz. "lancune" i traži na kladionici dobitke od 1.000.000kn .
– nedavno sam imala u ruci jedan takav listić, ali je bila i jedna greškica, ali i kombinator.
– opet solidan dobitak od 190.000kn, ali vidi vraga, na to ide i porez.

– zbog toga bi svakako bilo dobro staviti tih 18.000kn na vašega Splita, ali naštimajte da dobitak bude do 29.999,99kn, jer preko toga ide porez.

– a tih 7% uopće ne bih preporučila, nema smisla igrati za taj sitan postotak.

– nego gospon Lopina nikako ne kužim kada vas tako dobro ide da imate tako mali portfelj.
– meni je stvarno veliki problem ulaziti u dionice takvog tipa, jer kada ulazim nema problema, ali pri izlazu sve se ruši.

– i jedan JNAF sam uspjela srušiti, eto to je dionica po mojoj mjeri.
– i napisala vam tu da ide na 2.500kn .
– a sada se cijena diže, je li pogađate zašto ???????

– a ni HT nije loš, iako je dugoročno puno bolje KODT.
– a možda i ovi brodari, dosta su padali, ali to je već rizićno.

– I love this game.
Pozdrav !

Zanimljivosti.

– ovaj tjedan sam se morala zahebavati s registracijom dionica KODT.
– na temi KODT čitam kako jedan investitor iz Slovenije na to mora platiti cca 20% poreza jer je to dividenda u dionicama.
– kada imate jedan račun onda to možda i nije problem.
– ali kada imate više računa, pa tražiti broj u SDA, pa pin, pa broj zahtjeva, i kada sve to imate onda kužite da su vam oni nešto poslali na email koji više ne koristite.

– evo sada čitam jedno pismo od jedne firme.
– bila je skupština, dividenda je bla bla bla…
– ali nam vi morate dostaviti broj žiro računa, ne na nekom papiriću, traže preslik ugovora, ma koji ugovor???????, e još traže preslike osobe, dobro da ne traže ovjeru kod bilježnika.

– a ovo je zanimljivo.
– SKDD ne daje na raspolaganje broj žiro-računa, već ga koristi samo u slučaju kada je SKDD platni agent.

– i onda se čudimo da kod nas ne žele dolaziti investitori.
– pa zašto sve kod nas mora biti komplicirano.
– što sada ja svim firmama u hrvatskoj moram davati kopije osobne i potvrde banke o žiru, ali pečatirane.
– hebali vas pečati tako glupe, sve vas koji donosite ovako glupe zakone.
– tako na jednoj strani imamo kradeze, a na drugoj i više nego priglupu administraciju.
– i normalno treba ljudi za tu preglupu administraciju, i nikako im spustiti plaće, a zaboga ukinuti božićnicu.

– i sada je ovo meni još jedna zahebancija za neku siću od dividende, koprati osobnu, do banke potvrdu, pa na poštu.
– i nije ovo jedina firma koja mi je poslala ovako nešto.

– kada će kod nas uvesti zakone kao u Kini za sve ove lopove i nesposobne koji nam uzrokuju sve probleme.
– a to bi bilo nekako ovako, uhićenje u 08:00 sati, 10:00 početak suđenja, 12:00 kraj suđenja.
– 14:00 izvršenje smrtne presude, i još rodbini stigne račun za metak.
– e to je demokracija.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana portelje ti je previše raspršen da bi zaradila lovu. Za veći prinos treba treba rast kompletnog tržišta ,indexa ili agresivniji ulazak u pojedinačnu dionicu. Osobno smatram da crobex neće čoporativno rasti ostaje izbor pojedinačnih kupovina dionica ,ali to nosi značajni rizik da se promaši ceo fudbal.

Na tebi je odredit strategiju agresivno na određenu dionicu ili defazivno kroz veći broj dionica.

lopina je i u bzjk zaradio 100% u mjesec dana. Čovjek ima znanje pa koliko god mi šutjeli o tome…

Lopina stvarno ostvaruje brz napredak po pitanju trejdanja. Ovdje se zbilja vise ne moze govoriti o sreci, nego o znanju i umjecu.
[/quote]

ne znam baš. pratio sam njegove transakcije na DKVS, njega je počeo kupovati na 40 kn…krcao se s VLDS na 15 kn, dokupljivao na 13 kn, sad je 7 kn….krcao se sa INGR nedavno na 17-18 kn, dan-dva poslije bila je na 14,50 kn. ponešto i pogodi, ali ima tu i teških promašaja iako kad čitaš njegove postove on je uvijek u plusu, njemu stalno teče med i mlijeko [lol] [bye]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je podložan raspravi

Ivana portelje ti je previše raspršen da bi zaradila lovu. Za veći prinos treba treba rast kompletnog tržišta ,indexa ili agresivniji ulazak u pojedinačnu dionicu. Osobno smatram da crobex neće čoporativno rasti ostaje izbor pojedinačnih kupovina dionica ,ali to nosi značajni rizik da se promaši ceo fudbal.

Na tebi je odredit strategiju agresivno na određenu dionicu ili defazivno kroz veći broj dionica.

Nikson,

Cura ima viska slobodnog vremena pa to treba nekako potrositi. Da ima 3 ili 5 dionica bilo bi joj dosadno.

Inace slazem se da su sanse da plima podigne sve brodove vrlo male, pa je jedini nacin za zaradu na ovoj burzi smanjiti broj dionica i povecati rizik.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

[/quote]

ne znam baš. pratio sam njegove transakcije na DKVS, njega je počeo kupovati na 40 kn…krcao se s VLDS na 15 kn, dokupljivao na 13 kn, sad je 7 kn….krcao se sa INGR nedavno na 17-18 kn, dan-dva poslije bila je na 14,50 kn. ponešto i pogodi, ali ima tu i teških promašaja iako kad čitaš njegove postove on je uvijek u plusu, njemu stalno teče med i mlijeko [lol] [bye]
[/quote]

Priznajem da je i meni tesko dokuciti njegove softsticirane sheme trejdanja, ali ako covjek kaze da zaraduje nema razloga da mu ne vjerujem. Ingru je prodao iznad 18 tako da je tamo sigurno zaradio.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close