Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas je idealan dan za izlazak iz dionica, gradevinara posebno
nasli se nekoliko naivaca pa kupuju jer im prodavatelji pune kupovnu kolonu, a oni ih preskacu i nisu svijesni da vec narednih dana to ide dolje

1. ingra 12 kuna
2. igh ( uz dug koji ima, kao i redovne troskove, a bez novih poslova ) realno je ocekivati 600-700 kuna
3. cijeli crobex mirise na 1650 bodova kao novi target , ako drzava prije ne bankrotira ili kuna devalvira

sve je to odraz stanja u samoj zemlji kao i prilike koje je okruzuju i koje ce tek nastati
zato mislim da jos jedino ht drzi vodu .

daj nam to malo pojasni?
krcao si se INGROM na 25 kn, prijetio ako je netko sruši za jednu kunu dolje da ćeš zvat Un, UNPROFOR i neznam koga sve ne itd…
na IGH si se krcao na 1800, onda si pisao prijave HANFI, prijetio svima koji ruše dionicu…
a sad pišeš da građevinari niš ne valjaju?!? [undecid]
[/quote]

nisi prvi koji me prozvao za bivse postove, a daj objavi samo jedan da vidim s kime me usporedujete.
[/quote]

daj loris, nemoj nas zaje….
imas prepoznatljiv stil pisanja koji ne možeš sakriti. ne znam zašto ne pišeš pod starim nickom niti me zanima, ali zanima me što je dovelo do tako naglog preokreta u tvojim razmišljanjima?

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

INGRA.

– neki dan se hvalili kako su to kupovali po 17kn.
– pogledajte malo unazad što sam o tome pisala.
– ali krenulo krdo, ovce željne zarade, ali to tako ne ide.
– treba raditi suprotno od krda.

– nekada sam se veselila Splićinim gubitcima.
– ali kasnije mi ga je bilo žao kada sam izračunala koliko je love popušio na burzi.
– a isto tako je i na toj INGRI.
– nemojte biti blesavi.
– ostavite se te glupe dionice.
– puno njih s ovoga foruma je danas kupovalo Ingru, ali se ne hvale zbog očitog gubitka.
– a kako stoje stvari mogla bi roniti do 12kn po TA.
– samo i ja sam ista kao i većina vas, te ću zbog kockarskog nagona pratiti tu dionicu,
– ako krene odbijenac možda nešto i kupim.
– ali to nikako nije pametno.

– I love this game.
Pozdrav !

Jučer je branje maslina bio obilat.A i postotak ulja od 15% je izvrstan.
I sve odlično dok jutros nisam otvorio gledalicu.Kakav potop mog likvidnog portfelja.Badel i INGRA.
Ne može biti gore,a ja nisam mogao sudjerlovati u jučerašnjoj igri.
Danas sam dokupio/odmah prodao ulje/ i smanjio prosjek INGRE na 17,40.
Kladim se sa i Ivanom da ću zaraditi više na iNGRI nego ona na HT u slijedećih dva mjeseca.
Nemojte zaboraviti da već pušim 12%/pad INGRE 11% i rast HT 1%.
Smatram da je Ivana prodala dio HT i ZABE i ušla u vjerovatno IGH i INGRU i da će skinuti dobru dobit.
Na ZSE Ivani sedmoj teče med i mlijeko.
Lopina najkonservative se odlično drži jer se sa mojim portfeljom ne trži.
Lopinino mlijeko nje ustajalo.Nadam se da se neće pokvariti.
[/quote]
Dakle,ako sam prodao na 18 već sam dobio okladu.
Ivana slabo si procijenila INGRu i efekte dokapitalizacije.Razočarala si me.Da li znate da fondovi rizičnog kapitala
znaju u nekim investicijama skinuti i 100.000% tj.1.000 puta.Naravno da se to ne može ostvariti kupnjom skupog fondovskog smeća poput HT,ERNT,KOEI,naročito ATGR,već firmi koje su skoro na
koljenima.
Dokapitalizacije i ulazak u većinsko vlasništvo uz bagatelne cijene.INGRA po 20 je skupa jer ćeš
u kratkom toku teško skinuti 100%.Ali oni koji su ušli po 15 vrlo brzo bi se mogli omastiti sa 100%.
Recimo u godinu dana.
A mi vlasnici Badela koji očekujemo dokapitalizaciju države po 200,perkovićevu ponudu po 300/koje vjerovatno biti neće/
,strateškog partnera koji bi mogao dokapitalizirati Badel slično Magni po BV od 250 ili niže u ovisnosti koliko su većinci ugroženi ili dokapitalizaciju slično INGRI gdje vjerovnici preuzimaju
većinski paket.Badel ima prednost u odnosu na INGRU/P/BV o,39 prije informacije o dokapitalizacije/ jer mu je P/BV i 0,25 ,a MAGMA ispod nule.Ali netko se odlučio ući u propalu
Magmu zbog razvijene prodajne mreže tj solidnog P/S.I u tom djelu Badel je izvrstan i po pokazatelju P/S vrijedi barem 250 do 300 kn po dionici.Ovo je trenutna situacija.
Dugoročno bih ipak dao prednost INGRI koja će sa dobijanjem novih poslova visoko poletjeti.
Nakon popravka bilance,smanjenja zaduženja,povečanja koeficijenta krat.likvidnosti INGRA će lako i do kredita i garancija koji su neophodni za developera.I tada bi trebao početi novi krug.

Preporuka:kreativnom maštom,a ne iseidinformacijama pokušajte naći slijedeću žrtvu neprijateljskog preuzimanja postojeće vlasničke strukture kroz dokapitalizaciju.Većinski mogu
pričati da su našli prijateljskog preuzimatelja.Ne to se zove,skini gaće do koljena!

Na ZSE neki novi vjetrovi.
Da li je počelo mediti!Da!Za mudre i vrijedne/aktivan pristup/ uvijek ima meda,treba samo makniti košnicu na drugu lokaciju.

danas je idealan dan za izlazak iz dionica, gradevinara posebno
nasli se nekoliko naivaca pa kupuju jer im prodavatelji pune kupovnu kolonu, a oni ih preskacu i nisu svijesni da vec narednih dana to ide dolje

1. ingra 12 kuna
2. igh ( uz dug koji ima, kao i redovne troskove, a bez novih poslova ) realno je ocekivati 600-700 kuna
3. cijeli crobex mirise na 1650 bodova kao novi target , ako drzava prije ne bankrotira ili kuna devalvira

sve je to odraz stanja u samoj zemlji kao i prilike koje je okruzuju i koje ce tek nastati
zato mislim da jos jedino ht drzi vodu .

daj nam to malo pojasni?
krcao si se INGROM na 25 kn, prijetio ako je netko sruši za jednu kunu dolje da ćeš zvat Un, UNPROFOR i neznam koga sve ne itd…
na IGH si se krcao na 1800, onda si pisao prijave HANFI, prijetio svima koji ruše dionicu…
a sad pišeš da građevinari niš ne valjaju?!? [undecid]
[/quote]

nisi prvi koji me prozvao za bivse postove, a daj objavi samo jedan da vidim s kime me usporedujete.
[/quote]

imas prepoznatljiv stil pisanja koji ne možeš sakriti. ne znam zašto ne pišeš pod starim nickom niti me zanima, ali zanima me što je dovelo do tako naglog preokreta u tvojim razmišljanjima?
[/quote]
… i da dodam,mogao si i ubosti na svojim miljenicama 15-20%,a ti ono sada bearish [lol]

.Razočarala si me.Da li znate da fondovi rizičnog kapitala
znaju u nekim investicijama skinuti i 100.000% tj.1.000 puta.Naravno da se to ne može ostvariti kupnjom skupog fondovskog smeća poput HT,ERNT,KOEI,naročito ATGR,već firmi koje su skoro na
koljenima.
A mi vlasnici Badela koji očekujemo dokapitalizaciju države po 200,perkovićevu ponudu po 300/koje vjerovatno biti neće/
,strateškog partnera koji bi mogao dokapitalizirati Badel slično Magni po BV od 250 ili niže u ovisnosti koliko su većinci ugroženi ili dokapitalizaciju slično INGRI gdje vjerovnici preuzimaju
većinski paket.Badel ima prednost u odnosu na INGRU/P/BV o,39 prije informacije o dokapitalizacije/ jer mu je P/BV i 0,25 ,a MAGMA ispod nule.Ali netko se odlučio ući u propalu
Magmu zbog razvijene prodajne mreže tj solidnog P/S.I u tom djelu Badel je izvrstan i po pokazatelju P/S vrijedi barem 250 do 300 kn po dionici.Ovo je trenutna situacija.
Preporuka:kreativnom maštom,a ne iseidinformacijama pokušajte naći slijedeću žrtvu neprijateljskog preuzimanja postojeće vlasničke strukture kroz dokapitalizaciju.Većinski mogu
pričati da su našli prijateljskog preuzimatelja.Ne to se zove,skini gaće do koljena!

Na ZSE neki novi vjetrovi.
Da li je počelo mediti!Da!Za mudre i vrijedne/aktivan pristup/ uvijek ima meda,treba samo makniti košnicu na drugu lokaciju.

Lopina na dobrom ste tragu. Ali treba znati i riskirati. Prije nekoliko dana Magma je bila po 29 kuna. Proslo je preko 700 komada. Proslo bi i vise ali smo se povukli sa bida na 23 kune. To je dovoljno za sitni ne previse riskantni trading. Danas je vec na 42 a ici ce jos gore. Vjerujte imam dobre informacije. Samo na tome se moglo dignuti preko 30% za nekoliko dana. Nemojte podcjenjivati Magmu i druge slabije likvidne dionice. Na njima tece med i mlijeko. A Ingra je skroz druga prica.

Ima i drugih slabije likvidnih koje ne slijede crobex nego imaju svoju putanju. Padaju na malom volumenu ali rastu na malo vecem. Dovoljno za veliku zaradu i da dionice ne bude u statusu promatranja.

Sta se dogodilo sa KSST?

Lp

kako je ovo vec treci nick koji mi se dodijeljuje pitao sam modreatora gdje je problem, a izgleda da vam je proslijedio dezinformaciju i kaze da nezna i da nije s nikim u suradnji ? [lol]

nego tko ste to vi ?
zar mene prozivas za vise osoba, a onda sam navodis da VAS zajeb…?

osim toga, dali ste primjetili da na HT u ima gotovo jednak broj ponuda i prodavatelja ?

postoji li vise uopce koja "best buy" dionica ?

– a ima, nađe se tu pokoja.
– gospon Loris je pisao da su to Đakovština, Ingra, IGH.
– vidite i sami kako za našeg Lorisa uvijek ima dobrih dionica.
– je li tako gospon Loris ??????????

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. kog vraga mijenjate te nickove ??????????

Jučer je branje maslina bio obilat.A i postotak ulja od 15% je izvrstan.
Lopinino mlijeko nje ustajalo.Nadam se da se neće pokvariti.

– evo je li vam sada jasno zbog čega je na našoj buzi skliska situacija.
– tu ne pomažu ni zimske gume.
– pogađate, gospon Lopina maže sve živo s tim uljem, koje god dionice da se uhvati.
– a mlijeko ko mlijeko ima rok trajanja.

– I love this game.
Pozdrav !

… je ovo vec treci nick koji mi se dodijeljuje

da vidimo: loris….lpapua….okO!
u pravu si [thumbsup]

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

JDGT-niskolikvidna dividendna dionica sa boljim fundamentima od HT i ERNT.Redovno isplaćuju dividendu,a na trenutnu cijenu od 600 kn iznosi 10%.

"Only dead fish swim with the stream"

JDGT-niskolikvidna dividendna dionica sa boljim fundamentima od HT i ERNT.Redovno isplaćuju dividendu,a na trenutnu cijenu od 600 kn iznosi 10%.

Slabo je to, slabo. Trebate gledati forwarde, ima dionica koje će imati P/BV 0,1 i P/E 1 kroz koji mjesec. Da ne pričam o riziku, ipak su to agenti. A znamo kako oni obično završe.

“A man's got to do what a man's got to do”

Slabo je to, slabo. Trebate gledati forwarde, ima dionica koje će imati P/BV 0,1 i P/E 1 kroz koji mjesec. Da ne pričam o riziku, ipak su to agenti. A znamo kako oni obično završe.
[/quote]

JDGT gledam isključivo kao dividendnu dionicu,i zato je uspoređujem sa HT i ERNT.Dok se tržište ne stabilizira ovakve su dionice najbolji izbor,drugo je sve hvatanje noževa.
Što se tiče poslovanja ono je i dalje zadovoljavajuće unatoč krizi,uprava je konzervativna,nesklona riziku,tako da ne vjerujem u nikakav crni scenario za ovu dionicu.

"Only dead fish swim with the stream"

lopina je i u bzjk zaradio 100% u mjesec dana. Čovjek ima znanje pa koliko god mi šutjeli o tome…

Lopina stvarno ostvaruje brz napredak po pitanju trejdanja. Ovdje se zbilja vise ne moze govoriti o sreci, nego o znanju i umjecu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close