Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas je idealan dan za izlazak iz dionica, gradevinara posebno
nasli se nekoliko naivaca pa kupuju jer im prodavatelji pune kupovnu kolonu, a oni ih preskacu i nisu svijesni da vec narednih dana to ide dolje

1. ingra 12 kuna
2. igh ( uz dug koji ima, kao i redovne troskove, a bez novih poslova ) realno je ocekivati 600-700 kuna
3. cijeli crobex mirise na 1650 bodova kao novi target , ako drzava prije ne bankrotira ili kuna devalvira

sve je to odraz stanja u samoj zemlji kao i prilike koje je okruzuju i koje ce tek nastati
zato mislim da jos jedino ht drzi vodu .

daj nam to malo pojasni?
krcao si se INGROM na 25 kn, prijetio ako je netko sruši za jednu kunu dolje da ćeš zvat Un, UNPROFOR i neznam koga sve ne itd…
na IGH si se krcao na 1800, onda si pisao prijave HANFI, prijetio svima koji ruše dionicu…
a sad pišeš da građevinari niš ne valjaju?!? [undecid]
[/quote]

nisi prvi koji me prozvao za bivse postove, a daj objavi samo jedan da vidim s kime me usporedujete.

osim toga nije istina da sam napisao da gradevinari nista ne valjaju vec sam napisao, a u prijevodu, da su gradevinari rezultata politicko-ekonomske situacije u zemlji, a to su cinjenice, a ne floskule.
pa prema novom proracunu za 2011 godinu vlada je izbacila sve subvencije za gradevinu jer kazu da se i tako nista ne prodaje i desava, ali dobro to je logika nase vlade.

U prijevodu, svi gradevinari kroz vrijednost sovjeg kapitala mogu imati najvecu cijenu u visini nominale, osim ingre koja je u zarku do daljnjeg, ali ne i vise od nominale. I tako ce biti sve dok se okolnosti u zemlji ne poprave, a okolnosti su svakim danom sve nepovoljnije.
gradevinari su najmanje krivi, pa oni su i digli gospodarstvo zemlje unazad 10 godina, ali vremena su se okrenula i cijena dionice u vrijednosti nominale, a u ovom trenutku ( narednih 6 mjeseci ) je i vise nego povoljna za sve gradevinare.

spomenuo si i hanfu u nadzoru dionica gradevine, a iz mojih informacija hanfa je stimulirana od drugih institucija u tom smislu i to radi, a bar koliko ja znam.

medutim, spomenuo si i igh, pa on trenutno vrijedi gotovo 3 nominale ? samo iz spekulativnih razloga, knjige i okolnosti govore da ne vrijede vise od 600 kuna, a ako se nista ne promijeni mislim da ni hanfa u pad cijene na 600 kuna nece moci sprijeciti.

neznam za vas ostale, ali kao jedine ciste firme bez rezerve vidim : ht, adris, janaf, banke i turizam, a sve drugo je na staklenim nogama do daljnjeg .

turizam????? koja je to dionica? eventualno hup zagreb. trebali ste dodati dlkv, igh, sve brodare, gotovo cijelu prehrambenu industriju…ako mislite pod cistim da imaju sigurnu dobit u narednom razdoblju…ili barem nulu..ako mislite na kriminal, to je druga stvar….zaboravili ste ernt, atgr…i mnogo toga jos..jadroagent ako mislite na turizam….porast broja kruzera.

Gledajući omjer rizika i zarade( prinosa)……..najisplativviji su po meni brodari……
Ako ste ziheraš ( što ja svakako nisam) onda narodne i pokoja banka………

Građevinari su najriskantniji ali je isto tako moguć najveći prinos…….
Brodari ne ovise ni o jaci ni o proračunu ni o bdp-u………
Vani će puno prije doći a i već je došlo do oporavka a brodari će to osjetit najprije…….

A moj JDPL(jednim djelom) će i u privatizaciju slijedeće godine……..a možda i prije…….
Nominalna cijena dionice od 360 ne govori ništa ali ipak sjajno izgleda…zar ne?

Svak svoga đoku hvali ali ovo je perspektiva na 0,3 B/V………….pa vi vidite………

lp

[smiley]

Bravo!
Pokušavam ti dati stoticu ali mi moderator neda!

INGRA.

– neki dan se hvalili kako su to kupovali po 17kn.
– pogledajte malo unazad što sam o tome pisala.
– ali krenulo krdo, ovce željne zarade, ali to tako ne ide.
– treba raditi suprotno od krda.

INGRA 21,HT 270
INGRA 17 ,HT 275
INGRA pad 20% pad zbog manipulacije,šansa na jeftin ulaz, HT rast cca 2%
najavila da ćeš prodavati HT i kupovati kada dođe do ovakve situacije
Mrijet ćeš kada u svoje ideale počmeš sumnjati.
Ja sam krenuo u kupnju iNGRE dan ranije sa prosjekom 17,70 i izgubio desetak posto.Mislio sam da je to fundfamentalno jeftino.Mogao sam proći jeftinije za pet posto da sam bio u zasjedi ,nisko-Žurio sam kupiti.Dokapitalizacija je trebala biti razlog za rast INGRE a ne za pad ,ali manipulatori i jaki PR je utjecao na psihologiju malih ,koji su u panici prodavali i gubili.
A jučer sam bio odsutan sa burze i nisam uzeo mojih desetak posto u današnjem rebatu.
U običajena šema.

medutim, spomenuo si i igh, pa on trenutno vrijedi gotovo 3 nominale ? samo iz spekulativnih razloga, knjige i okolnosti govore da ne vrijede vise od 600 kuna, a ako se nista ne promijeni mislim da ni hanfa u pad cijene na 600 kuna nece moci sprijeciti.

Imate jako slabi vid jer nije okO nego oko.Popravite.Što ima nominala veze sa cijenom dionice.
Što god je veća razlika i što se više povećava ta razlika znaći da firma posluje bolje i povečava kapital
iz dobiti.Pa to je izvrsno.
Građevinari ,ali samo oni koji su poluzdravi,jer zdravih nema zbog loše situacije su u vremenskom horizontu od jedne godine odlična kupnja.Svi neće propasti,samo rijetki i treba ih kupovati.
Odabrati tri:moj redoslijed je
LVCV/slabo likvidna dionica,ali dividendna
INGR,sa dokapitalizacijom odlična,i likvidna i fondovska
IGH,izvući će se,likvidna i fondovska
DLKV,izgleda fundamentaln super,ali su puno dužni
HDEL,prezaduženi ali stabilni
THNH,dobro rade ali stanogradnja nije u trendu
i samo ne Viadukt,ali ako ste dnevno aktivni uvijek možete uteći, pa može i najzaduženiji /najgori/
Viadukt,ali to je visokošpekulativna dionica.

Građevinari,do jedan i većina brodara osim ATPL,su daleko bolja kupnja od fondovskog smeća
kao što je HT,ATGR,ERNT. ADRS i nije smeće iako je fondovski.Tu se može skinuti desetak dvadesetak posto u godinu dana.Mene privlaći bartem 100 posto u nepunu godinu.

A fond lopina najkonzervativ ima neke bisere gdje očekuje i 200 do 400 % za koju godinu.

NA ZSE će poteći med i mlijeko?

INGRA 21,HT 270
INGRA 17 ,HT 275

Lopina šta je s Validusom savjetovao si isto na 20 kn kako je to odlična kupnja, pa na 13 kn prilika hoće li s Ingrom biti isto?

INGRA.

INGRA 21,HT 270
INGRA 17 ,HT 275
Ja sam krenuo u kupnju iNGRE dan ranije sa prosjekom 17,70 i izgubio desetak posto.Mislio sam da je to fundfamentalno jeftino.Mogao sam proći jeftinije za pet posto da sam bio u zasjedi ,nisko-Žurio sam kupiti.Dokapitalizacija je trebala biti razlog za rast INGRE a ne za pad ,ali manipulatori i jaki PR je utjecao na psihologiju malih ,koji su u panici prodavali i gubili.
A jučer sam bio odsutan sa burze i nisam uzeo mojih desetak posto u današnjem rebatu.
U običajena šema.
[/quote]
kolega odkud vi u ingri,što ne vidite da je u procesu raspad sistema. [undecid]

INGRA.

INGRA 21,HT 270
INGRA 17 ,HT 275
U običajena šema.
[/quote]
kolega odkud vi u ingri,što ne vidite da je u procesu raspad sistema. [undecid]
[/quote]
Olovku u ruke i pokušajte predvidjeti bilancu INGRE sa završpnim računom 31.12.uz predpostavku
uspješne dokapitalizacije.Uspjeh bih smartao da se upiše više od 250 mil kn,a očekujem 300
i novog većinskog vlasnika.
Iznenadili biste se kako ta bilanca dobro izgleda.A sa takvom bilancom se lako dobivaju i novi krediti i bankovne garancije.Jer bez toga developer ne može zarađivati.
I novi poslovi kreću.A Ingri to nedostaje da bi cijena dionice počela žestoko rasti.

INGRA 21,HT 270
INGRA 17 ,HT 275

Lopina šta je s Validusom savjetovao si isto na 20 kn kako je to odlična kupnja, pa na 13 kn prilika hoće li s Ingrom biti isto?

[/quote]
Još uvijek Validus može visoko,ali izgleda da su fimaši dobro zabrazdili.
Vratiti ću se u Validus,to je moja stara ljubav u kojoj sam uglavnom pušio.Gotovo uvijek sam izlazio
pred veliki rast,a ulazi pred veliki pad.Nije srića ili nesrića nego velik klinci muljaju nas male.Ne može se uvijek pogoditi.Nisam ja Tigrus ili Splićo.Oni su jaći od vidovitog Milana.

U Validusu nema ni meda ni mlijeka,ali uvijek ima nade.

lopina je i u bzjk zaradio 100% u mjesec dana. Čovjek ima znanje pa koliko god mi šutjeli o tome…

Gledajući omjer rizika i zarade( prinosa)……..najisplativviji su po meni brodari……
Ako ste ziheraš ( što ja svakako nisam) onda narodne i pokoja banka………

Građevinari su najriskantniji ali je isto tako moguć najveći prinos…….
Brodari ne ovise ni o jaci ni o proračunu ni o bdp-u………
Vani će puno prije doći a i već je došlo do oporavka a brodari će to osjetit najprije…….

A moj JDPL(jednim djelom) će i u privatizaciju slijedeće godine……..a možda i prije…….
Nominalna cijena dionice od 360 ne govori ništa ali ipak sjajno izgleda…zar ne?

Svak svoga đoku hvali ali ovo je perspektiva na 0,3 B/V………….pa vi vidite………

lp

[smiley]

ako je to tako, vani oporavak i tako to, zašto je BDI još malo pa ispod 2000bodova?
ako će ići po 360kn, zašto je HFP prodavao na burzi JDPL po 150kn nedavno?

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

lopina je i u bzjk zaradio 100% u mjesec dana. Čovjek ima znanje pa koliko god mi šutjeli o tome…

Vrlo jednostavno.Staviš se na 50 i ako udre staviš na 100′.Ako ponovno udre eto ti brzih 100%.A u ovoj bari
lako moguće.A ako udre na 25,a ito je moguće pušiš 50%.Razlika je samo četiri puta.Teška ova
burza,a kada je ovako nelikvidna još i teža!.

New Report

Close