Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

oooooooo kolege…..,

skupa clanarina za taj sindikat ?
50% od moje dobiti za savjet preciznog i sigurnog ulaganja sa garantiranom dobiti ?

ima li povoljnijeg sindikata, npr. s podjeljenim rizikom ?

Biti član sindikata je jako pametno.Jer bez obzira kolika je članarina možes saznati koja je dionica na redu za pumpanje.
Financijska izvješća bi trebala podići ili spustiti cijenu dionice u ovisnosti od poslovanja.
PTKm je bila na 180 jer se očekivalo da će ostvariti dobit u poslovanju kada ono najgori kvartal
u povijesti i dionica se dobro spustila.A trebala bi i niže s obzirom na poslovanje.Fondovi pokazuju snagu i vraćaju je nazad.
ULPL sa najvećom kvatralnom dobiti od svih brodara,sa dobiti od 129 kn po dionici od početka godine ,sa potencijalnom zaradom od cca 172 kn godišnje/P/E 3,31/stoji zabetonirana.
Sindikat se krca ULPL i kada se nakrca počet će radio Mileva.Sindikat razumijem,ali ne razumijem
male investitore koji to ne vide i da se ozbiljno ne ukljuće u igru.
I to je razlog zašto sam zadnjih dana zatvorio usta.
Osvemu možemo pisati,jedino ne o cijeni dionice.
Rasti će samo ono što odlući sindikat.
Evo čak i ovaj biser od LPLH reagira na odlično izvješće,a Ivana kaže da je to smeće.
Polako ,vidjet ćete kako se to smeće pretvara u blago,radi fundamentalne podcijenjenosti.

Na ZSE se mlijeko ukiselilo.
Moj portfelj ne pada,ali se zgražam na manipulacije.

lopina @ sindikat mozda ima snage (love) ali nema ovaca dovoljno za sisanje…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Tipična sindikalna dionica je BELJE.Umjesto da se radnici iscide što jeftinije i cijena dionice spusti što niže sindikat skuplja radničke dionice.
Čuvajte se jazovke jer kada se sindikat nakrca slijedi rušenje i ciđenje malih i radnika.To bo bio logičan scenario.Ja ću se tek tada uključiti.

Na ZSE teče pokvareno mlijeko.

Tipična sindikalna dionica je BELJE.Umjesto da se radnici iscide što jeftinije i cijena dionice spusti što niže sindikat skuplja radničke dionice.
Čuvajte se jazovke jer kada se sindikat nakrca slijedi rušenje i ciđenje malih i radnika.To bo bio logičan scenario.Ja ću se tek tada uključiti.

Na ZSE teče pokvareno mlijeko.

HVALA TI BOŽE I LOPINA JE PROGLEDAO [pray]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Uzmimo u obzir gluposti koje je netko radio na JANAFU,
Evo, sad čitamo, kako ju neki RUŠE… Niti su je kupovali kako spada- niti su zaradili na njoj
jer porasta cijene – gotovo da i nije bilo- I SAD JE BITNO DA JE RUŠE…. To su neopisive gluposti!

gospođo miami.

– zašto pišete netko ili neki, kad se točno zna tko, barem vam to piše na ovoj temi.
– kupovali su kako spada,
– i na njoj su zaradili jer je bilo značajnog porasta cijene.
– sada je jako važno rušiti tu dionicu, i to nisu gluposti.
– a vama ako je jeftina kupujte, ako je skupa prodajte.

– dugoročnima savjet, ne prodavati cijena će rasti.
– ne obazirite se na ove gluposti o kojima gospođa miami piše, jer ona jako malo toga zna o dionicama.

– I love this game.
Pozdrav !

ZABA-R-A
ULazak horde investitora radi dividende. Pad cijene….stigla dividenda- ali je MINUS – OSTAO!
Gdje Vam je logika?

ZABA.

– evo o tome nisam pisala a ZABE imam relativno dosta.
– što se pisalo na ovom forumu o ZABI prije dividende,
– ne kupovati jer će cijena pasti kao kod HT-a.
– a je li bilo tako, nije.
– na dionicama ZABE koje sam imala otprije zarada par postotaka plus zarada od dividende.
– na kupljene dionice ZABE nakon porasta cijene dionice zbog dividende.
– opet sam ostvarila zaradu od par postotaka, nije puno, ali nije ni minus kao kod građevinara koje je kupovala gospođa miami.
– po meni ZABA o.k.

– I love this game.
Pozdrav !

Koleginice Ivana, ma o kakvom sindikatu Vi pričate?
Pa vidjeli ste sami kako su Vas ošišali na Validusu i Varteksu ti isti sindikalisti za koje samo mislite da ste njihov član. Koliko vidim uskoro će Varteks na 10kn, a to bi bilo Vama gubitak preko 40%.
A tek Validus,kako ste rekli krcali se na 13kn, a pogledajte gdje ga ja kupujem od takvih poput Vas????
Na samo 9kn. A kolegice, Vi ste prošli par dobrih šišanja i niste uopće mjerodavni pričati niti o TA niti o sindikatu.

26.11.2010 - Dan D

Izvor takve bolesti treba dugotrajno liječiti a potpuno iskorjenjivanje može trajati godinama.
No, ne treba se obeshrabriti.

Jel ima kod vas nešto…nešto na biljnoj bazi, ali bez recepta??? [huh]
[/quote]

– ima kod mog prijatelja Spliće trava na toj biljnoj bazi, sve bez recepta.
– samo ima nus pojava, np. ukazivaće vam se neki gapovi.

– I love this game.
Pozdrav !

Nije bilo nikakve značajne zarade na Janafu, Ivana7.
Drugo, ne može zarada biti par postotaka na staroj cijeni, uz dokup cijene koja je narasla, a poslije
dividende pala, par postotaka.Uz pozdrav.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Pa vidjeli ste sami kako su Vas ošišali na Validusu i Varteksu ti isti sindikalisti za koje samo mislite da ste njihov član. Koliko vidim uskoro će Varteks na 10kn, a to bi bilo Vama gubitak preko 40%.
A tek Validus,kako ste rekli krcali se na 13kn, a pogledajte gdje ga ja kupujem od takvih poput Vas????
Na samo 9kn. A kolegice, Vi ste prošli par dobrih šišanja i niste uopće mjerodavni pričati niti o TA niti o sindikatu.

Splićo.

– bez obzira na tvoje drukanje ti si mi i više nego o.k. lik,
– da te nema, trebalo bi te izmisliti.
– ali nemoj pisati za mene ono što nije istina.
– u VLDS sam ove godine ulazila 3-4 puta još od cca 22kn, i svaki put neka zarada,
– ali sve je to i više nego sitno za veličinu mojega portfelja, totalno nebitno.
– trenutno nemam toga VLDDS.

– VART.
– bio jedan veći ulaz, ali smiješno mali u odnosu na moj portfelj.
– pola toga prodala, a s drugom polovicicom zaglavila.
– trenutno imam desetak takvih dionica koje čine cca 10% mojega portfelja.
– neke su o.k. zbog dividende ali nelikkvidnost doslovno ubija.
– sve te dionice pa i VART gdje mi je prosjek ulaza 16,70kn su i više nego dobre investicije.
– neke od tih investicija će propasti, pogubiti ću novce.
– a na nekima, barem se nadam, zaraditi ću i više nego dobro.
– sve su to rizična ulaganja, pa ti si taj VART kupovao na 33kn.
– svi koji danas prodaju taj VART ispod 16.5kn su u gubitku.
– a ako će ga radnici plaćati 10kn onda nešto i vrijedi, barem tih 10kn.
– samo ti radnici ne mogu u sljedeće 3 godine prodavati te dionice, ESOP.
– a cijena dionice VART 10kn, je zbilja smiješna.
– rade gubitke, sada ili će ići u stečaj i bankrotirati ako ovako i dalje nastave ili će se oporaviti.
– najbolje bi bilo zatvoriti tu firmu, radnike na biro i prodati nekretnine.
– tada bi cijena dionionice, (ili firme u likvidaciji) bila 200kn.
– znači tu je veliki potencijal, ali i stečaj ako ovako nastave.
– ali sve je to i dioničarski rizik, tu se može punoooo zaraditi, ali i pogubiti lova.

– s druge strane, zbog disperzije ulažem u kvalitetne, likviodne, dividendne dionice koje mi čine cca 90% portfelja.
– a na tim glupim dionicama se da zaraditi, evo zadnje zarade na tim dionicama su mi MGMA ili OPTE ili INGRA gdje nisam ništa zaradila ali nisam ni izgubila lovu, jer je ta INGRA za razliku od VART likvidna.

– i molim te Splićo nemoj me više zahebavati po ovom pitanju jer mi se zbilja ne da pisati ovako duge i bezvezne postove.

– I love this game.
Pozdrav !

ivana7 @ [thumbsup]

Nije on los samo je malo naporan. [cool]

– najbolje bi bilo zatvoriti tu firmu, radnike na biro i prodati nekretnine.
– tada bi cijena dionionice, (ili firme u likvidaciji) bila 200kn.
– znači tu je veliki potencijal,…

Eto na, sad se kolegica Ivana nakrcala Varteksa i sad on vrijedi 200kn. Kolegice ja sam na Varteksu nastojao odigrati valove kad je bilo prilike. I nisam na njemu ništa izgubio, dapače i ponešto zaradio. Zahvaljujući ovčicama poput Vas. Baš kao i na Validusu jer volim brze tobogane, oni spori me uspavaju.

– sve te dionice pa i VART gdje mi je prosjek ulaza 16,70kn su i više nego dobre investicije.

Eto na, sad kažešte da je VART dobra investicija, opet mijenjate priču.

– pola toga prodala, a s drugom polovicicom zaglavila.

Pa fair je priznati da gubite silne novce!

26.11.2010 - Dan D

New Report

Close