Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kakav "čika broker"???? Vi svi ovdje bolujete od teorija zavjere! Istina, jesam se tek prije 2 tjedna ulogirao na ovaj forum,ali ne razumijem šta to znači??? Možda da Vi imate izričito pravo na izražavanje mišljenja i stavova??? Ne da nisam broker, nego čak niti jednog niti ne poznam,trgujem preko PBZ Investora,a kao i svi ovdje pokušavam pronaći dionicu s najvećim potencijalom rasta. Potencijal rasta ne mora uvijek biti temeljen na trenutnim fundamentima,zar ne?

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

POZIV NA JAVNU DRAŽBU NA ZAGREBAČKOJ BURZI 10.-11.11.2010.

Poziv na javnu dražbu za prodaju: Redovitih dionica i poslovnih udjela trgovačkih društava iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskih šuma koja će se održati putem elektronskog sustava Zagrebačke burze

http://www.hfp.hr/default.asp?ID=774

Početna cijena prodaje

zadnja postignuta prosječna cijena na Zagrebačkoj burzi prije objave poziva za javnu dražbu (oglasa)

Naziv društva Sjedište Temeljni kapital Ukupan broj ponuđenih dionica/udjela

BC INSTITUT d.d. ZAGREB 29.970.000 kn 3.180
BRIONKA d.d. PULA 50.315.800 kn 22.218
DUBRAVICA d.d. DUBRAVICA 47.139.400 kn 33
ERICSSON NIKOLA TESLA d.d. ZAGREB 133.165.000 kn 3.096
HELIOS FAROS d.d. STARI GRAD 67.684.000 kn 107
HOTEL DUBROVNIK d.d. ZAGREB 101.536.000 kn 56
INDUSTROGRADNJA d.d. ZAGREB 452.400.000 kn 95
JAMNICA d.d. ZAGREB 84.078.800 kn 79
KEMIKA d.d. ZAGREB 28.577.700 kn 128
KOKA d.d. VARAŽDIN 180.644.000 kn 3.744
KOTKA d.d. KRAPINA 29.240.000 kn 21
LANTEA GRUPA d.d. ZAGREB 40.360.260 kn 519
LUKA ZADAR d.d. ZADAR 21.249.200 kn 365
PIK VINKOVCI d.d. VINKOVCI 126.890.000 kn 240
PULJANKA d.d. PULA 105.555.800 kn 120.076
RIVIJERA d.d. ŠIBENIK 2.855.764 kn 38
SPAČVA d.d. VINKOVCI 82.956.600 kn 40.729
SUPETRUS HOTELI d.d. SUPETAR 63.166.000 kn 1.218
TEHNOMONT d.d. PULA 80.496.300 kn 738
VALIDUS d.d. VARAŽDIN 270.153.800 kn 173
VUPIK d.d. VUKOVAR 602.189.200 kn 2.408
ŽITNJAK d.d. ZAGREB 141.893.670 kn 5.316

————————————————————————

RAZVITAK d.d. ILOK 21.230.400 kn 9.347
B-COOP d.o.o. NOVIGRAD 7.907.000 kn 2,81%
CIGLANA IGM d.o.o. SLADOJEVCI 11.429.100 kn 4,86%
DUNAV d.o.o. BELI MANASTIR 20.464.100 kn 5,56%
GRIJANJE PROJEKT d.o.o. ZAGREB 1.419.200 kn 2,02%
HOTEL ROYAL d.o.o. OSIJEK 9.670.500 kn 1,19%
INTERMOD d.o.o. ZADAR 24.499.200 kn 0,11%
KAROLINA d.o.o. OSIJEK 56.973.000 kn 0,13%
TEHNOMONT d.o.o. ZAGREB 1.822.100 kn 0,31%
VESNA TRIKOTAŽE d.o.o. DARUVAR 2.658.000 kn 1,48%
VETERINARSKA AMBULANTA d.o.o. KNIN 286.000 kn 3,60%
VETERINARSKA STANICA d.o.o. BELI MANASTIR 1.219.600 kn 20,15%
ZAVOD ZA ISPITIVANJE KVALITETE ROBE d.o.o. ZAGREB 6.516.000 kn 0,18%
ZIDAR d.o.o. KOSTRENA 4.377.600 kn 0,95%

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Gdje su nestali drukeri s ove teme.

– nije vraga da ste pogubili novčiće.
– i nitko neće na ovoj temi ništa da piše, a rado bi se svađala.
– zar nemate neku ideju za investiranje.
– imam slobodne love pa se mislim što ću ??????????
– I love this game.
Pozdrav !

dobri dan
koleginice IVana7 ja cu kopi pejst od nenada bakica

Pogledajmo što u stvari znači prinos od 150% u pet godina. Ovo su neki scenariji:
(i) prve dvije godine 60% ukupno, a preostale tri oko 56% (što daje ukupno 150%), tj. oko 16% godišnje u prestale tri
(ii) prve dvije godine 80% ukupno, a preostale tri oko 39%, tj. oko 11,6% godišnje.

grupa 2 (‘jokeri’): Ovo su dionice tvrtki koje mogu i propasti, ili trajno kliziti k iscrpljivanju, ali imaju i šanse preživjeti, u kom slučaju im vrijednost može biti višestruko veća od današnje cijene na burzi. Kako su ove dionice – jasno, budući da su ‘jokeri’ – vrlo kontroverzne, uz njih navodim i neke vrlo površne argumente. Ovaj niz je samo ilustracija, ima još takvih (neke i ne navodim jer ih upravo pokušavam akumulirati, nadam se da ćete mi to oprostiti):
– VART: Ima li tvrtka šanse preživjeti? Ako mislite da ima, uočite da joj je tržišna kapitalizacija svega nešto preko 3 mil. eura (oko 23 mil. kn), uz kapital od skoro 200 mil. kn
– DDJH: Znam, poslovanje izgleda očajno uz sve neostvarene, a najavljene moguće ugovore, uz rasprčkavanje gotovine od prodaje DDJM itd., ali je li posao s oklopnim vozilima dovoljno sidro za preživljavanje, ima li drugih izglednih poslova, i ako ima, može li kompanija u budućnosti vrijediti više od trenutnih 86 miliona kuna?
– FMPS: Jasno je da nekretnine u portfelju vrijedi danas znatno manje nego kad su kupljene. Ipak, je li diskont od 69,5% uzevši u obzir (ovo je jako važno!) upravljačke i nadzorne promjene (član uprave Baslera ušao u NO!).

Poanta kod ovih tvrtki je da ako uzmete, recimo, njih 6 sličnih, te ako 2 prežive, one će i više nego nadoknaditi gubitak na onima koje ne; naravno, preživjeti ih može i 4 ili 5.

Disclaimer: Autor ima sve navedene dionice osim SLRS, ADRS-R-A, ADRS-P-A i KODT-P-A. Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju navedenih dionica. Ovaj članak je samo ilustracija ulagačkih koncepata. Svaki ulagač treba samostalno analizirati moguća ulaganja u navedene dionice, kao i hrvatske dionice općenito i donijet ulagačke odluke u skladu sa svojom financijskom pozicijom i cjelinom portfelja.

procitajte sve ako ocete
http://trzistakapitala.wordpress.com/2010/10/26/

da kazem da imam FMPS, imam manju kolicinu VART (kupicu jos puno toga bice rasprodaja po nizim cjenama) i imam malu kolicinu DDJH (kad padne na 20 kupicu jako puno toga)

napisacu jedan post i na VART ,pricekajte -strpljen-spasen

drago mi je sto i bakic tako misli ,ali ja imam i neke info a ima i on sigurno nije glup

do sljedeceg naseg druzenja [bye] [bye] [bye]

ps. molim nemojte mi brisati post
hvala

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

Trenutno vjerovatno najbolji pick na ZSE–VLDS-R-A:cijena trenutno oko 9.80 kn, do 12 kn su mogu skupiti zadovoljavajuće količine. Većina,cca milion dionica ima ulaze daleko iznad 20 kuna, BVPS preko 110 kn, vjerovatno se razrješavaju dugovi od Plurisa preko Mirne Rovinj. Cijena je tu gdje je zbog dugotrajne blokade računa i straha od stečaja kojega sigurno neće biti, Šelebaj instaliran na čelo Validusa i Plurisa…ovo će se sve uskoro raspetljati, a VLDS po svim parametrima , čak i pod ovom blokadom ne bi trebao biti ispod 26 kn. U usporedbi sa ostalim fondovskim dionicama Validus je stvarno jak i ima izniman potencijal rasta,samo treba imati još 1% povoljnog vjetra da se sve razriješi i nema razloga onda više da ga se trži ovako nisko. Imam dionice Validusa i planiram ih još kupiti.

Ak je Šelebaj na čelu, ne očekuj ništa dobro od toga.

Argumenti ?

Argumenti ?

Mediteranska plovidba. Btw, INA je simply the best na ZSE.

Vi svi ovdje bolujete od teorija zavjere! Istina, jesam se tek prije 2 tjedna ulogirao na ovaj forum,ali ne razumijem šta to znači??? Možda da Vi imate izričito pravo na izražavanje mišljenja i stavova???

Gosopn Walter.

– ja ću vam pokušati objasniti što to znači.
– 99.99% likova s dudicom otvori nick jedino zbog drukanja određene investicije.
– kada se ta prićica završi tjedan dva, otvara se novi lik.
– možda ste vi i pošteni i spadate u onih 0.01% .

– ako ste već početnik, onda bi bilo normalno da ulazite u sigurne investicije tipa HT.
– ali kada tu počmete preporučati neke gubitaše, firme pred stečajem !!!!!!
– i još imate dudicu, ipak je to na ovoj temi malo neozbiljno.

– gospon Lopina, a ima ih još dosta koji također ulažu u takve investicije.
– ali znaju objasniti zašto je to o.k.

– većina nas se tu poznaje, neke uživo a neke virtualno.
– dosta njih koje ne poznajem prepoznajem u topu10, znači znam njihova prava imena.
– za većinu koja tu ulaže znam otprilike koliki su im portfelji i u što investiraju.
– a sve se to uspije povezati s godinama staža na ovome forumu.

– nemojte misliti da mi koji nemamo dudicu ne drukamo.
– mi smo najgori od najgorih, premazani svim mastima.
– a još kada uključimo sindikat i neke fondove zahebanciji nema kraja.

– ali opet barem ja, a ima dosta takvih na ovome forumu, samo ga morate pratiti.
– nikada neće dati krivu informaciju ili nam je cilj da se lova ne pogubi.
– jer jedna takva glupost bi zahtjevala i brisanje takvog lika na forumu.
– evo ja tu pišem godinama, i imam samo ovaj nick, i investiori diljem RH su upoznali moj stil investiranja i pisanja na ovoj temi.

– I love this game.
Pozdrav !

Trenutno vjerovatno najbolji pick na ZSE–VLDS-R-A:cijena trenutno oko 9.80 kn, do 12 kn su mogu skupiti zadovoljavajuće količine. Većina,cca milion dionica ima ulaze daleko iznad 20 kuna, BVPS preko 110 kn, vjerovatno se razrješavaju dugovi od Plurisa preko Mirne Rovinj. Cijena je tu gdje je zbog dugotrajne blokade računa i straha od stečaja kojega sigurno neće biti, Šelebaj instaliran na čelo Validusa i Plurisa…ovo će se sve uskoro raspetljati, a VLDS po svim parametrima , čak i pod ovom blokadom ne bi trebao biti ispod 26 kn. U usporedbi sa ostalim fondovskim dionicama Validus je stvarno jak i ima izniman potencijal rasta,samo treba imati još 1% povoljnog vjetra da se sve razriješi i nema razloga onda više da ga se trži ovako nisko. Imam dionice Validusa i planiram ih još kupiti.

Dali pišete o dionici koja je otišla u negatvnu blokadu.Gotovo -15%!!!
Možda je očekivano otišla u stečaj!
O čemu Vi to kolega?
Pozdrav

………….,
– dosta njih koje ne poznajem prepoznajem u topu10, znači znam njihova prava imena.
– za većinu koja tu ulaže znam otprilike koliki su im portfelji i u što investiraju.

– I love this game.
Pozdrav !

koji su uvijeti za ukljucenje u taj sindikat radi zabave ?

………….,

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
.koliko sam ja shvatio……nikakvi….čak nemorate ni domovnicu i 2 biljega imati
pofuk

Za cijenjenu kolegicu Ivanu7:

Oznaka Opis Količina Namireno Raspoloživo Zadnja cijena Ukupna vrijednost
VLDS-R-A FIMA VALIDUS D.D. 7000 7000 7000 8,34 58.380,00

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

………….,

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
moraš imati nick stariji od 2 godine

New Report

Close