Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cijene su i 2001 i 2002.g. bile malene, mrljavile dugo vremena, a onda odjednom ode sve gore 20-100 puta. Ciklusi se ponavljaju. Fondoci i špekulanti ne mogu vječno prodavati jer topi se broj dionica za prodaju a stoga i volumeni padaju.
Pazite se okretaja jer će biti strahovit i jako brz!

sjecam se da si se svojedobno (prije cca 3 mjeseca) slozio sa analizom da VDKT moze jako brzo (u par dana) doci do 2000kn.

vidis li jos uvijek VDKT na 2000kn?

ja ga recimo vidim na 80kn.

@tigrus
kolega da znate TA analize nema sumnje, ali vaša najava da će VDKT na 80 je situacije gdje onda sve ide u 3 krasne pm.
Nadam se da ste se šalili ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

ZABA.

– evo na toj dionici mi TA ukazuje na pad od 10% za cca 2 tjedna, možda i koji dan prije.
– ipak su moje TA analize najtočije.
– a ovaj put mi iste negativne rezultate daju moji kristali i tarot metodologija.

– I love this game.
Pozdrav !

ZABA.

– evo na toj dionici mi TA ukazuje na pad od 10% za cca 2 tjedna, možda i koji dan prije.
– ipak su moje TA analize najtočije.
– a ovaj put mi iste negativne rezultate daju moji kristali i tarot metodologija.

– I love this game.
Pozdrav !

ja sam bio veliki protivnik TA analize, možda i najveći, ali ima ali ;
nakon višemjesečnog promatranja TA analiza Tigrusa, Deluxa, Tic, Nosorog, Lulu itd… ipak se moram zapitati zašto ne griješe ?
TA analiza ima svojih promašaja usred najave neočekivanih vijesti ili bilo koje nesvakidašnje situacije, ali Crobex je već duga, a dugo će i ostati svakidašnja situacija gdje caruju TA analize.
Unutar TA analize nalaze se početna, zaključna, najmanja, najveća i srednja cijena, volumen trgovanja, vremenski okviri , fundamenti idt…, a što nekim matematičkim kobinacijama da je osnov za budući psihološki profil pojedine dionice.

Zato sam siguran da će ZABA po isteku prava na dividendu pasti sa i bez TA analize, ali kuda će npr. ATPL ili KODT ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

ali kuda će npr. KODT ?

– precizno i točno, ide na 1.000kn.
– a to vam je pad od 50% .
– zbog toga je sama dionica i više nego nelikvidna te je danas prešla u onaj sistem za specijelce.

– I love this game.
Pozdrav !

Ciklusi se ponavljaju. Fondoci i špekulanti ne mogu vječno prodavati jer topi se broj dionica za prodaju a stoga i volumeni padaju.

Splićo.

– točno je to da se ciklusi ponavljaju,
– ali morate znati kako uvijek isti investitori gube lovu na burzi bez obzira na cikluse.
– vidite i sami kako su doslovno sve dionice u koje ste ušli pale cca 50%, a neke i više.
– fondovi te dionice prodaju jer jako dobro znaju da je to smeće.
– a vi i nekolicina špekulanata tu ulazite i gubite li gubite novce.
– sreća u nesreći je da vi i društvo niti nemate puno novaca.
– jer meni je stvarno žao kada vi gubite novce na burzi.
– a možda se jednog dana i naučite investirati.
– e sada što će se prije desiti, da nešto naučite ili bankrot nisam ni sama sigurna.
– uvijek se sjetim mog najvećeg prijatelja Barona.
– on je bio najveći vizionar burze, te je na veliko zadovoljstvo većine forumaša bankrotirao ili ga je pregazio auto, u svakom slučaju nešto se je dogodilo.

– I love this game.
Pozdrav !

@ loris na par postova

Problem u nas je što ima trejdera premalo malo čudno ali je tako (fale trejderi tj.ovčice koji zakasne na kupovinu pa lupaju po asku sa zakašnjenjem)

Što se tiče TA ona nije egzaktna nauka i ona dosta često omaši ali bolje se i oslanjati na TA nego na forumsko pituravanje. Definitivno se isplati potrošit koju kunu na TA od John Murphy-ija.
TA trenutno vrlo dobro funkcionira jer je relativno malo trgovaca u igri i događaju se samoispunjujuća proročanstva većina ljudi vide iste stvari i tako se ponaša. thx. delux.

Što se tiče malih prometa na burzi po meni su to uvijek dobri znaci prvenstveno ponestaje prodavača na određenim razinama. Druga stvar je da smo se mi između sebe dobrano nalupali i fondovi ulaze direktno u finale i ulaze u utakmicu sa 1:0 te imaju terensku inicijativu mogu birati da li će stiskati cijene na dole ili će ih u par kontri sa malo novca podignuti na nove razine.

Ciklusi se ponavljaju. Fondoci i špekulanti ne mogu vječno prodavati jer topi se broj dionica za prodaju a stoga i volumeni padaju.

Splićo.

– točno je to da se ciklusi ponavljaju,
– ali morate znati kako uvijek isti investitori gube lovu na burzi bez obzira na cikluse.
– vidite i sami kako su doslovno sve dionice u koje ste ušli pale cca 50%, a neke i više.
– fondovi te dionice prodaju jer jako dobro znaju da je to smeće.

Pozdrav !

[/quote]

Ivana nisi u pravu da fondovi prodavaju smeće.Problem je u tome što fondovi ne smiju kupovati dionice koje imaju MCAP manji od 300 mil kn ,ako su u služenoj kotaciji,odnosno 350 mil ako nisu.
I večina portfelja,naročito,OIF se sastoji od takvih dionica,jer su rasprodali sve što je bilo malo
likvidnije.I tu se treba vrebati prilika.Kupovati kada fondovi prodavaju vrijednu imovinu kao smeće
kada ih stisne,tj kada im je keš neophodan,ili jednostavno režu te nelikvidne pozicije.
Priliku sam iskoristio na:
LPLH ulaz na 80 izlaz blizu 200,i sada bi ulazio po 130 do 140 ,ali nema se
DKVS ulaz na 11 izlaz na 18
ELPR ulaz na 22 izlaz na 36,ponovno uletio na 40
KOES ulaz na 168 izlaz na 360,i sada ponovno ulazim na 250
KSST ulaz na 612 -50% u sedmicu dana
LPLH nikada nije bila smeće već jako dobra investicija,jer firma stabilno posluje.
KOES je nastabilnija firma od svih konditora,fundamentalno jača od KRAŠ.ZVCV,od IPKK jasno.
ELPR sa knjigovodstvenim BV preko 400,pa neće Ljubas sve odnijeti
U Božjakovini nešto izgubija,nije odradila
LVCV čami na istoj cijeni,ne može ga probuditi ni dividenda
U Vupiku se pokrija
Na ZNTJ skinuo veliku relativnu zaradu na mali ulog i sada sam opet nazad.
Nije zlato sve što sja,a naročito,ne u HT ili ATGR ili ADRS ili sl.Ja skidam 50% i više ili ništa.
Jasno je da postoji rizik da zapečem u nelikvidnosti.Danas nisam ništa prodao a ni kupio.Totalna
blokada i posatajem dugoročni.
Prva greška zbog nelikvidnostri je nekupovanje JAKT po 18.To je bio zicer za skinuti 20 % u dva tri dana i to mi je promaklo.
Ali to je moja strategija i za sada jako unosna.I sada čekam Godoa jer ne želim prodavati svoje
blago na četvrtinu netto kapitala ili pak na desetinu.
Mojih 20.000 EUR u ovom trenu ima pokriče u netto kapitalu/ako su izvješća istinita/od barem
120.000 EUR i imam tri puta više papira nego prije tri godine kada sam krenuo.
Istina da je vrijednost negdje 40% manja od uloženik sredstava,a kada bi sutra odlučio
sve rasprodati bilo bi i lošije.Treniram strpljenje,jer moram.
Strpljivo vrebati priliku je dobra strategija za burek investitora.

Na ZSE teče med i mlijeko light.

problm naše burze je ova banda lopovska koja je na vlasti i ova banda lopovska koja vladari na zse….

– ne vjerujte gospon Lopini i kada vam darove nosi.
– taj med se je ušečerio, odnosno kristalizirao te više nije u tekućem stanju.
– a to mlijeko se je već odavno pokvarilo, da ne kažem usmrdilo.

– I love this game.
Pozdrav !

@tigrus

kolega da znate TA analize nema sumnje, ali vaša najava da će VDKT na 80 je situacije gdje onda sve ide u 3 krasne pm.
Nadam se da ste se šalili ?

Kolega Tigrus nije spavao noć prije pa se malo našalio, mislio je reći da će VDKT na 680kn.

26.11.2010 - Dan D

– ne vjerujte gospon Lopini i kada vam darove nosi.
– taj med se je ušečerio, odnosno kristalizirao te više nije u tekućem stanju.
– a to mlijeko se je već odavno pokvarilo, da ne kažem usmrdilo.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ne vjerujete nikome nego sami sebi.
Sve dobro provjereti.
Nisam nepogrešiv,imam i ja svijih "bisera" i pogrešaka.
Za sada su to VART i VLDS,a ne treba zaboraviti ni DKVS.Ali tko me slušao dobro je proša,imao je
puno više "pogodaka"od promašaja.
Na VLDS ima nade,na DKVS nema,a na VART ima nade za nomade,a naročito,za one koji su ulazili na 17.

New Report

Close