kolega, znalci ne uzimaju kreditie.
ne trebaju im.
[wink]
[/quote]
Nikola Tesla je rekao:Dajte mi uporište i pomaknut ću zemaljsku kuglu.
Znanje i kredit/poluga/je čarobna formula uspjeha.Moramo se držati osnovnih pravila disperzije.
I nakon iskustva 2008.rezati gubitke i ne braniti margine pod svaku cijenu.Ovo iz vlastitog lošeg
iskustva.A ja sam koristio lombardne gdje je bila veća poluga 1:3.I branio ih i jedva ostao živ.
Teško ranjen,još uvijek osjećam posljedice,ali ne odustajem.A sada bi uzeo i 1:10.Situacija izuzetno povoljna.Dionice su jeftine.Treba biti oprezan i ne kupovati d.d. kojima prijeti stečaj.
[/quote]
kolega, opet vi radite pocetnicke greske.
margini se nikada ne brane!a
ko si zasro analizu, neka pukne i kreces ispocetka…
ovo su zbilja osnove…
[undecid]
[/quote]
Reci opsjednutom kladioničaru da njegov sistem ne funkcionira.
Čak i kada spuši sve,a u 999 promila je tako,neće priznati da ste u pravu.
Slažem se.Margini se ne brane nego se izlazi i kapitaliziraju gubici.Ranjen jesi,ali si živ.A ako si živ
možeš i ojačati.
Kolega, to su riječi Arhimeda, a Tesline riječi su npr. Nije mi žao što su mi ukrali ideje, nego što nemaju svoje (misli se na tipove kao Marconi koji je prihvaćen kao začetnik radio tehnologije, u svakom slučaju nije bio genij kao Tesla, ali je bio snalažljiv i poduzetan).
[/quote]
Ma neš ti razlike, dva tri tisućljeća…
Hvala,besplatna informacija vrijedi više.
Mirovinski fond AZ.
– evo koliko vas je pisalo protiv ovoga mirovinca.
– i kako je uvjek točno da je gomila u krivu.
– otvorili ste i posebnu temu na kojoj pišete o katastrofalnim ulaganjima toga fonda.
– a je li to tako ?????????
– prinos AZ obaveznog je u ovoj godini 5.92%, a u zadnje 2g kada je velika većina vas ostvarila velike minuse a on napravio plus 9.37% .
– dobrovoljni mirovinski ili 3.stup .
– AZ benefit u zadnje 2 god. 24% .
– AZ profit u zadnje 2 god, 20.27% , u ovoj god. 6.77%, u zadnjih 5god. 57% .
– evo ovo su brojke,
– a te brojke kažu kako je AZ trenutno najbolji.
– I love this game.
Pozdrav !
Evo kolegice jedna stotka nakon dugo vremena!
Tamo su neki otvorili topic zato što AZ s zaradom prodaje dionice koje oni imaju u porfelju, valjda misle ako nema prodaje da će dionica odmah skočiti 100% pa će pametnjakovići zaraditi brzu lovu.
Dinko je prije dvije godine rekao da se hrvatske dionice ne isplati kupovati, nakon čega su ga svi iznapadali. Na kraju se pokazalo da je bio u pravu i da mi izuzev par firmi nemamo kvalitetnih dionica.
Više od 90% firmi na našem tržištu posluje lošije nego protekle godine i trend će se vjerovatno i nastaviti u 2012g.
Možda toliko nije problem u firmama koliko u okruženju u kojem se posluje što dokazuje i drastičan pad stranih investicija, gdje kapital seli u zemlje u našem okruženju a Hrvatsku zaobilazi.
Pitanje? tražim odhovor. Pitanje? tražim odgovor. Pitanje? tražim odgovor.
3. mirovinski stup.
– u prošlom postu sam napisala koliki su prinosi AZ mirovinaca.
– a u ovome bih željela dobiti odgovore od onih koji se u ovo bolje kuže od mene i koji imaju iskustva u ulaganju u te fondove.
– e sada ni sama nisam pametna koliko je ovo pametna investicija.
– ali zbog promjene zakona moji u firmi su za ovo zainteresirani te ja ovaj problem moram rješiti.
– od 1/7 ove godine izdvajanje u ovu investiciju po djelatniku firme od 500kn su trošak firme.
– a teško je iz firme izvući neoporezovani novac, a ovo dođe nešto kao trošak goriva.
– a i na dividendu se plaćaju veliki porezi, tako da ovo dođe kao nešto idealno.
– samo je problem što se dugo treba čekati da se i dobije natrag taj novac.
– ali opet kada se gleda 500kn i nije tako veliki novac, oni koji puše to je 25 kutija cigareta, novac koji su bacili u dim, da dalje ne uspoređujem.
– a sada postoji i rizik, vrijeme, zakoni kod nas ne mogu dočekati 2 Božića.
– a tu postoji i ulazna naknada, nisam mogla vjerovati, ali postoji, 1.250kn .
– a može se iz te investicije i izići, samo vas tada orobe s 10% kazne, previše, ali takva su pravila igre, e sada prihvatiti ili ne prihvatiti.
– državni poticaji, zvala sam ih i kažu mi kako su i dalje 1.250kn, a znam da sam negdje čitala da to ide na 750kn, ali izgleda to još nije izglasano.
– pitala sam ove u Zabi koji je bolji kažu profit, ali benefit ima bolje rezultate za zadnje 2g.
– profit ulaže više u dionice te je i rizičniji, ali može nositi i veći prinos.
– a taj prinos za mirovinca koji ostvaruje AZprofit i nije tako ni loš.
– gledala sam i gdje ulaže AZ, uspoređivala to s drugim mirovincima, i njihove rezultate.
– i moja analiza je došla do zaključka kako AZ ima zbilja o.k. portfelj.
– te je moj izbor pao na AZprofit.
– evo napisala sam sve najvažnije.
– a sada bih željela čuti i vaše komentare, to mi je zbilja jako važno.
– I love this game.
Pozdrav !
Mirovinski fond AZ.
– evo koliko vas je pisalo protiv ovoga mirovinca.
– i kako je uvjek točno da je gomila u krivu.
– otvorili ste i posebnu temu na kojoj pišete o katastrofalnim ulaganjima toga fonda.
– a je li to tako ?????????
– prinos AZ obaveznog je u ovoj godini 5.92%, a u zadnje 2g kada je velika većina vas ostvarila velike minuse a on napravio plus 9.37% .
– dobrovoljni mirovinski ili 3.stup .
– AZ benefit u zadnje 2 god. 24% .
– AZ profit u zadnje 2 god, 20.27% , u ovoj god. 6.77%, u zadnjih 5god. 57% .
– evo ovo su brojke,
– a te brojke kažu kako je AZ trenutno najbolji.
– I love this game.
Pozdrav !
U dionice se mirovinci ulažu maksimalno 20% ukupne imovine i za njih je samo 2008.bila loša godina jer su imali velike gubitke u samo 20 % portfelja.
Mirovinci bi trebali biti najstabilniji i ne toliko profitabilni.Cijena obveznica je puno skočila i to
mirovincima donosi veliku dobit.Smatra se da je 3 % realno /iznad inflacije/dobar rezultat.
Naši mirovinci su bolji od toga.
Drugi mirovinski stup je nešto najbolje što se dogodilo u Hrvatskoj iako je ova financijska kriza
nepotrebno mirovince stavila na stup srama.Kriva strategija je bila u tome što su ulagali u razna
smeća kao MAGMA,a što je mogla biti ATGR.
A manje penzije zbog prijevremenog odlaska u penziji onih koji nisu dugo bili u štednji je matematička prevara.Naime ako je netko dobio prijevremenu penziju tada bi njegova mirovina iz prvog stupa trebala biti umanjena za samo 1/4/ tj .5% od 20%/vremena uplate drugog stupa prema
ukupnom stažu.I tada nitko nebi bio oštećen.Dapače,dobio bi više.
Izgleda da bi EU na temelju ovih tridesetak milijardi kuna koje se nalaze u drugom stupu mogla
prihvatiti kao mogućnost zaduženja države iznad dozvoljenih 60%.
E tih 30 mlrd bi mogao biti dobar poticaj za izlazak iz krize.Ipak o tome tek za dvije godine.
Osobno smatram da u ovoj krizi našim mirovincima bi zabranio plasmane van Hrvatske.A najveći
falingo im je što su to strani fondovi.
3. mirovinski stup.
– u prošlom postu sam napisala koliki su prinosi AZ mirovinaca.
– a u ovome bih željela dobiti odgovore od onih koji se u ovo bolje kuže od mene i koji imaju iskustva u ulaganju u te fondove.
– e sada ni sama nisam pametna koliko je ovo pametna investicija.
– ali zbog promjene zakona moji u firmi su za ovo zainteresirani te ja ovaj problem moram rješiti.
– od 1/7 ove godine izdvajanje u ovu investiciju po djelatniku firme od 500kn su trošak firme.
– a teško je iz firme izvući neoporezovani novac, a ovo dođe nešto kao trošak goriva.
– a i na dividendu se plaćaju veliki porezi, tako da ovo dođe kao nešto idealno.
– samo je problem što se dugo treba čekati da se i dobije natrag taj novac.
– ali opet kada se gleda 500kn i nije tako veliki novac, oni koji puše to je 25 kutija cigareta, novac koji su bacili u dim, da dalje ne uspoređujem.
– a sada postoji i rizik, vrijeme, zakoni kod nas ne mogu dočekati 2 Božića.
– a tu postoji i ulazna naknada, nisam mogla vjerovati, ali postoji, 1.250kn .
– a može se iz te investicije i izići, samo vas tada orobe s 10% kazne, previše, ali takva su pravila igre, e sada prihvatiti ili ne prihvatiti.
– državni poticaji, zvala sam ih i kažu mi kako su i dalje 1.250kn, a znam da sam negdje čitala da to ide na 750kn, ali izgleda to još nije izglasano.
– pitala sam ove u Zabi koji je bolji kažu profit, ali benefit ima bolje rezultate za zadnje 2g.
– profit ulaže više u dionice te je i rizičniji, ali može nositi i veći prinos.
– a taj prinos za mirovinca koji ostvaruje AZprofit i nije tako ni loš.
– gledala sam i gdje ulaže AZ, uspoređivala to s drugim mirovincima, i njihove rezultate.
– i moja analiza je došla do zaključka kako AZ ima zbilja o.k. portfelj.
– te je moj izbor pao na AZprofit.
– evo napisala sam sve najvažnije.
– a sada bih željela čuti i vaše komentare, to mi je zbilja jako važno.
– I love this game.
Pozdrav !
na 5.000 kn po zaposleniku zaposleniku, trošak.. ne plaća se porez na dobit
na 5.000 ,25% državni poticaj,za sada ali nema dugoročne garancije
isplata tek nakon pedesete godina života,30% odma ,ostalo na najkraći rok 5 god
preporuka:ne plačati mjesečno nego tek na kraju godine jer se ova sredstva mogu vrtiti,a naročito
mi koji smo već nešto naučili
ako nešto krene naopako ne mora se plačati,nema obveze
mislim da ulaz ne košta više od 1.000 kn
za mlađe od 30 god odličan način osiguranja velikih sredstava za starost/50 godina je mladost/
ako imate policu životnog osiguranja,daleko je unosniji ovaj naćin štednje,a sigurnost ulaganja
jednako sigurna
ipak slućaj prava za slućaj smrti/ako imamo ovisne osobe od našim primanjima/ i rizik od invalidnosti nebi trebalo smanjivati
Bitna preporuka:najprije formirati kapital od barem 30.000 EUR i na tržištu kapitala oploditi i dobit
ulagati u 3.stup i obavezno stambenu štednju kao način dobivanja jeftinih kredita,a manje kao unosan oblik štednje.
I ovo je dugoročan način financijske stabilnosti.
I svi vi koji ste pesimisti slijedite Ivanu sedmu .Ona je jako mudra jer razmišlja široko.Mogla bi i
vama otvoriti oči,pa biste i u krizi tražili prilike za zaradu ,a ne ta kukanje.
meni zadnjih dana lošije ide,zapeka sam u nelikviduše i zato
Na ZSE teče med i mlijeko light.
3. mirovinski stup.
– vidim kako ste zaokupljeni rušenjem crobexa.
– nema veze što većina analiza na TA prića o nekom rastu.
– ali sve to možemo svrstati u kategoriju pričam ti prićice.
– ali ako imate par minuta slobodnog vremena napišite mi vaša mišljenja.
– ako ima netko iz tih fondova bilo bi isto zanimljivo čuti, a i malo reklame ne škodi.
– ipak je ovo dugooooooročna investicija pa se ne bih željela na brzinu zahebati s tim ulazom u taj mirovinac.
– I love this game.
Pozdrav !
ja mislim da kad ti dođeš na red za mirovinu,mirovina kao šta je danas neće postojat.Ti to ustvari znaš bolje nego ja.
Ja sam nekoliko godina u AZ benefitu i o 3. stupu mislim sve najbolje. Prošle godine sam dobila poticaj od 1250 kn na 5000 +povrat poreza kroz olakšicu + prinos. Olakšice više nema, poticaj će biti vjerovatno 750 kn, ali i dalje mislim da je puno bolje od bilo kakvog životnog osiguranja (naravno ovisi i o godinama starosti)
od 2003 uplaćujem po 5000 k za sebe i suprugu, znaći do sada oko 40000 po osobi…po trenutnoj vrijednosti indeksa mog fonda moje stanje je sada oko 65000 …plus povrat poreza svake godine oko 1200 k, koji je sada ukinut….da sam stavio na burzu, sada bi imao sigurno daleko manje
Ja sam nekoliko godina u AZ benefitu.
– zašto u benefit ????????????
– o.k. zbog krize u ove dvije godine je imao bolji prinos od AZprofita.
– ali dugoročno AZprofit bi morao imati veći prinos.
– koliko su mi objasnili benefit je puno sigurniji jer puno više ulaže u obveznice.
– ali opet svi mi jako dobro znamo kako bez rizika nema ni profita.
– te ja zbog toga tipujem na AZprofit, a rezultati za jedan mirovinac su mu zbilja fenomenalni.
– I love this game.
Pozdrav !