Sappy.
– evo čitam na temi DLKV, jučer je margin kredit izbacio iz ove igrice gospon Sappy-a.
– ili jednostavnije rečeno gospon Sappy je bankrotirao na ovoj burzi.
– ništa čudno, većem dijelu moje ekipe dogodilo se isto.
– nisu imali dosta svoje love, pa je bilo zaduživanja, dizanja kredita, margin kredita,
– željeli su imati što veću polugu, za što veće prinose.
– i kriza je učinila svoje.
– trenutno još nisu vremena za uzimanje bilo kojih kredita.
– ti margini koštaju cca 15%, obićni nenamjenski krediti cca 10%.
– a na burzi se ne može zaraditi 5%, čast izuzecima.
– sijećam se kako se je nekada na ovome forumu pisalo o prodajama stanova, kuća… i ulaganju u margin kredite, povećanju poluge.
– ti likovi više niti ne pišu,
– a kako su prošli znaju najbolje oni sami.
– ali sve su to tragične priće.
– svi oni danas snose posljedice svojih pogrešnih investicijskih odluka.
– zanimljivo je i to što me je većina takvih investitora zahebavala na ovoj temi, punila jedinicama i mnogi su mi predvidjeli skori bankrot kada sam počela pisati na ovoj temi.
– a ja, i u ovoj godini u plusu 4.88%, nije puno, ali je plusssss.
– opet će doći vremena kada će taj plus biti i preko 488% u godinu dana.
– I love this game.
Pozdrav !
ivana7@ ista prica od tebe negdje u 3-4 mj. 2009 …pred uzlet …. – trenutno još nisu vremena za uzimanje bilo kojih kredita.
– ti margini koštaju cca 15%, obićni nenamjenski krediti cca 10%.
– a na burzi se ne može zaraditi 5%, čast izuzecima. [lol] [lol] [lol]
Koliko Vas trguje ovdje sa KREDITIMA…bilo kojim ?
miami @ sada uzimaju znalci…
miami @ sada uzimaju znalci…
To su malo preopasne izjave koje bi mogle napraviti veliko zlo onima koji su od "prekjucer" na burzi!
Ja navijam iz sveg srca da si ti u pravu, ali na osnovu dosadasnjeg iskustva mislim da bi se svi trebali suzdrzavati od takvih "napadackih" izjava! Osim ako ne radis za neku banku/brokeraj [cool]…
stipe10 @ ovi "drugi" znalci su preporucali margine na crobexu preko 5000….sam donosis odluke….
Meni nije logično, ali nisam baš kompetentna….
Inverter, zašto Agram brokeri , čini mi se daju kredite za kupnju dionica , i razvrstali su
dionice po kvaliteti- 1-2-3- klasa…..itd..
Ako je Ingra kriminalna dionica- kako to da je u zalogu za kredit u klasi 1 ? Da brže izgubiš s njom?
To su malo preopasne izjave koje bi mogle napraviti veliko zlo onima koji su od "prekjucer" na burzi!
Ja navijam iz sveg srca da si ti u pravu, ali na osnovu dosadasnjeg iskustva mislim da bi se svi trebali suzdrzavati od takvih "napadackih" izjava! Osim ako ne radis za neku banku/brokeraj [cool]…
[/quote]
Već dugo godina pratim forume o burzama i po pisanju članova foruma može se isčitati u kojoj smo fazi tržišta. Jedno moje mišljenje je da velika večina govori o margin kreditima i očekivanim zaradama od 50-100% u godinu dana ako ne i kraće onda je vrijeme za prodavanje dionica. Sada kada je svih strah, sada je pravo vrijeme. Vrijeme u kojemu na duge staze RR ratio je barem 80naprema 20 za sigurnu zaradu. Neka to bude 15 % u slijedećih xy godina (ali to ne znači da će biti 15% svake godine, može biti 5 godina negativno pa jednu jako pozitivno i onda dobijete 15 % godišnje) i ja ću biti sretan. Stripljenje je vrlina koju malo njih ima na burzi, svi žele velike promete, medijsku pompu, euforiju, to vam je kao celebriti osobe, kad ugasite svjetla i skinete šminku ispod ostane vakum!!!
Mali prometi, zabokrečina kako drugi kažu, e tu se traže dragulji, lakše vam je naći nešto što svijetli u mraku, kada sve svijetli e onda ste izgubljeni.
Mislim da nešto nije nikad dovoljno ponoviti: Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful.
Pozdrav
– to je bilo prije cca 2 godine, 2009 godine.
– radilo se o dionici KODT, kada sam ju kupovala zbog dividende cca 90kn.
– tada sam ju kupovala na cca 950kn, i to onu skuplju R.
– sjećam se kako ste me pitali zašto to kupujem.
– moj odgovor je bio zbog dividendnog prinosa od 10%.
– a vaš na to, cijena dionice će porasti zbog dividende za velićinu dividende, a potom će ponovno pasti ispod 1.000kn.
– dionica je u toj kriznoj godini narasla 100%, a ja sam pola toga prodala na cca 1.900kn.
You made my day.
Ti si jedina žena koja se nakon dvije godine može sjetiti nečega što sam ja rekao. Ostale obično zaborave nakon dva dana. 🙂 Jednom kada budem pisao autobiografiju zamolit ću te mi pomogneš.
Ja se ne sjećam što sam rekao o KODT-u prije dvije godine, ali je vrlo moguće da je to što ti kažeš. Doguročno frustriranje sa naplatom potraživanja od državnih firmi mora vući na neki negativan pogled prema istim.
Svima je jasno da si ti superiorna u odnosu na mene kada su u pitanju financijska ulaganja pa nema potrebe da to posebno naglašavamo. Ovo je ipak javni forum, a ne mjesto za dopisivanje pa hajdemo onda napisati nešto što bi moglo biti od koristi svim čitateljima.
Dakle, pitanje je bilo:
Zašto ti misliš da su trenutne cijene više nego povoljne za dugoročno ulaganje (1-3) godine ?
sada kredit uzimaju znalci—-
hmmm..ili oni koji trguju s povlaštenim informacijama..ako takvi uopće postoje..na našoj regulirnoj burzi
Gdje se kupuju insajd informacije ? / na placu je dobra ponuda, ali zna biti varljiva…/
Od koga:
– osoba bliskih Upravi
-osoba bliskih Nadzornim odborima
– osoba bliskih brokerima koje zastupaju d.d. društvo
-novinara koji prisustvuju sastancima
– odvjetnika kojima se Uprava povjerava
– odbačenih i nevoljenih tajnica
– neprijatelja konkurencije
Nastavi niz….
Gdje se kupuju insajd informacije ? / na placu je dobra ponuda, ali zna biti varljiva…/
Od koga:
– osoba bliskih Upravi
-osoba bliskih Nadzornim odborima
– osoba bliskih brokerima koje zastupaju d.d. društvo
-novinara koji prisustvuju sastancima
– odvjetnika kojima se Uprava povjerava
– odbačenih i nevoljenih tajnica
– neprijatelja konkurencije
Nastavi niz….
U Dioni, složene su ispod police sa čajevima.