Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

inverter,

evo gle.
sta je to bilo?

inverter,

evo gle.
sta je to bilo?

reverse split
1:5
[/quote]
MOGUCE …ali evo na freest. normalno prikazuje…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Inverter,
odustao sam od ovog trejda sa FAZom jer sam fulao kapitalizaciju dobiti na 14.

krecem u novu rudnu.
ovu zaboravljam.

Vratiti cu se jos jaci nego sada.
bit ce papreno i letiti ce perje.

Frende danas je game samo za profiće,bez emocija [wink]

ajmo malo o našoj burzi….
dosta toga izgleda mi povoljno ili ne preskupo…. međutim, likvidnost je očajna (osim HT-a) tako da je očito da nemamo snage (ni keša) za iskoristiti rast na stranim tržištima da se jače pogura rast crobexa. sve ovo kod nas je turbo klimavo, skoči 1-2%, pa drugi dan padne nazad opet toliko, iz šupljega u prazno….mirovinci pumpaju par svojih dionica (HT, ADRS-P, ATGR…) i to je to
nama je neophodan rast likvidnosti na burzi 4-5x u odnosu na sadašnje promete na ZSE. to se može dogoditi na 2 načina:
1) jak ulazak svježeg (stranog) kapitala koji bi kupovao sve dionice koje vrijede i pogurao crobex barem na 2500-2700 bodova. za ovako nešto mislim da nema šanse. gospodarstvo nam stoji loše i dionice naših firmi za sada nisu osobito zanimljive velikim ulagačima koji vjerojatno čekaju jači pad tržišta pa da se možda uključe
2) jači pad tržišta tj. crobexa na 1400-1500 bodova koji bi s jedne strane izazvao rasprodaju dionica, a s druge potakao jači ulazak kapitala malih, srednjih i velikih ulagača, a koji sada spava na računima.

ovakav klimavi rast s nikakvim prometima ne služi ničemu osim stvaranju iluzije trgovanja…. nešto mora puknuti da se konačno razbije ova žabokrečina na ZSE

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

ajmo malo o našoj burzi….
dosta toga izgleda mi povoljno ili ne preskupo…. međutim, likvidnost je očajna (osim HT-a) tako da je očito da nemamo snage (ni keša) za iskoristiti rast na stranim tržištima da se jače pogura rast crobexa. sve ovo kod nas je turbo klimavo, skoči 1-2%, pa drugi dan padne nazad opet toliko, iz šupljega u prazno….mirovinci pumpaju par svojih dionica (HT, ADRS-P, ATGR…) i to je to
nama je neophodan rast likvidnosti na burzi 4-5x u odnosu na sadašnje promete na ZSE. to se može dogoditi na 2 načina:

– napokon nešto pametnog.

– likvidnost i cijene.

– evo najbolje to mogu prikazati na primjeru JMNC.
– dosta skupa dionica, ali zbog toga tu nemamo trejdera.
– ja sam ju kupovala do 35.000kn.
– evo već preko mjesec dana bi ju kupila i na 37.000kn, ali nema pa nema.
– a 40.000kn za tu dionicu ne želim dati.
– e neće sada moj nalog tu stajati godinu dana.
– normalno više ne kupujem JMNC, a lova je otišla u druge investicije.
– i sada tu isto kao i na mnogim drugim dionicama nemamo prometa.

– I love this game.
Pozdrav !

Dobro jutro

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

1) jak ulazak svježeg (stranog) kapitala koji bi kupovao sve dionice koje vrijede i pogurao crobex barem na 2500-2700 bodova. za ovako nešto mislim da nema šanse. gospodarstvo nam stoji loše i dionice naših firmi za sada nisu osobito zanimljive velikim ulagačima koji vjerojatno čekaju jači pad tržišta pa da se možda uključe
2) jači pad tržišta tj. crobexa na 1400-1500 bodova koji bi s jedne strane izazvao rasprodaju dionica, a s druge potakao jači ulazak kapitala malih, srednjih i velikih ulagača, a koji sada spava na računima.

ad.1/ tu ste potpuno u pravu, pa tko je lud iz vani ulagati na ovome tržištu.

ad.2/ jači pad tržišta se sigurno neće dogoditi (ali i to je moguće ako potonu svjetske burze).
– ove cijene su i više nego povoljne za dugoročno ulaganje (1-3 godine).
– a promet, stvarno nije problem mirovincima održavati ove cijene na ovom prometu, zbog toga ne vidim da možemo značajnije pasti.
– ni na ovim cijenama ne mogu puno toga kupiti, a ako cijene drastično padnu pa tko će onda prodavati.
– na tržištu više nema margina, ili su zanemarivo mali.
– nema više malih investitora koji su uložili veliku lovu u razne fondove te sada idu panićno unovčiti svoje udjele.
– znači nema prodaje od fondova zbog isplate investitora.

– a to što tržište ode 1-2% gore dolje to je zbog nas cca 100 investitora, na žalost ne više od toga broja, a to je zbilja jadno i žalosno, ali to je jednostavno tako.

– zbog toga tu jedino može biti preslagivanja portfelja i kupovanja dionica koje nam nose dividendne prinose veće nego što je oročena štednja.
– a to ne nosi neka uzbuđenja i neki veći rast portfelja.

– I love this game.
Pozdrav !

Zašto ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Inverter,
odustao sam od ovog trejda sa FAZom jer sam fulao kapitalizaciju dobiti na 14.

krecem u novu rudnu.
ovu zaboravljam.

Vratiti cu se jos jaci nego sada.
bit ce papreno i letiti ce perje.

Frende danas je game samo za profiće,bez emocija [wink]
[/quote]

FAZ odlucio dati dividendu.
taman kada sam ja bio full dionicar.

svasta…
pa tko bi htio biti investitor u FAZ?
[lol]

se zna kolka bu dividenda ?

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Zašto ?
[/quote]

– postavili ste jako dobro pitanje.
– e kako sada odgovoriti a da ne bude neka vrsta zahebancije ?
– zato ako pišem 1-3g. vratimo se malo u prošlost da vidimo kako je tada bilo.

KODT.

– to je bilo prije cca 2 godine, 2009 godine.
– radilo se o dionici KODT, kada sam ju kupovala zbog dividende cca 90kn.
– tada sam ju kupovala na cca 950kn, i to onu skuplju R.
– sjećam se kako ste me pitali zašto to kupujem.
– moj odgovor je bio zbog dividendnog prinosa od 10%.
– a vaš na to, cijena dionice će porasti zbog dividende za velićinu dividende, a potom će ponovno pasti ispod 1.000kn.

– dionica je u toj kriznoj godini narasla 100%, a ja sam pola toga prodala na cca 1.900kn.

– sada sam se opet nakrcala, malo previše, te dionice.
– dividendni prinos nije kao nekad, ali sada me i 5% veseli.
– kada dividendni prinos bude 10%, tada možemo očekivati i novi porast cijene od 100%.

– ali i gospon Twixer je isto u pravu.
– evo ja vam mogu garantirati kako će ova dionica u slijedeća dva mjeseca doći ponovno na cijenu od 1.000kn.
– a hoću li ili neću na toj investiciji profitirati vrijeme će pokazati.
– i onako usput, vezano za dionicu KODT-P, tri lika iz top10 podebljavaju svoje pozicije.

– I love this game.
Pozdrav !

– evo ja vam mogu garantirati kako će ova dionica u slijedeća dva mjeseca doći ponovno na cijenu od 1.000kn.

ja znam čak i datum – 10.studenog čini mi se

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close