Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

po meni su i ovaj tjedan best buy brodari…….e sad, jesam li ja u krivu ili ne pokzat če burza vrlo skoro……..

suprotno od FAZa je FAS.

kada americke banke rastu +1%, FAS raste +3%. a FAZ pada -3%.

sve su to ETFovi – i FAZ i FAS… svaki sektor ima svoje ETFove – brodarski, naftni…

kljucno je odrediti kamo ce trziste i onda se ukrcati u FAZ ili FAS.

gospon Tigrus.

– koliko vidim ti FAZ ili FAS idu gore dolje po 7%.

– evo vi ste tu u jednom danu izgubili koliko ja na ovoj našoj burzi ne mogu zaraditi u godinu dana.

– zaključak,
– naša burza je i dalje zakon, jer na ovoj razini crobexa i na pojedinim dionicama veća lova se sigurno ne može izgubiti.

[/quote]

kolegice,

da bi ameri izbacili iz sedla mocni Brutalni Kapital, trebati ce im puno vise od jednog iznenadnog neocekivanog rasta od +2-3%.

FAZ je 12,90, a brutalni Kapital se ukrcavao na 12,50$.
to je jos uvijek 40 centa zarada ili +3.2% na cijeli portfelj.

doduse, kad pogledamo da smo mogli kapitalizirati na 14$ – onda ima smisla da se puno propustilo.
ocito je nesto krivo procjenjeno – a ja znam i sto – money management.
garantiram da slijedeci put nece.

ne zaboravite:
svaka pogreska zlata vrijedi!

odo cugat u Galery.
[smiley]
[/quote]
ali ti još nisi izašao iz FAZ-a… i kakav ti je onda plan? uzeti tih 3% (provizija brokera?)ili se još zadržati unutra?
[/quote]

da, prodati cu ga.
sta cu sad?

trebao sam kapitalizitrati jako puno – a nisam.
sad cu kapitializirati samo 50-60 centi umjesto 1,5 dolar po dionici…

drugi put. nije bitno.
[/quote]

prodo na 13,09 $….
zarada 60 centi po dionci…
0.60/12,50 = plus +4,8% . . . . .

ipak nije lose.
[wink]

prodo na 13,09 $….

ipak nije lose.
[wink]

Ako se držite osnovnih pravila ulaganja i nije loše jer u ovom poslu koji je jako rizičan ne bi se smjeli izlagati sa više od 10% portfelja.Ipak ste nešto zaradili i to bi moglo biti 0,5% na cjelokupni portfelj ,a ako je više ulazite u veliki rizik,a vaše osnovno pravilo je da treba u prvom redu sačuvati kapital.Kako ste istovremeno u kešu jer ste očekivali korekciju/radi jeftinije kupnje/niste zaradili ovaj rast od nekoliko postotaka što se moglo skinuti na ZSE.Dakle,sve u svemu pušiona.
Ja sa mojim malim portfeljičem i sa 95% u dionicama sam na ulog u šest KSST u nekoliko dana skinuo 50% što na moj mali portfelj ćini 1,2%.I to je super.
Moja strategija 101% u dionicama se pokazala daleko pametnija od očekivanja da će sve u prah i
pepeo.Dionice uvijek mogu biti jeftinije,a kupuju se kada je jeftino.A sada je vrlo jeftino i ja ću
danas nastojati završiti 100% u dionicama ,minimalno 95% dionice i tako sve dok crobex ne bude
barem 2.500.Iskreno volio bih da tih 2.500 uhvatimo za nekoliko godina,a ne u mjesec ili dva jer
mirnije spavaš kada si u dionicama ako smatraš da su jeftine i fundfamentalno pokrivene.
A ovako jeftinog blaga neće biti uvijek.
Važna napomena:
Nije blago što je palo dvadeset puta jer ako je firma pred stečajom može i na 0 i tada je gubitak beskonaćno puta ,za zadnjeg magarca u igri tko zadnji magarac.
Kupovati jeftino i fundamentalno podcijenjeno je čarobna formula dobiti.I zeru strpljenja.

prodo na 13,09 $….

ipak nije lose.
[wink]

Ako se držite osnovnih pravila ulaganja i nije loše jer u ovom poslu koji je jako rizičan ne bi se smjeli izlagati sa više od 10% portfelja.Ipak ste nešto zaradili i to bi moglo biti 0,5% na cjelokupni portfelj ,a ako je više ulazite u veliki rizik,a vaše osnovno pravilo je da treba u prvom redu sačuvati kapital.Kako ste istovremeno u kešu jer ste očekivali korekciju/radi jeftinije kupnje/niste zaradili ovaj rast od nekoliko postotaka što se moglo skinuti na ZSE.Dakle,sve u svemu pušiona.
Ja sa mojim malim portfeljičem i sa 95% u dionicama sam na ulog u šest KSST u nekoliko dana skinuo 50% što na moj mali portfelj ćini 1,2%.I to je super.
Moja strategija 101% u dionicama se pokazala daleko pametnija od očekivanja da će sve u prah i
pepeo.Dionice uvijek mogu biti jeftinije,a kupuju se kada je jeftino.A sada je vrlo jeftino i ja ću
danas nastojati završiti 100% u dionicama ,minimalno 95% dionice i tako sve dok crobex ne bude
barem 2.500.Iskreno volio bih da tih 2.500 uhvatimo za nekoliko godina,a ne u mjesec ili dva jer
mirnije spavaš kada si u dionicama ako smatraš da su jeftine i fundfamentalno pokrivene.
A ovako jeftinog blaga neće biti uvijek.
Važna napomena:
Nije blago što je palo dvadeset puta jer ako je firma pred stečajom može i na 0 i tada je gubitak beskonaćno puta ,za zadnjeg magarca u igri tko zadnji magarac.
Kupovati jeftino i fundamentalno podcijenjeno je čarobna formula dobiti.I zeru strpljenja.
[/quote]

dajte kolega,

FAZ na 12,50 $ prije par dana je bio cisti zicer.
usao sam sa cijelim americkim portfeljom – a ne samo 10%.
da sam izasao na 14$ kao sto sam prvotno i planirao, kupio bi Vas i cijeli Vas portfelj.

10% je za mamine maze.

ja igram na veliko i na veliko dobivam.
ali za tako nesto treba imati znanje tehnicke analize – koje Vama ocito nadostaje pa zato morate "cuvati kapital".
sada sam iskrcao 2/3 FAZa na 13,09, a ostatak cu ako ode jos prema gore.

samo se nastavite igrati s vasim Miki Maus dionicama,
u prave investicije ne idite jer to je za velike decke.

[smiley]

tigrus@ kapitulirao si faz u krivom trenutku ,brutalni kapital nije nepogrijesiv [wink]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

možda bi bilo bolje još malo ostati unutra (mislim na FAZ), jer izgleda da je fundamentalno/tehnička JACA svojim poznatim midinim tačem jučer zapečatila burzu i u amera

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Inverter,
odustao sam od ovog trejda sa FAZom jer sam fulao kapitalizaciju dobiti na 14.

krecem u novu rudnu.
ovu zaboravljam.

Vratiti cu se jos jaci nego sada.
bit ce papreno i letiti ce perje.

tigrus@ ima i drugih bear etf …TZA,BGZ ,TYP-(dvostruko dno) sva 3

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

sta se dogodilo s njima da su porasli u jednom trenu sa npr 7$ na 40 $ ?

sta se dogodilo s njima da su porasli u jednom trenu sa npr 7$ na 40 $ ?
[/quote]
ne kuzim 7$

inverter,

evo gle.
sta je to bilo?

inverter,

evo gle.
sta je to bilo?

reverse split
1:5

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close