Osobno smatram da država nikad u potpunosti neće ispustit LKPC iz ruku i kontrole. Sa kontrolom LKPC
poprilično se može prckat Bosance. Čisto prevažan geoplitički subjekt da bi ga se ispustilo iz ruku.
Evo argumentirano:
http://dalje.com/hr-hrvatska/drzava-gubi-luku-ploce/16118
lp
Mišljenje je jedno, a ugovorna obveza sa Svjetskom bankom drugo.
Mora na 20 %, a znamo što to znači..
Prckat se može i sa 20 %.
lp
Glede LKPC kad već neki drukaju na rast morate imati u vidu sljedeće, iskrcaj preko 2 milje i onda netko s 40 keka misli je dignuti… Pa naravno kad je to dopustio prodavač da može opet nastaviti sa prodajom. Ovdje neće biti Kineza da kupuju, ovdje nema ni Mome iz Validusa, ovdje nema nikoga tko će kupiti, budu li ovo morali kupovati mirovinci po nalogu države ići će LKPC ispod 1000kn.
Kolega PLAVI opet svira u prazno!
LKPC ima BV od 1,8, da ne spominjem P/E od 33.
Pa jedan Franck uz P/E od 5 i BV od 0,5 ne želi nitko kupovati, a kamoli će fundamentalno precijenjenu LKPC.
Nadalje kava će uvijek ići,a u krizi brodarstvo i ne mora ići, kao ni trgovina kao ni ugovori lukama.
A opet taj Franck nitko ne želi, dapače može pasti i na 600 i bez veće jagme za kupnjom.
Iskreno prije bi kupovao Žitnjak nego LKPC pa makar ima koef. likvidnosti preko 6.
Trenutno je najpametnije kupovati dionice koje su na samo 4% od svog ATH-a i za koje vjerujete ili znate da neće propasti. Takve dionice će Vam donijeti najviše love.
Već ti se mjesecima svi smiju na forumu, a ti se i dalje brukaš.
Ovaj puta uspoređuješ Ferrari i Zastavu, bukvalno rečeno.
LKPC je po P/B podcjenjena, pa sa kime ju uspoređuješ!??
Prosjek P/B je bio u 5. mjesecu 2010. za luke 2,1 !!:
Evo link i tamo je attachment od kolege exploiteda:
http://www.poslovni.hr/forum/lkpc-luka-ploce-dd-617-pg934.aspx
lp
Strategija:trudim se da svakog dana završim gotovo 100% u dionicama donosi ploda.
Kešoljupci osim dolaroljubaca, koji je u padu, su uspjeli sačuvati svije blago
i izgubili šansu na dobitak.A izgubljeni dobitak je gubitak.
Tehničari koji su igrali na korekciju,a većina je to očekivala,puše na zapadu jer svijet luduje.
Popaj likuje,špinata ko u bajki.
James kaže da je na Crobexu bočni vjetar,ali mislim da bi danas mogao malo zapuhati sa krme i
napuniti jedra.Ali mala likvidnost i pesimizam ulagača na ZSE ne daje velike nade.
Ipak bi danas trebali malo povući,a ako tehničari odluče ući mogli bi biti ludo.Keš svrbi.Ja ga ne
mogu imati.Ako prodajem/ako me pomete/uvijek imam ideja što kupiti.I to je najbolja srategija
sada,a bila je najgora 2008.
Ipak je za ZSE bolje da rastemo jer kod nas se uglavnom zarađuje samo na rastu,jedino spuše
oni koji su rušili da bi jeftinije dokupili.Ali to je jako mali broj špekulanata ,ali su opasni ako
osnuju sindikat.
gospon Tigrus.
– koliko vidim ti FAZ ili FAS idu gore dolje po 7%.
– evo vi ste tu u jednom danu izgubili koliko ja na ovoj našoj burzi ne mogu zaraditi u godinu dana.
– zaključak,
– naša burza je i dalje zakon, jer na ovoj razini crobexa i na pojedinim dionicama veća lova se sigurno ne može izgubiti.
[/quote]
kolegice,
da bi ameri izbacili iz sedla mocni Brutalni Kapital, trebati ce im puno vise od jednog iznenadnog neocekivanog rasta od +2-3%.
FAZ je 12,90, a brutalni Kapital se ukrcavao na 12,50$.
to je jos uvijek 40 centa zarada ili +3.2% na cijeli portfelj.
doduse, kad pogledamo da smo mogli kapitalizirati na 14$ – onda ima smisla da se puno propustilo.
ocito je nesto krivo procjenjeno – a ja znam i sto – money management.
garantiram da slijedeci put nece.
ne zaboravite:
svaka pogreska zlata vrijedi!
odo cugat u Galery.
[smiley]
[/quote]
ali ti još nisi izašao iz FAZ-a… i kakav ti je onda plan? uzeti tih 3% (provizija brokera?)ili se još zadržati unutra?
[/quote]
da, prodati cu ga.
sta cu sad?
trebao sam kapitalizitrati jako puno – a nisam.
sad cu kapitializirati samo 50-60 centi umjesto 1,5 dolar po dionici…
drugi put. nije bitno.
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak." Grunf
ili
tko izgubi dolar, nađe kunu?
ili
tko rano rani, 2 dolara grabi?
tko rano rani taj je nenaspavan…. [yawn]
Evo argumentirano:
http://dalje.com/hr-hrvatska/drzava-gubi-luku-ploce/16118
lp
Mišljenje je jedno, a ugovorna obveza sa Svjetskom bankom drugo.
Mora na 20 %, a znamo što to znači..
Prckat se može i sa 20 %.
lp
[/quote]
Hvala na linku!