– a ima dobrih dionica.
– danas sam kupovala jenu koja daje dividendu koja je veća nego je oročena štednja na kune.
– nije toliko likvidna, ali je zato sigurno kod nas najbolja firma.
– jedan fond se iskrcavao, a ja ukrcavala, zbog toga je i bio veliki promet na toj dionici.
– a nisam ju samo ja kupovala jer je moja kupnja tu bila 30% prometa.
– a kupovala sam ju i prošli tjedan.
– a kupovati ću je i sutra, imam dosta municije.
Dobar izbor Ivana,dobar izbor… [thumbsup]
Best Buy ? Kome ?
Čini mi se da je na našoj burzi pitanje sam best lose or just lose.
Izgubio sam puno novaca na burzi, ali ne krivim ulaganjem ( osim DKVS koji i dalje smatram prijevarom zbog rupe u zakonu ) već udruženim lobijima brokera i „povlaštenih ulagatelja“ ili PU
Zaradite se može samo slučajno ili na vrlo očit način kod duboko podcijenjene dionice i sl…, ali u principu zaradu nose dogovorne igre i transakcije u kojima ukoliko nisi član PU-a osuđen si za protivnika ili mužnju novaca i lagani propast bez iznimke.
Informacije koje nisu objavljene za javnost već ih poznaju samo odabrani i koriste u cilju svoje malverzacije nije spekulacija nego kriminalno djelo.
Očitih primjera je bilo puno, a kao i mojeg vremena za promatranje i video snimanje istog, a zadnji je IGH. Za razliku od IGH npr. INGRA nema tih problema iako zvuči apsurdno.
Kada bi tako bilo i na velikim zapadnim burzama naši fondovi ne bi imali nikakve šanse za plus situaciju, te ne tvrdim da na zapadu toga nema, ali očito u samo najvećim igrama i malo. Kod nas se cijede najmanji dioničari, te kad se iscijede čekaju se novi naivci kojima će se nešto učinit povoljnim ili primamljivim za ulazak i tako stalno u krug.
Ideja povlašteni: brokeri skrbničkih računa unutar prvih 10 ili 20 dioničara pojedine dionice odrede datum uglavnom početka rušenja cijene dionica kao i donji limit, a PU znajući info preko ovog moćnog foruma dodatno potpiruju nervozu i paniku s ciljem povlačenja malih dioničara u rasprodaju . ILi obratno, a ima situacije gdje isti toliko forsiraju pad cijene da na kraju u cijelosti izđu iz dionice, te istu ostave bez prometa, a što samom inercijom ona nastavlja pad i ostvaruje extra profit kod naknadnog ulaska ulagatelja i PU informacija.
Broker spusti dovoljno cijenu pojedine dionice koju može pravdati tzv. poslovnim okolnostima tvrtke koju zastupa po skrbničkom računu, a dovoljnim brojem dionica cijenu ruši na njemu prihvatljiv margin i napuni svoje kolege jeftinim dionicama. Njegov ulazak je uvijek isplativ jer prosjek rušenja cijene i novčane zarade kroz prodaju uvijek mu otvara mogućnost zarade u dizanju cijene ili sada kupnju dionica za njen rast. Počne kupovati praktično od nule, a sve kupljene dionice postavlja na ask kao pritisak prodaje dok se ne napuni dovoljnim brojem jeftinih dionica Ukratko – prekršeno je previše zakona s ciljem ostvarenja dobiti u zlouporabi položaja.
Ove neprirodne situacije zaslužile su moju pažnju i kao takove otišle na daljnju analizu jer sam siguran da je ovo gotovo jednako djelo kao i virtualna oružana pljačka sa stvarnim posljedicama .
Već sam dobio niz primjedbi da je to i javna tajna, te lobi istih je nedodirljiv pa izgleda da sam pucao u prazno ?
ovaj poziv je korektan na korektnom tržištu.
Neznam u koju grupu ulagatelja spadate, ali ako niste u PU nikakvo znanje vam neće pomoći. Možda iskustvo i dovoljno opreza ako ste uspijeli to na vrijeme uočiti.
Pitanje je zašto bi netko nas "legalno" osiromašio izvan zakonskih okvira, a to je moja misija.
Znanja imam puno, ali na drugim područima društvenih djelovanja i kao takav platio sam mnoge TA analize i ukratko došao do zaključka da se ne radi o tehničkim nego telefonskim analizama.
[/quote]
sa dovoljnom razinom znanja moze se i preduhitrit telefonska analiza….placanjem ta analize tamo nekim brokerima kojima je dosadno pa krenuli naplacivati 50 kn po tickeru,puno govori o tvojoj razini znanja ,ali boze moj ,takvi su uvjek dobrodosli na tk.
[/quote]
inverter nemoj se ljutiti i sada se ne prepucavamo ili šalimo oko nevažnim pitanja tko je upravu ova situacija je malo dublja kao i njena problematika, te nema veze sada s burzom nego s kriminalom.
Kolega pa vidite li vi promet,pravac NYSE još koji tjedan krenite po zaradu,kupite si AAPL evo target 390$,pa to je kompanija(stena),kakav igh,ingra itd. [wink]
Nikada nisam bježao od problema, naprotiv.
@ Loris ako smatraš da je sve kako si naveo u postu naprosto moraš pazit da uvijek ali uvijek imaš dio casha na raspolaganju. I kad "PU" dovoljno spuste cijene ti u dionicu.
Best Buy ? Kome ?
Izgubio sam puno novaca na burzi, ali ne krivim ulaganjem ( osim DKVS koji i dalje smatram prijevarom zbog rupe u zakonu ) već udruženim lobijima brokera i „povlaštenih ulagatelja“ ili PU
– dobila sam jednu poruku "ne ulažem u dionice zbog onoga što piše gospon Loris".
– e sada je li se isplati uopće ulagati u dionice.
– ove godine nemam ni ja neki prinos, ali za razliku od gospon Lorisa i većine dionićara nemam minus.
– i gospon Loris je sigurno mogao biti bez toga minusa da me je slušao, ali nije.
– e sada gdje većina vas griješi ?????????????
– želite trejdanjem zaraditi veliku lovu.
– dovodi vas u očaj gospon Tigrus s svojim zaradama i trejdanjima o kojima piše.
– samo morate imati na umu kada kod njega ide reklama, dionica može narasti još malo, ali tada ide i iskrcaj, svi koji nešto reklamiraju nakrcali su se tih dionica na jeftinijim cijenama.
– i još ste skloni ulagati u najveće gluposti jer će tu biti prinosi 100%.
– ali je velika razlika i veliki rizik u tome "će biti", jer obićno ne bude.
– e sada gdje ulagati a da se novci ne mogu izgubiti.
– svakako u desetak dionica, jer se uvijek može ući u pogrešnu i gubitnu investiciju.
– gledajte na dividendu, zaduženost i perspektivu firme koju kupujete.
– ali na takvim dionicama sigurno nećete puno zaraditi.
– e sada kolika vam je oročena štednja.
– evo jučer sam u jednoj banci i to gledala.
– 5% na kune, godina dana, ali za veću uloženu lovu, 4% euro, 2.5% dolar, 1.5% švicarac.
– e sada je pitanje može li se na našoj burzi zaraditi više od te štednje, i koliko je takvo ulaganje sigurno.
– svakako može, ali se treba uložiti u više dionica zbog rizika.
– a koje su to dionice ??????????
– bankarske, neću ovom prilikom o malim, evo dvije najveće.
– ZABA, evo tko ju kupi na ovim cijenama za mjesec dva dobije dividendu 8.04%.
– PBZ, ove godine je dividenda bila 3.54%.
– obje dinice su na niskim cijenama, tako da za godinu dvije će vjerovatno ići i cijena gore.
– LVCV, građevinar, uskoro ide dividenda 6.25%., samo toga ne puno kupiti.
– HT, tu je sve napisano dividenda cca 10%.
– KODT, evo sada je prilika za to kupiti dividenda 5.13% .
– brodari su trenutno jako jeftini, ali i rizični.
– uz to može malo INA, ATGR, ERNT, PTKM, nemam ni ja svega toga.
– JNAF, i to je također dobra dionica, nema dividende, ali nema ni duga, a ima najveće investicije.
– i tek sada dolaze na red manje likvidne, nelikvidne i dionice za špekulativno investiranje, ali s malim udjelom portfelja.
– i normalno imati nešto keša ako se ima koja prilika na tržištu, kojih uvijek ima, a i tada se uvijek može prodati dio likvidnih dionica iz portfelja.
– evo ovako sastavljen portfelj sigurno vas neće odvući u neki veći minus,
– dividejnde će vam osiguravati neki prinos.
– i ako uspijete u ovim vremenima raditi bolje od oročenje štednje je o.k.
– a zbilja se može, i nije toliko rizično.
– a jednog lijepog dana, sve ovo će odletiti u nebo, kada ???? nemam pojma, ali sam sigurna da vam glavnica na banci nikada neće narasti duplo, a ta kta koju dobijete to vam ionako inflacija uništi.
– I love this game.
Pozdrav !
loris@ ako je tebi tk. kriminal ,preporucam da se klonis tk…volis pametovati ,a s druge strane trziste te voza…nema teme na kojoj ne iskaces iz pastete….
@ivana
sve je to istina i nemam što dodati .
problem je ovdje ;
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idDrz=1&idNac=2
ispada da ukoliko poznaješ Zaba ili PBZ brokera po skrbinčkim računima ili sl. tvoj uspijeh je zajamčen bez obzira na kretanje dionica. Zašto se taj problem ne osijeti s RBA ili Erste brokerima ?
Tvoje trejdanje, tigrusovo ili inverterovo nije problem pa zato i služi burza, ali muljanje najvećih je problem .
Novogradnja Sv. Dujam na primopredaja u nedjelju u 12 sati……..evo i službeno……naravno prvo do mene……..
Po meni je JDPL daleko najbolji best buy od većine dionica na zse………..
iz više razloga i jake podcijenjenosti
Recimo jučer sam prodao malo Badela na
82/rast od 25 %/i kupio Koes sa padom od 7,5%.A fundamentalno se ništa nije dogodilo.I sada
čekam da prodam KOES u slijedećih mjesec dana sa dobiti od 20 do 40%.Recimo danas sam bio na prodaji na 318 i da je udrilo skinuo bih još 28%.
…
Važna napomena:KOES je i na 318 na 0,25BV dakle podcijenjen i za jadnu ZSE.
Čestitam kolega na kupnji!
[smiley]
kao što sam napisao jučer na Što smo tržili, prodao sam sav Koes, kojeg ste očito i vi dijelom kupili.
Da, BV je jadan i malen, ali ima i nekih drugih pokazatelja zbog kojeg sam ga prodao:
npr. gubitak u 1H od preko 2 milijuna, tako loše nije bilo godinama, ili npr. Grahamov NCAVPS od nekih -1.100% (za podsjetnik, <67% je povoljna kupnja, ali naravno, pozitivno).
Sve u svemu, ima puno povoljnijih kupnji na ZSE (npr. CHAG kojeg sam i dokupio)…
[/quote]
šefe sale.
– dosta niski udarac prema gospon Lopini.
KOES.
– nemam tu dionicu niti je namjeravam kupovati.
– ali evo jedna kratka analiza.
– trenutna burzovna vrijednost firme je 32M.
– a sami kapital firme je cca 140M.
– nisu prezaduženi.
– raste im prihod od prodaje, ali im raste i gubitak s tom prodajom.
– e sada što je tome uzrok, kriza, niske cijene proizvoda, nemam pojma.
– ali evo i jedne male zanimljivosti.
– 2008g. podijelili su dividendu 20M, vjerovatno su nešto prodali.
– ali ta dividenda 20M i sadašnja cijena 32M.
– i tu ima jedan problem, a to je problem ove burze.
– mnoge dionice su na bedasto niskim ili na povijesno niskim cijenama np. VART.
– i sada kada bi i vi htjeli ili željeli kupiti taj KOES i imali tih 32M,
– ne bi bilo ništa od posla jer ne bi te mogli dobiti većinski paket jer to ipak vrijedi cca 140M.
– a sada daljnja cijena ipak ovisi o tome kako će taj KOES raditi.
– i što vi kao dioničari nemate pojma kada će ponovno podijeliti neku takvu dividendu.
– a da su tu lovu dijelili po 5 ili 10kn godišnje kroz dividendu danas bi im cijena na burzi bila sigurno dvostruko veća.
– ali nisu, jer tim menagerima se očito hebe za cijenu dionice na burzi.
– i zbog toga ja niti nemam niti ću imati tu dionicu u svom portfelju ma koliko jeftina ona bila.
– ali sve što je napisao gospon Lopina vrijedi i dalje i ima nekog smisla.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
@ivana7 – malo bezobrazno prema uvaženom forumašu @shefsale.
Prodao KOES sa malom zaradom jer je vidio bolju priliku(npr.chag-r-a), njegova procjena i njegovi novci.
CHAG
-imam tu dionicu u značajnoj količini na razini vlastitog portfelja/postotak portfelja/, gledajući obiteljski portfelj onda je manje značajno zastupljena
– puno sam o ovoj dionici pisao na temi pa ću vrlo kratko utvrditi
– trenutna burzovna vrijednost firme je 32M.
– a sami kapital firme je cca 202M. (bez vlastitih dionica 10% koje trenutno vrijede 3,6 mil.kn,realno višestruko više)
– nisu prezaduženi.
-pada im prihod od prodaje ali po stopama 7-8 % te im je dobit u intervalu 2-12 mil kn (stagnira godinama)
– uzrok pada prihoda je u konkurenciji(multinacionalne tvrtke) koja je već ovdje 10-etak godina i uzima im tržište
– najmanje 10-etak godina redovno isplaćuju dividendu u intervalu 2-3 mil.kn(19-35kn po dionici) te su po mom mišljenju fer odnosa prema malim dioničarima
Više o ovoj investiciji /dionici/ na temi chromos agro!!!
P.S.nemam ništa protiv KOES, ni kolege Lopina i njegovih ulaganja, samo sam utvrdio činjenice te komentirao post od uvažene @ivana7
ispada da ukoliko poznaješ Zaba ili PBZ brokera po skrbinčkim računima ili sl. tvoj uspijeh je zajamčen bez obzira na kretanje dionica. Zašto se taj problem ne osijeti s RBA ili Erste brokerima ?
Tvoje trejdanje….
– opet griješite gospon Loris.
– da je to tako, tada bi brokeri bili najbogatiji i puni love.
– a nije tako.
– love ima najviše gospođa Miami, a ona nema pojma o dionicama.
– a imate i vi dosta love iako dosta neinteligentno ulažete.
– a ovi pametni što rade sve bez greške tu se hvale kako su zaradili 100kn.
– ma hebem njih i njihovu zaradu od 100kn.
– ako niste znali kod nas i fondovi trejdaju.
– te je ovo jedna igrica tko će koga zahebati.
– ali sve ovo je zakonom dopušteno i ako su vas, ili sam vas zahebala na kojoj investiciji to nikako nije kriminalno djelo nego moje uspješno ili vaše neuspješno investiranje.
– I love this game.
Pozdrav !
best buy po meni su brodari……smatram da su na sadašnju cijenu podcjenjeni nekih 10-20% a ako u ubzir uzmemo i neka pedviđanja budučnosti ta podcjenjenost na sadšnju cijenu još je puno,puno veča…..
Best Buy ? Kome ?
– dovodi vas u očaj gospon Tigrus s svojim zaradama i trejdanjima o kojima piše.
– samo morate imati na umu kada kod njega ide reklama, dionica može narasti još malo, ali tada ide i iskrcaj, svi koji nešto reklamiraju nakrcali su se tih dionica na jeftinijim cijenama.
[/quote]
zelim Vas izvjestiti da sam ovaj mjesec zaradio na ZSE cca 35.000kn.
kapitaliziraio sam sve.
puno vise od toga ce biti u USA sa FAZom.
gospon Loris,
slobodno mi se javite ako Vam treba pomoc.
to sto ste zasrali – mozemo ispraviti
– mozda ne u mjesec dana – ali 3-6 mjeseci bi trebalo biti dovoljno cak ako ste brutalno izgubili.
ne zezam se.
[wink] [smiley]