Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– a ima dobrih dionica.
– danas sam kupovala jenu koja daje dividendu koja je veća nego je oročena štednja na kune.
– nije toliko likvidna, ali je zato sigurno kod nas najbolja firma.
– jedan fond se iskrcavao, a ja ukrcavala, zbog toga je i bio veliki promet na toj dionici.
– a nisam ju samo ja kupovala jer je moja kupnja tu bila 30% prometa.
– a kupovala sam ju i prošli tjedan.
– a kupovati ću je i sutra, imam dosta municije.

Dobar izbor Ivana,dobar izbor… [thumbsup]

"Only dead fish swim with the stream"

Best Buy ? Kome ?
Čini mi se da je na našoj burzi pitanje sam best lose or just lose.

Izgubio sam puno novaca na burzi, ali ne krivim ulaganjem ( osim DKVS koji i dalje smatram prijevarom zbog rupe u zakonu ) već udruženim lobijima brokera i „povlaštenih ulagatelja“ ili PU

Zaradite se može samo slučajno ili na vrlo očit način kod duboko podcijenjene dionice i sl…, ali u principu zaradu nose dogovorne igre i transakcije u kojima ukoliko nisi član PU-a osuđen si za protivnika ili mužnju novaca i lagani propast bez iznimke.
Informacije koje nisu objavljene za javnost već ih poznaju samo odabrani i koriste u cilju svoje malverzacije nije spekulacija nego kriminalno djelo.
Očitih primjera je bilo puno, a kao i mojeg vremena za promatranje i video snimanje istog, a zadnji je IGH. Za razliku od IGH npr. INGRA nema tih problema iako zvuči apsurdno.
Kada bi tako bilo i na velikim zapadnim burzama naši fondovi ne bi imali nikakve šanse za plus situaciju, te ne tvrdim da na zapadu toga nema, ali očito u samo najvećim igrama i malo. Kod nas se cijede najmanji dioničari, te kad se iscijede čekaju se novi naivci kojima će se nešto učinit povoljnim ili primamljivim za ulazak i tako stalno u krug.
Ideja povlašteni: brokeri skrbničkih računa unutar prvih 10 ili 20 dioničara pojedine dionice odrede datum uglavnom početka rušenja cijene dionica kao i donji limit, a PU znajući info preko ovog moćnog foruma dodatno potpiruju nervozu i paniku s ciljem povlačenja malih dioničara u rasprodaju . ILi obratno, a ima situacije gdje isti toliko forsiraju pad cijene da na kraju u cijelosti izđu iz dionice, te istu ostave bez prometa, a što samom inercijom ona nastavlja pad i ostvaruje extra profit kod naknadnog ulaska ulagatelja i PU informacija.
Broker spusti dovoljno cijenu pojedine dionice koju može pravdati tzv. poslovnim okolnostima tvrtke koju zastupa po skrbničkom računu, a dovoljnim brojem dionica cijenu ruši na njemu prihvatljiv margin i napuni svoje kolege jeftinim dionicama. Njegov ulazak je uvijek isplativ jer prosjek rušenja cijene i novčane zarade kroz prodaju uvijek mu otvara mogućnost zarade u dizanju cijene ili sada kupnju dionica za njen rast. Počne kupovati praktično od nule, a sve kupljene dionice postavlja na ask kao pritisak prodaje dok se ne napuni dovoljnim brojem jeftinih dionica Ukratko – prekršeno je previše zakona s ciljem ostvarenja dobiti u zlouporabi položaja.
Ove neprirodne situacije zaslužile su moju pažnju i kao takove otišle na daljnju analizu jer sam siguran da je ovo gotovo jednako djelo kao i virtualna oružana pljačka sa stvarnim posljedicama .
Već sam dobio niz primjedbi da je to i javna tajna, te lobi istih je nedodirljiv pa izgleda da sam pucao u prazno ?

loris @ malo ulozit u znanje nebi skodilo

ovaj poziv je korektan na korektnom tržištu.
Neznam u koju grupu ulagatelja spadate, ali ako niste u PU nikakvo znanje vam neće pomoći. Možda iskustvo i dovoljno opreza ako ste uspijeli to na vrijeme uočiti.
Pitanje je zašto bi netko nas "legalno" osiromašio izvan zakonskih okvira, a to je moja misija.
Znanja imam puno, ali na drugim područima društvenih djelovanja i kao takav platio sam mnoge TA analize i ukratko došao do zaključka da se ne radi o tehničkim nego telefonskim analizama.
[/quote]
sa dovoljnom razinom znanja moze se i preduhitrit telefonska analiza….placanjem ta analize tamo nekim brokerima kojima je dosadno pa krenuli naplacivati 50 kn po tickeru,puno govori o tvojoj razini znanja ,ali boze moj ,takvi su uvjek dobrodosli na tk.
[/quote]

inverter nemoj se ljutiti i sada se ne prepucavamo ili šalimo oko nevažnim pitanja tko je upravu ova situacija je malo dublja kao i njena problematika, te nema veze sada s burzom nego s kriminalom.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Kolega pa vidite li vi promet,pravac NYSE još koji tjedan krenite po zaradu,kupite si AAPL evo target 390$,pa to je kompanija(stena),kakav igh,ingra itd. [wink]

Nikada nisam bježao od problema, naprotiv.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

@ Loris ako smatraš da je sve kako si naveo u postu naprosto moraš pazit da uvijek ali uvijek imaš dio casha na raspolaganju. I kad "PU" dovoljno spuste cijene ti u dionicu.

Best Buy ? Kome ?

Izgubio sam puno novaca na burzi, ali ne krivim ulaganjem ( osim DKVS koji i dalje smatram prijevarom zbog rupe u zakonu ) već udruženim lobijima brokera i „povlaštenih ulagatelja“ ili PU

– dobila sam jednu poruku "ne ulažem u dionice zbog onoga što piše gospon Loris".
– e sada je li se isplati uopće ulagati u dionice.
– ove godine nemam ni ja neki prinos, ali za razliku od gospon Lorisa i većine dionićara nemam minus.

– i gospon Loris je sigurno mogao biti bez toga minusa da me je slušao, ali nije.

– e sada gdje većina vas griješi ?????????????
– želite trejdanjem zaraditi veliku lovu.
– dovodi vas u očaj gospon Tigrus s svojim zaradama i trejdanjima o kojima piše.
– samo morate imati na umu kada kod njega ide reklama, dionica može narasti još malo, ali tada ide i iskrcaj, svi koji nešto reklamiraju nakrcali su se tih dionica na jeftinijim cijenama.
– i još ste skloni ulagati u najveće gluposti jer će tu biti prinosi 100%.
– ali je velika razlika i veliki rizik u tome "će biti", jer obićno ne bude.

– e sada gdje ulagati a da se novci ne mogu izgubiti.
– svakako u desetak dionica, jer se uvijek može ući u pogrešnu i gubitnu investiciju.
– gledajte na dividendu, zaduženost i perspektivu firme koju kupujete.
– ali na takvim dionicama sigurno nećete puno zaraditi.

– e sada kolika vam je oročena štednja.
– evo jučer sam u jednoj banci i to gledala.
– 5% na kune, godina dana, ali za veću uloženu lovu, 4% euro, 2.5% dolar, 1.5% švicarac.

– e sada je pitanje može li se na našoj burzi zaraditi više od te štednje, i koliko je takvo ulaganje sigurno.
– svakako može, ali se treba uložiti u više dionica zbog rizika.

– a koje su to dionice ??????????
– bankarske, neću ovom prilikom o malim, evo dvije najveće.
– ZABA, evo tko ju kupi na ovim cijenama za mjesec dva dobije dividendu 8.04%.
– PBZ, ove godine je dividenda bila 3.54%.
– obje dinice su na niskim cijenama, tako da za godinu dvije će vjerovatno ići i cijena gore.

– LVCV, građevinar, uskoro ide dividenda 6.25%., samo toga ne puno kupiti.

– HT, tu je sve napisano dividenda cca 10%.

– KODT, evo sada je prilika za to kupiti dividenda 5.13% .

– brodari su trenutno jako jeftini, ali i rizični.

– uz to može malo INA, ATGR, ERNT, PTKM, nemam ni ja svega toga.

– JNAF, i to je također dobra dionica, nema dividende, ali nema ni duga, a ima najveće investicije.

– i tek sada dolaze na red manje likvidne, nelikvidne i dionice za špekulativno investiranje, ali s malim udjelom portfelja.

– i normalno imati nešto keša ako se ima koja prilika na tržištu, kojih uvijek ima, a i tada se uvijek može prodati dio likvidnih dionica iz portfelja.

– evo ovako sastavljen portfelj sigurno vas neće odvući u neki veći minus,
– dividejnde će vam osiguravati neki prinos.
– i ako uspijete u ovim vremenima raditi bolje od oročenje štednje je o.k.
– a zbilja se može, i nije toliko rizično.
– a jednog lijepog dana, sve ovo će odletiti u nebo, kada ???? nemam pojma, ali sam sigurna da vam glavnica na banci nikada neće narasti duplo, a ta kta koju dobijete to vam ionako inflacija uništi.

– I love this game.
Pozdrav !

loris@ ako je tebi tk. kriminal ,preporucam da se klonis tk…volis pametovati ,a s druge strane trziste te voza…nema teme na kojoj ne iskaces iz pastete….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@ivana
sve je to istina i nemam što dodati .
problem je ovdje ;
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idDrz=1&idNac=2

ispada da ukoliko poznaješ Zaba ili PBZ brokera po skrbinčkim računima ili sl. tvoj uspijeh je zajamčen bez obzira na kretanje dionica. Zašto se taj problem ne osijeti s RBA ili Erste brokerima ?
Tvoje trejdanje, tigrusovo ili inverterovo nije problem pa zato i služi burza, ali muljanje najvećih je problem .

Novogradnja Sv. Dujam na primopredaja u nedjelju u 12 sati……..evo i službeno……naravno prvo do mene……..

Po meni je JDPL daleko najbolji best buy od većine dionica na zse………..
iz više razloga i jake podcijenjenosti

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Recimo jučer sam prodao malo Badela na
82/rast od 25 %/i kupio Koes sa padom od 7,5%.A fundamentalno se ništa nije dogodilo.I sada
čekam da prodam KOES u slijedećih mjesec dana sa dobiti od 20 do 40%.Recimo danas sam bio na prodaji na 318 i da je udrilo skinuo bih još 28%.

Važna napomena:KOES je i na 318 na 0,25BV dakle podcijenjen i za jadnu ZSE.

Čestitam kolega na kupnji!
[smiley]
kao što sam napisao jučer na Što smo tržili, prodao sam sav Koes, kojeg ste očito i vi dijelom kupili.
Da, BV je jadan i malen, ali ima i nekih drugih pokazatelja zbog kojeg sam ga prodao:
npr. gubitak u 1H od preko 2 milijuna, tako loše nije bilo godinama, ili npr. Grahamov NCAVPS od nekih -1.100% (za podsjetnik, <67% je povoljna kupnja, ali naravno, pozitivno).
Sve u svemu, ima puno povoljnijih kupnji na ZSE (npr. CHAG kojeg sam i dokupio)…
[/quote]

šefe sale.

– dosta niski udarac prema gospon Lopini.

KOES.

– nemam tu dionicu niti je namjeravam kupovati.
– ali evo jedna kratka analiza.

– trenutna burzovna vrijednost firme je 32M.
– a sami kapital firme je cca 140M.
– nisu prezaduženi.
– raste im prihod od prodaje, ali im raste i gubitak s tom prodajom.
– e sada što je tome uzrok, kriza, niske cijene proizvoda, nemam pojma.

– ali evo i jedne male zanimljivosti.
– 2008g. podijelili su dividendu 20M, vjerovatno su nešto prodali.
– ali ta dividenda 20M i sadašnja cijena 32M.
– i tu ima jedan problem, a to je problem ove burze.
– mnoge dionice su na bedasto niskim ili na povijesno niskim cijenama np. VART.

– i sada kada bi i vi htjeli ili željeli kupiti taj KOES i imali tih 32M,
– ne bi bilo ništa od posla jer ne bi te mogli dobiti većinski paket jer to ipak vrijedi cca 140M.

– a sada daljnja cijena ipak ovisi o tome kako će taj KOES raditi.
– i što vi kao dioničari nemate pojma kada će ponovno podijeliti neku takvu dividendu.
– a da su tu lovu dijelili po 5 ili 10kn godišnje kroz dividendu danas bi im cijena na burzi bila sigurno dvostruko veća.
– ali nisu, jer tim menagerima se očito hebe za cijenu dionice na burzi.
– i zbog toga ja niti nemam niti ću imati tu dionicu u svom portfelju ma koliko jeftina ona bila.
– ali sve što je napisao gospon Lopina vrijedi i dalje i ima nekog smisla.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
@ivana7 – malo bezobrazno prema uvaženom forumašu @shefsale.
Prodao KOES sa malom zaradom jer je vidio bolju priliku(npr.chag-r-a), njegova procjena i njegovi novci.

CHAG
-imam tu dionicu u značajnoj količini na razini vlastitog portfelja/postotak portfelja/, gledajući obiteljski portfelj onda je manje značajno zastupljena
– puno sam o ovoj dionici pisao na temi pa ću vrlo kratko utvrditi

– trenutna burzovna vrijednost firme je 32M.
– a sami kapital firme je cca 202M. (bez vlastitih dionica 10% koje trenutno vrijede 3,6 mil.kn,realno višestruko više)
– nisu prezaduženi.
-pada im prihod od prodaje ali po stopama 7-8 % te im je dobit u intervalu 2-12 mil kn (stagnira godinama)
– uzrok pada prihoda je u konkurenciji(multinacionalne tvrtke) koja je već ovdje 10-etak godina i uzima im tržište
– najmanje 10-etak godina redovno isplaćuju dividendu u intervalu 2-3 mil.kn(19-35kn po dionici) te su po mom mišljenju fer odnosa prema malim dioničarima

Više o ovoj investiciji /dionici/ na temi chromos agro!!!

P.S.nemam ništa protiv KOES, ni kolege Lopina i njegovih ulaganja, samo sam utvrdio činjenice te komentirao post od uvažene @ivana7

Štednja je mudrost trošenja.

ispada da ukoliko poznaješ Zaba ili PBZ brokera po skrbinčkim računima ili sl. tvoj uspijeh je zajamčen bez obzira na kretanje dionica. Zašto se taj problem ne osijeti s RBA ili Erste brokerima ?
Tvoje trejdanje….

– opet griješite gospon Loris.
– da je to tako, tada bi brokeri bili najbogatiji i puni love.
– a nije tako.
– love ima najviše gospođa Miami, a ona nema pojma o dionicama.
– a imate i vi dosta love iako dosta neinteligentno ulažete.
– a ovi pametni što rade sve bez greške tu se hvale kako su zaradili 100kn.
– ma hebem njih i njihovu zaradu od 100kn.

– ako niste znali kod nas i fondovi trejdaju.
– te je ovo jedna igrica tko će koga zahebati.
– ali sve ovo je zakonom dopušteno i ako su vas, ili sam vas zahebala na kojoj investiciji to nikako nije kriminalno djelo nego moje uspješno ili vaše neuspješno investiranje.

– I love this game.
Pozdrav !

best buy po meni su brodari……smatram da su na sadašnju cijenu podcjenjeni nekih 10-20% a ako u ubzir uzmemo i neka pedviđanja budučnosti ta podcjenjenost na sadšnju cijenu još je puno,puno veča…..

Best Buy ? Kome ?

– dovodi vas u očaj gospon Tigrus s svojim zaradama i trejdanjima o kojima piše.

– samo morate imati na umu kada kod njega ide reklama, dionica može narasti još malo, ali tada ide i iskrcaj, svi koji nešto reklamiraju nakrcali su se tih dionica na jeftinijim cijenama.
[/quote]

zelim Vas izvjestiti da sam ovaj mjesec zaradio na ZSE cca 35.000kn.
kapitaliziraio sam sve.
puno vise od toga ce biti u USA sa FAZom.

gospon Loris,
slobodno mi se javite ako Vam treba pomoc.

to sto ste zasrali – mozemo ispraviti

– mozda ne u mjesec dana – ali 3-6 mjeseci bi trebalo biti dovoljno cak ako ste brutalno izgubili.
ne zezam se.
[wink] [smiley]

New Report

Close