Neslažem se sa nekim kol. jer činjenica je da smo izloženi klimatskim promjenama sve večim katastrofama,također u RH do državnog posla možete doči samo ako ste podobni pa čak i djeca pog.HRV
branitelja morali su plačat mito Hak.Omjer zaposlenih i nezaposlenih je među največim u svijetu.Do 2014 neki najavljivaju novi rat na bliskom istoku,dionice su pale neke i do 70%,zarađuju samo brokeri i telekomunikacije ,promet je 80%manji,75% firmi isplačuje minimalce,više od 50%ljudi se boji za radna mjesta,dok se u državnim upravama izmišljaju i konstantno povečava broj zaposlenih,također treba dodati i koliko če ove godine otiči u prijevremenu mirovinu.Pa sad kolege recite vi da teče med i mljeko,par dionica je u plusu samo dokad,zato oprez svjedoci smo prevara Đakovština ,još niko nije odgovarao itd. [bye] [bye]
Nije problem sto je lose. Problem je sto ne postoji volja da se stvari promjene. Ljudi se boje svake promjene i radije ce se pomiriti sa svojom mizerijom nego se promjeniti. Sve sto je novo je stetno i opasno, jos ako dolazi izvana je i neprijateljsko. Na ovom forumu su ljudi pisali kako je IPod opasan. Drugi u novim tehnologijama vide priliku, mi opasnost.
Recimo jučer sam prodao malo Badela na
82/rast od 25 %/i kupio Koes sa padom od 7,5%.A fundamentalno se ništa nije dogodilo.I sada
čekam da prodam KOES u slijedećih mjesec dana sa dobiti od 20 do 40%.Recimo danas sam bio na prodaji na 318 i da je udrilo skinuo bih još 28%.
…
Važna napomena:KOES je i na 318 na 0,25BV dakle podcijenjen i za jadnu ZSE.
Čestitam kolega na kupnji!
[smiley]
kao što sam napisao jučer na Što smo tržili, prodao sam sav Koes, kojeg ste očito i vi dijelom kupili.
Da, BV je jadan i malen, ali ima i nekih drugih pokazatelja zbog kojeg sam ga prodao:
npr. gubitak u 1H od preko 2 milijuna, tako loše nije bilo godinama, ili npr. Grahamov NCAVPS od nekih -1.100% (za podsjetnik, <67% je povoljna kupnja, ali naravno, pozitivno).
Sve u svemu, ima puno povoljnijih kupnji na ZSE (npr. CHAG kojeg sam i dokupio)…
baš suprotno, odlično je!
naime, puno puta na glupe postove tipa "Na ZSE teče med i punomasno mlijeko!" dobijem poriv napisati dug odgovor i pokrenuti polemiku i prepucavanje koje će nas samo odvesti u nove svađe i desetke nepotrebnih postova, a ovako jednostavno opalim 1 i odem dalje…
također puno puta naiđem na dobre postove (npr. nikson, twixer) i umjesto da pišem kako se slažem s njima i ponavljam što su već napisali, opalim 100% i produžim dalje.
ovo ocjenjivanje dosta je smanjilo bespotrebna prepucavanja koja su prije zatrpavala forum i zato [thumbsup]
[/quote]
– a što onda kada se ništa ne piše.
– onda ste vjerovatno i zadovoljni jer nemate što ni pročitati.
– meni su i ti glupi postovi zanimljivi jer iz njih mogu isčitati psihologiju burze.
– a malo sam i analizirala gospođu Kosor,
– ne piše ništa, samo ocjenjuje, možda je prezaposlena u vladi, tko će ga znati ??????
– I love this game.
Pozdrav !
Koje su to i zbog cega su relativno sigurne ?
[/quote]
– to su one dionice koje dijele lijepe dividende i kojima cijena na burzi raste.
– morate se držati osnovnog pravila burze,
– ako želite zaraditi ne smijete gubiti novce na burzi.
– I love this game.
Pozdrav !
@ Ivana7
Pa di ci ti meni
[ [kiss] [kiss]
– evo danas kada je očito da sve u EU pada, kod amera pada, i kod nas pada, kada svi prodajete,
– ma prodajem ponešto i ja.
– ali u svoj toj situaciji ja sam danas i dosta kupovala.
– na ovoj nelikvidnoj burzi moj današnji promet skoro 200.000kn .
– ako na mojim postovima ne bude puno jedinica možda vam i napišem što sam kupovala.
– jer i sami znate kada ja idem u kupnju pretežno poraste cijena tim dionicama,
– a što nekada ne znam kapitalizirati tu dobit to je očito moj problem.
– I love this game.
Pozdrav !
Recimo jučer sam prodao malo Badela na
82/rast od 25 %/i kupio Koes sa padom od 7,5%.A fundamentalno se ništa nije dogodilo.I sada
čekam da prodam KOES u slijedećih mjesec dana sa dobiti od 20 do 40%.Recimo danas sam bio na prodaji na 318 i da je udrilo skinuo bih još 28%.
…
Važna napomena:KOES je i na 318 na 0,25BV dakle podcijenjen i za jadnu ZSE.
Čestitam kolega na kupnji!
[smiley]
kao što sam napisao jučer na Što smo tržili, prodao sam sav Koes, kojeg ste očito i vi dijelom kupili.
Da, BV je jadan i malen, ali ima i nekih drugih pokazatelja zbog kojeg sam ga prodao:
npr. gubitak u 1H od preko 2 milijuna, tako loše nije bilo godinama, ili npr. Grahamov NCAVPS od nekih -1.100% (za podsjetnik, <67% je povoljna kupnja, ali naravno, pozitivno).
Sve u svemu, ima puno povoljnijih kupnji na ZSE (npr. CHAG kojeg sam i dokupio)…
[/quote]
šefe sale.
– dosta niski udarac prema gospon Lopini.
KOES.
– nemam tu dionicu niti je namjeravam kupovati.
– ali evo jedna kratka analiza.
– trenutna burzovna vrijednost firme je 32M.
– a sami kapital firme je cca 140M.
– nisu prezaduženi.
– raste im prihod od prodaje, ali im raste i gubitak s tom prodajom.
– e sada što je tome uzrok, kriza, niske cijene proizvoda, nemam pojma.
– ali evo i jedne male zanimljivosti.
– 2008g. podijelili su dividendu 20M, vjerovatno su nešto prodali.
– ali ta dividenda 20M i sadašnja cijena 32M.
– i tu ima jedan problem, a to je problem ove burze.
– mnoge dionice su na bedasto niskim ili na povijesno niskim cijenama np. VART.
– i sada kada bi i vi htjeli ili željeli kupiti taj KOES i imali tih 32M,
– ne bi bilo ništa od posla jer ne bi te mogli dobiti većinski paket jer to ipak vrijedi cca 140M.
– a sada daljnja cijena ipak ovisi o tome kako će taj KOES raditi.
– i što vi kao dioničari nemate pojma kada će ponovno podijeliti neku takvu dividendu.
– a da su tu lovu dijelili po 5 ili 10kn godišnje kroz dividendu danas bi im cijena na burzi bila sigurno dvostruko veća.
– ali nisu, jer tim menagerima se očito hebe za cijenu dionice na burzi.
– i zbog toga ja niti nemam niti ću imati tu dionicu u svom portfelju ma koliko jeftina ona bila.
– ali sve što je napisao gospon Lopina vrijedi i dalje i ima nekog smisla.
– I love this game.
Pozdrav !
– morate se držati osnovnog pravila burze,
– ako želite zaraditi ne smijete gubiti novce na burzi.
Alan Ford, ha!?
KOES je 2008. podijelio suludu dividendu iz dobiti 2007. zato jer su (Grbešiću svaka čast!) prodali svojih 10ak (ne znam napamet) postotaka udjela u IPKK u onoj euforiji ujesen 2007. godine i to mu je bio fenomenalan potez (MEPASu, naravno, 86% dividende).
Firmu ne kritiziram, dapače odavno jedem Koestlinove speculaas kekse, odnedavno i K plus choko cookies (zašto da plaćam 40% veću cijenu za iste kekse samo s Koestlinovom ambalažom?) te Amarena napolitanke, ali svejedno napisah ono gore i iza toga stojim. [smiley]
– što je ovo dragi moji ocjenjivaći, nitko ništa ne piše o dionicama.
– a znam, zgadile su vam se.
– a kako i neće kada na tim dionicama samo znate gubiti novce.
– a ima dobrih dionica.
– danas sam kupovala jenu koja daje dividendu koja je veća nego je oročena štednja na kune.
– nije toliko likvidna, ali je zato sigurno kod nas najbolja firma.
– jedan fond se iskrcavao, a ja ukrcavala, zbog toga je i bio veliki promet na toj dionici.
– a nisam ju samo ja kupovala jer je moja kupnja tu bila 30% prometa.
– a kupovala sam ju i prošli tjedan.
– a kupovati ću je i sutra, imam dosta municije.
– stvari su mi se fenomenalno posložile, jednu dionicu stalno po malo prodajem jednom fondu, a tu kupujem od drugog fonda.
– oni pametni će i kužiti što prodajem a što kupujem.
– i još sam se malo uključila u akciju gospodina Plavog, i na toj investiciji već u plusu.
– eto vidite i sami kako se i na padajućem tržištu može zaraditi lova.
– ali osim davanja jedinica morate nešto i znati i rizikirati.
– jer bez rizika sigurno nema ni profita.
– i pazite da ne gubite novce na burzi jer onda sigurno nećete zaraditi.
– I love this game.
Pozdrav
– a ima dobrih dionica.
– danas sam kupovala jenu koja daje dividendu koja je veća nego je oročena štednja na kune.
– jedan fond se iskrcavao, a ja ukrcavala, zbog toga je i bio veliki promet na toj dionici.
– stvari su mi se fenomenalno posložile, jednu dionicu stalno po malo prodajem jednom fondu, a tu kupujem od drugog fonda.
– i još sam se malo uključila u akciju gospodina Plavog, i na toj investiciji već u plusu.
– I love this game.
Pozdrav
kolegice, Vas stil investiranja nije dorastao efikasnosti Brutalnog Kapitala…
kao sto sam obecao – Brutalni Kapital je otisao u USA.
upravo sam u pohodu sa FAZom kupljnim na 12,5 $.
sada je 14 $ i ne posustaje…
na crobexu sam malo pobro vrhnje sa ptkm i ingrom i sada idem dalje zariti i paliti.
– a ima dobrih dionica.
– I love this game.
Pozdrav
kolegice, Vas stil investiranja nije dorastao efikasnosti Brutalnog Kapitala…
kao sto sam obecao – Brutalni Kapital je otisao u USA.
upravo sam u pohodu sa FAZom kupljnim na 12,5 $.
sada je 14 $ i ne posustaje…
na crobexu sam malo pobro vrhnje sa ptkm i ingrom i sada idem dalje zariti i paliti.
[/quote]
Drago mi je da dereš truli kapitalizam.
Smanji euforiju i budi oprezan i drži se pravila disperzije ulaganja da te ne oderu.A oderat ćete
kada se budeš najmanje nadao.