Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neslažem se sa nekim kol. jer činjenica je da smo izloženi klimatskim promjenama sve večim katastrofama,također u RH do državnog posla možete doči samo ako ste podobni pa čak i djeca pog.HRV
branitelja morali su plačat mito Hak.Omjer zaposlenih i nezaposlenih je među največim u svijetu.Do 2014 neki najavljivaju novi rat na bliskom istoku,dionice su pale neke i do 70%,zarađuju samo brokeri i telekomunikacije ,promet je 80%manji,75% firmi isplačuje minimalce,više od 50%ljudi se boji za radna mjesta,dok se u državnim upravama izmišljaju i konstantno povečava broj zaposlenih,također treba dodati i koliko če ove godine otiči u prijevremenu mirovinu.Pa sad kolege recite vi da teče med i mljeko,par dionica je u plusu samo dokad,zato oprez svjedoci smo prevara Đakovština ,još niko nije odgovarao itd. [bye] [bye]

Nije problem sto je lose. Problem je sto ne postoji volja da se stvari promjene. Ljudi se boje svake promjene i radije ce se pomiriti sa svojom mizerijom nego se promjeniti. Sve sto je novo je stetno i opasno, jos ako dolazi izvana je i neprijateljsko. Na ovom forumu su ljudi pisali kako je IPod opasan. Drugi u novim tehnologijama vide priliku, mi opasnost.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Recimo jučer sam prodao malo Badela na
82/rast od 25 %/i kupio Koes sa padom od 7,5%.A fundamentalno se ništa nije dogodilo.I sada
čekam da prodam KOES u slijedećih mjesec dana sa dobiti od 20 do 40%.Recimo danas sam bio na prodaji na 318 i da je udrilo skinuo bih još 28%.

Važna napomena:KOES je i na 318 na 0,25BV dakle podcijenjen i za jadnu ZSE.

Čestitam kolega na kupnji!
[smiley]
kao što sam napisao jučer na Što smo tržili, prodao sam sav Koes, kojeg ste očito i vi dijelom kupili.
Da, BV je jadan i malen, ali ima i nekih drugih pokazatelja zbog kojeg sam ga prodao:
npr. gubitak u 1H od preko 2 milijuna, tako loše nije bilo godinama, ili npr. Grahamov NCAVPS od nekih -1.100% (za podsjetnik, <67% je povoljna kupnja, ali naravno, pozitivno).
Sve u svemu, ima puno povoljnijih kupnji na ZSE (npr. CHAG kojeg sam i dokupio)…

ovo ocjenjivanje je stvarno bezvezeno

baš suprotno, odlično je!
naime, puno puta na glupe postove tipa "Na ZSE teče med i punomasno mlijeko!" dobijem poriv napisati dug odgovor i pokrenuti polemiku i prepucavanje koje će nas samo odvesti u nove svađe i desetke nepotrebnih postova, a ovako jednostavno opalim 1 i odem dalje…
također puno puta naiđem na dobre postove (npr. nikson, twixer) i umjesto da pišem kako se slažem s njima i ponavljam što su već napisali, opalim 100% i produžim dalje.

ovo ocjenjivanje dosta je smanjilo bespotrebna prepucavanja koja su prije zatrpavala forum i zato [thumbsup]
[/quote]

– a što onda kada se ništa ne piše.
– onda ste vjerovatno i zadovoljni jer nemate što ni pročitati.

– meni su i ti glupi postovi zanimljivi jer iz njih mogu isčitati psihologiju burze.
– a malo sam i analizirala gospođu Kosor,
– ne piše ništa, samo ocjenjuje, možda je prezaposlena u vladi, tko će ga znati ??????

– I love this game.
Pozdrav !

@ Ivana7
Pa di ci ti meni
[ [kiss] [kiss]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

– trenutno ulažem u relativno sigurne i likvidne dionice, zlu ne trebalo.

Koje su to i zbog cega su relativno sigurne ?
[/quote]

– to su one dionice koje dijele lijepe dividende i kojima cijena na burzi raste.
– morate se držati osnovnog pravila burze,
– ako želite zaraditi ne smijete gubiti novce na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

@ Ivana7
Pa di ci ti meni
[ [kiss] [kiss]

– evo danas kada je očito da sve u EU pada, kod amera pada, i kod nas pada, kada svi prodajete,
– ma prodajem ponešto i ja.
– ali u svoj toj situaciji ja sam danas i dosta kupovala.
– na ovoj nelikvidnoj burzi moj današnji promet skoro 200.000kn .

– ako na mojim postovima ne bude puno jedinica možda vam i napišem što sam kupovala.
– jer i sami znate kada ja idem u kupnju pretežno poraste cijena tim dionicama,
– a što nekada ne znam kapitalizirati tu dobit to je očito moj problem.

– I love this game.
Pozdrav !

Recimo jučer sam prodao malo Badela na
82/rast od 25 %/i kupio Koes sa padom od 7,5%.A fundamentalno se ništa nije dogodilo.I sada
čekam da prodam KOES u slijedećih mjesec dana sa dobiti od 20 do 40%.Recimo danas sam bio na prodaji na 318 i da je udrilo skinuo bih još 28%.

Važna napomena:KOES je i na 318 na 0,25BV dakle podcijenjen i za jadnu ZSE.

Čestitam kolega na kupnji!
[smiley]
kao što sam napisao jučer na Što smo tržili, prodao sam sav Koes, kojeg ste očito i vi dijelom kupili.
Da, BV je jadan i malen, ali ima i nekih drugih pokazatelja zbog kojeg sam ga prodao:
npr. gubitak u 1H od preko 2 milijuna, tako loše nije bilo godinama, ili npr. Grahamov NCAVPS od nekih -1.100% (za podsjetnik, <67% je povoljna kupnja, ali naravno, pozitivno).
Sve u svemu, ima puno povoljnijih kupnji na ZSE (npr. CHAG kojeg sam i dokupio)…
[/quote]

šefe sale.

– dosta niski udarac prema gospon Lopini.

KOES.

– nemam tu dionicu niti je namjeravam kupovati.
– ali evo jedna kratka analiza.

– trenutna burzovna vrijednost firme je 32M.
– a sami kapital firme je cca 140M.
– nisu prezaduženi.
– raste im prihod od prodaje, ali im raste i gubitak s tom prodajom.
– e sada što je tome uzrok, kriza, niske cijene proizvoda, nemam pojma.

– ali evo i jedne male zanimljivosti.
– 2008g. podijelili su dividendu 20M, vjerovatno su nešto prodali.
– ali ta dividenda 20M i sadašnja cijena 32M.
– i tu ima jedan problem, a to je problem ove burze.
– mnoge dionice su na bedasto niskim ili na povijesno niskim cijenama np. VART.

– i sada kada bi i vi htjeli ili željeli kupiti taj KOES i imali tih 32M,
– ne bi bilo ništa od posla jer ne bi te mogli dobiti većinski paket jer to ipak vrijedi cca 140M.

– a sada daljnja cijena ipak ovisi o tome kako će taj KOES raditi.
– i što vi kao dioničari nemate pojma kada će ponovno podijeliti neku takvu dividendu.
– a da su tu lovu dijelili po 5 ili 10kn godišnje kroz dividendu danas bi im cijena na burzi bila sigurno dvostruko veća.
– ali nisu, jer tim menagerima se očito hebe za cijenu dionice na burzi.
– i zbog toga ja niti nemam niti ću imati tu dionicu u svom portfelju ma koliko jeftina ona bila.
– ali sve što je napisao gospon Lopina vrijedi i dalje i ima nekog smisla.

– I love this game.
Pozdrav !

– morate se držati osnovnog pravila burze,

ako želite zaraditi ne smijete gubiti novce na burzi.

Alan Ford, ha!?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

KOES je 2008. podijelio suludu dividendu iz dobiti 2007. zato jer su (Grbešiću svaka čast!) prodali svojih 10ak (ne znam napamet) postotaka udjela u IPKK u onoj euforiji ujesen 2007. godine i to mu je bio fenomenalan potez (MEPASu, naravno, 86% dividende).

Firmu ne kritiziram, dapače odavno jedem Koestlinove speculaas kekse, odnedavno i K plus choko cookies (zašto da plaćam 40% veću cijenu za iste kekse samo s Koestlinovom ambalažom?) te Amarena napolitanke, ali svejedno napisah ono gore i iza toga stojim. [smiley]

– što je ovo dragi moji ocjenjivaći, nitko ništa ne piše o dionicama.
– a znam, zgadile su vam se.
– a kako i neće kada na tim dionicama samo znate gubiti novce.

– a ima dobrih dionica.
– danas sam kupovala jenu koja daje dividendu koja je veća nego je oročena štednja na kune.
– nije toliko likvidna, ali je zato sigurno kod nas najbolja firma.
– jedan fond se iskrcavao, a ja ukrcavala, zbog toga je i bio veliki promet na toj dionici.
– a nisam ju samo ja kupovala jer je moja kupnja tu bila 30% prometa.
– a kupovala sam ju i prošli tjedan.
– a kupovati ću je i sutra, imam dosta municije.
– stvari su mi se fenomenalno posložile, jednu dionicu stalno po malo prodajem jednom fondu, a tu kupujem od drugog fonda.
– oni pametni će i kužiti što prodajem a što kupujem.

– i još sam se malo uključila u akciju gospodina Plavog, i na toj investiciji već u plusu.

– eto vidite i sami kako se i na padajućem tržištu može zaraditi lova.
– ali osim davanja jedinica morate nešto i znati i rizikirati.
– jer bez rizika sigurno nema ni profita.
– i pazite da ne gubite novce na burzi jer onda sigurno nećete zaraditi.

– I love this game.
Pozdrav

– a ima dobrih dionica.
– danas sam kupovala jenu koja daje dividendu koja je veća nego je oročena štednja na kune.
– jedan fond se iskrcavao, a ja ukrcavala, zbog toga je i bio veliki promet na toj dionici.
– stvari su mi se fenomenalno posložile, jednu dionicu stalno po malo prodajem jednom fondu, a tu kupujem od drugog fonda.

– i još sam se malo uključila u akciju gospodina Plavog, i na toj investiciji već u plusu.

– I love this game.
Pozdrav

kolegice, Vas stil investiranja nije dorastao efikasnosti Brutalnog Kapitala…
kao sto sam obecao – Brutalni Kapital je otisao u USA.

upravo sam u pohodu sa FAZom kupljnim na 12,5 $.
sada je 14 $ i ne posustaje…

na crobexu sam malo pobro vrhnje sa ptkm i ingrom i sada idem dalje zariti i paliti.

– a ima dobrih dionica.

– I love this game.
Pozdrav

kolegice, Vas stil investiranja nije dorastao efikasnosti Brutalnog Kapitala…
kao sto sam obecao – Brutalni Kapital je otisao u USA.

upravo sam u pohodu sa FAZom kupljnim na 12,5 $.
sada je 14 $ i ne posustaje…

na crobexu sam malo pobro vrhnje sa ptkm i ingrom i sada idem dalje zariti i paliti.
[/quote]
Drago mi je da dereš truli kapitalizam.
Smanji euforiju i budi oprezan i drži se pravila disperzije ulaganja da te ne oderu.A oderat ćete
kada se budeš najmanje nadao.

New Report

Close