ADRS će ulagati u energiju?Kosorica došla moliti za pomoć.Ali mora dati i ustupke?Koje?
EBRD će uložiti 300 mil EUR u Hrvatsku,u energetske projekte 150 mil EUR.
Predpristupni fondovi nude 3,5 miljarde EUR.Treba ih znati uzeti.Da li će se graditi pruga Rijeka-Srednja Europa.Da li ćemo napokon početi koristiti i geostrateški položaj.
Evropa izašla iz krize.
U Hrvatskoj sve veća pokrivenost izvoza sa izvozom,banke stabilne.Sve super.
Javna poduzeća duguju manje.
Jedino što država šteka,jer smo nučili trošiti ,a ne raditi.Deficit raste,a kao posljedica smanjenja
poslovnih aktivnosti.Logično kada glavni potrošač-država troši isto a manje zarađuje.
Ali EBRD i EU će nas prisiliti da ovih 4 milijarde EURA potrošimo za realnu ekonomiju ,a ne da ih
pojedemo.
Sve u svemu super.Med i mlijeko teče sa trenutnim zastojima,ali treba početi skupljati da se skupi više.
Dragi kešoljupci ja sam uobičajeno 101% u dionicama.A danas bi mogao biti zeleni dan.
Badel na 69
Žitnjak na 116,
VLDS na 12,60
Vart na 16,50
LVCV na 230
Sramio bih se priznati da imam i jednu kunu keša.Jedino na ELPR stojim uglavnom prvi na kupnji.
Uglavnom sam ko jadna stara udovica.I tu imam blokiranih 1.000 kn.
A prokleti istok tamno zelen.
Evropejci očekuju zeleni dan pa bi se i mi mogli zaletiti.
A američki futuresi dobro zeleni.Ali njima nije za virovati.Oni su najveći manipulatori tako da se do
njihova otvaranja može svašta dogoditi.
Ali u dionicama se osječam ugodno.Zadnjih dana je tuklo po ASKU,a danas teško da se to dogodi.
Tučite po ASKU ,sada je skuplje.Tehničari ,krenite,vrijeme je?
Ipak smo večina u dionicama pa je malo više i optimizma.
Čak bi ova skupa ATPL bi danas mogla rasti./u odnosu na LPLH,TNPL i JDPL/
@lopina
ja nebi uložija na tvoj savjet krepanu mačku,sve da znam da ću dobit.
tebe da slijedim!? [lol]
Da,treba kupiti krepanu mačku za 1 lipu i prodati za 2 ili tri.Tu leži lova.Naravno ako ste burek_:
investitor/do 20 Eura/Ako ste na 100 tis.EUR slijedite Ivanu sa 80.000 a Lopina najkonzervatzive
sa 20.000 EUR.
Dakle:
1.Lopina najkonservative do 20.000 EUR
2.Višak po uputama Ivane
Zaključak:Slijediti Lopina konservativ ako ste burek investitor,a ako to niste postanite.
I mogli bi odlično zaraditi.
Bilo bi nerealno očekivati da će se naći velik broj koji će poslušati moje preporuke jer bi moje
blago skočilo u nebo jer su to uglavom nelikvidne dionice,a sa povečanjem likvidnosti idu u
nebesa/tada prodajem/ ili propadaju u prah i pepeo /tada kupujem/.
A ne propada sve tako da imam uvijek priliku nešto prodati.Gubim 20% da bi dokupio nešto
što pada 40 ili 50%.Ali fundamentalna analiza obvezna iako nam pokoji put pripreme i falsificirana izvješća kao DKVS,a sada i HGSPOT.To je rizik ovog posla i zato u jednu dionicu nikada više od 30%
portfelja.
http://seebiz.eu/hr/fondovi/fondovi-tjedan-za-pamcenje%2c-90-od-92-fonda-u-plusu!,91573.html
čestitam fond menadžerima
Centralna banka Bangladeša kupila 10 tona zlata po 1254 $ za uncu. Nije da pratim kako inače trguju al ovako na prvu baca na strong sell
Molim kolegu Lopinu za savjet dionica
1.sldm
2.vlbt r a
.Uglavnom pogodim/80% I VIŠE/ i ako me budete slijedili utvrditi ćete da je živa istina da na ZSE "teče med i mlijeko" pa bi mi mogli malo popraviti prosijek,a ne zabijati aseve.
Nikada nećete zaraditi novce ako kupujete moderno i popularno,već trebate imati nosa i otkriti buduće zvijezde.To sigurno nisu DLKV i ATPL.Mene 10% ne interesira.A to Lopina najkonzervative pokušava potaknuti.
Da li bi vam više odgovarao slogan:Otkrijmo novu Suzan Bojl .
Lopina sve je OK, ali nikako na tvojim analizama da vidimo faktor vrijeme, a tako postotak previđanja je 100, a ne 80% ?
Centralna banka Bangladeša kupila 10 tona zlata po 1254 $ za uncu. Nije da pratim kako inače trguju al ovako na prvu baca na strong sell
prije njih su kupile šri lanka i indija,
ali tek kad počnu vječiti luzeri tipa rusije, irana i sl. kupovat je vrijeme za sell.
Informanka.
– dobila sam lovu od prodaje RIBE.
– te sam tu lovu prebacila opet u bankarske dionice ZABA i PBZ.
– kupovala prošli tjedan i nešto danas, stvarno povoljno.
– od tih investicija sigurno ne očekujem neku veliku dobit.
– ali vidim neku manju euforiju rastom crobexa.
– samo što vam se trguje svega s nekoliko dionica.
– i dalje sam na kupnji 5 dionica.
– sitno liparenje ali nikakva trgovina.
– HT još nisam prodala, ali ga namjeravam prodati, barem dio.
– biti će zanimljivo pratiti burzu kada država proda dionice HT.
– e tada bi mogli padati, a tada će padati i crobex.
– zbog toga savjetujem oprez, da ne bude opet plača i lupanja glavom o zid.
– trenutno ulažem u relativno sigurne i likvidne dionice, zlu ne trebalo.
– lijepo je kada rastemo, kada vam raste portfelj.
– ali uvijek trebate biti spremni i za suprotnu varijantu.
– eto toliko od mene, ništa pametnoga, u dionicama sam 98%, a s ostalom lovom sam na kupnji.
– nikad se ne zna, ovi vani rastu, mogli bi i mi bez problema probiti crobex 2.000 .
– ali opreza nikad dosta.
– I love this game.
Pozdrav !
Ovo ja zovem lagano ćokanje……….slab promet…….rastemo po 0,3-0,9%…..
drugi se neće ni okrenuti a već ćemo biti na 2000……….a pola ovih šta bulje u monitor neće im ništa biti jasno…….
Rastemo…ali lagano……….
Ovo sa ht neće imati veći utjecaj na burzu……..
Ht je trenutno precjenjen i logično je da će padati nakon toga……
u svakom slučaju moj bir je barem 70% dionice …..ja sam na 90% unutra………
Unovčio dolorese sjećate se kupljene po srednjoj cijeni 5,52 prodano po 5,77…….fina zaradica……
Unovčio dolorese sjećate se kupljene po srednjoj cijeni 5,52 prodano po 5,77…….fina zaradica……
Zarada od 4,5%, na iznos od 10.000 USD ispada da si zaradio 450 USD.
Pa toliko si mogao dvostruko okrenuti na VDKT ako si kupovao po 205kn.
Al ne, ti si prodavao da kupiš dolare….
dragi splite…..
Radilo se o 50 000 ako me već za jezik povlačiš….
Lp
kakvo kolo lige prvaka.
rezultati iz snova.
real, arsenal, milan, šahtar, chelsea.
ovo je u rangu atgr.