austrijsko-britanska banka ne može ni u teoriji postojati, kamoli stvarnosti.
razlike u kontinetalnom (austrijskom) i britanksom bankarstvu i zakonodavstvu su prevelike da bi to bilo isplativo kombinirat, a drugo kome pada napamet osnivat 35. banku u državi s 4,5 mil. ljudi.
a treće ona je htjela rješit svoje financijske probleme pa je podigla 40.000 EUR ušteđevine.
da su meni njeni financijski problemi.
Ne vidim ko brani danas velikim i malim fondovima da ulažu u RH ili kakve će im benefite donjeti ulazak RH u EU. Relativno brzo će mo ući u EU tako da smo praktički za investitore već u EU.
EU ne kroji poreznu politiku svake od članica postavlja okvire a svaka od država se "uokviruje" kako želi.
Tako da se ne treba zanositi da će stranci nahrliti u nas sa investicijama samo zato što smo ušli u EU.
Ulagat će u sektore gdje im je povrat na kapital najveći.
Nikson
moram reagirati na temu koju ne poznaješ.
Nije istina da benifiti su jednaki, ulaskom u EU kapital stranih investitora štiti EU zakoni u gospodarstvu, financijskim okolnostima i posebno pravosuđu, a što u praksi znači ;
Npr. fond iz Belije ulaže u kažimo HGSP i kasnije se ustanovi da je ta dionica poslužila za pranje love, ali sada fond iz Belgije tuže tužbu protiv odgovornih u Belgiji ili Švedskoj, a to je sasvim drugo osiguranje poslovanja i ulaganja nego danas.
Cijenim i Lopinu što piše, ali zamara previše ekonomskim činjenicama umijesto realne poruke koja za realnu prosudbu mora imati sve elemente odluke ili cjena dionice, likvidnost, trend, političke okolnosti …., a evo primjer;
Na Lopin ulog od 5000 Kuna na Žitnjaku i prinosa od 50% je 2500 Kune zarade, ali s druge strane ako Ivana upuca u Zabu 0,5 milijuna KUna i ima prinos 3% u kratkom vremenu jer je dionica likvidna ona je zaradila 15.000 KUna ili 600% od zarade Lopine, a koji je pritom i dugoročan.
Malkotrgovačke marže su daleko veće od veletrgovačkih.Lopina najkonzervative je najprofitabilniji
fond u Hrvatskoj,idealan za burek investitore i ti mali koji me ne slijede će često koristiti rijeći
uz uzdah:Da sam ga barem slijedio.
ponavljam:ZNTJ vjerovatno najbolja kupnja na ZSE
od torbara:LCDS fundamentalno i Validus sa rizikom
od građevinara1.LVCV i onda nitko,DLKV tek kada LVCV probije 300
Vupik,bzjk ..to je lutrija
Badel,uskoro će bukniti
Varteks_ivana griješi što ga prodaje na 17
Od brodara:LPLH,TNPL,može i jdpl,uLPL prezadužen,ATPL nikako jer kao fundamentalist smatram
da ako novi panamaks u ATPL se kroz tršnu kapitalizaciju 30 mil $ valorizira kao 25.nema razloga da
se stara kanta U LPLH revalorizira 3 mil % kao 1mil $.Za mene to vrijedi 2,5 mil $,ali jehovini svjedoci u ATPL misle drugačije.A u lpLH jehovinih svjedoka nema.Naročito nema razloga da se turistički biznis u ATPL revalorizira
2,5 puta povoljknije od turističkog biznisa u LPLH.ili aviokompanija isto u odnosu na brodogradnju u LPLH,a trebalo bi biti obrnuto jer je aviokompanija gubitaš,a brodogradilište zarađuje.
ALI to je burza,i to još ZSE,a tu pravila nema.
Super tu se odlično snalazim.
Na ZSE teče med i mlijeko!
@ loris
Ja sam poduzetnik u RH prevarant i privučem neki fond da uloži u moju firmu a ja ga u međuvremenu izlevatim ko malog majmuna i maznem mu lovu. Koga će taj fond tužiti EU ,RH vladu u Belgiji ili možda mene? Čisto sumnjam da bilo koji investitor može tužit neku instituciji za svoj poslovni rizik.
Slabo poznam zakone RH a još i manje EU ali nitko te neće spašavati poslovnog rizika.
EU donosi slobodu natjecanja i o tome se da pričati. Npr. vlada RH buši tunel i na natječaju odabere nepovoljnijeg izvođača i tu stupa na snagu EU te možeš osporavati taj i taj natječaj ako smatraš da je tvoja ponuda bila povoljnija.
Cijenim i Lopinu što piše, ali zamara previše ekonomskim činjenicama umijesto realne poruke koja za realnu prosudbu mora imati sve elemente odluke ili cjena dionice, likvidnost, trend, političke okolnosti …., a evo primjer;
Na Lopin ulog od 5000 Kuna na Žitnjaku i prinosa od 50% je 2500 Kune zarade, ali s druge strane ako Ivana upuca u Zabu 0,5 milijuna KUna i ima prinos 3% u kratkom vremenu jer je dionica likvidna ona je zaradila 15.000 KUna ili 600% od zarade Lopine, a koji je pritom i dugoročan.
Malkotrgovačke marže su daleko veće od veletrgovačkih.Lopina najkonzervative je najprofitabilniji
fond u Hrvatskoj,idealan za burek investitore i ti mali koji me ne slijede će često koristiti rijeći
uz uzdah:Da sam ga barem slijedio.
ponavljam:ZNTJ vjerovatno najbolja kupnja na ZSE
od torbara:LCDS fundamentalno i Validus sa rizikom
od građevinara1.LVCV i onda nitko,DLKV tek kada LVCV probije 300
Vupik,bzjk ..to je lutrija
Badel,uskoro će bukniti
Varteks_ivana griješi što ga prodaje na 17
Od brodara:LPLH,TNPL,može i jdpl,uLPL prezadužen,ATPL nikako jer kao fundamentalist smatram
da ako novi panamaks u ATPL se kroz tršnu kapitalizaciju 30 mil $ valorizira kao 25.nema razloga da
se stara kanta U LPLH revalorizira 3 mil % kao 1mil $.Za mene to vrijedi 2,5 mil $,ali jehovini svjedoci u ATPL misle drugačije.A u lpLH jehovinih svjedoka nema.Naročito nema razloga da se turistički biznis u ATPL revalorizira
2,5 puta povoljknije od turističkog biznisa u LPLH.ili aviokompanija isto u odnosu na brodogradnju u LPLH,a trebalo bi biti obrnuto jer je aviokompanija gubitaš,a brodogradilište zarađuje.
ALI to je burza,i to još ZSE,a tu pravila nema.
Super tu se odlično snalazim.
Na ZSE teče med i mlijeko!
[/quote]
a kaj je s onih dvadeset kila eura?
ili sad fond prima i one s pokojom kilicom?
– vi naše banke uspoređujete s US bankama.
– isto tako i krizu tržišta nekretnina uspoređujete s tržištem nekretnina u US.
– cijene nekretnina (kod nas) su pale, ali ne dovoljno da bi bile jeftina kupnja.
– a prodavaći znaju da kroz par godina ulazimo u EU, za razliku od US, te im se niti ne žuri s prodajama, zbog toga su cijene još i dalje napuhane.
– pa čitala sam Libija traži tko će im graditi stanove po 150 – 200 eura po metru.
– zašto naša država ne ide s jednom takvom ponudom zbilja nemam pojma.
– jer kod nas interesa ima, ali ne za tako skupe i precijenjene nekretnine.
– a sada banke.
– pa ove naše su se za razliku od US banaka i više nego dobro osigurale.
– np. u US vam daju kredit 100% bez vašeg učešća, znaći sva lova za kupnju je bančina.
– vi otplatite cca 10% – 20% nekretninu, a cijena na tržištu padne np. 50% ili više.
– tada je najpametnije prestati otplaćivati kredit i vratiti nekretninu banci.
– eto to se je desilo u Americi.
– ove naše banke nisu toliko glupe kao US banke koje su zbog velike konkurentnosti jako povoljno davale te kredite.
– kod nas vam najprije ide učešće cca 20 – 30%, pa zatim 101 osiguranje banke.
– te ako ste vi otplatili samo 20% kredita banka tu više ne može igubiti, jer je ona upisana na nekretninu.
– isto vam je i s lizing kreditom za auto.
– učešće 30%, a onih 70% kredita boli glava koliko vas tu opljačkaju.
– i sada se to otplaćuje, kod nas najčešće u švicarcima, jer su na te kredite bile najmanje kta.
– i sada na pola otplaćenog kredita kužite da ste otplatili cijelo auto.
– a autu na tržištu cijena pala cca 30%, mislim na nova auta u salonima.
– i sada naš investitor kuži kako se je zahebao u svakom pogledu.
– može se odustati od kredita, ali se tada gubi i auto.
– ali i dalje otplaćuju jer ako im uzmu auto tek tada su popušili svu lovu koju su uplatili.
– kod nas se ljudi zadužuju isto kao i država, jer ne shvaćaju koliko love trebaju vratiti.
– a zadužuju se kako bi se vidjelo da i oni imaju dobar auto i da se vidi kako i oni dobro žive.
– isto kao i ova država, zadužuju se kako bi penzići i sva državna uprava mogli i dalje lijepo živjeti.
– samo i to su sve krediti koje daju banke, pa i ove naše.
– možete sada vi proglasiti i bankrot.
– ali to samo odgađa otplatu.
– sve će se to morati platiti i to s dobrim kta.
– tako dok god je u ovoj državi glupana koji dižu ove glupe kredite i rastrošne države bankama će biti dobro.
– a ima ih, jer u ovoj državi glupani vladaju i nalaze se u velikoj većini tako da na svim izborima pobjeđuju, ovaj put će birati SDP.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Možda sam ja malo utjecao na tvoje prosudbe i realnost, ali bravo Ivana, nakon svake iznesene istine, a makar i malo nekom pomogla da se osvijesti, je "so good feeling", moraš priznati.
Forumaši očito imaju problem s iznošnjem istine i ljutnjom, a koji prazne kroz inkognito ocjenjivanje i opstriuranjem realnosti, a kada bi samo probali obrnuto najprije bi sebi pomogli pa i drugima.
[/quote]
slažem se s iznesenim, ovo ocjenjivanje je stvarno bezvezeno
ovo ocjenjivanje je stvarno bezvezeno
baš suprotno, odlično je!
naime, puno puta na glupe postove tipa "Na ZSE teče med i punomasno mlijeko!" dobijem poriv napisati dug odgovor i pokrenuti polemiku i prepucavanje koje će nas samo odvesti u nove svađe i desetke nepotrebnih postova, a ovako jednostavno opalim 1 i odem dalje…
također puno puta naiđem na dobre postove (npr. nikson, twixer) i umjesto da pišem kako se slažem s njima i ponavljam što su već napisali, opalim 100% i produžim dalje.
ovo ocjenjivanje dosta je smanjilo bespotrebna prepucavanja koja su prije zatrpavala forum i zato [thumbsup]
naime, puno puta na glupe postove tipa "Na ZSE teče med i punomasno mlijeko!" dobijem poriv napisati dug odgovor i pokrenuti polemiku i prepucavanje koje će nas samo odvesti u nove svađe i desetke nepotrebnih postova, a ovako jednostavno opalim 1 i odem dalje…
također puno puta naiđem na dobre postove (npr. nikson, twixer) i umjesto da pišem kako se slažem s njima i ponavljam što su već napisali, opalim 100% i produžim dalje.
ovo ocjenjivanje dosta je smanjilo bespotrebna prepucavanja koja su prije zatrpavala forum i zato [thumbsup]
[/quote]
Tako rade osobe koje kupuje sreću !
Probaj, onako na 5 minuta, osobno volontirati za neku humanitarnu organizaciju, tijelom i duhom, a ne poslanim novcem iz PC, te tada češ vidjeti razliku .
@ loris
Ja sam poduzetnik u RH prevarant i privučem neki fond da uloži u moju firmu a ja ga u međuvremenu izlevatim ko malog majmuna i maznem mu lovu. Koga će taj fond tužiti EU ,RH vladu u Belgiji ili možda mene? Čisto sumnjam da bilo koji investitor može tužit neku instituciji za svoj poslovni rizik.
Slabo poznam zakone RH a još i manje EU ali nitko te neće spašavati poslovnog rizika.
EU donosi slobodu natjecanja i o tome se da pričati. Npr. vlada RH buši tunel i na natječaju odabere nepovoljnijeg izvođača i tu stupa na snagu EU te možeš osporavati taj i taj natječaj ako smatraš da je tvoja ponuda bila povoljnija.
Pokušati ću jednostavno dočarati hipotezu ;
ti si fond u Njemačkoj i navućeš fond iz Austrije i napraviš sve što si gore napisao.
Koliko će vremena trebati da te njemačke ili austrijske vlasti procesuiraju, a sve prema standardima pravnih zajedničkih načela EU ?
Više nema granica za kapital i trgovinu u EU, ali ni za pravosudje, a da vidimo koga češ onda mulljati . Uvijek ima ekstrema, ali glavna poruka investitorima u RH kroz EU je jasna.
[/quote]
Ne shvačam zašto ovo "teče med i punomasno mlijeko" ne izgleda kao dobar slogan.
Ja iskreno i pošteno komentaram prema stanju u mom portfelju.Ako ste burek investitor
dobro proučite što sam do sada pisao.Uglavnom pogodim/80% I VIŠE/ i ako me budete slijedili utvrditi ćete da je živa istina da na ZSE "teče med i mlijeko" pa bi mi mogli malo popraviti prosijek,a ne zabijati aseve.
Nikada nećete zaraditi novce ako kupujete moderno i popularno,već trebate imati nosa i otkriti buduće zvijezde.To sigurno nisu DLKV i ATPL.Mene 10% ne interesira.A to Lopina najkonzervative pokušava potaknuti.
Da li bi vam više odgovarao slogan:Otkrijmo novu Suzan Bojl .
@lopina
ja nebi uložija na tvoj savjet krepanu mačku,sve da znam da ću dobit.
tebe da slijedim!? [lol]
nikson, bojim se da ste propustili pročitati, ako već nemate iskustva vani na natječajima jedan članak koji pokazuje da EU nije ni blizu onom što se prikazuje.
Postoje uistinu goleme razlike između poslovanja u Europi, Americi, Bliskom istoku i našoj regiji. Primjerice, Europska unija od Hrvatska konstantno traži da se elimira korupcija i uvede transparentnu javnu nabavu, no ja odgovorno tvrdim kako nigdje nismo naišli na tako netransparentne primjere javne nabave kao u Europskoj uniji. Neki natječaji na koje smo se prijavljivali bili su prava sramota. Primjerice, nedavno smo sudjelovali na natječaju u njemačkom gradu Kölnu, gdje ni nakon što je pobjednik proglašen nismo uspjeli dobiti podatke o tome tko se sve javio na natječaj i koje su cijene ponudili. Takvom opskurnom procedurom osigurava se pobjeda domaće tvrtke. U Velikoj Britaniji čak se nismo uspjeli niti prijaviti na natječaj za izradu ortofotografskih snimaka britanske obale, jer nam nisu željeli poslati natječajnu dokumentaciju. Štoviše, kad su naše djelatnice odgovorne za natječaj kontaktirale putem telefona, Englezi su ih ismijavali. Pisali smo dopise i žalili se Europskoj komisiji, no na kraju smo od odustali jer smo vidjeli da od svega nema nikakvog efekta. Dakle, prema našim iskustvima Europska unija je svjetski predvodnik po protekcionizmu. Možete imati najbolju ponudu, ali ako nemate podršku politike teško ćete dobiti posao. Hrvatska nije član Europske unije i tu loše stojimo, pa bi nam upravo zato bilo
DEMONSTRACIJA RADA skenera kakve proizvodi Geofoto Scandinaviavažno da nađemo jakog partnera.
http://www.nacional.hr/clanak/54541/geofoto-postaje-svjetski-lider
Pozdrav