@antiša
tehnički dio poznajem malo jako dobro, pa da zaključim ; nije problem volja Optime ili tehnička mogućnost, problem je politička volja koje još nema. To što je HT utužio sabor RH mislim da je prije kost za novinare.
KNZM i PBZ.
– nisam prodala ATPL na 900kn, a planirala, stvarno radim glupe greške, gore nego Splićo.
– I love this game.
Pozdrav !
Znamo da je Ivana u
TNPL
P 1.450 BV 3065
P/BV 0,47
Mislim da je TNPL podcijenjena gotovo 50%,tj.tek kada bi TNPL narasla na 3.000 kn smatram da bi
to bila analogna cijena ATPL na 890.
ATPL 890 BV 1113 /korekcija 20 kn dividende/-20=1093
P/BV 890:1093=0,81
U tom BV ATPL se nalaze i avioni koji su tvornica gubitaka,a i hoteli koji nikada ne donose dobit na godišnjem nivou.
Ako bi uzeli u obzir da je ATPL u tom prvom polugodištu ostvarila dobit od cca 10 mil kn tj 8 kn po dionici .Dobit na naš ulog
8:890=o,9%,bolje nego gubitak 18 mjeseci ranije.
TNPL u istom razdoblju ostvarila 96 kn dobiti po dionici
96:1.450=5,93%
5,93:0,9= 6,6
Dakle u prva dva kvartala TNPL je bila rentabilnija s obzirom na cijenu dionice/naš ulog/ za "samo"
6,6/šest zarez šest /puta a ne %.
Ipak je ovo prenapukano jer stvarno vije pošteno ne priznati samo dobit iz brodarstva u prvih šest mjeseci od 31,9 mil kn a gubitak od dvadesetak miliona kn će pušioničari/avioni i hoteli/pokriti u dobrom trečem kvartalu.
Dakle dobit iz brodarstva iznosi cca 24 kn
što iznosi 2,7% na naš ulog od 890 kn
Da ali to je ipak više od dva puta ATPl.A tako će biti i ubuduće jer dobit donose DWT tj.brodovi,
a tu je TNPL više od dva puta jača od ATPL.
Bitno:BDI raste kao lud već treći dan za redom.Ima nade da brodari neće padati.
A Ivana to zna i opet je zalutala u ATPL,jer ATPL radi i jer su tu jehovini svjedoci .Špekulatska krv
ne da mira.Ja u ATPL ni mrtav.
1.LPLH _još nije izašlo polugodišnje izvješće
2.TNPL
3.JDPL/radi mogućnosti preuzimanja/
4.ULPL/takvih špekulanata još majka nije rodila/
5.ATPL,popularna,dubrovačka škola prodavanja magle,jehovini svjedoci od ove dionice ćini svetu kravu hrvatskih brodara.Olovni uteg svih hrvatskih brodara je ATPL.
PBZ.
– pratim to neki veliki silno žele izići.
– e sada je li pametno tu ući ili čekati.
– ja čekam jer zbilja nemam pojma što se tu događa.
PBZ.
– evo uputila sam ovo pitanje jer mi tu ništa nije bilo jasno.
– ali sada mi je puno toga jasnije.
– netko veliki je dobio inf. o novom porezu na banke koji ide u ovom mjesecu.
– 0.45% na aktivu.
– a to znači manje kta, skuplji krediti, i manje love na tržištu, pa nisu ovi strani bankari blesavi, zahebati će oni ove naše budalaše.
– ali to znači i manje dividende ili neće biti nikakvih dividendi na bankama.
– pa ako želite kupiti dionicu koje banke ona sigurno ne mora biti u Hrvatskoj ili Mađarskoj koja jedina ima taj porez.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– sutra će biti ludo na burzi, ali i veći pad.
– evo ja sam poskidala sve kupovne naloge da mi sutra ne bi što uvalili.
– na otvaranju će biti i više nego jeftinih dionica.
– sada me zanima na kojim cijenama će fondovska industrija braniti poneke dionice.
– ovi vani su pali žestoko, ali oni su za razliku od nas i rasli.
– a mi tek počeli po malo rasti i ova katastrofa vani.
– možda oko podne i bude koji odbijenac,
– evo biti će dosta prilike za trejdanje,
– ja ću sutra pokušati prodati ono što mi nije puno palo,
– slobodne love imam relativno dosta, samo nemam pojma gdje bi bilo dno i kada kupovati.
– zbog toga sutra ništa ne kupujem, ali crobex ću vam rušiti prema svojim mogućnostima, a i danas sam vam to radila.
– sutra ćemo zbrajati minuse.
– I love this game.
Pozdrav !
– blago se ovima što trguju kod amera.
– kad kod nas crobex padne ja samo zbrajam minuse.
– a ovi naši pametnjakovići svi od reda zarađuju i na padu kod amera.
– kako im to polazi za rukom nemam pojma, možda zarađuju kao i naš Splićo na stop loss nalozima, a i to mi nije baš previše jasno.
– I love this game.
Pozdrav !
Sumnjam da će danas biti značajnijih minusa na većim prometima.
Nismo pratili ni rast na zapadnim burzama,pa nećemo niti pad.
Moguči su privremeni veći minusi na nekim manje likvidnim dionicama,ali i oporavak pri kraju
trgovanja.
Meni je puno bitnija likvidnost tržišta od kretanja cijena dionica.
Pozdrav
Informanka.
– sutra će biti ludo na burzi, ali i veći pad.
– I love this game.
Pozdrav !
sutra=danas
Mislim da crobex neće puno padati.
5 mil kn u obranu HT,ostalih pet u obranu ADRS,ERNT,ATPL i crobex obranjen.To bi fondovi mogli i napraviti jer puno puše vani.I zato nećemo
puno padati,ali bi mogle pojedine nefondovske dionice puno propasti i treba čekati nisko.
Ali moglo bi biti živo.A za male burek investitore idealno da se u trejdanju dobro zaradi.Ali to mogu samo hrabri.
Za ozbiljne investitore idealna prilka za ulazak.Već popodne bi moglo biti kasno.
A ja standardno 97% u dionicama.A sa ovoh 3% keša ne možeš raditi čuda.
Mislim da crobex neće puno padati.
To je najgore što nam se sad na ZSE može dogoditi jer jedino jači pad crobexa može potaknuti one u kešu da opet uđu u dionice, da se počne trejdati i stvori se kakva-takva likvidnost. Ako bude manji pad crobexa ili 0, onda se ništa ne mijenja, oni u kešu i dalje će biti u kešu i čekati jači pad crobexa za ulaz, a ZSE će ostati u teškoj žabokrečini na aparatima za održavanje života [embarass]
Zašto nitko ne radi TA Crobex-a ?
Naši su sada oderani u USA pa će pokušati preko Crobexa opet umanjiti gubitak. Ušli su USA trgovanje kada su se dionice već dosta oporavile, a nešto kao i mi 2008.
Zato veza američkih indexa i Crobexa nikada nije bila veća i opasnija.
To je najgore što nam se sad na ZSE može dogoditi jer jedino jači pad crobexa može potaknuti one u kešu da opet uđu u dionice, da se počne trejdati i stvori se kakva-takva likvidnost. Ako bude manji pad crobexa ili 0, onda se ništa ne mijenja, oni u kešu i dalje će biti u kešu i čekati jači pad crobexa za ulaz, a ZSE će ostati u teškoj žabokrečini na aparatima za održavanje života [embarass]
[/quote]
Dobro ili loše,zadovoljan sam što osječam tržište i najčešće pogađam nekoliko sati unaprijed.
Dovoljno za burek investitora.
Ali nije li ova situacija dovoljni pokazatelj kešoljupcima da je vrijeme za ulazak.Svijet pada, a mi stagniramo.Ne krije li se tu sjeme eksplozivnog rasta.
Ja kupujem kada je jeftino,a ne kada je najjeftinije.Fundamentalno svi brodari osim ATPL su podcijenjeni za više od 50%.I normalno da sam u dionicama.Skupa smo se vozali u TNPL prema
1.000 ,a te 2008.godine je TNPL bez prodaje brodova ostvarila dobit od 600 kn po dionici.
P/E je bio 1,6.Da je P/BV 1,6 pričali bi o fair cijeni brodara u tom trenutku.
Svi koji su u kešu i čekaju mislim da griješe.Ima niz dobrih kupnji.Naravno da to nisu najpopularnije i najskuplje fondovske dionice.
HT,ERNT,ATPL neka kupuju bogati.
Ja ću se mučiti u ELPR,VLDS,LPLH,VART i slično.
I skinuti kesu.
Na ZSE već mjesecima teće med i punomasno mlijeko.
Najbolji omjer bida i aska ima HT 1:3, ali drugi je JANAF 1:25, a najgori ADRS koji ima gotovo 2 milijarde izloženo na asku ili 1:2450
Komentar trgovanja.
– noćas sam u sitnim satima pisala prodajne naloge.
– jutros se malo ranije digla toliko da uspijem malo iskorigirati svoje naloge.
– odmah na otvaranju mi je prošlo desetak dionica, zanimljivo je to jer su skoro sve cijene koje sam ja postavila iskorigirane na više.
– tako da sam zadovoljna s prodajnim cijenama.
– evo trudila sam se prema svojim mogućnostima rušiti crobex ali jednostavno nije išlo iako je moj promet na otvaranju bio cca 10-20%.
– potom sam išla u šoping po dućanima, velike su gužve i dalje, ovi turisti se niti ne kupaju, po diskontima rade sve kase.
– e sada je ovo više nego žalosno ako ja mogu diktirati tempo burze.
– i do sada sam dosta puta kad sam situaciju procijenila kritičnom rasprodavala što se prodati da.
– ali ovaj put pa i nije bilo lipara koji bi spuštali moju cijenu.
– i fondovi su riješili situaciju s milijun kuna i još uspijeli crobex prebaciti u plus.
– i dalje sam dobrim dijelom u dionicama, ovaj dio najviše buni gospon Antišu.
– ali imam i keša da mogu manipulirati bilo kojom dionicom osim ht-a.
– evo nisam vam rušila jnaf, a mogla sam ga zatući ispod 2.000kn.
– i još neke perspektivne ili nelikvidne dionice nisam prodavala.
– pisala sam vam za Jamnicu je li tko to uopće prati ???
– I love this game.
Pozdrav !