Dolar fondovi barem ovaj naš pbz je potpuno ne isplativ a i zatreba li ti lova teže je izvući nego vako….
Vidim li nešto hitno…odmah kuupujem a lova mi može biti na brokerskom za 15 min….razumjete o čemu pričam naravno..
Nisam ni pogledao sva izvješća ali trenutno od JNAF-a ima bar deset boljih pickova među kojima je i OPTE.
– nisam ni pogledala detaljno izvješće JNAF-a, jer i dalje stvaraju milijune.
– ali sam pogledala izvješće OPTE, i to unazad 5 god.
– ti prosijećno godišnje naprave nešto preko 100 milijuna kuna gubitka.
– plus pusti kredtiti koje imaju.
– zašto je onda cijena OPTE pala 4%, kad imaju tako dobro izvješće.
– zašto ne budete frajer i skinete one dionice koje se prodaju po 30kn.
– ali evo dobar savjet za vas i gospon Lorisa.
– što više pisati na temi HT-a kako oni ove godine neće zaraditi čiste dobiti 2 milijarde ili 2.000.000.000,oo kn.
– ili pogledajmo kao taj broj izgleda kod OPTE, samo što je taj broj u minusu 100.000.000,oo kn.
– puno tu ima nula je li tako gospon Antiša.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Bok Ivana,
iz DKVS sam izašao, nažalolst burno, ali optimista ima i dalje. Moj izlazak nije bio u planu sve dok nisam dobio odgovor Hanfe, a onda sam odustao od pravne formulacije problema DKVS-a.
Ingra – svijetlo u tami. Tako je najbolje opisati tu situaciju. Iz Ingre sam također izašao, te isto ne slavno. U Ingru se mogu vratiti, ne kod eventualnih 16, 12 ili 10 Kuna, već kod 40 ili više.
HT je konstanta, a što prkosi gravitaciji mojih moždanih vijuga, a OPTE rizik od dugotrajne stagnacije.
Janaf, nema ništa od priče Janaf dok se političari ne usklade, a investirali oni i zlatne cijevovode po RH, te igra spekulacije po Janafu je igra off-shore trejdera, a za mene previše.
TNPL je opcija koja otvara pozitivan trend kod bestbuy dioničara, ali ; dionica je jeftina sa pozitivnom fundamentacijom, ali trend je prodaja kao i dugoročni trend, a dionica predstavlja veliki rizik.
Ono što je privuklo moju pažnju svakako su ; TNSA, VDKT, ATGR, PBZ, HPB i HGSP
TNSA jedina nudi mogućnost akvizicije
VDKT otvara mnogo n ovih poslova koji službeno nisu vani, ali ni potvrđeni
ATGR zanimljiva situacija, raspon trgovanja od 695 do 705 i nema ni gore ni dole pa ni da si fond
PBZ jaku dobri fudamenti i trend je u porastu
HPB svi znamo, ali čekamo objavu cijene EBDR o cijeni portfelja 25%+1 dionica
HGSP kako mi je to struka uvijek imam malo vjere u predmetne kompanije ikao ni oni nisu daleko o Optima priče.
Zanimljivo je da se trend u korist Optime i Hgspota lako može okrenuti.
INGRA je slobodna za kupnju moja prepreka je ulonjena u posljednja 2 tjedna.
Ono što je privuklo moju pažnju svakako su ; TNSA, VDKT, ATGR, PBZ, HPB i HGSP.
gospon Loris.
– zašto ne slušate kada vam nešto napišem,
– vi spadate u velike investitore, ali kockarski idete u najluđe investicije.
– evo vidite i sami kako je velika većina mojih investicija napravila lijepe pluseva a sve vaše velike minuse.
– u zadnje vrijeme ste se raspisali na previše tema te ne uspjevam sve pohvatati.
– ali opet ulazite u pogrešne investicije.
– evo nije vrijeme za kupanje pa proučavam malo dionice, i evo koje dionice sam sve proučavala,
– aci, konzum, jamnica, tnpl, dukat, jdba, jdos, plag, tshc, brba, pikr, adpl, sapn, atpl, jnaf.
– što mislite što je zajedničko kad svih tih dionica.
– a evo mojeg mišljenja za vaše najnovije bisere.
– TNSA, tu je i previše kriminala da bih tu ulazila.
– VDKT, izišlo najgore izvješće od kada je firme.
– ATGR, to vam je kontrolirana dionica od m.m. zbog toga nema ni gore ni dolje, nikako ju ne kupovati preko 700kn, firma je o.k.
– PBZ, ajde jedna normalna dionica, ali likvidnost i kupnja nikakvi, ima i boljih banaka.
– HPB, jedina banka koja proizvodi gubitke, krivotvori izvješća, direktor u zatvoru, zadnja banka koju bih kupila.
– HGSP, jedan dan u zadnjih 5 godina poslovali u pozitivi i sada bi cijena trebala rasti, svakako iskoristiti velike rastove kada krenu ali nikako ne uložiti više od 0.5% kapitala.
– ocjena toga portfelja je čista jedinica jer čak 4 dionice nisu prošle moj stres-test.
– I love this game.
Pozdrav !
– tu se sigurno ne radi o nikakvim drogama jer ti ni za to nemaju love.
– po meni tu se radi o sindromu većeg gubitka love na burzi.
– stvar se još bolje može uočiti kod gospode Antiše i Lorisa.
Ne uzimam nikakve droge niti sam ikad uzimao, za Splita009 i Lorisa ne znam, ali priča se po forumu da je kolega Split009jr navodno na ludima gljivama [shocked] u što ne vjerujem.
Vidim da pišete kako drukam na lividnim dionicama i pokušavam privući kapital na OPTE, što nije istina.
Na HT-u drukam čisto iz zahebancije a na JNAF-u radi vas.
Što reći za investitoricu koja jedan dan JNAF pretstavlja kao best buy na 3000 kn pa za pet dana priznaje da je na 3000 kn prodavala.
JNAF državna firma
– p/b 0,87, p/e ttm 24, ROE 3%, ROA 3%, P/S 6,5
-malo mi se čini skupo uz:
ADPL
– P/B 0,57, P/E ttm 9,73
– rast prihoda od više od 30% u kriznoj godini, drugi kvartal nastavljaju s odličnim rezulatatima, dobro se snalaze u Rusiji tržištu s 140 mil stanovnika
ULPL
– P/B 0,44, P/E ttm 4,92
Iako im sljedeće godine ističu neki od ugovora koje su potpisali 2006g dok su tankerske vozarine bile na vrhuncu mislim da ovo investitori neće moći ignorirati. Nije dionica za hold dvije godine ali vjerujem da će se u narednim mjesecima lijepo zaraditi ovdje.
Nisam ni pogledao sva izvješća ali trenutno od JNAF-a ima bar deset boljih pickova među kojima je i OPTE.
[/quote]
još samo da objasnite kako se završili u opte
– a evo mojeg mišljenja za vaše najnovije bisere.
– TNSA, tu je i previše kriminala da bih tu ulazila.
– VDKT, izišlo najgore izvješće od kada je firme.
– ATGR, to vam je kontrolirana dionica od m.m. zbog toga nema ni gore ni dolje, nikako ju ne kupovati preko 700kn, firma je o.k.
– PBZ, ajde jedna normalna dionica, ali likvidnost i kupnja nikakvi, ima i boljih banaka.
– HPB, jedina banka koja proizvodi gubitke, krivotvori izvješća, direktor u zatvoru, zadnja banka koju bih kupila.
– HGSP, jedan dan u zadnjih 5 godina poslovali u pozitivi i sada bi cijena trebala rasti, svakako iskoristiti velike rastove kada krenu ali nikako ne uložiti više od 0.5% kapitala.
evo nije vrijeme za kupanje pa proučavam malo dionice, i evo koje dionice sam sve proučavala,
– aci, konzum, jamnica, tnpl, dukat, jdba, jdos, plag, tshc, brba, pikr, adpl, sapn, atpl, jnaf.
– što mislite što je zajedničko kad svih tih dionica.
– ocjena toga portfelja je čista jedinica jer čak 4 dionice nisu prošle moj stres-test.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Znači u tom zecu leži grm ?
Šećeru ;
DKVS je na burzi igrom rupe zakona, a što sam već pisao. Samo kako sam iz Istre nisam naučio i na takve možebitne mogućnosti u našem društvu.
Ingra je nešto što se nije trebalo desiti i sada je to dionica "ZVIJEZDA U TAMI" koje će vjerojatno dugo vegetitari, a plašim se i sličnog scenarija kao s DKVS u smislu cijene dionica; dugo na 22 ili 23 pa skok na 12, pa dugo na 12 i nazad, te opet nazad…., ali u stečaj neće ići osim ako ga ne pokrene neki „manji dobavljač“ ili radnici kao u DKVS-u.
TNSA svi prozivaju za kriminal, ali ja sam mišljenja da vidljivi kriminal je mali kriminal, znatno veći je u HT-u ili bankama, a kako direktori banaka vole reći : " da mi jesmo najveći kriminalci i lihvari, ali zakoniti "
TNSA također kontrolira dio posla LKRI, a koja će prije ili kasnije biti prva luka Jadrana ili Mare Adriatico
ATGR je akvizicijom možda digao poslovanje u visine Todorićevog svijeta, pitanje je samo da li će to Emil znati iskoristiti ( 6x puta veće tržište, duplirao brand i dobavljače, otvorio put svim proizvodima u EU….), a za sada mu ide dobro, samo da ne pukne.
VDKT ima izvješće kakvo ima, ali i cijena dionice je takova, a poslove u Libiji dobro šire i nove dogovaraju, a što znam iz prve ruke. Da li će to biti unosni ili magla poslovi to ćemo vidjeti.
HGSPOT se slažem, treba puno truda do te mjere da se postavlja pitanje da li će uopće imati volje za sve to , a igram na vjeru vjerovnika.
ACI – pa ja sam s mora i ACI mi je pred nosom i sumnjam da bi mi nešto dobro pobjeglo ( fundamenti- skupa, dugoročni trend u padu, vlasnička struktura katastrofa, rizičnost dionice među najvećima na Crobexu )
KNZM, JDOS, JMNC, Dukat, dionice za pet, ali prije ću u mirovinu nego dočekati da se tu nešto desi, a ako želim kamate onda u banku jer mislim da su bolje od dividende ovih dionica, osim Jdos-a.
PLAG – prepametni su da bi mi vidjeli dividendu, nude samo ostatke, a kao i Maistra pa i ADRIS obzirom na zaradu. HT naučio posao od njih ili obrnuto, ali isto rade.
BRBA- ? mislila si BPBA, Čička znam i to je dobro dionica.
ATPL – slažem se, ali već je na maksimumu ili tu negdje, bolji je ULPL, znatno bolji, a vrijeme je pred nama !
BRBA,JDBA, TSHC, PIKR, SAPN – to ni ne znam što su za jedne dionice, ali svi indikatori za njih govore prodaj osim SAPN koji se trguje svake olimpijske godine.
ADPL – dobra firma, ali skupa dionica.
Što je onda s PLJK ? imaju pola Pule i šire se ?
ULJN – izlazi iz skupine brodogradilišta za obveznu prodaju, poslovanje su konsolidirali, ostvaruju profit i nemaju potrebe tražiti posao, posao uvijek njih nađe ?
Pa se pitam, da li mi to mine bacaš, Ivana, jer tko drugome ……..?
Pa se pitam, da li mi to mine bacaš, Ivana, jer tko drugome ……..?
– gospon Loris.
– pa napisala sam vam kako sam proučavala te dionice, nisu nikakve mine.
– mislim kako su to dionice na kojima se ne može puno izgubiti.
– e sada tu treba napraviti i selekciju.
– od nabrojenih dionica imam samo 4 dionice, i još sam nekada imala 4 koje sam davno prodala.
– ali zašto ne kroz jednu selekciju i kritičnim pisanjem ne odabrati prave investicije,
– jer ja tu nisam napisala cijeli svoj portfelj.
– tražim isto kao i vi dobru dionicu.
– možda nam gospon Nikson pomogne.
– I love this game.
Pozdrav !
KNZM, JDOS, JMNC, Dukat, dionice za pet, ali prije ću u mirovinu nego dočekati da se tu nešto desi, a ako želim kamate onda u banku jer mislim da su bolje od dividende ovih dionica, osim Jdos-a.
– vidim ja kako ste vi ubacili u petu brzinu i jurite bespućima ove naše burze.
– ali imate i ograničenje brzine od 30km, a vi vozite ko Shumaher 300 na sat.
– evo već ste doživjeli dva udesa DKVS i INGR.
– trebali bi malo stati na loptu, malo razmisliti.
– nove glupe investicije vam zbilja nisu potrebne.
– tu spominjete i mirovinu, ali takvim ulaganjem će te sigurno pogubiti 10 ukupnih mirovina do te mirovine.
– a ja sam na burzi zaradila na tim dionicama za dobru mirovinu.
– a kako mijenjaju zakone izgleda više neće ni biti te mirovine.
– znači morati će se na burzi zaraditi novci za mirovinu.
– ali kako ne bi bilo da ja stalno drukam na svoje investicije, zbog toga o puno dionica niti ne pišem.
– pa evo jedan poziv svim investitorima.
– pomognimo gospon Lorisu koji je izgubio dosta love na burzi da povrati izgubljeno i da još zaradi brutalno kako bi mogao lijepo živjeti od investiranja.
– predložite investicije na kojima bi gospon Loris mogao brutalno zaraditi.
– I love this game.
Pozdrav !
ivana,
od tebe sam očekivao više ?
Sarkazam je obično odbrana ljudi bez odgovora i zato neću nastaviti ovu temu u tom tonu.
Zar se od tebe ne može očekivati jednostavna i jasan odgovor ?
Šta kupiti ( ili prodati ) – stalno se vrti na forumu, ko na placu!
A šta kažu renomirane bonitetne kuće – o HR skoro pa ništa!
U HR, Moody’s svojim Monthly Equity Coverage Reportom pokriva samo 2!!!! kompanije – i to na zahtjev Moody’s Klijenta.
Daj ivana postala si gora od cromana ovi stavi mogućnust ako neće rasti onda će padati ( 50 % šanse za uspjeh), a brate mili ti sad cjeli sektor zatajuješ [angry] a non stop se žicaš da nabacimo koji best buy pih više ni u ludilu ovdje ne djelim besplatne savjete. [angry]
– gospodin Croman je za mene više nego o.k. lik na ovom forumu.
– a počeo je sve bolje pisati hrvatski,svladao je pravila ovoga foruma, najbolji je kada vas šalje u hurac.
– a vi gospon Nikson kako pišete na ovoj temi odavno, jednostavno imam potrebu na ovo odgovoriti,
– probala sam već dva puta, pa sve pobrišem.
– neću ni sada, ali u sljedećem postu ću citirati gospodina Lopinu, a tu će biti i odgovor na vaš post.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Istina da je cromi najbolji kad se malo razbalkani [thumbsup]
P.S. ne uzimaj sve k srcu na ovoj polu-ozbiljnoj temi. Neće nestat burze- uvijek će se rađati prigode za hvaliti svoj portelje [thumbsup]
Daj ivana postala si gora od cromana ovi stavi mogućnust ako neće rasti onda će padati ( 50 % šanse za uspjeh), ….
nikson…to si ti sto je upotrebljavao moj graf… a sada ivana je gora od Cromana…
bra att veta…för fler blir det inte…
[thumbsup]
i ferie se nastavljaju…………….. [bye]
[/quote]
Isto kao i Ivani ne treba uzimat baš sve za ozbiljno na ovoj temi.
Što se tiče zlouporabljenog grafa mislim da sam se na temi odmah ispričao što sam postao tvoj prepravljeni graf (ingra)
P.S.
Otkako si pošao na ferie mene krenulo na burzi stoga te molim [pray] da ferie produžiš do 2025 [lol]
P.P.S. nisi odgovorio na jedno jednostavno pitanje ni dan danas…
Šta kupiti ( ili prodati ) – stalno se vrti na forumu, ko na placu!
A šta kažu renomirane bonitetne kuće – o HR skoro pa ništa!
U HR, Moody’s svojim Monthly Equity Coverage Reportom pokriva samo 2!!!! kompanije – i to na zahtjev Moody’s Klijenta.
Pogađam , riječ je o DIOKI-INA OKI? [lol]