Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najbolja kupnja danas je bio ELPR na 18.Pad cijene i blokada na -56%.
I sada mu kupnja dajke 28 odma tj 55% za dva sata.A on ne da .Malo mu je .Ima i pravo ,zarade nikada
dosta.Bravo kupac.A prodavač se sigurno poskliza i udrija krivu tipku.Nazdravlje.

Ima takvih dosta samo treba imati slobodne love i čekati par dana na bidu jer to prodaju ljudi koji ne trguju dionicama. Jedina je mane što se stalno moraš nabidavati jer je mala količina u opticaju.
Onako iz glave Fimaproprius i Atlas nekretnine. Htpk isto se stalno čekaju one braniteljske što idu u budzašto jedino što je danas neka gužva tamo nastala na kupnji.
[/quote]
Uletija je na 18 i izaša na 39,99 39,99:18=222,17 provizija 2% čista zarada 120% .
Čestitam sretniku. 2.500 kn na ulog od 2.088.E to vam je ZSE.
[/quote]
Velika ti je provizija. Mijenjaj to pod hitno. Max 0,5% po transakciji.

who dares, wins

ako ćemo po Miltonu, lassaiz faire, jelte, nema interkonekcije, HAKOMa itd, nema nikog da intervenira, regulira, a to se neće napraviti jer onaj prvi uvijek može vratiti cijenu i na 100kn.

ukratko, onaaj ko ima batinu-kapital jebe, a drugi su jebani. i samo mu raste ta batina, tj ima kapitala sve više i više…a ako se jednom sjetiš pobunit, onda dolazi Crna voda, tj Blackwater na vrata!ili kako se već sad zovu [thumbsup]

iskreno, rađe ću da mi Bandić ukrade 50kn nelegalno, nego da mi Goldman, ili neki hedge fonda uzima 1000kn i to sasvim legalno.

a ovaj Miltonovski sistem pustio sve niske strasti na volju, pohlepu, gramzivost, neljudskost, džungla i zakon jačega.

nije istina, Milton i ja samo hoćemo da država nema monopol nad interkonekcijom. sve ima samo ništa nije državni monopol. ovo s batinom si opiso sadašnje stanje, dakle nikakv protuargument za promjene koje zagovaram. ponovo pitam zašto se bojiš svog komšije i poslovnog partnera koji će ti prodat vodu, a ne bojiš se nekog 1000km daleko u vladinom uredu kojem si samo statistika? ili si podlego propagandi straha ili je širiš, klasika uglavnom.
[/quote]

opa..klasična zamjena teza [lol]
a šta je to klasika, objasni molim te…

koji moj komšija?pa nismo u izraelskom kibucu.
komšija eventualno može biti u tom vladinom uredu, a nikako u anglosaxonskoj korporaciji 1000km daleko.jest, više vjerujem tom komšiji u vladinom uredu, koji bi barem nominalno trebao raditi za opće dobro i na kojeg mogu utjecat barem preko izbora(iako ćemo se složiti da to ne funkacionira najbolje), nego liku kojimu je jedini motiv profit.barem kad se radi o vodovodu.
kad se radi o kablovskoj, razmislit ću…

slobodno mi možeš opisat to s batinom kako bi to trebalo izgledat, jer ja ne vidim da bi deregulacija donijela išta bolje nego je sad, nego dapače, puno gore.bogati bi bili još bogatiji, a siromašni još siromašniji.uostalom, sam Milton je rekao da "ne vjeruje u demokraciju kao sistem".

i ako može neki primjer države u kojoj nevidljiva ruka tržišta sve stavlja na svoje mjesto?
ja ne znam za to…

ali znam za primjere uređenih kejnezijanskih socijalnih država sa regulacijom, porezima, minimalnim plaćama itd…

ukratko, nisam ja protiv tržišta, ni protiv nižih poreza(naročito kod nas su potrebni rezovi po tom pitanju), ni protiv stranog kapitala, ali država-odnosno svi mi, mora zadržat zadnju riječ i poluge vlasti sa jasnim pravilima jednakim za sve.

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

Evo i mene nakon dugo vremena na ovoj temi.
Neću pričati priče, ovaj puta ću samo staviti link.

Zar je netko sumnjao da ću biti u dionici koja će izbaciti loše izvješće?
Iz minusa u plus:

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/LKPC-fin2010-1H-NotREV-K-HR.pdf

Koeficijent tekuće likvidnosti 6,53, zaduženja 0,2. To samo pokazuje koliko ova tvrtka ima rezervi u sebi. Nije niti čudo da kreću uvelike investicije, odnosno da su investicije u tijeku.
Dok ostali rade gubitke, ili smanuju prihode i dobit, ovi RADE, iz minusa u plus okrenuli poslovanje, full su likvidni i minimalno zaduženi.
lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Glede LKPC, rasla je na izvješću o gubitku pa je red i da pada na izvješće o dobitku i da vam se tu uredno pametni iskrcaju jer to je već u cijeni.

26.11.2010 - Dan D

Evo i mene nakon dugo vremena na ovoj temi.
Neću pričati priče, ovaj puta ću samo staviti link.

Zar je netko sumnjao da ću biti u dionici koja će izbaciti loše izvješće?
Iz minusa u plus:

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/LKPC-fin2010-1H-NotREV-K-HR.pdf

Koeficijent tekuće likvidnosti 6,53, zaduženja 0,2. To samo pokazuje koliko ova tvrtka ima rezervi u sebi. Nije niti čudo da kreću uvelike investicije, odnosno da su investicije u tijeku.
Dok ostali rade gubitke, ili smanuju prihode i dobit, ovi RADE, iz minusa u plus okrenuli poslovanje, full su likvidni i minimalno zaduženi.
lp

A koeficijent fin. stabilnosti 0,6 ( sve manje od jedan je dobro ).

Može li bolje?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nastavi li, dakle samo ako nastavi tako poslovati LKPC-R-A onda opravdava ovu cijenu i dividendu od 7%. Ako podbaci ide dolje, stvar je jednostavna.

26.11.2010 - Dan D

Najbolja kupnja danas je bio ELPR na 18.Pad cijene i blokada na -56%.
I sada mu kupnja dajke 28 odma tj 55% za dva sata.A on ne da .Malo mu je .Ima i pravo ,zarade nikada
dosta.Bravo kupac.A prodavač se sigurno poskliza i udrija krivu tipku.Nazdravlje.

Ima takvih dosta samo treba imati slobodne love i čekati par dana na bidu jer to prodaju ljudi koji ne trguju dionicama. Jedina je mane što se stalno moraš nabidavati jer je mala količina u opticaju.
Onako iz glave Fimaproprius i Atlas nekretnine. Htpk isto se stalno čekaju one braniteljske što idu u budzašto jedino što je danas neka gužva tamo nastala na kupnji.
[/quote]
Uletija je na 18 i izaša na 39,99 39,99:18=222,17 provizija 2% čista zarada 120% .
Čestitam sretniku. 2.500 kn na ulog od 2.088.E to vam je ZSE.
[/quote]
I onda opet kupi na 26kn i proda po 34kn, ha ha

26.11.2010 - Dan D

dividendu od 7%. Ako podbaci ide dolje, stvar je jednostavna.

Kolega jesu li u pitanju bunike ili teške droge?
PA pobogu kakva dividenda?
Pa jel moderatori shvačaju kakve debilne postove odmoderiraju., pa vas kolega treba obilježiti kao najvećeg dripca ove naše burze.
Zašto.
Pišete koje kakve gluposti, a ostalima pametujete.

Strašno..

lp ( unatoč svemu )

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ULPL trenutno po meni najbolji brodar za investiciju…….uz jdpl naravno ali jdpl izvlači samo privatizacija….uprava im je skup retarddusa i šupkolizaca………

Ulpl se brine za sebe i svoje vlasnike a uzročno-poslijedično i za dioničare……….
Uprava je puna dionica i u interesu im je da se nagrade na ovaj ili onaj način………
i to je uredu sviđalo se to nekom ili ne…….
Osim toga imat će i vlastiti škver u skorašnje vrijeme………..

A tek dividenda pa približila se HT-u skoro……….a koji to brodar daje..????????
A market maheri su tu da daju sigurnost dionici………..

Mislim da je sve jasno…..uz potpisane dugoročne ugovore tako da im promjene vozarina ne znače ništa………
Uredno servisiraju sve kredite ……a kredite su uložili u povećanje flote za razliku od JDPL koji trož na pizdarije……….

lp

30.07.10. u 10:59 je napisano ovo.
30.07.10. u 15:02 je napisano na temi što smo tržili.
-400 JDPL.
-100 ULPL.

– malo čitam ovo što piše gospon Ivano, i ništa mi nije jasno.
– jutros su to bile daleko najbolje investicije na našem tržištu.
– a već tokom dana to postaje smeće kojega se treba rješiti.
– gospon Ivano, je li to jutros bio samo jedan jeftini druk ili se radi o nečem drugom ?????????

– I love this game.
Pozdrav !

dividendu od 7%. Ako podbaci ide dolje, stvar je jednostavna.

Kolega jesu li u pitanju bunike ili teške droge?
[/quote]

gospon Plavi.

– tu se sigurno ne radi o nikakvim drogama jer ti ni za to nemaju love.
– po meni tu se radi o sindromu većeg gubitka love na burzi.
– stvar se još bolje može uočiti kod gospode Antiše i Lorisa.

– I love this game.
Pozdrav !

Zahvaljujem Ivani što me nije razapela zbog loših komentara za JANAFa i HTa.Za HT sam očekivao da će zaboraviti,ali da će dočekati priliku da mi se osveti radi JANAFa.
Međutim,ipak ću je i pohvaliti radi jedne odlične investicije,a to je TNPL.Izvješće će biti vjerovatno vrlo dobro,a može biti i odlično pa bi TNPL mogla dobro povući.Mislim da je vrijeme za povratak na 1.500.Nakon dugog vremena sam danas pokušao malo kupiti TNPL na 1300 do 1350 ali nije išlo.
A po ASK mi se ne tuće sa zadnjom lovom.
A uvijek sam na zadnjoj lovi.
I dalje u dionicama_97% dionice 3% keš
I tih 3% odmah slupam natašte jer se u otvaranju uvijek pojavi neka prilika.Tražim brzi obrt.Ali i ne radi baš.Bolja taktika je u dubokoj ćeki.Čekati nisko je mudro ako imaš malo para.A bože moj koliko imam ideja i želja uvijek mi fali keša.
Sjećati ćemo se ljeta gospodnjeg 2010.g.kada je na ZSE tekla samo med i mlijeko.
Ivana 7 je sigurno veliki pobjednik u ovoj krizi.Sačuvala je kapital i u 2008.Svaka čast.
Lijepa,pametna i bogata.
Pa di je nađe, pitati će njenog budućeg?

ULPL trenutno po meni najbolji brodar za investiciju…….uz jdpl naravno ali jdpl izvlači samo privatizacija….uprava im je skup retarddusa i šupkolizaca………

Ulpl se brine za sebe i svoje vlasnike a uzročno-poslijedično i za dioničare……….
Uprava je puna dionica i u interesu im je da se nagrade na ovaj ili onaj način………
i to je uredu sviđalo se to nekom ili ne…….
Osim toga imat će i vlastiti škver u skorašnje vrijeme………..

A tek dividenda pa približila se HT-u skoro……….a koji to brodar daje..????????
A market maheri su tu da daju sigurnost dionici………..

Mislim da je sve jasno…..uz potpisane dugoročne ugovore tako da im promjene vozarina ne znače ništa………
Uredno servisiraju sve kredite ……a kredite su uložili u povećanje flote za razliku od JDPL koji trož na pizdarije……….

lp

30.07.10. u 10:59 je napisano ovo.
30.07.10. u 15:02 je napisano na temi što smo tržili.
-400 JDPL.
-100 ULPL.

– malo čitam ovo što piše gospon Ivano, i ništa mi nije jasno.
– jutros su to bile daleko najbolje investicije na našem tržištu.
– a već tokom dana to postaje smeće kojega se treba rješiti.
– gospon Ivano, je li to jutros bio samo jedan jeftini druk ili se radi o nečem drugom ?????????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

nikakav jeftin druk……imam još podosta jednog i drugog draga moja….
Čisto tehnički…..malo trejda……
Ako sam se prevario ništa zato…..
U svako slučaju zarada za 5 – 6 dobrih večerica što i nije loše zar ne….
Ako me šune možda sa ovom lovicom uzmem još malo doloresa jer mi izgledaju jako primamljivo…..

Lp i ugodan vikend svima

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

New Report

Close