Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

S obzirom da je tema BEST BUY, dat ću vam svima DARK HORSE igrača koji tek kreće….
ZVEČEVO

Što, nakrco si se njime pa sad vabiš ovce na klanje? [angry]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

S obzirom da je tema BEST BUY, dat ću vam svima DARK HORSE igrača koji tek kreće….
ZVEČEVO

Dobar pick kolega, moram priznat..

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

Ma nisam se nakrcao, čekam u rasponu od 100-107kn samo nitko neće da proda…
Užas

26.11.2010 - Dan D

Ak ste sigurni da je pick dobar onda lupite po asku, a ne da tu fantazirate. Imate lijepu kolicinu za pokupit odmah na 1. mjestu.

Nije bolest sve što boli

@bob1391

Moja pohvala je išla kolegi splitu mlađem..
Ne znam zašto bi itko morao lupati po asku zbog toga..

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

@khm

moj komentar je isao obojici. Vama je dobar pick, a on ima zelju za kupit. Ako vam je dobar pick lupite po asku ili ce to uraditi netko drugi, a onda vam je djaba plakat. Ovih 682 komada je tu vec dugo. Ili sluzi plasenju ili je to netko zacrtao kao svoj target izlaska. A mozda su i splitovi pa nemoze lupit po asku.

Nije bolest sve što boli

Najbolja kupnja danas je bio ELPR na 18.Pad cijene i blokada na -56%.
I sada mu kupnja dajke 28 odma tj 55% za dva sata.A on ne da .Malo mu je .Ima i pravo ,zarade nikada
dosta.Bravo kupac.A prodavač se sigurno poskliza i udrija krivu tipku.Nazdravlje.

jedini je problemčić što nemamo to vaše Friedmanovsko slobodno tržište, već par glavnih i odgovornih koji šamaraju ono što žele, iz ovog ili onog razloga.sutra može najgora stečajuša postat najpoželjnija udavača, jer se nekom digao qurac, a najbolja dionica biti jako nisko jer nema bida/zainteresiranih.
strogo gledajući, tehnički, to jest tržište, ali po formi, po sadržaju niti je tržište, niti je slobodno.
nazdravlje! [thumbsup]

tržište nije stanje nego proces. normalno je da danas nema friedmanovskog, isto kak u friedmanovo doba više nije bilo smithovog… to je prirodno, nema straha zbog toga. tržište evoluira brže i jače od bilo čega drugog i zato je svaki dan slobodnije. privremena stanja nisu bitna, to što je danas 70% prometa institucionalnog a 1945. je bilo 30% ni meni nije drago, al me ni ne smeta. na kraju odluku opet donosi čovjek, meni više od toga ne treba.

the question is not who is going to let me. it’s who is going to stop me.
[/quote]

ok, ja sam pričao o našoj bari, ne o NYSE.
NYSE je trenutno što se mene tiče, Kantovski, najbolji od svih mogućih.
što se tiče Friedmana, nadam se da će nam Bog biti na pomoći, ako dodje to njegovo stanje deevolucije i zakona jačega kad ćeš plaćat račun za vodu od soma kuna nekoj firmi u USA [pray]
sva sreća pa je kalašnjikov i pripadajuća municija jeftiniji [lol]
[/quote]
zašto bi voda koštala soma kuna? ako voda bude koštala 1000 kuna, koliko će koštat sat mog rada?
sve da bude, radije bi platio 1000 kuna da popijem čašu vode, nego 5000 eura da je popišam u bandićev wc ili ću platit u ginsengu i sve u redu. [lol]

nego daj mi objasni ako ne vjeruješ običnim ljudima jer su pohlepni i prokleti i ne smiju bit slobodni radit što hoće… zašto vjeruješ onima koji bi ih trebali kontrolirat? i oni su ljudi.
[/quote]

e moj burazeru…
ti vodu MORAŠ piti, a ne moraš raditi.pa si onda računaj. pitaj Bolivijce [thumbsup]
jednom kad se privatizira, ide raketa od cijene, a da bi pojeftinilo, neko mora uložit u nove cijevi do svake kuće (ako ćemo po Miltonu, lassaiz faire, jelte, nema interkonekcije, HAKOMa itd, nema nikog da intervenira, regulira), a to se neće napraviti jer onaj prvi uvijek može vratiti cijenu i na 100kn.

ukratko, onaaj ko ima batinu-kapital jebe, a drugi su jebani. i samo mu raste ta batina, tj ima kapitala sve više i više…a ako se jednom sjetiš pobunit, onda dolazi Crna voda, tj Blackwater na vrata!ili kako se već sad zovu [thumbsup]

iskreno, rađe ću da mi Bandić ukrade 50kn nelegalno, nego da mi Goldman, ili neki hedge fonda uzima 1000kn i to sasvim legalno.

nemam ja ništa protiv sloboda, nek se pederiše ko god hoće, oblači u žensku odjeću, puši maricu..njegova stvar [yawn]
ali ne želim da mi neko privatizira vodovod, zrak, vojsku, policiju, itd..ne želim svaki dan strahovat za posao i pazit hoću li se razbolit jer mogu dobit otkaz, ili bankrotirat.
u krajnjoj liniji komunistički experiment nije uspio, baš zato jer su ljudi takvi kakvi su (osim Skandinavaca, kod njih fercera [lol] ), a ovaj Miltonovski sistem pustio sve niske strasti na volju, pohlepu, gramzivost, neljudskost..džungla i zakon jačega.
kontrole MORA biti, pa ni ti ne kopaš nos pred svima ,nego u okrilju privatnosti, jel tako?iako i ti drugi kopaju nos takodjer.uključujući i Mirandu Kerr i Adrianu Limu [lol]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

I sada mu kupnja dajke 28 odma tj 55% za dva sata.A on ne da .Malo mu je .Ima i pravo ,zarade nikada
dosta.Bravo kupac.A prodavač se sigurno poskliza i udrija krivu tipku.Nazdravlje.

Ima takvih dosta samo treba imati slobodne love i čekati par dana na bidu jer to prodaju ljudi koji ne trguju dionicama. Jedina je mane što se stalno moraš nabidavati jer je mala količina u opticaju.
Onako iz glave Fimaproprius i Atlas nekretnine. Htpk isto se stalno čekaju one braniteljske što idu u budzašto jedino što je danas neka gužva tamo nastala na kupnji.

who dares, wins

Ima takvih dosta samo treba imati slobodne love i čekati par dana na bidu jer to prodaju ljudi koji ne trguju dionicama. Jedina je mane što se stalno moraš nabidavati jer je mala količina u opticaju.
Onako iz glave Fimaproprius i Atlas nekretnine. Htpk isto se stalno čekaju one braniteljske što idu u budzašto jedino što je danas neka gužva tamo nastala na kupnji.
[/quote]
Uletija je na 18 i izaša na 39,99 39,99:18=222,17 provizija 2% čista zarada 120% .
Čestitam sretniku. 2.500 kn na ulog od 2.088.E to vam je ZSE.

Ipak su banke najveći gubitnici .PBZ je smanjila dobit za više od 50% u odnosu na lani.Sve je to malo,
jer moraju platiti skupa sa građevinarima ulaganje u nekretnine,koje su mrtvi kapital.To uskoro dolazi
na naplatu.Nadajmo se da ćemo izaći brzo iz krize i da će se i taj nekretinski čir rješiti i da će početi
novi investicioni ciklus.Do tada banke adio.
Male banke ,da, jer uvijek može doći do preuzimanja radi ulaska večih igrača.Ali te male mogu i u stečaj pa
bi trebalo pogledati i bilancu.

ako ćemo po Miltonu, lassaiz faire, jelte, nema interkonekcije, HAKOMa itd, nema nikog da intervenira, regulira, a to se neće napraviti jer onaj prvi uvijek može vratiti cijenu i na 100kn.

ukratko, onaaj ko ima batinu-kapital jebe, a drugi su jebani. i samo mu raste ta batina, tj ima kapitala sve više i više…a ako se jednom sjetiš pobunit, onda dolazi Crna voda, tj Blackwater na vrata!ili kako se već sad zovu [thumbsup]

iskreno, rađe ću da mi Bandić ukrade 50kn nelegalno, nego da mi Goldman, ili neki hedge fonda uzima 1000kn i to sasvim legalno.

a ovaj Miltonovski sistem pustio sve niske strasti na volju, pohlepu, gramzivost, neljudskost, džungla i zakon jačega.

nije istina, Milton i ja samo hoćemo da država nema monopol nad interkonekcijom. sve ima samo ništa nije državni monopol. ovo s batinom si opiso sadašnje stanje, dakle nikakv protuargument za promjene koje zagovaram. ponovo pitam zašto se bojiš svog komšije i poslovnog partnera koji će ti prodat vodu, a ne bojiš se nekog 1000km daleko u vladinom uredu kojem si samo statistika? ili si podlego propagandi straha ili je širiš, klasika uglavnom.

New Report

Close