Lipo sam vam govorija da na ZSE teče med i punomasno mlijeko.
Naravno ne za tehničare koji će se krcati kada se ja budem iskrcava.
To bi se moglo već dogoditi u ponedjeljak.Oni čekaju sigurne signale za rast.
Biti u kešu uz ovoliko jeftinog blaga na zse je u najmanju ruku stupidno.
– s vremenom sam i ja ponešto naučila o TA.
– u zadnje vrijeme na više dionica čisto školski primjeri kako piše u knjigama,
– i niti jedan nije bio realiziran po obrascu iz knjige,
– patim i temu TA, pogodi i tamo ponetko kao čorava kokoš poneki graf.
– tako tko god je čekao čisti i jasni signal je pogubio novce na burzi.
– ali nije to to, sigurno više nije ništa.
– i gospon Croman je dao jedan graf gdje idemo iz točke 1 u točku 2 odnosno rast.
– pa potom piše o padu, ali piše stvarno korektno da svakodnevno jednostavno treba pratiti situaciju.
– za sada najbolju i najtočniju TA daje u ponedjeljak Poslovni.
– na žalost na temi TA imamo svega par njih pametnih, najgori su mi oni drukeri koji daju grafove ovisno o svojim željma ulaska ili izlaska, tako da tko to previše ne kuži najbolje je ne obraćati pažnju na tu temu ili pratiti samo ono što piše Poslovni, jer ti za sada zbilja nisu drukali ni u kojem smjeru.
– a sada tko voli keš neka bude u kešu,
– trenutno je stvarno nezahvalno bilo što prognozirati.
– I love this game.
Pozdrav !
Neki klinac koji ima 20 kuna u dzepu i podjeli burek u parku sa curom koju voli je sretniji nego vas ……
– potpuno ste u pravu.
– i nastavak prićice.
– poslije tog bureka i ljubavi iz parka se rodi mala bebica.
– i svi sretni i zadovoljni.
– prijave se na burzu rada i na socijalu kako bi imali za živjeti.
– ali na žalost takvih sretnih imamo previše u ovoj sretnoj zemlji plus još sretniji penzići koji moraju takve još i hraniti.
– pa se netko iz te ljubavne veze uspio zaposliti u Konzumu za 2.500kn.
– ali sada je na putu i drugo dijete.
– svi sretni i zadovoljni.
– sada se podižu i prvi krediti, za stan, za auto, za kartice….
– i dalje žive sretni i zadovoljni, pa njihov dug je još uvijek manji nego dug RH.
– i onda meni ti i njima slićni dijele jedinice jer je očito kako ih sve zahebavam na ovom forumu.
– I love this game.
Pozdrav !
Da li je došlo vrijeme za ulazak u Badel.
Nominala se smanjuje sa 300 na 200.Vjerovatna dokapitalizacija države po 200 kn.S obzirom da je
kapital već pojeden ova dokapitalizacija neće smanjivati BV,tj neće doći di razvodnjavanja BV.
Kao izvoznik Badel postaje strateški interes Hrvatske,što praktično znaći da neće u stečaj.
Bez državne pomoći stečaj je bio logično rješenje zbog velikih dugova.
Dakle,bitno_Badel neće nestati.
Gubitak od 240 mil kn/cca 300 kn po dionici/je samo "lagana"korekcija BV sa cca 400 kn na cca 100.Toliko je odneseno svakom dioničaru po dionici potezom pera.I to sve u jednu godinu.
Slučaj Đakovština sa falsificiranim izvješčima ponovno na djelu.
Kod Đakovštine, vjerovatno, u igri tko zadnji magarac zadnji će biti,najmagarci.
Kod Badel nakon dokapitalizacije države stečaj malo vjerovatan,ali nije li i kod DKVS najprije bila
dokapitalizacija države po nominali 300 kn,a onda su digli ruke i ode DKVS u stečaj.
Badel je bio dva puta u blokadi i sada je deblokiran.Ima nade, jer DKVS je od ulaska u blokadu
stalno bila u blokadi godinu dana ,a onda stečaj.
Ipak bi rađe kupovao Badel nego Vatreks,koji je isto državni strateški partner koji će država pomoći da potpuno ne potone i nestane.Oni su tekstilna industrija.A tu Kinezi jedu sve i uništavaju sve ,a Indija i Kina ipak ne proizvode vino.Ali nikada ne znaš sa njima.Dovoljno je da CK
da naređenje da svaki Kinez zasadi po jedan trs vinove loze i ode svjetsko vinogradarastvo u prah
i pepeo.
Badel me privlači radi potencijalno visoke zarade od 100% i više.
Rizik:ponovna blokada,stečajni postupak,likvidacija i totalna pušika.
Ali za miša kao ja valjda će se pojaviti prilika za bijeg prije totalnog kolapsa.Vjerujem da će Badel
opstati,ali ipak me strah.Nisam sam.Kupnja bježi kao đava od tamjana.I jučer je bila na 57.
Katastrofa.
Koleginice Ivana, budite dobri pa recite koliko "pušite" na HT-u????
Bila je izvrsna kupnja Vama po 290kn dok je padalo,a gle čuda evo HT na 250kn i klizi i dalje dolje.
Kako ljudi otkazuju njihove usluge, ne bi se iznenadio da HT padne na realnih 115kn.
Kad Ivana iskrca Jadroplov po 128-130kn što se dogodi????
Gle čudo JDPL ode do 140kn.
Ja bi zamolio Ivanu da nam kaže koliko puši na Janafu pošto je dokumentirano na forumu da ga je kupovala na 3600 kn?
TA ukazuje na mogućnost značajnijeg pada pa bi možda bilo pametno pričekat s zbrajanjem minusa. [bye] [bye] [bye]
Koleginice Ivana, budite dobri pa recite koliko "pušite" na HT-u????
Bila je izvrsna kupnja Vama po 290kn dok je padalo,a gle čuda evo HT na 250kn i klizi i dalje dolje.
Kako ljudi otkazuju njihove usluge, ne bi se iznenadio da HT padne na realnih 115kn.
splite,
najljepše Vas molim,ako bi nekako mogli prestati upotrebljavati izraz "koleginice" i zamijeniti ga za "kolegice".Znam da je nekulturno nekoga ovako ispravljati i zato se ispričavam,ali toliko to bode oči da sam morao reagirati.Najviše iz razloga što imate naziv "Split",a tako se u tom gradu ne govori i nikad se nije govorilo.Ne želim oko ovoga zlu krv i nikoga ne želim vrijeđati i zato Vas još jedanput molim ,ako bi se mogli korigirati.
moram se ubaciti kad spominjete budžete za klopu
moja baka je znala reći:nije bogat onaj koji puno ima,nego onaj kome malo treba
Baka ti se zvala SENEKA?? [thumbsup]
Prije par mjeseci savjetovao sam jednu dionicu ( upozoren sam od Ivane da ne drukam na svoj portfelje)
a vidi čuda dionica u međuvremenu narasla isplatila dividendu prinos od skoro 26% u 3 mjeseca nije prinos kao u Ivane ali nije ni loše [lol]
– samo nemojte ozbiljno shvatiti sve moje zahebancije i biti će sve o.k.
– a čujte i slijepa kokoš ponekad ubode pokoje zrno.
– ne znam o kojoj se dionicu radi, ali ako već na ovoj temi drukate molim vas da to radite profesionalno barem na razini gospodina Lopine.
– i o kojoj se to dionici radilo ?????????????
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ovako je to izgledalo a zašto nisam prodao Kras po 390 evo i druge tablice ( tablica je rađena prvi stupac čista TA a drugi stupac koliko će se promjeniti cjena dionice ako index padne na 1735)
– ne znam o kojoj se dionicu radi, ali ako već na ovoj temi drukate molim vas da to radite profesionalno barem na razini gospodina Lopine.
Pozdrav !
Opa,ja sam profesionalni druker.Lijep kompliment od Ivane, koji treba opravdati.
I to me potaklo da malo dublje analitiram Badel.U subotu i nedjelju potrošio na analizu Badela
preko 12 sati.
12 sati rada u visokoumnim poslovima kao ovaj po 50 kn netto po satu/poreza na kapitalni dobitak
nema/ je 600 kn.
Plan u slijedečih mjesec dana treba na Badel uzeti 600 kn,plus kamatu na ulog od 2% mjesečno,
plus ekstra profit od 5% mjesečno.Dakle na ulog od cca 10.000 kn treba uzeti 1.300 kn neto da bi
mi se ovaj trud isplatio.
Važna napomena sa ovih 12 sati sam nešto naućio i o privatizaciji na hrvatski način.pa ću istu šemu koristiti još nekoliko mjeseci, dok se situacija ne razbistri ,a neću trošit 12 sati na Badel,pa ako
nastavim sa istim profitom i slijedečih mjesec dana satnica će biti puno veća.
Znanje,informacija,aktivano drukanje je ono što donosi profit.I to je pravilo ovog posla.
A u Americi se sve zna,naročito oni koji kreiraju,a ovdje se ništa ne zna.Budno oko bolje vidi
od spavačevog oka.
A tehničari su spavaći.Oni čekaju signale.Treba djelovati ranije.Ali treba kreativno raditi i ući u
prosječni hrvatski mozak.
Na ZSE teče med i mlijeko,mislim da bi danas moglo biti i punomasno.
Ivana nas hoće fascinirati sa paštetama i jastozima…
ma daj Ivana koga to više zanima, jastozi paštete…
Konačno leglo puno milijuna na moja dva brokerska računa.
– baš sam se obradovala na jednom računu višak od 4 milijuna a na drugom višak od 16 milijuna.
– nije loše dvadesetak milijuna više nego sam jučer imala.
– samo ništa nisam uplaćivala.
– najvjerojatnije se radi o nekoj grešci, ali je barem lijepo za vidjeti.
– i kako to na dvije brokerske kuće !!!!!!!!
– halo, ima li vas još što ste dobili puste milijune ?????????????
– I love this game.
Pozdrav !