Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro izvješće AA, odlično Intel, a još je i OPEX, ovo bi mogao biti dobar tjedan za Amere. Dobar tjedan je za mene pošto sam solidno zaradio.

Crobex za mene i dalje ima rejting sell, kao što je imao i na 2200, tada sam rekao da ima svega par dionica na ZSE koje bih kupovao, i dalje stojim iza toga makar bi i dionice dobrih firmi mogle nastradati u kreševu, mislim da nam se crno piše idućih 6-12 mjeseci s obzirom na to kako nam i kakvi vode državu. Na ZSE srećom nisam ništa kupio već mjesecima.
No treba ovdje pročitati i upozorenja koja su napisali vezano uz pomalo neizvjesnu budućnost:

Eto pa tko voli nek izvoli…

Pozdrav Lopini, okani se ove baruštine zvane Crobex, ako ti se riskira onda za to imaš puno boljih dionica u USA, svaki dan je nova prilika, samo trebaš puno striktnije primjenjivati stop-loss.

Osobno izbjegavam takve visokorizične dionice jer smatram da su ravne kocki, ali ponekad se zaigram sa malim ulogom kao sa ovom dionicom.

Ali nećeš ti u USA, jelda? Tada ne možeš drukati na forumu, a ovako ti se može posrećiti da netko motiviran tvojim pisanjem potegne po asku i počisti tvoje dionice koje tamo čekaju. Neka, samo i dalje piši, meni je zanimljivo čitati tvoje epove i drago mi je kad zaradiš, kao što ivana voli reći, kad ošišaš ovčice. [thumbsup]
[/quote]
Moj portfelj.
KOES: kupljen na 182,nešto na 500,prosjek 260
VUPIK:prosjek 80
ELPR:prosjek 40
VERN:prosjek 65
LVCV:prosjek 215
BZJK:prosjek 116

VLDS:prosjek 12,60
Ove dionice imaju veliko pokriće u kapitalu.jedini Vupik šteka prema knjigovodstvenim pokazateljima.Ali sa pokrićem obveza i dokapitalizacijom po 400 kn ,a prema ulagačkoj strategiji Agrokora i to će biti druga priča.
VERN ima udjele u nekim medicinskim istraživanjima.Ako nešto ubodu ubosti ću i ja puno,racimo 100%,u izgubiti ne mogu puno.
Jedino ELPR i VLDS su rizični dio ovog portfelja.Ali kupovati na desetinu BV se ne može kupovati
firma koja ima blistavu prošlost,lijepu sadašnjost i očekivano lijepu budućnost.To se plaća barem po BV tj."samo"deset puta skuplje od ELPR i VLDS.
ELPR 400:40=10
VLDS 110:11=10
Pa mislim da je tu diskont dovoljan s obzirom na rizik.Dovoljno je da povuće samo jedna od ove dvije i ostvarit ću visoku zaradu.
Opasnost:na ZSE sve može na 1 lipu
Puno papira,malo zainteresiranih kupaca.Super,biti će jeftinije pa ćemo zaraditi više kada se
emigranti budu vraćali.
Gosp.Rocky 5,ja ne šišam dioničare kao Ivana ha,ha,ha/šala mala/,ja dijelim s njima,
a u budućnosti ćemo dijeliti više, ali treba me slijediti,a kada objavim da sam se nakrca s obzirom
na veličinu kapitala kojim raspolažem imate dovoljno vremena da i vi uđete nisko.

Pitanje:Da li je veća šansa da VLDS u slijedečih tri mjeseca bude na 5 ili 20 kn.Ja mislim da je 20
veća šansa.
Ista stvar:Da li će ELPR prije na 80 ili 20.Mislim da će prije na 80.
Ne moram pogoditi oba puta.Dosta i jedan i imam zaradu:
100+100/ulog/+100/dobit/-50/gubitak/=250,dakle 25% dobiti u rizičnoj investiciji u tri mjeseca

U Ameriku neću.Imam premalo kapitala i premalo znanja da bi tamo opstao.
A ZSE je mala mutna bara ,koju jako dobro poznam,pa se dobro i snalazim.
Bolje biti dobro situiran u selu ,nego gradska sirotinja.
A imam i forum,ali moram biti oprezan da se ne ponovi još pokoji DKVS jer mi tada vjerododtojnost,a samim time utjecaj i rejting padaju.
Uvijek nastojim pisati istinu,100% ne može jer se neki podaci i zaborave,ali se mogu tolerirati mala odstupanja,a ono što mi ne odgovara mogu samo prešutiti,nikako lagati.
Laž je dugoročno kontraproduktivna,a lažovi i prevaranti i u stvarnom životu mjenjaju poslove i
mjesto boravka/ne mislim na zatvor /,a lažovi na forumu moraju mjenjati nick i gube utjecaj.
Opet ste me navukli,pišem od srca,pa ko voli neka mu,a ako nekome idem na živce neka ne čita
i zabije mi asa.Ni prvi ni zadnji put.

Ako sada moramo slati broj žiro računa pojedinim kompanijama koja daju dividende u kojima mi mali špekulanti imamo udjele.
Kako će biti npr. za 2-3 mjeseca kad kupimo neku dionicu i koja daje dividendu, a nismo je imali prije 2-3 mjeseca, dali ćemo i tada kompaniji morati poslati žiro račun ?
Mislim da sam bio jasan !

du du du .. nema nam pomoći

TREBA SE NAPLATITI…

Kronični bezobrazluk neplaćanja, zahvatio je i dionička društva , gdje pod motom -niste nam poslali
podatke- pa Vam niti ne možemo ništa isplatiti….. ima dvije strane.

S jedne strane ANONIMNOST PODATAKA, gdje dioničar neposrednije kontaktira sa vjerovnikom, svojim
dioničkim društvom, koje mu je DUŽNIK….a s druge strane- PREVIŠE POSLA i ADMINISTRACIJE…

Od nas se očekuje, da stvorimo novac, uložimo na burzu, zaradimo, trgamo se za dobit, a onda
slijedi borba za naplatu ostvarene dobiti- i ama baš nikakva kontrola od strane HANFE, u svezi
pravovremene isplate.

Naš žiro-račun htjeli bi svi imati dostupan..i SKDD, i svako dioničko društvo koje ima obavezu
isplate…pa onda slijedi porezna i ostalo….

MOLIM VAS- da se javi PRVI DOBITNIK DIVIDENDE po novom sistemu.

Ovo nije u redu prema nama -investitorima- da se igramo mačke i miša sa svima -i da se dioničko
društvo ne izjasni isplatom- sa prvim primicima informacija o žiro-računu- a koje su
100% primili.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

– dobro je, danas sigurno letimo gore na krilima love gospon Šukera.

Dobro poslijepodne radni narode.

– stvarno sam se lijepo naspavala i odmorila.
– a vi mi i niste bili toliko radni, niti prometa i još zatukli burzu u crveno, pa kako ćemo mi ići ovako naprijed.
– stvarno ste me razočarali te danas neću ništa ni kupovati ni prodavati.

– I love this game.
Pozdrav !

– Ili te nešto jako mući. Da u pitanju su dionice koje ti vise kao Da… mač.
– Ne uzbuđuj se Ivana , podignut će se Crobex, pa tako i tvoje dionice..

– mene stvarno ništa ne mući.
– love imam, kredita nemam.
– a imam i dionica AAA kvalitete, koje ću opet jednog dana vama uvaliti.
– portfelj mi ni gore ni dolje, što bi se reklo pozitivna nula.

– a dok tržište ne krene uživam na moru, lijepo se provodim i zabavljam.
– kako bi gospon plavi napisao može li bolje.

– I love this game.
Pozdrav !

iVANA7,
Ne znam što će muž reći ako ti neki uvale i ono što ti nije po planu…..

gospođo Miami.

– još nemam muža odnosno supruga, a dok ga ne pronađam trejdam jer mi se to ipak čini nekako zabavnije.
– vidite i sami u koje ste sve ušli probleme i što vas sve mući,
– gubite novce na dionicama, država vas hebe s tim apotekama, ne možete naći stručno osoblje za te vaše apoteke, dijete vam nije položilo prijemni za faks, još se bavite politikom i svim problemima ove države, i još nitko neće da vam uvali ono što vam nije po planu.
– jeste li možda razmislili o ideji da sve to pošaljete u 3pm i odete s ljubavnikom mjesec dana na more.

– I love this game.
Pozdrav !

– Mislim da u većini tvojih pisanja nema iskrenosti, već ti je cilj podj… Spli009jr, Antišu i još neke.

– vidim da je i vama dosadno te nas koji tu pišemo nastojite posvađati.
– ja pišem i previše iskreno, lažem odnosno pišem neistinu cca 10%, daleko najmanje od većine.

– a ovo je takva tema gdje se virtualno poznajemo i više nego dobro.
– te oni podj… mene a ja njih.
– nitko od nas ne ulaže isto, to je i dobro, to tu i pišemo, a na vama je da odaberete svoj stil i naćin ulaganja, svi koji daju pozitivu su o.k.

– lopina ulaže u svoje nelikviduše.
– splićo je i više nego učeni tip, ali ga grafovi zahebu u 90% slučajeva, on upotrebljava i stop loss naloge, ali minusi deset po deset posto skupi se.
– lorisa oduševljava ulagati u firme koje su u stečaju ili pred njim, užasava ga ulagati u firme koje nose 10% dividende jer tu nema adrenalinskog uzbuđenja.
-antišu pak vesele firme koje su najzaduženije u svijetu.
– miami, na preporuku brokera je kupila dionice na ATH i sada opet čeka povratak na te cijene, ako ne proda nije izgubila ništa, jer kada usporedim nju i spliću, splićo s stop loss gubi puno više.
– o ovima trgovcima u americi neću pisati ništa, jer tamo niti ne trgujem.

– evo ima nas tu desetak, zabavljamo se na ovoj temi, jedni drugima dijelimo dobre ocijene,
– ali navrate i oni tehničari koji podjele jedinice.

– samo morate znati i jednu stvar, sve najbolje prilike na ZSE su najprije krenule s ove teme.

– I love this game.
Pozdrav !

– Mislim da u većini tvojih pisanja nema iskrenosti, već ti je cilj podj… Spli009jr, Antišu i još neke.

– ja pišem i previše iskreno, lažem odnosno pišem neistinu cca 10%, daleko najmanje od većine.

– nitko od nas ne ulaže isto, to je i dobro, to tu i pišemo, a na vama je da odaberete svoj stil i naćin ulaganja, svi koji daju pozitivu su o.k.

– splićo je i više nego učeni tip, ali ga grafovi zahebu u 90% slučajeva, on upotrebljava i stop loss naloge, ali minusi deset po deset posto skupi se.
– lorisa oduševljava ulagati u firme koje su u stečaju ili pred njim, užasava ga ulagati u firme koje nose 10% dividende jer tu nema adrenalinskog uzbuđenja.
– miami, na preporuku brokera je kupila dionice na ATH i sada opet čeka povratak na te cijene, ako ne proda nije izgubila ništa, jer kada usporedim nju i spliću, splićo s stop loss gubi puno više.

– evo ima nas tu desetak, zabavljamo se na ovoj temi, jedni drugima dijelimo dobre ocijene,

– samo morate znati i jednu stvar, sve najbolje prilike na ZSE su najprije krenule s ove teme.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Zar nije divna gospođica Ivana, morate priznati ? Ove godine po TA joj nije u planu ženidba dok portfelj ne naraste.
Ivana ili si u kešu ili HT-u ako uzmem u obzir da si 90% u istini, ali sam siguran da pomno pratiš upravo dionice nas nabrojanih neznalica.
Nego perš li suđe i da li znaš raditi kolače ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
dobar….vise ne trgujem na zse al navratim na temu….steta da za prebjege u usa nemas nista za rec?????? [undecid]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

U Ameriku neću.Imam premalo kapitala i premalo znanja da bi tamo opstao.
A ZSE je mala mutna bara ,koju jako dobro poznam,pa se dobro i snalazim.
Bolje biti dobro situiran u selu ,nego gradska sirotinja.

– evo upravo ovako isto i ja razmišljam.
– ako sam tu zaradila lovu da više ne bih trebala raditi zašto otkrivati toplu vodu.
– o.k. tu nedostaje likvidnosti za bilo koje ozbiljnije trejdanje.
– teško je skupiti dionice po niskim cijenama i još teže je iz velikih pozicija izići, to vam je prokletstvo velikog portfelja.
– zbog toga kod trejdanja moram ulaziti u 5-10 dionica, a onda je to previše za pratiti.
– ali na ovom tržištu bez nekog problema mogu biti m.m. u dvije dionice, koje su likvidne, ali ne tipa ht ili ernt.
– e tu sam igricu doktorirala i zbilja nema šanse da tako nešto radim u americi.
– tu sam upoznala doslovno sve dionice, znam koje su dobre investicije koje su loše.
– a i vrijeme je novac, stvarno mi se ne da sada ispočetka proučavati novo tržište.
– i sa stop loss nalozima pogubiti lovu kao gospon Splićo.
– a zarade će i tu doći, jednog dana, sada je najvažnije sačuvati kapital.

– I love this game.
Pozdrav !

Ako zaista tako misliš onda oroči novce a nemoj se igrati na burzi.

No ne misliš stvarno tako… [lol]

Ako zaista tako misliš onda oroči novce a nemoj se igrati na burzi.
No ne misliš stvarno tako… [lol]
[/quote]

Dobre vijesti.

– ne kužim zašto svi vidite crno ???????????
– na temi komentari trgovanja sve crno da ne može biti crnije.

– ne znam jeste li primjetili koliko dionica u ovoj godini više nema ili neće biti na burzi,
– kupili su ih i više nego jeftino i delistanje s burze.
– pitam se zašto su ih kupili ako ništa kod nas ne vrijedi.
– jeste li primjetili kako Todorić i Tedeschi kupuju firme u inozemstu s lovom koju su tu zaradili, znaći i tu se može zaraditi lova,
– jeste li primjetili koliko je love ove godine otišlo preko granice, a zarađeno na ime dividendi.

– je li, kod nas ništa ne valja i država će bankrotirati.
– i što će se onda desiti kada država bankrotira ????????
– ovi sindikati s svojim kutijama potpore se mogu slikati s tim kutijama, ali plaće neće biti za sve te sindikalce ili državne službe, i naravno za sve naše drage penziće, one povlaštene i nepovlaštene.
– a to bih baš voljela, da i ta kategorija građana mjesecima ne dobije kune.
– i što će se potom desiti ???????????
– pa doći će vam babaroga zvana MMF i srezati svu tu birokraciju i penzije srezati 50%.
– to isto bi morala učiniti i ova vlada, ali je nesposobna i nema snage za tako nešto, ne mogu ukinuti ni božićnice a kamoli nešto više.

– i tada će vam biti dno dna, ali svi će preživjeti, neki na pučkim kuhinjama, ali će preživjeti.
– i danas dosta njih radi i ne dobiva plaće, e ti vam već kuže pojam bankrota.

– a država će neke firme morati prodavati, e to čekam.
– samo će te se iznenaditi da će se za neke firme moći dobiti puno više love nego je danas cijena na burzi.
– a i kada dođe to dno krize neke firme će i dalje više nego dobro poslovati.

– i svi oni koji uspiju doći do dionica tih firmi napraviti će posao života.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close