Jednostavno je kolega RibaDimit, prvo kupite po 1000kn npr.6 komada pa dva prodate na 505kn da srušite cijenu, a s preostala 4 postavite prodaju na 900kn, počmu se polako pojavljivati igrači koji prodaju po 800 i 750kn i vi vratite svoja 3 komada i podebljate još 5 i automatski ste dobili discont 25%. A opet, možete samo strpljivo čekati na 505kn ako ne želite ubrzati stvari.
Koleginice Ivana, presmiješni ste, tolika sila drukanja od vas dolaze , sjetimo se samo Janafa.
Kad ste i na 3600 govorili kako to ide gore. A vidi čuda Janaf na 2400kn.
Ja sam trejder i definitivno imam stop loss uvijek, tako da ti gubici koje spominjete vrijede za vas i vaš portfelj jer moj je u ovoj godini i dalje u plusu.
Kolega splitejr sve se meni čini da je za vas, kolegica ivana7 viša dimenzija u bilo kojem pogledu.
Kako se meni čini vama bi trebala biti čast da se uopće dopisujete sa njom, ćudi me da vam ne naplati po postu.
lp
da…po 505… od jdpl imam 100…ostalo mi je nesto neiskoristenog novca pa sam mislio ulozit u nesto drugo.. svidjela mi se ova kupovna cijena od 505 kn a prodajna 1000….nisam bas to shvatio…zar nije to malo prelako?? i kao sto vjerojatno vidite ja sam pocetnik….tako da oni malo iskusniji u ovom poslu izbace sarkazam i malo mi pojasne sve to….unaprijed vam hvala… :)))
[undecid] [shocked] [cry] [lol]
I ja isto, najljepše i najbolje piše Lopina!
[thumbsup]
[/quote]
Zahvaljujem!
Ipak,Ivana je no 1 na ovoj temi.
A plavi je legenda od stolječa sedmog.
A ja i dalje 100% u dionicama.Logično.
Sve je jeftino ,a uvijek može biti i jeftinije.Samo stečajevi mogu srušiti cijene pojedinih dionica čak i dugoroČno.
Kešpljupci i tehničari čekaju u kešu.
Ali ove moje nelikvidne bisere ni u ove dane korekcije nisam mogao kupiti onako jeftino kao što sam ih kupio u tim povoljnim trenucima kada puno padnu,a bez razloga,tj radi lošijeg poslovanja od
očekivanja.
Jedino na Validusu gubim konstantno.Ne previše s obzirom da usam ušao na 13 i niže.Ali ovaj konstantni pad ubija.
A ostale nelikvidne su upravo trebale početi padati,jer padaju sa zadrškom.Ali ovaj današnji plus mi daje nadu
da taj trokorak u provaliju odgađamo ili se možda okrenu na drugu stranu,isto u trokoraku.
Tehničari bi uskoro mogli krenuti,jer ovi Ameri počimaju ići na živce sa ovolikim rastom indeksa
,a kao posljedica izvrsnih kvartalnih izvješća.
A do prije desetak dana se govorilo o dvostrukom dnu,o smaku svijeta.
Još jednom potvrđeno da Amerima nikada ne treba vjerovati nego samo zdravom razumu.
Tehničari su ovog puta bili na krivoj strani jer je sve ukazivalo na pad.I sada razmišljaju da li ući.
Da li je vrijeme i neće još nego tek kada rast bude potvrđen.I mogli bi ponovno spušiti.
Ja takvih problema nemam.Cilj:uvijek kupiti ono što mislim da bi moglo najviše rasti.I to je najbolja
šema,mislim najprofitabilnija.
Keš na brokerskom računu je mrtvi kapital kojeg izjeda inflacija,a ja ne volim imati sredstva koja
mi ne mogu donijeti dobit.
Opet pišem lancune.
Sorry
iVANA7,
Budući da mjesecima ništa ne k/p na ovoj burzi , jer imam svoj cilj i plan , kao i svaki investitor
za sebe..ne moraš biti opterećena sa mnom.
Ne znam što će muž reći ako ti neki uvale i ono što ti nije po planu…..
Lopina, nemojte se podcjenjivati. Imate sve kvalitete koje investitor mora imati i najbolji ste.
Dobro izvješće AA, odlično Intel, a još je i OPEX, ovo bi mogao biti dobar tjedan za Amere. Dobar tjedan je za mene pošto sam solidno zaradio.
Ali opet je moguće i strelovito otrežnjenje i pad od 3-4% u jednom danu ako zvekne neka loša vijest ili izvješće, dogodilo se to više puta u ovih par mjeseci, treba biti na oprezu i shvatiti da stop-loss glavu čuva…
Crobex za mene i dalje ima rejting sell, kao što je imao i na 2200, tada sam rekao da ima svega par dionica na ZSE koje bih kupovao, i dalje stojim iza toga makar bi i dionice dobrih firmi mogle nastradati u kreševu, mislim da nam se crno piše idućih 6-12 mjeseci s obzirom na to kako nam i kakvi vode državu. Na ZSE srećom nisam ništa kupio već mjesecima.
Nego, što se tiče trgovanja preko bare, evo što sam bio napisao na "onu" temu prije 2 tjedna:
Evo jedna zanimljiva dionica za penny stock huntere: VUOC iliti VUOC.OB
Zanimljiva je zbog toga što će firma možda u roku 6-12 mjeseci ili propasti ili će proizvod ispasti uspješan i zaista revolucionaran kako najavljuju.
S obzirom da do sada nisu propali te da su uspjeli ishoditi nekakvo financiranje, izgleda da netko ipak stoji iza njih.
No treba ovdje pročitati i upozorenja koja su napisali vezano uz pomalo neizvjesnu budućnost:
Vaš link
Eto pa tko voli nek izvoli…
Od tada je narasla 100%, bila je i na 150%, lijepa zarada u kratko vrijeme.
Pozdrav Lopini, okani se ove baruštine zvane Crobex, ako ti se riskira onda za to imaš puno boljih dionica u USA, svaki dan je nova prilika, samo trebaš puno striktnije primjenjivati stop-loss.
Osobno izbjegavam takve visokorizične dionice jer smatram da su ravne kocki, ali ponekad se zaigram sa malim ulogom kao sa ovom dionicom.
Ali nećeš ti u USA, jelda? Tada ne možeš drukati na forumu, a ovako ti se može posrećiti da netko motiviran tvojim pisanjem potegne po asku i počisti tvoje dionice koje tamo čekaju. Neka, samo i dalje piši, meni je zanimljivo čitati tvoje epove i drago mi je kad zaradiš, kao što ivana voli reći, kad ošišaš ovčice. [thumbsup]
Žarulje. Bar im je priča dobro smišljena za potencionalne ulagače dobitnike/gubitnike.
Zato treba kao pčela letjeti sa cvijeta na cvijet ine zadržavati se dugo na takvima, ako smijem parafrazirati kolegu [wink]
Dobro jutro radni narode.
– evo ja zbilja ne mogu zaspati ako ne pogledam ovu temu i kako su završili ameri.
– a usput popijem i jednu pivicu.
– dobro je, danas sigurno letimo gore na krilima love gospon Šukera.
– ja ću danas ipak malo duže spavati,
– a poslijepodne kada se probudim prije kupanja bi vam mogla uvaliti nešto dionica s lagera.
– I love this game.
Pozdrav !
– Ivana, pa ti u 4 ujutro piješ pivu ? [embarass] , pa ti zbilja nisi normalna.
– Ili te nešto jako mući. Da u pitanju su dionice koje ti vise kao Da… mač.
– Mislim da u većini tvojih pisanja nema iskrenosti, već ti je cilj podj… Spli009jr, Antišu i još neke.
– Ne uzbuđuj se Ivana , podignut će se Crobex, pa tako i tvoje dionice..
Lijep pozdrav !