Nisam fond ili sl. samo pun rezova i ožiljka vlastitog iskustva.
Do prije 3-4 godine čak sam bio netko i nešto u Istri, a onda se sjetila Porezna da me reketari kao i mnoge u Istri i to je bio udarac koji ni neprijatelju ne bi želio .
Ni fizička ni pravna borba tu ne pomaže, nula. Bitku sam na sudu dobio nakon 3 godine, ali praznina koja je ostala je ogromna za novi početak, bar za sada. Praznina u duši je neopisiva, a liječim je ovdje s vama na forumu. Zato forsiram na zejedništvu na interesu zajednice, a ne pojedinca unutar zajednice. Pa to je osn. načelo svih okupatora od postojanja prvih organiziranih nacija, "podijeli pa vladaj". Da, ali izvan svoga dvorišta. Pa gdje bi došli Ameri, Britanci, Švicarci da nisu jedinstveni u vanjskoj politici ili neprijatelju unutar vlastitih redova, a mi Hrvati gdje smo tu ? Predpočetkom !
Zato volim oprati ivanu7 ili lacoste koji ne razumiju koliko je život krhak i nepredvidljiv kao jedinki . Kažu da je najgora kletva "dao bog da imaš pa nemaš", e ja sam je probao u punom smilsu riječi s Poreznom, a preko noći doslovno.
Da li znate kakav može biti osječaj kada vam se dijete vrati kući iz škole 4 razreda osn. škole i pita " tata je si ti kriminalac da mutiš sa državom i da im duguješ puno para " ?
Tu noć nisam spavao i još mi zvoni u ušima, ali to je realnost života .
DKVS je opet prevara i jasno sam napisao da se osječam prevarenim i isto prijavio Hanfi uzalud. Kada bi ta dionica uistinu i postojala, a ne virtualna kao na burzi, to bi bila prava kupovina dugoročno, a kako je i James Knox to napisao, prehrana, slažem se, samo je ATGR kao hit izostavio. Žito u narednom desetlječu se predviđa kao sirovina "zlata" vrijedna, a posebno što je svijetska zdravstvena organizacija stala GMO Amerima na put i rekla dosta.
Ali DKVS je priča od 1.5 milijardi Kuna oprana za nekoga i točka.
Ingru ne forsiram, možeš na starnicama Ingre i vidjeti, uvijek navodim 50%/50% za i protiv, a isto kao što ni ti ili bilo tko ovdje ne može tvrditi da ide u stečaj sigurno.
Ingrine šanse za uspijeh su 50%, te zar misliš da bi Igor gubio vrijeme sa ljudima kao što sam ja ?
U čuda ni ja nevjeruje, ali naućio sam kako živjeti bez zavisti i mržnje. Ima nešto i dobro u toj Poreznoj.
Ovo je već 3-4 post u kojem me spominješ u svojim navodima,nerazumjem koji je razlog ,ja sam ti običan seljak -čovjek ,koji se bori za svoju egzistenciju.
Vrlo dobro razumijem koliko je život krhak i nepredvidljiv kao jedinki -kako sam navodiš.
Razlika je jedino u različitim mišljenjima , različitom pristupu i procijeni situacije.
Jedan sektor se u zadnjih godinu dana ističe kao best buy: poljoprivredno – prehrambeni. Krenula je konsolidacija među većim tvrtkama u sektoru – Vupik, Valpovo, Orahovica, Sladorana, Mlinar, Kandit. Rješenje vlasničkih odnose je nulti preduvjet za investicije i razvoj, a to je napokon krenulo. Agrokor ne treba posebno analizirati, Podravka je rasčistila kosture iz prošlosti, Atlantic grabi bez zaustavljanja. Kako nemamo mogućnosti ulagat u perspektivne tehnološke sektore koji će nositi sljedeći razvojni ciklus, ostaje nam stabilan i barem regionalno konkurentan prerambeni sektor. Trenutno su firme iz prehrambenog sektora vrlo jeftine. Profitabilne i stabilne prehrambene firme su jeftinije od građevinara, što nema smisla. Takvo tržišnu priliku treba iskoristit. HFP će prodavati manjinske udjele u nekim od tih firmi što poboljšat free float i likvidnost, nadam se.
Od kompanija su best buy: FRNK, ZVZD, BCIN, BLJE. Možda sam preskočio neku. Trenutak i cijenu ulaska treba prilagodit tržišnim uvjetima naravno.
-BCIN ili možda VERN,mislim da je VERN bolji jer posluje sa dobitkom
-BLJE BV oko 140 i radnici dobivaju po 30,to treba kupiti ako padne ispod 50
ili VUPIK sa todinom dokapitalizacijom po 400 kn i pokrićem postoječih kratkoročnih obveza
i izvjesnim BV od cca 350 kn.BLJE na 60 Vupik na 200 bi trebao biti budući fair odnos
-a što nedostaje BZJK,mala likvidnost o.k.,BV 877 kn a zadnja cijena 115,možda najjeftinija jer posluje
sa dobiti,a vino postaje sve prepoznativljiji proizvod,KTJV po 25 je jeftino,ali BZJK je smiješno jeftina s obzirom na većinsko vlasništvo u Kutjevu
-Frank dobiva velikog konkurenta u ATLANTIC grupi,odlična firma,a katastrofalna dionica radi lošeg PR
-ZVZD dobra prilika za strpljive
-IPKK bi nakon preuzimanja mogao postati rentabilniji,ne bih se začudio da VIRO preuzme Premier
šećeranu,a možda i Nestle pruži šapu na tvornicu slatkiša da bi pritisnuo KRAS i ATlantic
mislim da Nestle neće tek tako prepustiti jugoistočnu Europu Atlanticu-tu slijedi rat
Kraš bi isto mogao biti meta za preuzimanje od Nestlea.
preskočili ste PODR-država bi trebala prodati osvojih 25% i da nestaju iz uprave,super
Da li će i Nestle pokušati preuzeti KRAS.
očekuje nas burno razdoblje
trebalo bi kupiti svega pomalo ,a nema se
I u ovom trenutku bi mogli reći da je prehrambeni sektor jedini dobro prebrodio ovu krizu.
Nema razloga da ne bude isto,a izlaskom iz krize daleko bolje.
Nisam preskočio ni ATGR ni PODR, spomenuo sam ih obje. Što mi nisu best buy je druga stvar. Ne zanimaju me Nestle i ostale rekla-kazala pretpostavke. Stabilne i profitabilne prehrambene kompanije se trenutno nude po jednakim ili nižim cijenama kao građevinari na rubu preživljavanja, bez ikakve dogledne perspektive. To je sve.
BCIN posluje s dobiti, a ne vidim ni ništa drugo zbog čega bi izabrao VERN umjesto njega.
James,
možda da malo bolje proučiš VERN.Inače se uglavnom tvoja razmišljanja poklapaju s mojim.Prilika je puno u tom sektoru,a rizik je relativno malen.
Ovo je prava stvar kolege,
počeli smo razmatrati pozitivne mogućnosti, VERN, BCIN, PODR, KRAS, BLJE, IPKK, ATGR…….
po meni su sve te povoljne. MIslim da se ovdje postavlja samo jedno pitanje, kada će se umnožiti investicija na kojoj dionici ?
James,
možda da malo bolje proučiš VERN.Inače se uglavnom tvoja razmišljanja poklapaju s mojim.Prilika je puno u tom sektoru,a rizik je relativno malen.
VERN ne ide u istu pricu sa ostalima,odite na njihove stranice i pogledajte malo bolje sta se radi sa tom firmom od kad ju je Hanzekovic preuzeo.Trasparetnost i davanje informacija malim dionicarima je za svaku pohvalu.
Osnovali su oni dvije nove firme u matici i preuzeli dio u "onoj drugoj generi",a jedna od te dvije novoosnovane firme bavit ce se samo prodajom i distribucijom lijekova i napokon nam se ukazao "brko".
3-4 kandidata kojima treba oduzeti licencu….sprema se prevariti neiskusne ulagače!
Budite oprezni ! VRLO OPREZNI sa dionicama koje hvale na sav glas….spremaju ih uvaliti
budalama…
SRAM VAS BILO !
3-4 kandidata kojima treba oduzeti licencu….sprema se prevariti neiskusne ulagače!
Budite oprezni ! VRLO OPREZNI sa dionicama koje hvale na sav glas….spremaju ih uvaliti
budalama…
SRAM VAS BILO !
onaj ko takve sluša,možda ni ne zaslužuje bolji nadimak osim budala
Koleg.Zatvorit uništit poduzeća smanjit vrijednost ,smanjit broj radnika,ti radnici recimo u Salonitu morat če prodavat zemljište,neulagat u znanje ,nartalitet u padu,očekivanja eura na 9 kuna su nažalost realnost,pa sad zamislite ljudi koji su izgubili 50do 70 posto na dionicama i još kad izgube na kursu,govorili su nam bit če mo ko Švicarska…….pokrast seljaka,diči cijenu energenata,struja plin gorivo.Gorivo 2001 dizel bio je 5kn ,sad vam je tolko plavidizel,gnoivo itd sve je otišlo 50 posto,sve više je uvoza hrane.Hrvatska je mogla dobro živit od turizma i poljoprivrede ,bez europe samo da se zabranio
uvoz,da nakon dopuštanja gey parade popustili su o pitanju ulaska u Eu,,,,Svijetom vladaju marsoni ako se ne osvijestimo sudi če nam oni.
budalama…
SRAM VAS BILO !
Miami,pridružujem se vašoj inicijativi protiv drukera brokera. Samo ja ne mislim da su to brokeri,nego zaigrani špekulanti neki,a neki ozbiljni investitori ,a i
analitičari kao Klodovik i James.Smatram da su oni ozbiljniji investitori od mene, jer sam ja skloniji riziku,ali svaki put i nastojim i naglasiti kada je ulog rizičan.
Evo vam jedan rizičan pik gdje možete puno zaraditi,ali i izgubiti.
Validus,sada mu je račun u blokadi.
Poslije blokade mogući stečaj.Dug 110 mil.Garant Plurisu,kao država brodogradilištima.
Postoji mala razlika što Pluris ima imovinu,ali sada se teško prodaje pa odgađaju egzekuciju.
Prva dva dioničara su PLuris i Nikomat sljedbenici fime su isto u blokadi.Blokirala ih Podravka /afera
Spice/zbog gubitka u kupnji 10% podravke/Malta.
Ljubo Jurčić upravo kaže država prodaje svojkih 26% i da ima jako puno zainteresiranih kupaca.
Ako bi Podravka uhvatila cijenu kao Droga kolinska vrijedi više od 500 kn po dionici.
Dakle,treba kupovati Podravku.Može i nisko ako prođe.
Ali ako Podravka uhvati 500 kn u preuzimanju,a mogla bi i više ovih 10% dionica U OTP banci dobijaju 150 mil kn vrijednosti,što bi bilo dovoljno da fimaši pokriju dug, koji je ionako upitan što je vidljivo iz aneks ugovora sa Podravkom.
Posljedica:Podravka je pokrivena,fimaši Pluris i ostali izlaze iz blokade.
Validus koji je blokiran radi njihovih dugova izlazi iz blokade.
Stečaja nema ,firma počima normalno poslovati,sa stabilnim i sigurnim gubicima,ali ipak kako je
NAV Validusa preko 100 kn otvoren put da se Validus trži na 70% NAV tj.70 kn.Ali samo ime
Validus izaziva loše asocijacije i ovih 70 treba diskontirati barem 50%.Dakle,put prema 35 otvoren.
Ja to neću dočekati,Meni 50% dosta.Ulaz nakon današnje kupnje ispod 13 .Izlaz na 20.
A vi koji budete kupovali na 20 možete čekati godinu dana do 35/75%/,a za eventualno dvije ili
tri godine i 70.
Opasnost:Podravka ne ide na bubanj jer hrvatski selaci na čelu sa Friščićem ne daju to nikome.
Validus iz blokade ulazi u stečaj i stečajni upravitelj objavi da ovaj NAV od 100 kn po dionici je nakon dubinske kontrole je 100 ali suprotnog predznaka,kao kod DKVS.
Napomena:jutros sam malo gricnuo PODR natašte,odma proda i kupija VLDS.
Brzi Gonzales.
I opet će neki reći da sam druker.
Ja samo lobiram za svoje investicije,na način,da obrazložim zašto su u mom portfelju i to onda
kada ima nade za nomade.