Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

INGR-a da če otič 700%, ako je tome tako prodajem sav HT i kupujem ingru…..a tebi plačam 10 dana zimovanja gdje izabereš………

Kada neće nitko ja sam ti dao 100%.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/76836/Ostojic-Vlada-se-raspada.html
za njima i HT baj baj.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

nastavak.

– sjećam se prošlog dna i kako je radila moja ekipa.
– np. IGH kupnja na 1.400kn i izlaz na 1.500kn, trejder koji više ne trejda na našoj burzi.
– ja sam kupila taj IGH na 1.500 i izišla na preko 3.000kn.
– uspijela sam kupiti dosta ADRS na cca 135 – 140kn, ali zbog tehničke analize tu izišla na cca 155 – 160kn, a on ode preko 300kn.
– ili HT na 190kn, kupila sam tada dosta toga na toj cijeni, ali mi i danas žao što nisam uzela veliki margin kredit, puno sam razmišljala i odustala, a lijepo sam računala dividenda cca 15.78%, ali i taj kredit je bio kta. cca 12 – 15%.
– sve ovo nabrojeno je sada svima više nego jasno, i velika većina će sada reći pa što nisi uzela taj kredit.
– ali morate znati da mi je i gospon vlad1111 tada na p.p. poslao target 130kn, pa sada vi dignite taj kredit, a i danas većina vas odlazi na njegov blog.
– meni je ipak najvažnije zaštiti kapital, zarada je trenutno ipak u drugom planu.

– I love this game.
Pozdrav !

imati ćeš ubrzo ponovnu priliku da ponoviš svoju kupovinu na dionicama i cjenama koje si navela.
IGH
ADRIS
HT
[/quote]
Ovo nije tema RiZ,nego što je najbolje kupiti.
Svaka opcija igra,ali moja strategija i dalje ista.
Moja lova 101% u dionicama,poluga/kredit/u kešu za dnevno trgovanje.Što veća poluga profit veći.
Jedini uvjet velike poluge je stroga disciplina,zarada zagarantirana u velikoj multiplikaciji od nekoliko stotina posto godišnje , naglašavam ,na mali mali vlastiti ulog.Plan:na 10.000 kn skinuti mjesečno
5.000 kn .
Uskoro se otvara fond Lopina poluga najagresive.Mjesto događanja samo ZSE.Bolje biti prvi u selu
nego drugi u gradu ili bezimeni na USA marketu.
Samo da bude što više ovakvih "optimista" kao lacoste.Jer što bude lošija situacija ulov će biti veći.
Plima papira,oseka keša.Ne može biti bolje vrijeme za dugoročne investitore.

@lopina
potpuno se slažem s tobom, ali mislim i da "lacoste" nije daleko od istine.
Naime većina ovdje ne želi prihvatiti Nominalu kao osnov za analizu. Oni se koriste Navikama.
Mnoge dionice su na ili ispod nominale odnosno na cijeni koju mogu jamčiti svojim kapitalom u idealnim uvijetima, a što budimo realni otvara mnogo prostora za rast, ali ne i za pad.

Ima izuzetaka kao ADRS ( 70% nominale dividenda) , HT i ATGR, a koji svoju cijenu nekoliko puta veću od nominale opravdavaju dobrim poslovanjem.
Dok s druge strane IGH, ATPL, OPTE, KOEI, LEDO i sl. su čista Navika ulagatelja ili spekulacijska obrana fondova do cijene koja im omogućuje pražnjenje istih. Posebno je to izraženo kod investicijskih fondova.

HT ima jaku podršku ROMF-a i "veliku" dividendu ( cca40% nominale), ali poslovanje mu je sve slabije, te može puknuti kao balon, naravno na burzi. Dovoljnjo je da objavi malu dividendu za 2011 i navika pada.
Dodatan uteg ima prodaja udjela Vlade, kao i velika mogućnost gubitka monopola na medije i korekcija cijena usluga prilikom pristupa EU standardima i našim ulaskom u EU konotacije.

Zlato se nemože održati na ovoj razini, možda prije loma se i podigne kao i dionice, ali posebno jer više nije mjerilo monetarne moći niti jedne zemlje, te scenarije koji se desio s dionicama 08/09 za očekivati je i kod zlata pa natrag u dionice ( pumpanje do novog sloma ) i tako u krug već desetlječima.

Poruke kao ova su sve glasnije ili u prijevodu kako prepoloviti dug zemalja u razvoju 😕
http://www.seebiz.eu/hr/valute-i-robe/capital-economics-raspad-eurozone-spasio-bi-slabije-zemlje-od-stagnacije,84900.html

, a čime se dobiva zraka na novi uzlet gospodarstva, te posljedično i dioniocama.

Kojih dionica, pa naravno one koje su preživjele i imaju najveći pad sada. Navika je navika.

VAše dnevno trgovanje likvidnim i precjenjenim, Navikama, dionicama do tog trenutka ima puno opravdanje i korist, te zato sam suglasan s obojicom.

Ali ima tu jedan sociološki problem, kako bi rekao frckavi, stalnim drukanjem na dolje kao lacoste po svim dionicama, a s ciljem jeftine kupnje, može imati i kontra efekt u kojem pucaju margine same tvtrke kojom trguje, a izazvano problemom kapitalnog jamstva za fiksni dug bankama koje tvrtke imaju svojom imovinom, a koja ujedno dnevno vrijedi manje i manje do kolapsa. Dug imaju svi osim HT-a pa tako i realnu opasnost od sloma. Ako zamislimo da ovim tempom natjeramo većinu dionica na 1 kunu što dobivamo ? Isto kao i Ameri koji forsiraju naftu, puno bezvrijedne nafte u svom dvorištu.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

06.11.

HT-150
IGH- 900
INGR- 150
ATGR – 1.290

Zapamtite datum i cijene, a onda mi se ponovo javite s ocijenama

Možeš li ponovno pogledat u kuglu pa vidit koliko će biti moja OPTE?
Unaprijed hvala! [lol]

@loris-
po čemu zaključuješ da drukam-iznosim svoje razmišljanje koje se nažalost pokazuje točnim,
-( a svoja očekivanja sam iznijeo i na ovoj temi pred kraj četvrtog mjeseca -2010 i lijepo napisao o tome)
-nemam namjeru kupovati ,dok se nastala situacija ne smiri i dok država ne proda svoje udjele,po kojim cijenama će se to dogoditi-biti ćemo pametniji nakon završenog posla.
Ako sagledavam situaciju u širem smislu od vas ili nekih kolega -nebih upotrebljavao riječ drukanje-više trezveno razmišljanje i nesrljanje u neizvjesnu situaciju i pretvaranje svojih ulagačkih pozicija u dugoročne investivcije u minusu za koje ću morati čekati nekoliko godina da bih ostvario očekivanu zaradu ako je bude.

Ako je ovo za vas drukanje -vaš odabir,ja bih ipak odabrao definiciju -oprez,da oprezniji nemogu bit.

I nebih očekivao neki brzi obrat cjena dionica u skorijem razdoblju.
Lp

Lacoste,
iako su me živcirala tvoja predviđanja u travnju bio si u pravu!
Svaka čast!

06.11.

HT-150
IGH- 900
INGR- 150
ATGR – 1.290

Zapamtite datum i cijene, a onda mi se ponovo javite s ocijenama

Možeš li ponovno pogledat u kuglu pa vidit koliko će biti moja OPTE?
Unaprijed hvala! [lol]
[/quote]

Pogledao sam OPTE u kuglu i kaže da će rsati !

@lacoste

prema definiciji spekulanta ili ulagatelja, a kao jedina dva moguća na burzi ja te ne vidim u nijednoj ulozi.
Ovo trgovanje iz šupljega u prazno s ostatkom 0,x lipa nikome nije privlačno, pa da se zoveš "Uvijek Upravu prvi". Tvoj idol ivana7 je najgori primjer istoga, lupa sve u 16, a gdje svakom rečenicom daje do znanja da nije iz realnog već nametnutog sektora koji nezna stvarati, samo trošiti.
Nemaš ideje i jasnu sliku osobnog identiteta kao spekulatna ili ulagatelja, a svojim ( moram priznati dosta smjelim i zanimljivim porukama ) kao i ivaninim porukama ne širite realnost već opći pesimizam.

Kultura realnosti je spoj znanja, inteligencije i životnog iskustva iznad svega, a ovo treće definitivno nemate ( samo kroz teoriju ).
Ovo što vas dvoje sada pogađate, narano sve negativno, je isto kao bijeg od problema, a misli o brobi puštate drugima.

Evo primjera HT-a ;
otpustio 5000 ljudi, ili 5000 neto plaća ili 5000 bruto plaća, ili min. 10.000 uzročno posljedičnih propasti.
Prije dolaska DT, HT je s svih 11.000 ljudi pozitivno poslovao, sve uzročno posljedične okolnosti su živjele od toga i održavale veću potrošnju i poreznu dobit države.
Što sada imamo ? 5000 plaća mjesećno manje, 5000 poreza manje, cijenu HT-ovih usluga istu i veću prepaid glupostima, a što je dodatno opteretilo gospodarstvo RH za mini. još 5.000 plaća. Sveukupno 20.000 plaća mjesećno manje samo zbog vaše male dividende.
Da stvar bude gora sada kada je to polako svima jasno DT ili HT je opet korak ispred, te eventualnu odmazdu Vlade štiti preko svoje "sestre" ili RBA, a gdje našim novcima štite vrijednost dionica, te ako stvar i prodane ( ucijena Vladi ) naši miroviski novci će propasti. Super a ?
Da sam ja Premijer davno bih ih ugasio. Štetu koji oni rade HR gospodarstvu je ravna INO bankama u RH.

Znaš što sami INO bankari u RH vole naglasiti; " da mi jesmo najveći lihvari u RH, ali zakoniti " !

U prijevodu za RH je veći teret HT od brodogradnje !

@loris

-nemam svojih idola,vezano za forum,a osobu koju navodite uopće nepoznajem-ali poštujem kao i sve ostale.
-definicija:špekulanta ili ulagatelja -nebih se zamarao navedenim konstatacijama ili pojmovima, niti se opterećivao nepotrebnim titularima-za sebe mogu reći da sam usmjeren ka ulaganju koja mi donose profit na meni prihvatljivim cijenama i vremenskim odmacima.
-porukama ne širite realnost već opći pesimizam-krivo zaključujete,ovo je vrjeme pada tržišta u kojem nevidim optimizam,treba biti postrani i promatrati smirivanje navedenih događaja i kretanja tržišta- nema potrebe za užurbanim reakcijama i neizvjesnim potezima koji mogu donjeti ogromne gubitke .

Jedan sektor se u zadnjih godinu dana ističe kao best buy: poljoprivredno – prehrambeni. Krenula je konsolidacija među većim tvrtkama u sektoru – Vupik, Valpovo, Orahovica, Sladorana, Mlinar, Kandit. Rješenje vlasničkih odnose je nulti preduvjet za investicije i razvoj, a to je napokon krenulo. Agrokor ne treba posebno analizirati, Podravka je rasčistila kosture iz prošlosti, Atlantic grabi bez zaustavljanja. Kako nemamo mogućnosti ulagat u perspektivne tehnološke sektore koji će nositi sljedeći razvojni ciklus, ostaje nam stabilan i barem regionalno konkurentan prerambeni sektor. Trenutno su firme iz prehrambenog sektora vrlo jeftine. Profitabilne i stabilne prehrambene firme su jeftinije od građevinara, što nema smisla. Takvo tržišnu priliku treba iskoristit. HFP će prodavati manjinske udjele u nekim od tih firmi što poboljšat free float i likvidnost, nadam se.

Od kompanija su best buy: FRNK, ZVZD, BCIN, BLJE. Možda sam preskočio neku. Trenutak i cijenu ulaska treba prilagodit tržišnim uvjetima naravno.

Tvoj idol ivana7 je najgori primjer istoga, lupa sve u 16, a gdje svakom rečenicom daje do znanja da nije iz realnog već nametnutog sektora koji nezna stvarati, samo trošiti.

To da Ivana lupa gluposti je svima jasno, bar se uvijek mogu nasmijati njenim pametovanjima.
Ali Loris ti mi nikako nisi jasan!
– zašto avantura s DKVS, kad je već svima bilo jasno da je to završena prča
– zašto forsiraš Ingru kad je perspektiva nikakva

Iz tvog pisanja se da zaključiti da nisi glup, poznaješ dosta dobro materiju iako znaš zabrijati s nekim teorijama koje nemaju nikakve veze s logikom.
Ja pretpostavljam da si ti fondovski igrač SLPF/Slavoinvest i da ovdje malo ubijaš vrijeme i usput navlačiš.
Operenhajm, Neimar, Loris….. jesam li u pravu? [wink]

mislim da je najbolje za kupnju :podravka ,zaba ,zvzda,atpl,vupik

New Report

Close