A i tečaj prema EUR tj.kuni je pao.Dakle zlatoljupci kratkoriočno izgorili dvostruko.
Teško se zarađuje u tuđini.
Izbjeglice vratite se u našu ZSE baru.
Sunce tuđeg neba vas neće grijati kao ovo naše.
Nadam se da vas Ameri nisu navukli na šotranje, jer se očekivao smak svijeta prije samo nekoliko
dana,a ono ludi rast.
Veliki majstori prevare vam rade o glavi.
ARGR-ja kvalitetna kompanija ,to su i dokazali.
Trenutna ulaganja u Droga -trebaju dati rezultate za nekoliko godina,stoga je normalno i očekivati niže cijene dionice u skoroj budućnosti
Ali i skupa,jer je kvalitetna i to svi znaju.
Štos je prepoznati kvalitetu prije nego drugi to saznaju.A kvalitetno može biti i nekvalitetno,samo da je jeftino.
kolegice sjecam se da ste napisali da ste kupovali ERNT, atpl…
vidite, problem je taj sto sam i ja kupovao ernt na 1300-1310kn i ingru na 25kn.
ove dionice nisu smjele probiti moje targete.
ali su probile.
a to znaci krv do koljena prije nego sam pretpostavljao.
inace panicno sam prodao 3500komada ingre na 25kn i izgubio 200kn.
i 80 komada ernt na 1299kn i popusio 800kn.
nema me do daljenjeg jer se ovdje moze samo izgubiti.
kako se ponašaju dionice iz portfelja Lopina exkluziv nakon ulaska u redovno trgovanje:
BZJK
likvidnost nikakva,tri transakcije u dekadi,potvrđen status bedaka
skaće deset do dvadeset posto,a tako i pada radi velikog spreada
zadnja dva dana se situacija popravlja,kupci idu prema prodavačima,a prodavaći prema kupcima
mogli bi se uskoro naći na 110 do 120
ima nade
ELPR,ljubavi moja
-zvijezda bedaka u drugom tromjesječju u redovnom poslovanju nastavila dobrim smjerom
-cijena stabilna na 40 i zeru više,oscilacije podnošljivih 12,5%/40-45/
-trgovalao se svaki dan i status dionice u redovnom poslovanju opravdan
-bez kolekcionara Barića mogle bi proći minimalne količine ispod 40 a tek na 50 bi moglo postati življe
-jedna od rijetkih dionica koja je u ova vremena korekcije išla kontra smjerom gdje se odlično
zaradilo
-dividende nema,a nebi je ni trebalo biti
MLNR_nije u mom portfelju
-trži se dobro,opravdao ulazak u redovno trgovanje
-problem:jako slaba kupnja tj.samo jedan kupac
-opstanak u redovnom poslovanju upitan-vlasnici trgujete i približite kupnju i prodaju
-treba smanjiti spread
VLHO
-opravdao ulazak u redovno trgovanje iako većinski smradovi su ovo blago svrstali u MTP
-banda torbarska hoće uzeti sve ,najprije stradalnicima domovinskog rata, sada i malim dioničarima
@ivana7
vidite, problem je taj sto sam i ja kupovao ernt na 1300-1310kn i ingru na 25kn.
ove dionice nisu smjele probiti moje targete.
ali su probile.
i 80 komada ernt na 1299kn i popusio 800kn.
nema me do daljenjeg jer se ovdje moze samo izgubiti.
To su podnošljivi gubici.
Ja sam jučer posrnuo preko 5% ali sam dan ranije poskočio i više s obzirom na moje dionice koje padaju i rastu u trokoraku.
Jedini ovaj Validus me nervira.Tone li ga tone,a ja samo dokupljujem pa nema keša ni za bedake ,a ni za trejdanje.
A da ovdje nema kruha varate se.Za tehničara nema,jer ovdje je jasno da možemo samo dole i da
odbijanca nema.Ali za strpljive lovce na jazovkama ima kruha.
Ne samo kruha.
Na ZSE teće samo med i puuuunomasno mlijeko!
Dobre vijesti.
ZSE: Rastom indeksa zaključen najbolji tjedan u godinu dana.
gospon Tigrus.
– molila bih vas da na ovoj temi ne spominjete krv, ratove, bijedu, siromaštvo.
– I love this game.
Pozdrav !
Dobre vijesti.
ZSE: Rastom indeksa zaključen najbolji tjedan u godinu dana.
gospon Tigrus.
– molila bih vas da na ovoj temi ne spominjete krv, ratove, bijedu, siromaštvo.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Bravo Ivana.
samo med i mlijeko
a da se mlijeko ne ukiseli treba brzo prodati
sve što držiš malo duže se jako pokvari
Tako je bilo zadnjih tjedana.
Od ponedjeljka očekujem slično,ali možda zamislim da su moje dionice kao vino.
Što starije to bolje, pa postanem dugoročni.Ne bih volio biti dugoročni,ali silom prilika moram?
@ivana7
– a ja se sjećam da sam nekada kupovala i Plivu,
– ERNT i ATPL sam punooooo puta kupovala i prodavala.
– vjerojatno će još pasti, ali i na ovim cijenama su i više nego jeftini.
– i zašto gospon Tigrus panika.
– ja sam INGRU kupovala na cca 24kn i prodala je gospon Lorisu na cca 26kn.
– dobro meni, i još bolje njemu jer on tu dionicu uskoro vidi na 400kn.
– a ERNT sam prodala mirovincima.
– eto vidite sve je relativno.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. baš slušam na radiju jednu lijepu pjesmicu,
– "bolje biti pijanica nego bogat varalica".
Ali i skupa,jer je kvalitetna i to svi znaju.
Štos je prepoznati kvalitetu prije nego drugi to saznaju.A kvalitetno može biti i nekvalitetno,samo da je jeftino.
gospon Lopina.
– tu problematiku smo već puno puta raspravili na ovoj temi. pa da ponovim.
– dobra firma, loša dionica.
– loša firma , dobra dionica.
– štos je u cijeni, što će vam nešto dobro ako je sve to već ugrađeno u cijenu dionice.
– HT je o.k. ali vam cijena sigurno neće ići puno gore.
– trenutno na našem tržištu imate dosta prilika tipa,
– dobra firma i još bolja dionica.
– ne vidim zašto sada u ovim vremenima tražiti firme u stečaju ili pred stečajem ili prezadužene tipa DKVS, INGR, OPTE, HGSP.
– volim i ja turbo kratkoročno ulaziti i u takve dionice.
– zašto ne zaraditi ako vidim priliku, moram se i ja prilagoditi tržištu.
– samo to su i više nego opasne špekulacije.
– probajte otkriti investicije.
– dionice koje u ovoj krizi sigurno neće propasti, koje rade pozitivno ili im proizvodnja i dobit rasu, poželjno je da dijele dividendu i da s većim postotkom posluju na stranim tržištima tj. da i nisu puno ovisni o ovom tržištu.
– ja bi ih nabrojila, ali još uvijek ih mislim kupovati, a i zašto bih drukala.
– ma može tržište još pasti 10, 20, 50%, sve je to relativno ako na burzi nema prometa ili ako nam promet bude cca 5M i manji.
– samo sam u jedno i više nego sigurna, tko bude u dobrim dionicama za godinu dvije će i više nego dobro profitirati.
– I love this game.
Pozdrav !
nastavak.
– sjećam se prošlog dna i kako je radila moja ekipa.
– np. IGH kupnja na 1.400kn i izlaz na 1.500kn, trejder koji više ne trejda na našoj burzi.
– ja sam kupila taj IGH na 1.500 i izišla na preko 3.000kn.
– uspijela sam kupiti dosta ADRS na cca 135 – 140kn, ali zbog tehničke analize tu izišla na cca 155 – 160kn, a on ode preko 300kn.
– ili HT na 190kn, kupila sam tada dosta toga na toj cijeni, ali mi i danas žao što nisam uzela veliki margin kredit, puno sam razmišljala i odustala, a lijepo sam računala dividenda cca 15.78%, ali i taj kredit je bio kta. cca 12 – 15%.
– sve ovo nabrojeno je sada svima više nego jasno, i velika većina će sada reći pa što nisi uzela taj kredit.
– ali morate znati da mi je i gospon vlad1111 tada na p.p. poslao target 130kn, pa sada vi dignite taj kredit, a i danas većina vas odlazi na njegov blog.
– meni je ipak najvažnije zaštiti kapital, zarada je trenutno ipak u drugom planu.
– I love this game.
Pozdrav !
nastavak.
– sjećam se prošlog dna i kako je radila moja ekipa.
– np. IGH kupnja na 1.400kn i izlaz na 1.500kn, trejder koji više ne trejda na našoj burzi.
– ja sam kupila taj IGH na 1.500 i izišla na preko 3.000kn.
– uspijela sam kupiti dosta ADRS na cca 135 – 140kn, ali zbog tehničke analize tu izišla na cca 155 – 160kn, a on ode preko 300kn.
– ili HT na 190kn, kupila sam tada dosta toga na toj cijeni, ali mi i danas žao što nisam uzela veliki margin kredit, puno sam razmišljala i odustala, a lijepo sam računala dividenda cca 15.78%, ali i taj kredit je bio kta. cca 12 – 15%.
– sve ovo nabrojeno je sada svima više nego jasno, i velika većina će sada reći pa što nisi uzela taj kredit.
– ali morate znati da mi je i gospon vlad1111 tada na p.p. poslao target 130kn, pa sada vi dignite taj kredit, a i danas većina vas odlazi na njegov blog.
– meni je ipak najvažnije zaštiti kapital, zarada je trenutno ipak u drugom planu.
– I love this game.
Pozdrav !
imati ćeš ubrzo ponovnu priliku da ponoviš svoju kupovinu na dionicama i cjenama koje si navela.
IGH
ADRIS
HT