Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vladimir9, 09.07.2010. u 22:49
bilo bi zanimljivo da i vi koji radite kod amera napište svoje prinose +/-

Trenutno je kod Amera bar što se ETF-ova tiče, ako se dobro rasporedi kombinacija ulaganja (stocks,commodities, long-short) značajno manji rizik za isti dnevni prinos koji gađam na ZSE.
Ponuda financ.instrumenata je velika, a uvijek je nešto od toga u plusu.
O likvidnosti neću ni pričati, spreadovi su po 0.01 $, jedino igra tečajni rizik, ja uletio u $ u dva navrata po prosječnoj cijeni 5,83 za HRK pa mi pad dolara progutao dio prinosa ali računao sam na takav mogući
rasplet događaja pa nisam odmah sve konvertirao.

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

Kolega dolar se kupovao po 5,20 kuna,a za razliku od vas imam informacije da Putin neće doči prije ulaska RH u Eu,znači da su vas vaši zakinuli ja dobro surađujem i sa jednim i drugim i dobro se držim,kriza je,sjetite se vremena kad smo zarađivali na kursu dinar ,marka [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

@ivana

što je s ATGR ? Govori se da ide duplo gore poslije 17.07. ?

ATGR će i prije krenuti , jer dolaze slovenke .

loris, 10.07.2010. u 11:29
bilo bi zanimljivo da i vi koji radite kod amera napište svoje prinose +/-

Trenutno je kod Amera bar što se ETF-ova tiče, ako se dobro rasporedi kombinacija ulaganja (stocks,commodities, long-short) značajno manji rizik za isti dnevni prinos koji gađam na ZSE.
Ponuda financ.instrumenata je velika, a uvijek je nešto od toga u plusu.
O likvidnosti neću ni pričati, spreadovi su po 0.01 $, jedino igra tečajni rizik, ja uletio u $ u dva navrata po prosječnoj cijeni 5,83 za HRK pa mi pad dolara progutao dio prinosa ali računao sam na takav mogući
rasplet događaja pa nisam odmah sve konvertirao.
[/quote]

Rado bi komentirao ovaj post, ali nemam pojma o ćemu govorite ? To mi zvuči kao šifrirana poruka ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

@ivana

što je s ATGR ? Govori se da ide duplo gore poslije 17.07. ?

gospon Loris.

– nakon HT-a i Đakovštine bi bilo poželjno da barem na ovoj temi ne pišete vaša viđenja i prognoze.

ATGR.
– jedna od rijetkih firmi na našem tržištu koja radi i više nego o.k.
– ali o.k. barem za sebe radi i obitelj Tedeschi.
– pa oni su vam uvalili te preskupe dionice po cca 900kn (ne sijećam se točno koliko IPO).
– i sada ti isti koji su vama uvalili po 900kn kupuju po 700kn.
– stvarno je dobro od njih što male dioničare ne hebu ni 1%.
– dionica je dividenda, samo što je dividenda smiješno mala.

– tu fondovi moraju ulaziti jer kod nas zbilja nemaju nekog izbora, a dionice moraju kupovati.
– pa bolje da je skupa dionica i o.k. firma nego nešto što može propasti.

– cijena dionice će dugoročno rasti, ali to isto možemo očekivati od ostalih firmi koje rade o.k.
– i nemojte zaboraviti, ta akvizicija košta puno love, još to sve treba ustrojiti da sve to dobro i radi.
– i izdavanjem novih dionica vaš udio u ATGR je manji.

– ja sam sve svoje dionice isprodavala na cca 715 – 720kn.
– te je ovaj post moje viđenje ATGR, bez ikakvog dukanja.

– I love this game.
Pozdrav !

Kolega dolar se kupovao po 5,20 kuna,a za razliku od vas imam informacije da Putin neće doči prije ulaska RH u Eu,znači da su vas vaši zakinuli ja dobro surađujem i sa jednim i drugim i dobro se držim,kriza je,sjetite se vremena kad smo zarađivali na kursu dinar ,marka [cool]

iz više fin. izvora procjene su da će do kraja godine 1USD=1EUR
možda će se nešto dati na ovome zaraditi tko sada uzme USD

pametan čovjek vidi filiju i skloni se...

iz više fin. izvora procjene su da će do kraja godine 1USD=1EUR
možda će se nešto dati na ovome zaraditi tko sada uzme USD

[/quote]

Potpuno se slažem i uvjeren sam u to. To je jedini način da se EU otrhva s GoldenSacshom i J.P. Morganom.
Najprije će rušiti Euro pod izlikom Grčke, Španjolske, Italije i sl., a onda izvesti tihu inflaciju od 50% kao i pri njegovom uvođenju.
Cilj 1 $ = 1 Euro ili vračanje starih valuta.
Prijedlog ; ili kupovati Dolar ili dionice, nekretnine i zlato padaju 50%. Dok će se nekretnine opet brzo oporaviti zlato koje je sada napuhano da eksplozije neće.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

http://seebiz.eu/hr/valute-i-robe/cijena-zlata%2c-nakon-znacajnih-gubitaka%2c-opet-iznad-1210-dolara,84830.html

ATGR ima dvije prednosti u naplati svog potraživanja koje su sigurne i zbog toga su na nogama.

1. CASH – proizvodi u maloprodajama -roba široke potrošnje
1a. MALOPRODAJA – u specijalniziranim lancima – takodjer friški cash

2. LJEKARNIČKI LANAC – naplata HZZO- čija potraživanja su praktički gotovo novac bankama za jamstvo.

Ne znam oko dionice ništa- strogo je kontrolirana i dosadna za ulagače. Ipak, u maloprodajama
znam- da se žale na Upravu. Često puta nemaju se kome obratiti i nitko se ne brine oko
problema djelatnika.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Miami ATGR se bavi distribucijom i proizvodnjom, farmacija tj vlastita maloprodaja je tek 15% prihoda.
Što znači da robu prodaje na odgodu, a opet kakve to veze ima kreditiranje kupaca se ukalkulira uvijek u cijenu.

ma kakva atlantic grupa podravka je zakon

ARGR-ja kvalitetna kompanija ,to su i dokazali.

Trenutna ulaganja u Droga -trebaju dati rezultate za nekoliko godina,stoga je normalno i očekivati niže cijene dionice u skoroj budućnosti

New Report

Close