Trenutno je kod Amera bar što se ETF-ova tiče, ako se dobro rasporedi kombinacija ulaganja (stocks,commodities, long-short) značajno manji rizik za isti dnevni prinos koji gađam na ZSE.
Ponuda financ.instrumenata je velika, a uvijek je nešto od toga u plusu.
O likvidnosti neću ni pričati, spreadovi su po 0.01 $, jedino igra tečajni rizik, ja uletio u $ u dva navrata po prosječnoj cijeni 5,83 za HRK pa mi pad dolara progutao dio prinosa ali računao sam na takav mogući
rasplet događaja pa nisam odmah sve konvertirao.
Kolega dolar se kupovao po 5,20 kuna,a za razliku od vas imam informacije da Putin neće doči prije ulaska RH u Eu,znači da su vas vaši zakinuli ja dobro surađujem i sa jednim i drugim i dobro se držim,kriza je,sjetite se vremena kad smo zarađivali na kursu dinar ,marka [cool]
Trenutno je kod Amera bar što se ETF-ova tiče, ako se dobro rasporedi kombinacija ulaganja (stocks,commodities, long-short) značajno manji rizik za isti dnevni prinos koji gađam na ZSE.
Ponuda financ.instrumenata je velika, a uvijek je nešto od toga u plusu.
O likvidnosti neću ni pričati, spreadovi su po 0.01 $, jedino igra tečajni rizik, ja uletio u $ u dva navrata po prosječnoj cijeni 5,83 za HRK pa mi pad dolara progutao dio prinosa ali računao sam na takav mogući
rasplet događaja pa nisam odmah sve konvertirao.
[/quote]
Rado bi komentirao ovaj post, ali nemam pojma o ćemu govorite ? To mi zvuči kao šifrirana poruka ?
gospon Loris.
– nakon HT-a i Đakovštine bi bilo poželjno da barem na ovoj temi ne pišete vaša viđenja i prognoze.
ATGR.
– jedna od rijetkih firmi na našem tržištu koja radi i više nego o.k.
– ali o.k. barem za sebe radi i obitelj Tedeschi.
– pa oni su vam uvalili te preskupe dionice po cca 900kn (ne sijećam se točno koliko IPO).
– i sada ti isti koji su vama uvalili po 900kn kupuju po 700kn.
– stvarno je dobro od njih što male dioničare ne hebu ni 1%.
– dionica je dividenda, samo što je dividenda smiješno mala.
– tu fondovi moraju ulaziti jer kod nas zbilja nemaju nekog izbora, a dionice moraju kupovati.
– pa bolje da je skupa dionica i o.k. firma nego nešto što može propasti.
– cijena dionice će dugoročno rasti, ali to isto možemo očekivati od ostalih firmi koje rade o.k.
– i nemojte zaboraviti, ta akvizicija košta puno love, još to sve treba ustrojiti da sve to dobro i radi.
– i izdavanjem novih dionica vaš udio u ATGR je manji.
– ja sam sve svoje dionice isprodavala na cca 715 – 720kn.
– te je ovaj post moje viđenje ATGR, bez ikakvog dukanja.
– I love this game.
Pozdrav !
Kolega dolar se kupovao po 5,20 kuna,a za razliku od vas imam informacije da Putin neće doči prije ulaska RH u Eu,znači da su vas vaši zakinuli ja dobro surađujem i sa jednim i drugim i dobro se držim,kriza je,sjetite se vremena kad smo zarađivali na kursu dinar ,marka [cool]
iz više fin. izvora procjene su da će do kraja godine 1USD=1EUR
možda će se nešto dati na ovome zaraditi tko sada uzme USD
iz više fin. izvora procjene su da će do kraja godine 1USD=1EUR
možda će se nešto dati na ovome zaraditi tko sada uzme USD
[/quote]
Potpuno se slažem i uvjeren sam u to. To je jedini način da se EU otrhva s GoldenSacshom i J.P. Morganom.
Najprije će rušiti Euro pod izlikom Grčke, Španjolske, Italije i sl., a onda izvesti tihu inflaciju od 50% kao i pri njegovom uvođenju.
Cilj 1 $ = 1 Euro ili vračanje starih valuta.
Prijedlog ; ili kupovati Dolar ili dionice, nekretnine i zlato padaju 50%. Dok će se nekretnine opet brzo oporaviti zlato koje je sada napuhano da eksplozije neće.
ATGR ima dvije prednosti u naplati svog potraživanja koje su sigurne i zbog toga su na nogama.
1. CASH – proizvodi u maloprodajama -roba široke potrošnje
1a. MALOPRODAJA – u specijalniziranim lancima – takodjer friški cash
2. LJEKARNIČKI LANAC – naplata HZZO- čija potraživanja su praktički gotovo novac bankama za jamstvo.
Ne znam oko dionice ništa- strogo je kontrolirana i dosadna za ulagače. Ipak, u maloprodajama
znam- da se žale na Upravu. Često puta nemaju se kome obratiti i nitko se ne brine oko
problema djelatnika.
Miami ATGR se bavi distribucijom i proizvodnjom, farmacija tj vlastita maloprodaja je tek 15% prihoda.
Što znači da robu prodaje na odgodu, a opet kakve to veze ima kreditiranje kupaca se ukalkulira uvijek u cijenu.
ARGR-ja kvalitetna kompanija ,to su i dokazali.
Trenutna ulaganja u Droga -trebaju dati rezultate za nekoliko godina,stoga je normalno i očekivati niže cijene dionice u skoroj budućnosti