Gledaj postaviš si pitanje ovako: u čemu mi u opće možemo biti konkurentni? Jedina stvar koja je 100% sigurna je naš zemljopisni položaj kojega zbog vlastite nesposobnosti u opće dovoljno ne koristimo. Počev od turizma i transporta. Svaka normalna evropska država bi samo od toga nazovimo to tako renterijerskog zemljopisnog položaja mlatila milijarde. Frank, naravno to je dobra firma ali joj je konkurencija u EU pa i dalje opaka do boli. U tom poslu danas jesi sutra nisi, a strateški položaj je strateški položaj i tu se stvari ne mijenjaju iz dana u dan.
Hmmmm
svi ovdje pišu o nekakvom geostrateškom položaju jnafa…
Tko od vas je detaljnije radio proucavanje, "jeli taj polozaj doista tako dobar"
Ja nisam jer niti imam znanja, a niti vremena i materijala za to
zadovoljna
– nisam, prodajem i više nego jeftino i lipari spuštaju cijene.
– ajmo narode navali, još malo pa nestalo.
– prodajem raznorazne luke, brodare, građevince, ima toga.
– pa zar ćemo mi biti jedina burza u svijetu s minusom.
– a kod mene sve kvalitetne dionice,
– pa ne prodajem vam kinesku robu upitne kvalitete.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. splićo nemoj dijeliti jedinice nego kupuj JDPL.
Radio je onaj koji ga je projektirao za bivšu državu. Pančevo, Novi Sad, Bosanski Brod, Sisak, Lendava, Molve, Rijeka. Osim Lendave za koju neznam kaj se sad tamo dešava su u funkciji ali na manjim kapacitetima nego što su bile. Nova se radi u Smederevu. Sve je to bio jedan zatvoreni petrokemijski prsten koji se je shebo raspadom države i do dana današnje se nije oporavio. Ako pogledamo šta su tu sve Rusi kupili ili misle i neke nove kombinacije stvar postaje malo jasnija.
– ajmo menagerčići, gdje ste, mali su se istrošili.
– imam ja i za vas i više nego kvalitetne dionice IGH i ERNT.
– još malo pa nestalo.
– pa ne prodajam vam Đakovštinu i Optimu.
– i što je ovo, zašto crobex pada ?????????
– pa nemojte mene sada okriviti zbog toga.
– navali narode još dok ima jeftino, sutra ćete sve ovo plaćati još skuplje.
– probajte i vi zaraditi koju kunu na dionicama.
– I love this game.
Pozdrav !
Ovo nabrojeno to ti je kvaliteta ?
A, stvarno ti je portfelj močan !
– nema čega nema u mom portfelju,
– koja dionica vas zanima ??????????
– evo cijenjeni kupci moram vas obavijestiti kako je neka roba tipa INGR i JDPL naprosto planula i nema je više.
– ali zbog disperzije vam toplo preporučujem i neke druge dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
Za razliku od nekih ;
IGH iznad nominale, a uskoro će biti u većim problemima od INGRE koja se konslodira na vrijeme –
ATPL nema raloga da je skuplji od ULPL-a osim čiste navike i sadržaja top 10 koji nemogu stalno braniti cijenu
ERNT, jako dobra kompanija, ali kao i svi u ovoj godini ugovara 10-15% svoje knjige narudžbe od plana
Da prevedem, većina dionica bi trebala polako do nominale ( ADRS, HT, INA, i banke neće ), a iam dionica koje su već sada na nominali ili ispod.
Korekcija je neophodna, a naknadni rast može biti samo linearan ( +/- 10% ) za sve dionice , osim kod nekih velikih najava novih poslova ili akvizicija.
Razumijem da vi pišete o jabukama ( 1-3 mjeseca ), a ja o kruškama ( 1-3 godine ), ali čisto moje mišljenje za komentar.
ERNT sa stotina milijuna kuna izgubljenog casha-novaca u kazakhstanu.
A posluju i na ostalim renomiranim trzsitima Bjelorusije, Sudana, Ingusetije i tu samo cash ceka da im se plati.
Ili mozda IGH koji muku muci kako prodati projekte da ih kredit po tim projektima ne pojede.
Koji je kupovao idealnu polovicu(najbolji opis koji sam cuo) Zagrepcanke po vise od 900 eur/m2.
PA ti prodaj stan iznad 3000 eura.
Brp jos nije izglasan, zemljiste ima plombe.
a grad obracunava kamate..
Jak ti je portfelj
ERNT sa stotina milijuna kuna izgubljenog casha-novaca u kazakhstanu.
A posluju i na ostalim renomiranim trzsitima Bjelorusije, Sudana, Ingusetije i tu samo cash ceka da im se plati.
Ili mozda IGH koji muku muci kako prodati projekte da ih kredit po tim projektima ne pojede.
Koji je kupovao idealnu polovicu(najbolji opis koji sam cuo) Zagrepcanke po vise od 900 eur/m2.
PA ti prodaj stan iznad 3000 eura.
Brp jos nije izglasan, zemljiste ima plombe.
a grad obracunava kamate..
Jak ti je portfelj
Kolega vi koji ste zaglavili u VARTEKSU još imate hrabrosti nekome držati predavanje, po koliko je ono bio ukrcaj250 ili 260.
Nisam ja kriv što netko ne želi ćuti istinu pa me pumpa s 1%.
Uvijek govorim; ubi me argumentima, a ne skrivečki ocijenama !
koliko si izgubila na JDPL? [sealed]
– zašto vas raduju tuđi gubitci ????????
– odvrtite ovu temu par dana unazad i vidjeti ćete kada sam ulazila, a kupnju sam i prijavila na temi što smo tržili što inaće jako rijetko činim.
– pa kad uzmem ulaz, izlaz, provizije, ostaje mi plus 4.65% .
– je li vas zadovoljio moj odgovor ?????????
– I love this game.
Pozdrav !