Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolege "verdi", "lopina"

od vas sam naučio čitati dobre ( pametne ) diskusije pa sam se malo zapitao oko pojedinosti na koju način funkcionirate i dobio zaključak kao što sam napisao da " dugoročnim dionicama spekulirate kratkoročno", ali ne i obrnuto.
Ja nisam u poziciji da igram po tim dnevnim pravilima, previše sam izgubio od 2008 do danas, a i da nisam volim igrati na "sigurno" ili dionicama s velikim obostranim rizikom.

Nemojte zaboraviti, danas je pitanje što je rizik, a što sigurno, često se isprepliće istina.
Iako priznajem da sam od vas na ovom forumu dosta naučio i moja kapa dolje, ali kada pokušam to isto puknem od dosada, bez ljutnje, čisto otvoreno. Vremena su bez repa i glave i tako sam se prilagodio vremenima.
JANAF – priča ne ovisi samo o nama ili Rusima već o interesima Bogova novaca ( J.P.Morgan, G. Sacsh, City group…ili prevedeno Židovima ) , a oni utječu na Vladu preko USA, Britanije ili Njemačke.
Iako se svi slože, Janaf će imati malo ili ništa od te priče, tko njih pita za cijenu usluge , veliki igru vode.

Evo što su s Grčkom napravili, G. Sacsh ih je nakrcao s 1/3 njihovog duga, nagovorio ih na lažiranje realnog proraćuna, preko diplomacije uvalio ih u EU kao članicu i problem duga prebacio svim članicama EU.

INGRA – na neki način je povezana s gornjim lobijem, a oni ne propadaju, bio bi to svijetski presedan.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Evo globalno drukanje ;
http://www.seebiz.eu/hr/burze/prechter-burzama-slijedi-kataklizma%2c-dow-jones-pada-ispod-1.000-bodova,84235.html

Faca je zaboravio dodati i da se očekuje slom USA burza, ali ne i EU burza koje su konsolidirane, a za razliku od 2008/2009

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

http://www.youtube.com/watch?v=Hi35GG5EKro
di su nestali hrabri ljudi sa zse

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

– evo mene, koliko vidim prodala sam vam Ingru.
– a niste je željeli jučer kupiti kada je bila na akciji.
– zašto je želite kupiti kada ju prodajem malo skuplje nego kada ju nudim na akciji zbilja mi nikada neće biti jasno, ali nema veze, glavno mi je da su kupci sretni i zadovoljni.
– a danas sam i ja nešto kupila, samo vam neću napisati i što sam kupila [lol]

– I love this game.
Pozdrav !

Ja drukam za Janaf već 2 godine ali nikakve hasne od toga. Jedni od rijetkih što su u krizi povećali obim poslova no tržištu je to svejedno. Hit su ove u stečaju.

Kolega Verdi…

Nemojte me krivo shvatiti, ali zasto bi jnaf rastao?
Pa brate mili skupa dionica…

Ako vam treba pojasnit zasto je jnaf skup, nema problema budem

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Ja drukam za Janaf već 2 godine ali nikakve hasne od toga. Jedni od rijetkih što su u krizi povećali obim poslova no tržištu je to svejedno. Hit su ove u stečaju.

Kolega Verdi…

[/quote]
Znam već smo o tome raspravljali ali nešto mi se čini da će ulaskom Rusa u cijelu tu naftnu kombinaciju u regiji to biti jedan od rijetkih sektora koji će dugoročno profitirati. Jednostavno se ne mogu oteti dojmu da cio taj sektor radi na pola kapaciteta. Sad da li Markov i ekipa oko njega to koriste za dobrobit firme ili pretaču iz šupljeg u prazno prije bi rekao ovo drugo. Da je to od pravoga gazde sve bi se prašilo ovako vidjeti ćemo…

who dares, wins

Kolega Verdi…

Ali kolega Verdi

Da Jnaf 100% poboljsa svoje poslovanje, i dalje je skuplji od Frnk, Adpl, Kodt…

[/quote]
Znam već smo o tome raspravljali ali nešto mi se čini da će ulaskom Rusa u cijelu tu naftnu kombinaciju u regiji to biti jedan od rijetkih sektora koji će dugoročno profitirati. Jednostavno se ne mogu oteti dojmu da cio taj sektor radi na pola kapaciteta. Sad da li Markov i ekipa oko njega to koriste za dobrobit firme ili pretaču iz šupljeg u prazno prije bi rekao ovo drugo. Da je to od pravoga gazde sve bi se prašilo ovako vidjeti ćemo…
[/quote]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Gledaj postaviš si pitanje ovako: u čemu mi u opće možemo biti konkurentni? Jedina stvar koja je 100% sigurna je naš zemljopisni položaj kojega zbog vlastite nesposobnosti u opće dovoljno ne koristimo. Počev od turizma i transporta. Svaka normalna evropska država bi samo od toga nazovimo to tako renterijerskog zemljopisnog položaja mlatila milijarde. Frank, naravno to je dobra firma ali joj je konkurencija u EU pa i dalje opaka do boli. U tom poslu danas jesi sutra nisi, a strateški položaj je strateški položaj i tu se stvari ne mijenjaju iz dana u dan.

who dares, wins

Gdje mi je Splićo ?????????????

– evo prodajem stvarno i više nego jeftino JDPL.
– još malo pa nestalo.
– a splićo to svaki dan nadokupljuje, a nije on sam, dosta vas tu kupuje da bi spustilo prosijeke.
– samo splićo treba to dogurati do 180kn da bude na nuli.
– evo sada je prilika, splićo stjeraj ju u blokadu.

– I love this game.
Pozdrav !

http://www.jutarnji.hr/u-trgovinama-kava-skuplja-i-do-cetiri-kune/844487/
Evo ti jednog od potencionalnih problema za Franck. Ona njihova cigla je kod nas brend. OK i ja ju kupujem i dobra mi je ali vjeruj mi da vani ima bar 50 kava koje su bolje od nje. Samo je pitanje vremena kad će uletjeti nekakav Tchibo ili slični sa nekom damping cijenom i pomesti i njih i Barcafe i Grand i Anu Mariju i sve te sitne firmice.

who dares, wins

– gledam malo promet pa katastrofa.
– dosta toga prodajem i više nego jeftino.
– i nikako ne mogu kužiti zašto ne želite kupiti sada kada jeftino prodajem a kupovati će te normalno sve kada vam podignem cijene.
– pa vidite da su futuresi u plusu, a u EU plus da boli glava.
– ajmo kešolovci vadite lovu.
– ajmo tko je sljedeći na redu za šišanje, samo polako nemojte napraviti gužvu,
– za sve vas će biti dionica.

– I love this game.
Pozdrav !

Gdje mi je Splićo ?????????????

– evo prodajem stvarno i više nego jeftino JDPL.
– još malo pa nestalo.
– a splićo to svaki dan nadokupljuje, a nije on sam, dosta vas tu kupuje da bi spustilo prosijeke.
– samo splićo treba to dogurati do 180kn da bude na nuli.
– evo sada je prilika, splićo stjeraj ju u blokadu.

– I love this game.
Pozdrav !

zadovoljna

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

New Report

Close