– žašto sam krcata jnafa ?????????
– to me je više njih pitalo.
– pa sam se malo zamislila, ali pravi odgovor ne znam ni sama.
– I love this game.
Pozdrav !
Nadam se da se šališ.Ako je bio razlog za ulazak na 2.500 i više,sada postoji još veći razlog za
još veći ulazak.Mislim da to vrijedi za Janaf jer se nije dogodilo ništa loše da bi rebalo bježati iz ove investicij.
Danas sam bježa iz Tiska/ulaz na 200/ i spušija 10% ,plus provizija.Trebala mi za neke bolje prilike ili
neprilike.I namjeravam se vratiti u Tisak ako ne bude kasno.
Fundamentalno jake dionice kao što je Janaf,a mislim i Tisak na ovoj cijeni ima veliki prostor za rast.A kada će krenuti,pojma nemam.I tko će prije krenuti još manje znam.
Da se razumijemo iako sam spušija na Tisku ostale dionice su mi više narasle nego što je on pao.
I stvarno mi je virtalna imovina danas narasla visokih 3,5%.
Ovo pišem da mi neki zločesti forumaši ne bi to stavljali pod nos i da se ne moram pravdati.
Uvijek pišem samo istinu o onome što mi ide u prilog,a ako me nešto žulja o tome šutim.Ali ako
uđemo u diskusiju spreman sam priznati i nešto što mi ne ide u prilog.
I Ivana je skoro pa korektna,ali je dalekoo veći zloćko od mene.
barem tako mislim
pozdrav svim napačenim gubitnicima,a to je većina.
Glavu gore,nada umire posljednja.I knjigu u ruke i provjeriti svaku svoju investiciju.I tako stalno.
Ispovijedanje je tu, želite malo istine, a ne možete je ćuti ?
Kada je ton ozbiljan pokušati ću i ja konstatirati stanje ZSE-e i okolnosti koje su mi imanče i bitnije.
JANAF – od suradnje s Rusima nema ništa ne uklapa se u logiku. Libija ( Ameri) bi mogla igrati, ali EU neda.
TISAK – što je tu interesantno ?
Za mene postoje 3 tipa dionica ;
1. Dionice od dividende ( HT, ADRS, banke…..) – dugoročna dionica
2. Nisko rizične dionice koje pokrivaju fondovi i banke, a samo s ciljem zadržavanja visine postotka portfelja ( ISTT, KOEI, HT ….) – dionica za skrivanje kapitala bez rezultata
3. Rizične i atraktivne dionice – mogućnost velikog gubitka ili zarade
U 2 skupinu su većina nelikvidnih, ali čvrstih dionica, dodtno je skupina opterečena fondovskim dionicama gdje su jedan fond drugom kupovali dionice i mislili da onaj drugi bolje radi. Nešto kao banke, PBZ djelatnici uglavnom borave na ZABA dionicama i obrnuto.
U 3 skupinu svakako ulazi po riziku, likvidnosti i očekivanjima ;
1. INA – vrlo mogući sukob oko akvizicije
2. Građevinari – kako većina priznatih građevinara sudjeluje u vlasničkoj strukturi INGRE, a isto nisu prodali kao i činjenica da INGRA nije zauzvrat u njihovoj strukturi vlasništva da je se naslutiti poslovno poštovanje prema INGRI.
Čitam vaše priče o LCVC, TISK, SLPF, LURA …., a što je tu interessantno ? Dionice ne padaju, ali niti rastu, te mislim da iste ni neće padati, ali ni rasti.
Ustvari ispada da vi dugoročnim dionicama spekulirate kratkoročno ?
Al niste napisali prije par dana da ste se riješili svih likvidnih dionica?
Također dok je Janaf bio na 3000 kn preporučivali ste ga ko best buy, a sada priznajete da ste tada prodavali (štopali)?
Što je drukanje?
Savjetujete iznad 3000 kn kupovinu dok prodajete kao što ste priznali, a sada kad je 20% jeftinije ne želite drukati???
Niste pogodili sve targete na Janafu ostao je još onaj na 7000 kn.
– joj skroz ste me zbunili, dosta toga ste točnog i napisali ali kako se ono kaže, izvadili iz konteksta.
– točno riješila sam se dosta toga, ali ste zaboravili dopisati i to kako sam većim dijelom u dionicama.
– pa sam ponovno ovih dana ušla u dosta toga, kada imam viška love kupujem i dionice tipa ingra, možda idem i na vašu Optimu ako još padne.
– točno preporučala sam jnaf na 3.000kn kada je išao ka 4.000kn.
– uostalom ako drukam uvijek ispod posta napišem p.s. da je drukanje.
– točno je da sam ga kasnije prodavala i na 3.000kn .
– i normalno, nikada se ne druka na dionicu koju želite još nadokupiti, pa valjda ste na ovoj temi to i naučili.
– gospon Lopina piše o dionici tek kada se nakrca, što je sasvim razumljivo.
– a taj target za jnaf 7.000kn, ipak je to neka budućnost.
– da u takve stvari ne vjerujem ne bih u jnaf investirala niti kune.
– evo vi vjerujete u Optimu firmu s najvećim dugom na našem tržištu.
– a ja vjerujem u jnaf, firmu s najmanjim dugom na našem tržištu i najvećim investicijama u tijeku.
– pa sve te poslove su ugovorili u pola normalne cijene.
– i sva ta ulaganja će jednoga dana donijeti i više nego dobru lovu.
– da ga sada država ide prodati odmah bi dobili i preko tih 7.000kn za dionicu.
– ali je veliko pitanje bi li trenutno Optima našla kupca.
– I love this game.
Pozdrav !
Kada je ton ozbiljan pokušati ću i ja konstatirati stanje ZSE-e i okolnosti koje su mi imanče i bitnije.
JANAF – od suradnje s Rusima nema ništa ne uklapa se u logiku. Libija ( Ameri) bi mogla igrati, ali EU neda.
TISAK – što je tu interesantno ?
Za mene postoje 3 tipa dionica ;
1. Dionice od dividende ( HT, ADRS, banke…..) – dugoročna dionica
2. Nisko rizične dionice koje pokrivaju fondovi i banke, a samo s ciljem zadržavanja visine postotka portfelja ( ISTT, KOEI, HT ….) – dionica za skrivanje kapitala bez rezultata
3. Rizične i atraktivne dionice – mogućnost velikog gubitka ili zarade
U 2 skupinu su većina nelikvidnih, ali čvrstih dionica, dodtno je skupina opterečena fondovskim dionicama gdje su jedan fond drugom kupovali dionice i mislili da onaj drugi bolje radi. Nešto kao banke, PBZ djelatnici uglavnom borave na ZABA dionicama i obrnuto.
U 3 skupinu svakako ulazi po riziku, likvidnosti i očekivanjima ;
1. INA – vrlo mogući sukob oko akvizicije
2. Građevinari – kako većina priznatih građevinara sudjeluje u vlasničkoj strukturi INGRE, a isto nisu prodali kao i činjenica da INGRA nije zauzvrat u njihovoj strukturi vlasništva da je se naslutiti poslovno poštovanje prema INGRI.
Čitam vaše priče o LCVC, TISK, SLPF, LURA …., a što je tu interessantno ? Dionice ne padaju, ali niti rastu, te mislim da iste ni neće padati, ali ni rasti.
Ruski premijer u Dubrovniku se ipak neće pojaviti, ali ga se, kako piše Jutarnji list, idućih dana očekuje u Hrvatskoj s obzirom na to da on i Kosorica još moraju utanačiti neke detalje oko projekta Družba Adrija.
Ruski premijer u Dubrovniku se ipak neće pojaviti, ali ga se, kako piše Jutarnji list, idućih dana očekuje u Hrvatskoj s obzirom na to da on i Kosorica još moraju utanačiti neke detalje oko projekta Družba Adrija.
gospon Verdi.
– nešto mi nije jasno, je li vi to drukate za jnaf ili samo sudjelujete u organizaciji toga protokola.
– ali ako dođe do toga projekta Družba Adrija eto vam JNAFA na preko 7.000kn .
I love this game.
Pozdrav !
p.s. ovaj post je napisan isključivo zbog drukerskih namjera.
Ja drukam za Janaf već 2 godine ali nikakve hasne od toga. Jedni od rijetkih što su u krizi povećali obim poslova no tržištu je to svejedno. Hit su ove u stečaju.
Evo par stvari za razmišljanje zalihe nafte cca20god.Sve veča pojava novih bolesti.Klimatske promijene ktastrofe,vijetrovi poplave.Znači rasti če dionice koje se vežu direktno na 1.skupinu tu je i plin koji se vidi kao alternativa,međutim već se proizvodi iz organske mase stajnjaka kao i pvc iz žitarica.Bio masa drvo kvalitetno koje če kodnas nestat večinom za 15god.Sve veče štete u poljoprivredi uzrokovane klim.promjenama.Zamislite ccca 1000 robova Hrvata koji vuku kamione,konjske zaprege itd. [lol]
kada špekuliram uvijek špekuliram kratkoročno.
Maksimalni vremenski horizont tri mjeseca.Najčešće pet sekundi..Ćim sam nešto kupio stavljam
na prodaju i to ne visoko,nego sa realnim šansama da to bude i pometeno.
I da se okrene što prije.
Tako se zarađuje doba mjesečna plaća.Pa valjda se mora kapitalizirati ovo zurenje u kompjuter.Evo npr.jučer kupio KNZM 30 kom na 150.I istog trena bio na prodaji na prvom mjesto na cca 160.
Plan,skinuti 230 kn netto,brzih 4,7%!Ali počima guranje na prodaji i ja skinuo kupca na 153.Skresao planiranih 300 kn dobitka
na 90 kn brutto,netto zarada 20 kn.Bolje zataditi o,44%/20 kn/ u uru dvi,nego kao dugoročni investitor na Tisku
strpljivo tonuti i spušiti u mjesec dana 10%.Tako vam fukcionira špekulantsko- trejderski mozak.
Jučer na ELPR hrabri kupac skinuo posljednje dionice po 40,velikih 27 kom.I kada je udrilo 45
brzo se stavio na 44 i htio zaraditi 10% u sat ili dva.Je 108 kn bruto i neka minimalna provozija.Ja mislim da je to bio dobar pokušaj i relativno veliki zub.Nije ga skupilo pa su mu ostale dionice,ali pokušao je.
Jučer na Belju koji sam kupio pred desetak dana na prosječno 69 i izašđa na 68,80/dakle spušija proviziju i zeru u i cijeni/ u jednom trenu udrilo na 61,a ja ćulio na Vupik ELPR,Vern i kupio ništa.Ne možeš sa 5 do
10 tis. kn čuliti na više od tri mjesta.Kupio nisam,prodao nisam,a bilo je vidljivo iz aviona da bi moglo udrit nisko.Dugoročno BELJE je jako dobra investicija,ali ako je radnici zatuku na 50,40 ili
niže kratkoročno potencijalno jako velika pušiona.Ali kratkoročno /pet sekundi/ 6,55 bruto,
lijepih skoro 6% netto da sam ga dočekao na 61.Ti mali zubići mi dižu moral i portfelj i u dugom vremenskom razdoblju
donose izuzetno veliku zaradu.
Mi koji imamo iskustva,a iskustvo se najbolje stiće u euforičnim zaradama koje za posljedicu imaju oholost i bahatost,možemo vam biti jako korisni.A oholost i bahost su siguran put u propast,što je doživjela većina dioničara
2008 i početkom 2009.Totalni krah ,a naročito mi marginaši.Od totalne propasti neiskusnih mi iskusni nemamo koristi.Najveću korist izvlačimo ako se navučete na ovu igru,ali da trajete što duže
da bi vas/nas/Ivana mogla dugoročno šišati.I tako Jovo nanovo.
I zato oprezno i tražite svoj vrt ili svoje niše kako kažu pametni.
Koristite sve dopuštene alate u ovoj igri bez granica,sa beskonaćno mogućnosti.
Evo gosp.Milušić vam radi o glavi,ali samo kratkoročno.Misli da mi ne razumijemo da nestanak nafte znaći da JANAF neće
imati što skladišit a da će u cijevima naftovoda biti propuh i da će se tu nastaniti pantagane ili
pacovi u ovisnosti da li se naftovod nalazi blizu obale ili u unutrašnjosti.
Istina to će se dogoditi tek za dvadesetak godina,ali nafta neće presušiti točno za 20 god nego će je biti sve manje,a samim time će padati dobit Janafa,a možda počme ostvariti i gubitak.
Hvala gosp.Milusic ,jer vi ste pravi primjer investitora koji misli unaprijed i to cijelih 20 god.A ja sirota ne mogu predvidjeti ni današnji dan na burzi.
Ja drukam za Janaf već 2 godine ali nikakve hasne od toga. Jedni od rijetkih što su u krizi povećali obim poslova no tržištu je to svejedno. Hit su ove u stečaju.
Nadam se da ne mislite i na ELPR koji je jučer ušao u pet najvećih dobitnika na burzi.
ELPR nije u stečaju,a na ZSE piše da jeste.Očito ovaj kupac na 45 ili nije pročitao taj podatak,
a prodavač mislio da jeste i spašavao glavu.
Nadam se da vi niste zloćesti kao Ivana i da ne smatrate da je fond lopina najkonzervative špekulativno-manipulantski napucao cijenu ELPR na malom prometu.
Istu stvar mi je svojevremeno predbacila na LPLH koja je skočila desetak posto sa prometom/sram me napisati koliko je bio mali/.
Svaki moj nalog mora biti iznad 1.000 kn a u današnje doba smatram da je to jako veliki novac s
obzirom da strpljivi investitor za to može kupiti puno papira.Pokoji put 20 puta više nego u vrijeme
ATH/npr.INGR,Hgspot i više,VDKT itd.itd./
– da ga sada država ide prodati odmah bi dobili i preko tih 7.000kn za dionicu.
– ali je veliko pitanje bi li trenutno Optima našla kupca.
Evo jedno pitanje:
Želite kupiti jednu firmu u Hrvatskoj, izbor su preuzimanje JNAF po 3000 kn ili OPTE po 260 kn(IPO cijena).
Što bi vi napravili kolegice Ivana i zašto, malo argumentirajte? [wink]
evo napokon malo optimizma jutros je kina bila u crvenom dj je bio na tren 75u minusu,danas bi i mi trebali malo oživit za promet ne garantiram.Koleg lopina vjerujte da se sve teže odlučujem za dokup i sve opreznije ulažem,cijenim da ste i sa 5 posto zadovoljni i puno uspjeha. [cool]