Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BEST BUY
likvidne dionice za period 2010/2012 ;

1. INGRA – prinos od 700-1000 % ( izlazak iz krize )
2. THNK – prinos od 300-500 % ( isto )
3. ATPL – prinos od 200-300 % ( isto )
4. INA – prinos od 100 – 1000 % ( ovisno o akviziciji )
5. DDJH – prinos od 50 – 500% ( izlazak iz krize )
6. HT i OPTE – prinos 100 % ( HT uz dividendu, OPTE obimom poslovanja u porastu )

Molio bi i druge tablice uz objašnjenje

Mislim da su ovo dionice koje su pri kraju krize, a mnoge danas likvidne, a nepotcjenjene dek očekuju zakašnjeli efekt krize.

I najduži put počima sa prvim korakom.Današnji korak u ovim dionicama je bio uglavnom koračić unazad tako da ste od tih zamišljenih dobitnih kombinacija svakog dana sve dalji.Izgledno je da se
ovog ljeta ne može očekivati veći rast dionica.
A u slučaju rasta i vladavine bikova u što vi vjerujete ,poznato je da dionice koje su bile zvijezde
jednog razdoblja nisu to i u slijedečem ciklusu.Konkretno mislim na sve građevinare,a naročito na INGR.A brodari mogu u visine ,ali i u bezdan.Sada prije u bezdan.
A Lopina najkonzervative je danas skinuo lijepih 3,5% virtualno.Stvarno blizu 1%.I na taj način se
novac brže multirlicira.
A TIGRUS je u najboljem slućaju na nuli jer je u kešu.
Danas sam završio u dionicama samo 99%,a ne kao neki dan 101%.
Izašao virtualno sa gubitkom iz SNHO,a stvarno zaradio lijepih 5,5% neto i uletio u LVCV.A LVCV bi mi trebao donijeti 20 do 30% u tri mjeseca radi dividende od 15 kn i približavanju ulaska u redovno trgovanje.A 30% kvartalno je 700% u dvije godine.Ali kako će biti promašaja vjerujem u sigurnih
300%.Ali za to mi treba naći barem 20 Lavčevića.A uvijek se nađe ako se kopa.Naravno da se to može ostvariti sa manjim ulogom tj.od 20.000 EUR u dvije godine 80.000 EUR.
Da za to ostvariti treba se dobro snaliziti u ovoj našoj mutnoj bari.Što mutnija,što manje svježe
vode/to analitičari zovu likvidnost/ ulov će biti rjeđi/to tehničari zovu spread/ ,ali i veći.
Na ZSE nikad bolje.Teće med i punomasno mlijeko.

BEST BUY

6. HT i OPTE – prinos 100 % ( HT uz dividendu, OPTE obimom poslovanja u porastu )

poštujem vaše mišljenje,i vaše targete,ali bi vas zamolio da ove postotke koje ste prikazali pretočite u konkretne ciljeve u svezi cijene,ako vam se da i da ih možemo usporediti u toku iduće dvije godine.

– kako na ove stranice dolaze investitori koji se ne kuže u postotke moram i njima to malo objasniti kada se već gospodinu Lorisu neda.

1. INGRA, 1000%, znaći na sadašnju cijenu dodate jednu nulu i to bi bilo to, ili cijenu množite puta 10,
– je li sada vidite kako vam ja jeftino prodajem ingru i koliko će ona rasti.
– i sve što vam nije jasno možete pitati gospon Lorisa na p.p.

2. HT i OPTE, 100%, to vam jednostavno znaći duplo ili puta 2 na trenutnu cijenu.
– samo što je gospon Loris zaboravio pripomenuti ako OPTE ode u stečaj tada na HT možemo dopisati i koji postotak više.

– I love this game.
Potdrav !

ivani7 za informaciju ;

OPTE nemam i neću imati, ali činjenice su bitne za one koje imaju ili žele ;

1. Stečaj OPTE je gotovo nemoguć, naime pozajmili su novac od visokorizičnih fondova, a vlasnici istih su i uprava najveće banke u Hrvata. Kako ti vlasnici su najprije mislili reketariti Optimu čudnim uvijetima i kamatama, sada su shvatili da Optima reketrari njih, te opstanak Optime više nije problem Optime nego njenih "vjerovnika" .

HT može samo tonuti u poslovanju, ali u dionici neznam, čak mislim i da će dionica rasti.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

– znam koja je razlika između mene i vas.
– ja sam zaradila na Optimi, a vi ste popušili na Optimi.

Ja sam zato zaradio na JNAF, kupio na 1600 kn prodao po 2200 kn.
Znate tko je još zaradio na Janafu?
– onaj SLPF ste nas maltretirali mjesecima da su glupi što prodaju najbolju firmu po 3200 kn
– dok su oni prodavali pametna Ivana je akumulirala s targetom na 7000 kn
– da bi na kraju Ivana otresla najbolju firmu po 2500 kn možda čak tome SLPF
– ali ne brinite ako ništa uvijek se možete vratiti, sigurno SLPF ima još dionica za vas po 3200 kn
[bye] [cry] [wink]

P.S.
i ja sam trejdao svog bisera krajem prošle godine, još uvijek me srce boli radi toga [wink]

Evo još jedna info.

SLPF će 2010 morati knjižiti gubitak DKVS-a .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

BEST BUY

2. THNK – prinos od 300-500 % ( isto )
3. ATPL – prinos od 200-300 % ( isto )
4. INA – prinos od 100 – 1000 % ( ovisno o akviziciji )
5. DDJH – prinos od 50 – 500% ( izlazak iz krize )

Molio bi i druge tablice uz objašnjenje

Mislim da su ovo dionice koje su pri kraju krize, a mnoge danas likvidne, a nepotcjenjene dek očekuju zakašnjeli efekt krize.

I najduži put počima sa prvim korakom.Današnji korak u ovim dionicama je bio uglavnom koračić unazad tako da ste od tih zamišljenih dobitnih kombinacija svakog dana sve dalji.Izgledno je da se
ovog ljeta ne može očekivati veći rast dionica.
A u slučaju rasta i vladavine bikova u što vi vjerujete ,poznato je da dionice koje su bile zvijezde
jednog razdoblja nisu to i u slijedečem ciklusu.Konkretno mislim na sve građevinare,a naročito na INGR.A brodari mogu u visine ,ali i u bezdan.Sada prije u bezdan.
A Lopina najkonzervative je danas skinuo lijepih 3,5% virtualno.Stvarno blizu 1%.I na taj način se
novac brže multirlicira.
A TIGRUS je u najboljem slućaju na nuli jer je u kešu.
Danas sam završio u dionicama samo 99%,a ne kao neki dan 101%.
Izašao virtualno sa gubitkom iz SNHO,a stvarno zaradio lijepih 5,5% neto i uletio u LVCV.A LVCV bi mi trebao donijeti 20 do 30% u tri mjeseca radi dividende od 15 kn i približavanju ulaska u redovno trgovanje.A 30% kvartalno je 700% u dvije godine.Ali kako će biti promašaja vjerujem u sigurnih
300%.Ali za to mi treba naći barem 20 Lavčevića.A uvijek se nađe ako se kopa.Naravno da se to može ostvariti sa manjim ulogom tj.od 20.000 EUR u dvije godine 80.000 EUR.
Da za to ostvariti treba se dobro snaliziti u ovoj našoj mutnoj bari.Što mutnija,što manje svježe
vode/to analitičari zovu likvidnost/ ulov će biti rjeđi/to tehničari zovu spread/ ,ali i veći.
Na ZSE nikad bolje.Teće med i punomasno mlijeko.
[/quote]

Lopina

Tvoji me postovi sve više podsjećaju na Birtićeve kolumne. [undecid]

Frankly my dear, I don't give a damn!

BEST BUY

poštujem vaše mišljenje,i vaše targete,ali bi vas zamolio da ove postotke koje ste prikazali pretočite u konkretne ciljeve u svezi cijene,ako vam se da i da ih možemo usporediti u toku iduće dvije godine.

– kako na ove stranice dolaze investitori koji se ne kuže u postotke moram i njima to malo objasniti kada se već gospodinu Lorisu neda.

1. INGRA, 1000%, znaći na sadašnju cijenu dodate jednu nulu i to bi bilo to, ili cijenu množite puta 10,
– je li sada vidite kako vam ja jeftino prodajem ingru i koliko će ona rasti.
– i sve što vam nije jasno možete pitati gospon Lorisa na p.p.

2. HT i OPTE, 100%, to vam jednostavno znaći duplo ili puta 2 na trenutnu cijenu.
– samo što je gospon Loris zaboravio pripomenuti ako OPTE ode u stečaj tada na HT možemo dopisati i koji postotak više.

– I love this game.
Potdrav !

[/quote]
ha,ha ,obijasnite vi postotak nekom drugom-i sa JANAF-oprezno

Ustvari kada, bolje, se prijestim ti investicijski fondovi uključujući i VLDS svi su vezani pupčanom vrpcom, svaki ima dionice svakog, a kad jedan kihne definitvno će se svi prehladiti.

Nosorog,
da li da to shvatim kao kompliment ili kao preporuku da ušutim
Iskreno meni se Birtić ne dopada.Slići mi kao jeftini druker svojih dionica.A ja bi htio biti bolji
druker od njega,ali ne jeftin.

Ja sam zato zaradio na JNAF, kupio na 1600 kn prodao po 2200 kn.
Znate tko je još zaradio na Janafu?
– onaj SLPF ste nas maltretirali mjesecima da su glupi što prodaju najbolju firmu po 3200 kn
– dok su oni prodavali pametna Ivana je akumulirala s targetom na 7000 kn
– da bi na kraju Ivana otresla najbolju firmu po 2500 kn možda čak tome SLPF
– ali ne brinite ako ništa uvijek se možete vratiti, sigurno SLPF ima još dionica za vas po 3200 kn
[bye] [cry] [wink]

– možemo se zahebavati, ali nemojte okretati činjenice.
– i da se pohvalim na janafu još uvijek lijepi plus.
– i tu sam vam pogodila skoro sve targete.

– pa jnaf vam nije rastao jer smo ga štopali ja i taj slpf, a na 3.600kn zbilja ga se nisam mogla riješiti jer sam ga imala i previše.
– a na 2.500kn je moj ponovni veći ulaz u jnaf.
– ali pada i dalje, tu zbilja ne mogu ništa, protiv tržišta se sigurno ne može ratovati.
– te ga i dalje na sitno nadokupljujem i u portfelju bilježim minuse.
– ali već duže vrijeme tu niti ne drukam.
– ušla sam u rizik s svojim novcima, ako ja izgubim novce ne želim i druge investitore uvaliti u gubitak.

– žašto sam krcata jnafa ?????????
– to me je više njih pitalo.
– pa sam se malo zamislila, ali pravi odgovor ne znam ni sama.

– I love this game.
Pozdrav !

Lopina
Tvoji me postovi sve više podsjećaju na Birtićeve kolumne. [undecid]

– ja uživam čitati postove gospodina Lopine.
– a nije loš ni gospon Birtić.
– naročito mi se sviđa u zadnje vrijeme od kada je počeo drukati jednu moju nelikvidnu dionicu.

– I love this game.
Pozdrav !

– možemo se zahebavati, ali nemojte okretati činjenice.
– i da se pohvalim na janafu još uvijek lijepi plus.
– i tu sam vam pogodila skoro sve targete.

– pa jnaf vam nije rastao jer smo ga štopali ja i taj slpf, a na 3.600kn zbilja ga se nisam mogla riješiti jer sam ga imala i previše.
– a na 2.500kn je moj ponovni veći ulaz u jnaf.
– ali pada i dalje, tu zbilja ne mogu ništa, protiv tržišta se sigurno ne može ratovati.
– te ga i dalje na sitno nadokupljujem i u portfelju bilježim minuse.
– ali već duže vrijeme tu niti ne drukam.
– ušla sam u rizik s svojim novcima, ako ja izgubim novce ne želim i druge investitore uvaliti u gubitak.

Al niste napisali prije par dana da ste se riješili svih likvidnih dionica?

Također dok je Janaf bio na 3000 kn preporučivali ste ga ko best buy, a sada priznajete da ste tada prodavali (štopali)?
Što je drukanje?
Savjetujete iznad 3000 kn kupovinu dok prodajete kao što ste priznali, a sada kad je 20% jeftinije ne želite drukati???

Niste pogodili sve targete na Janafu ostao je još onaj na 7000 kn.

New Report

Close