Nešto slično je i Švicarska, jedinstveno okupljanje kriminalnog kapitala ( malverzacije, droga, oružje, šverc, novac političara….), a gdje ga ta zemlja ne samo štiti i kamatama nagrađuje već time i stimulira.
Drugim riječima kada HT vama bude isplaćivao realnu dividendu od preko 100 kn-a, a na temelju realnih rashoda, a ne ovih friziranih, onda je to to.
[lol] [lol]
Ivana ovo je ok.
moram, samo jednu malu korekciju napraviti, a naravno na HT-u.
Ne drukam HT dolje jer ga želim kupiti ili iz bilo kojeg razloga. HT ne kupujem iz nekih svojih principa.
Problem je što dobro poznajem HT odnosno njegovu tehničku stranu, te znam kako sve funkcionira tehnički pa i u detalje. Da će HT i dalje plaćati dividendu pa to nije upitno uopće, ali previše ljudi je dobilo otkaz i previše su sve nas potegli za džep, a male dividende davali prema mogućnostima.
Znam da vas sve to ne interesira i to nije problem dioničara koji lijepo žive s tom dionicom, ali kada Šuker izjavi da neće imati za mirovine, a znamo što i kako su dozvolili HT-u da radi i zarađuje prvenstveno za DT to me izluđuje.
Mene osobno ili moje bližnje HT nije ništa oštetio, ali je zato previše drugih za moj ukus.
Oštetio me utoliko što zbog monopolnioh cijena njegovih usluga do nedavno svi skupa smo skuplje plaćali, struju, vodu, hranu, školovanje ……..
Nešto slično je i Švicarska, jedinstveno okupljanje kriminalnog kapitala ( malverzacije, droga, oružje, šverc, novac političara….), a gdje ga ta zemlja ne samo štiti i kamatama nagrađuje već time i stimulira.
Drugim riječima kada HT vama bude isplaćivao realnu dividendu od preko 100 kn-a, a na temelju realnih rashoda, a ne ovih friziranih, onda je to to.
Zato zaključujem, oko HT se nikada nećemo dogovoriti, a nadam se i da si za Optimu pretjerala.
ček ovo neka zajebancija il kaj?
Ja sam napisao: Crobex s HT-om od 209 kn/dionicu cca 1250-1350, a bez HT potpuno nešto više od 800- do 1000.
Nemogući je virtualni račun zbog prometa.
Molim vašu matematiku , a evo vam i formula;
http://www.zse.hr/default.aspx?id=9984
Nema prometa u formuli izračuna Crobexa, trkeljaš kao uvijek.
S HT-om na 200HRK Crobex bi bio na 1765. Iako to apsolutno nikome ništa ne znači, osim tebe.
[/quote]
James pozdrav,
moram priznati da sam gore krivo računao i ubio se od računa, a previdio prvi čl. ili max 15% udjel pojedine dionice, ali dobro Rocky me ispravio sada znam i ja .
Međutim dana se i Seebizz ispravio i ponudio drugo rješenje u kojem dolazi do zaključka kako je Crobex10 povijsno najniži ;
http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-crobex10-na-najnizoj-razini-u-povijesti,84011.html
Dalje, ako ti smeta dividenda od 100 ili više Kuna, onda bi rješenje bilo da HT smanji cijene svojih usluga za cca 60% i ostane ista dividenda, a to mu donjelo potpunu prevlast i pečat na tržištu kao i realno rasterečenje HR gospodarstva. Svi bi bili zadovoljni osim DT-a.
Kako bi jasno netko mogao uzeti bilancu na anlizu HT-a treba je usporediti sa DT-om i biti će sve jasno, usporedbe radi ( broj radnika, prihodi, rashodi …dividende) .
Još nešto bitno, jer ovo gore je samo poveznica biti, je činjenica da kada bi sada "svijetdionica" ispravio graf pa tako i seebiz prema tom realnom stanju ne bi dobili guru tablicu budućnosti kretanja dionica odnosno Crobexa prema dole, već upravo ravnu liniju ili stagnaciju.
jedan mali savjet ,neka bude vaš osobni odabir dali ćete to uvažiti ,igrate protiv trenda i smjera djelovanja tržišta,nepotrebno gubite energiju i novce,strpljenje je bolja opcija.
Ako imate namjeru kupovati navedene dionice.
Zločesti ste!
Ja od Optime za 3godine očekujem oko 200 mil dobiti! [pray] [pray] [pray]
gospon Antiša.
– kao prvo, ovu neozbiljnu temu malo tko prati,
– pogledaju stranicu dvije, ali malo tko vrti unazad.
– a ja, ako idem u neku veću investiciju tada obavezno prolistam i temu o toj dionici 50 i više stranica unazad.
– hoću vam napisati, ako netko želi kupiti Optimu taj će tu dionicu izanalitirati na temi OPTE, a ne na ovoj temi best buy gdje su sama drukanja.
– zašto vam sve ovo pišem.
– da kužite vi i većina kojoj to nije jasno da vama a i drugim investitorima neću naštetiti ako na ovoj temi napišem ono realno i stvarno o dionici.
– moje pisanje vi ne morate uvažiti, a ni ja ne znam puno stvari.
– ali kada ste u nekoj investiciji vi tada vidite samo one dobre strane.
– i što više dionicu nadokupljujete jednostavno ne želite znati one stvari i činjenice koje ne govore u prilog vašoj investiciji.
– evo gospon Loris je napokon progledao.
– gospon Antiša, pa stvarno nitko na ovoj temi ne želi da vi izgubite novce na investiciji.
– ja a i drugi vas jednostavno upozoravamo na neke nedostatke te vaše investicije i dodatni oprez pri investiranju u tu dionicu.
– I love this game.
Pozdrav !
Ovo je osoba koja bi dolaskom na vlast mogla od većine dionica napraviti best buy, a još ako mu se pritom poklopi EU sa 2011/2012 ;
Problem je samo kataglizma po Inkama 21.12.2012.
Čačić je po tebi osoba koja bi Hrvatsku trebala izvući iz krize? Pa ti si zabrazdio dublje nego što sam mislio [shocked]
Pitaj gospodarstvenika Čačića zašto prvo ne uredi svoje poduzeće i plati dugove podizvođačima prije nego se uhvati unošenja reda u Hrvatsku?
I pitaj ga ako je takav stručnjak, kako je onda doveo u stečaj Coning holding sa stotinama milijuna dugova? [lol]
Čačić je po tebi osoba koja bi Hrvatsku trebala izvući iz krize? Pa ti si zabrazdio dublje nego što sam mislio [shocked]
Pitaj gospodarstvenika Čačića zašto prvo ne uredi svoje poduzeće i plati dugove podizvođačima prije nego se uhvati unošenja reda u Hrvatsku?
I pitaj ga ako je takav stručnjak, kako je onda doveo u stečaj Coning holding sa stotinama milijuna dugova? [lol]
nemoj se zamarati nepotrebnim sitnicama-kolega očito ne vlada materijom.
– a ja, ako idem u neku veću investiciju tada obavezno prolistam i temu o toj dionici 50 i više stranica unazad.
– hoću vam napisati, ako netko želi kupiti Optimu taj će tu dionicu izanalitirati na temi OPTE, a ne na ovoj temi best buy gdje su sama drukanja.
– ali kada ste u nekoj investiciji vi tada vidite samo one dobre strane.
– i što više dionicu nadokupljujete jednostavno ne želite znati one stvari i činjenice koje ne govore u prilog vašoj investiciji.
– ja a i drugi vas jednostavno upozoravamo na neke nedostatke te vaše investicije i dodatni oprez pri investiranju u tu dionicu.
Znate li koja je razlika između mene, vas i velike većine investitora?
Vi ste svi površni dok detaljno proučavam svaku svoju ozbiljnu investiciju.
Nisam listao OPTE topic, već sam pročitao prospekt IPO-a, sva izvješća, sve članke na netu vezane uz OPTE, nastojao sam što više upoznati telekomunikacije, način poslovanja, perspektivu. Došao sam čak do faze da sam išao u upravu Optime da vidim kako to sve izgleda i što govore ljudi koji tamo rade.
Za sve to treba izgubiti vremena, pošto radim investiranje mi je tek druga zanimacija (hoby) pa čitavo ovo prikupljanje podataka i analiza je trajalo šest mjeseci, a da sam prolistao čitav OPTE topic izgubio bi vjerovatno jedno popodne.
Iz svega sam zaključio da je Optima na najbolja investicija na ZSE, da je nema vjerovatno bi sada bio 100% u cashu.
Postoji opcija i bankroata i u slučaju da ga objave bez problema ću prodati to po 10 kn ili 5 kn i potpisati poraz. Neće biti plača, zazivanja Hanfe, države, proklinjanja Jadranke Kosor i ostalog drukanja.
Ovako meni izgledaju šane za budućnost OPTE:
– bankrot 1%
– za tri godine će imati dobit od 200 mil kn 50%
– za tri godine će biti prosječna firma 49%
Nije mi cilj drukati , ako treba rasti dionica će rasti i obrnuto, ne mogu ja na to utjecati.
Ovo što pišem je više jedna stvar dišpeta prema raznoraznim fundamentalnim pametnjakovićima koji nemaju blage veze o investiranju. Pa nek ostane zapisano da je Antiša kupovao najgoru firmu na ZSE između 30 i 40 kn!!!!
Za sve to treba izgubiti vremena, pošto radim investiranje mi je tek druga zanimacija (hoby) pa čitavo ovo prikupljanje podataka i analiza je trajalo šest mjeseci, a da sam prolistao čitav OPTE topic izgubio bi vjerovatno jedno popodne.
Iz svega sam zaključio da je Optima na najbolja investicija na ZSE.
da bi mogao procjenit kako OPTE ima najbolje investicije morao bi na jednak način proučit i sve ostale firme izlistane na ZSE, to bi ti bilo 25 x 6 mjeseci samo za Crobex. [smiley]
da bi mogao procjenit kako OPTE ima najbolje investicije morao bi na jednak način proučit i sve ostale firme izlistane na ZSE, to bi ti bilo 25 x 6 mjeseci samo za Crobex. [smiley]
U pravu si, ali po tome ovaj topic nema smisla, tko će analizirati sve firme na burzi.