Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

gospon Loris.

– nećete vjerovati, ali je istina, gospon Lorisa više nema u top10 Đakovštine.
– prodao je sve do zadnje dionice.
– a mogao je koju i ostaviti za uspomenu.

– nadam se da sam mu barem i ja pripomogla u toj odluci s 0.01% .
– a koliko se je samo bavio HT-om kojega niti nema.
– ali nema veze došao je pameti, nije pobijedila tvrdoglavost.
– dosta love je izgubio, ali da me je slušao gubitak je mogao biti puno manji.
– znam nema gore stvari nego sebi priznati gubitak i rezati taj gubitak.

– i ja sam 2 puta ulazila u Đakovštinu, prvi put s plusom drugi put s minusom.
– ali to nije bila investicija, to je bila špekulacija, igra na sitno.

– a za sve one koji su u Đakovštini.
– da je poštena država možda bi što i dobili, ali rizik je stvarno i previše velik prema onome što možete dobiti, jer trenutno vam Đakovština vrijedi 0 (nula) kuna.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana dao bi ti 100%, ali više nikoga ne ocijenjujem dokle god moderator ne uvede mogućnost pračenja tko je koga s koliko ocijenio.

Ovdje se direktno radi o meni i nema daljnjih komentara, a ovo je istina . Da stavr bude gora uistinu sam razmišljao da ostavim jednu za uspomomenu.
Istina je i da još uvijek ne mogu razumijeti tko je upoće dozvolio trgovanjem te dionice i zašto, zbog rupa u zakonu ili ?
Ako je stečajni dao službeno očitovanje da je dug 3 puta većo od nominale, a nominala je u ovim vremenima 3 puta manja zbog tržišnih okolnosti, kako je dionica ponovo mogla krenuti u trgovanje kada imamao razliku od 6 puta ili više ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

baš sam to mislio odgovorit. [lol]
al mislim da prirodan ili neprirodan pad više ovisi o tome dal je tek želim kupit ili sam već kupio…

Najgori mi je ovaj neprirodni pad tj. kad sam već kupio [lol]

Neozbiljni ste!
[/quote]
Humor na vlastiti račun je najzdraviji.

who dares, wins

Ako je stečajni dao službeno očitovanje da je dug 3 puta većo od nominale, a nominala je u ovim vremenima 3 puta manja zbog tržišnih okolnosti, kako je dionica ponovo mogla krenuti u trgovanje kada imamao razliku od 6 puta ili više ?

Loris kakve veze ima nominala s dugom i imovinom.
Ako je firma u stečaju, a imovina manja od dugova logično je da je velika vjerovatnost likvidacije.
Trguje se zato što postoji mogućnost da će nastaviti raditi i stvarati novu vrijednost kojom bi pokrila dugove.
Pošto je riječ o državnoj firmi, šanse da to profunkcionira su gotovo nikakve. Pipunić će za male novce dobiti nekretnine Đakovštine, gdje će nastaviti proizvodnju za Žito, neki političari će doboti vikendicu ili auto( ovisno o zaslugama) a Đakovština neće više postojati.

Da Đakovština nije bila u državnom vlasništvu vjerovatno bi sada bila jedna od najboljih firmi u Hrvatskoj, ovako je zadesio klasičan hrvatski scenarij.

http://www.seebiz.eu/hr/burze/crobex-u-slobodnom-padu-sve-realnije-potonuce-na-1.650-bodova,83974.html

sad ovi tu kažu da je pad slobodan, kao prirodan.
e jebemti,nikakva korist od mišljenja ljudi kad svako ima svoje. [sad]

http://www.seebiz.eu/hr/burze/crobex-u-slobodnom-padu-sve-realnije-potonuce-na-1.650-bodova,83974.html

sad ovi tu kažu da je pad slobodan, kao prirodan.
e jebemti,nikakva korist od mišljenja ljudi kad svako ima svoje. [sad]

Dobro si primjetio, ali postoji jedan veliki ali ;

ovi grafovi temelje se i na dionici HT-a, a koja je po najnižoj razini oko 02/09 vrtila oko 205 kuna, a danas je umijetno ili kako već na 260.
Ako se makne razlika od 20% vrijednosti HT, ali i masa prometa kod obračuna bodovanja koeficijenta od HT-a u visini cijelog Crobexa, već sada imamo oko najniže razine ili 1250 bodova.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

ovi grafovi temelje se i na dionici HT-a, a koja je po najnižoj razini oko 02/09 vrtila oko 205 kuna, a danas je umijetno ili kako već na 260.
Ako se makne razlika od 20% vrijednosti HT, ali i masa prometa kod obračuna bodovanja koeficijenta od HT-a u visini cijelog Crobexa, već sada imamo oko najniže razine ili 1250 bodova.

Kolega sjednite, imate 1 iz matematike.

A sada za domaću zadaću izračunajte na koliko bi bio Crobex da je HT na 200kn i izračunajte koliki bi bio Crobex da se HT izbaci bez promjene udjela ostalih dionica u Crobexu.

Kolega sjednite, imate 1 iz matematike.

A sada za domaću zadaću izračunajte na koliko bi bio Crobex da je HT na 200kn i izračunajte koliki bi bio Crobex da se HT izbaci bez promjene udjela ostalih dionica u Crobexu.

[/quote]

Pretpostavljao sam da ste student čitajući vaše komentare s puno teorije bez prakse.
Znate kako se kaže pogled iz žaljblje, a ne ptičije perspektive.

Kolega već ste me za isto jednom pokušali ispraviti, ali isto tako opće kao i sada, dajte već jednom stavite taj broj na forum.

Ja sam napisao: Crobex s HT-om od 209 kn/dionicu cca 1250-1350, a bez HT potpuno nešto više od 800- do 1000.
Nemogući je virtualni račun zbog prometa.

Molim vašu matematiku , a evo vam i formula;

http://www.zse.hr/default.aspx?id=9984

Još nešto bitno, jer ovo gore je samo poveznica biti, je činjenica da kada bi sada "svijetdionica" ispravio graf pa tako i seebiz prema tom realnom stanju ne bi dobili guru tablicu budućnosti kretanja dionica odnosno Crobexa prema dole, već upravo ravnu liniju ili stagnaciju.

Ja sam napisao: Crobex s HT-om od 209 kn/dionicu cca 1250-1350, a bez HT potpuno nešto više od 800- do 1000.

Nema prometa u formuli izračuna Crobexa, trkeljaš kao uvijek.
S HT-om na 200HRK Crobex bi bio na 1765. Iako to apsolutno nikome ništa ne znači, osim tebe.

[lol]
Davno su prošli dani kad sam studirao, a matematika mi je očito bolje išla nego vama.

Jer je i osnovnoškolcu jasno da ako neka dionica ima 20ak % udjela u indeksu i ako ta dionica padne za 20% (HT na 209), onda indeks može pasti najviše cca 4%.
Za odokativni izračun možemo uzeti virtualni indeks od 100 bodova. Udio HT-a u njemu je 20%, to jest 20 bodova.
20% od 20 bodova = 4 boda
100-4=96 bodova

Dakle indeks pada sa 100 na 96, to jest za 4%.

Ako želite točno izračunati, u prilogu je Excel tablica koju sam davno napravio pa ubacite nove podatke unutra, valjda znate baratati Excelom.

Rocky, HT ima ponder od 15% po novom.

Rocky, HT ima ponder od 15% po novom.

Sori, nisam detaljno računao.

Eto, dakle još je manji utjecaj HT-a na indeks. 20% pada HT-a uzrokovalo bi 3% pada indeksa.

New Report

Close