Niste mogli bolje napisati.
Na većini dionica ovo je neprirodan pad, sve bruje kako ide kataklizma,ja mislim da nema ništa od toga.
Od utorka bi mogao u shoping.
ne volim pisati o politici i političarima, ali oni su jedini uzrok da nam je tržište ovako jadno da jadnije ne može biti.
Politicari niti su jedini, a kamo li glavni razlog sto burza pada. Oni se mogu zamjeniti svako cetiri godine. Da su oni jedini negativan pritisak na trziste Crobex bi bio dobro iznad 3000.
– ali barem nije svako zlo za zlo, puno toga sam naučila, učim i dalje.
– možda će jednog dana opet doći ona vremena za brutalne zarade.
Ima puno boljih skola za uciti, a na kraju te kostaju puno jeftinije nego ZSE.
Neki su ljudi ovdje izgubili u zadnja dva mjeseca novaca koliko kostaju dvije godine Harvard Business School.
– što će biti biti će, stvarno nemam neku potrebu za drukanjem.
– koliko je stanje jadno i žalosno napisala sam u prošlom postu.
– a za vas gospon Marijane, ako ste malo stariji, ozbiljni i slobodni investitor svakako je best buy naša premijerka, ali ne mislim na kupnju, mislim da ju osvojite vašim šarmom i znanjem o investicijama te sitnim poklončićima tipa broševi.
– a ako spadate u gey populaciju, ima i tu jedan premijer… malo sam se zanila, ne volim pisati o politici i političarima, ali oni su jedini uzrok da nam je tržište ovako jadno da jadnije ne može biti.
– i još su me ove godine na dividendama ogulili jednu i više nego dobru plaću, smradovi jedni.
– i misle se kako će nama investitorima uvaliti nove poreze jer mi imamo.
– a ja puste sate, tjedne, mjesece pručavam sve ovo, trgujem iz šupljeg u prazno.
– sretni smo kada zaradimo za burek.
– a pitam vas gdje su zarade za ovaj i više nego težak i naporan rad.
– gdje se rizikira sa osobnom lovom.
– gdje su tu zarade ?????????
– tko je ove godine zaradio pristojnu mjesećnu plaću od ovoga posla ???????
– ali barem nije svako zlo za zlo, puno toga sam naučila, učim i dalje.
– možda će jednog dana opet doći ona vremena za brutalne zarade.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
razočarali ste me!
političari?!? [shocked]
pa na kaj ja vama ličim [angry]
Niste mogli bolje napisati.
Na većini dionica ovo je neprirodan pad, sve bruje kako ide kataklizma,ja mislim da nema ništa od toga.
Od utorka bi mogao u shoping.
Na ovim stranicama bi trebali pisati samo oni koji su oprimalno u dionicama ili ful kao ja,bez keša.
Znaći ja neću kupovati u utorak.Ja sam svoju lovu spiska u četvrtak i petak.Do kune.
Na ELPR se nije tržilo_logično jer je Lopina najkenzervative suh
Na BZJK lovim danima na 100 do 110_nitko da se smiluje_a da sam imao love bio bi puknuo barem
50 kom na 120 i mirno čekao ulazak u redovno poslovanje.
Nedostaje vam mašte,kreacije,optimizma,vjere kada možete biti u kešu kap Tigrus i Antiša.Ljudi
urazumite se,kupujte dok je ovako jeftino,čekajte kada neka dionica posrne jer netko mora izlaziti.
Ne bježati nego ići ususret prodavaču.
Ako se pojavi iole jači fond rizičnog kapitala ode sve visoko.A mogao bi,jer je ulazak u EU gotova stvar.A onda će kešpljupci izvisiti.
Iskreno bi volio da bude još ovakvih sedmica kao prošla.U prosjeku sve padalo 6% a ja u plusu.
Pa kakjo je to moguće.
Vrlo jednostavno,ja kupovao ono što je padalo više od toga i čekao da se vrati.Neš ti mudrosti.
Naravno, ovo je strategija za burek investitore sa portfeljom od 100 do 200 tis.kn.Ali ako me bude
ovako išlo i dalje,a mislim da će biti i bolje kada tržište počme rasti neću zarađivati za burek,već ću peći bureke i zarađivati.Multiplikacija i samo multiplikacija me interesira.
A sa polugom 1:10 ,kakva će to tek biti multiplikacija.Ne trebate me upozoravati na opasnost poluge i margina.Ja sam svoju školu euforičnih dobitaka prošao 2007. i sve spiskao u kataklizmi
2008.Ful u lombardnim kreditima POBE/poluga od 100 do 233% u ovisnosti o kategoriji dionice/,
branio ih punih devet mjeseci i naravno izgorio.
Bez poluge nema velike zarade,a sada je vrijeme za to,samo uz maksimalnu opreznost,ali ne i kukavičluk koje pokazujue Tigrus.
Jako puno novaca je ulozeno u oporavak da ne bi funkcioniralo.Nema sanse za dvostruko dno.Nikada.
OMFG [rolleyes]
Ide ovo još puno dublje
Jako puno novaca je ulozeno u oporavak da ne bi funkcioniralo. Nema sanse za dvostruko dno. Nikada.
A u Real Madrid?
hihihi.
Ide ovo još puno dublje
gospon Mrkonja.
– osobno zbilja nemam ništa protiv vas.
– ali ova tema nije predviđena da nam ovi s dudicama daju prognoze.
– za to vam je predviđena tema TA (tehnička analiza).
– eto tamo vam je zbilja najveća koncentracija vas dudaša,
– a vaše stavove još uvjerljivije možete prikazati jer slika kaže više nego tisuću riječi.
– I love this game.
Pozdrav !
gospon Loris.
– nećete vjerovati, ali je istina, gospon Lorisa više nema u top10 Đakovštine.
– prodao je sve do zadnje dionice.
– a mogao je koju i ostaviti za uspomenu.
– nadam se da sam mu barem i ja pripomogla u toj odluci s 0.01% .
– a koliko se je samo bavio HT-om kojega niti nema.
– ali nema veze došao je pameti, nije pobijedila tvrdoglavost.
– dosta love je izgubio, ali da me je slušao gubitak je mogao biti puno manji.
– znam nema gore stvari nego sebi priznati gubitak i rezati taj gubitak.
– i ja sam 2 puta ulazila u Đakovštinu, prvi put s plusom drugi put s minusom.
– ali to nije bila investicija, to je bila špekulacija, igra na sitno.
– a za sve one koji su u Đakovštini.
– da je poštena država možda bi što i dobili, ali rizik je stvarno i previše velik prema onome što možete dobiti, jer trenutno vam Đakovština vrijedi 0 (nula) kuna.
– I love this game.
Pozdrav !
gospon Mrkonja.
– osobno zbilja nemam ništa protiv vas.
– ali ova tema nije predviđena da nam ovi s dudicama daju prognoze.
– za to vam je predviđena tema TA (tehnička analiza).
– eto tamo vam je zbilja najveća koncentracija vas dudaša,
– a vaše stavove još uvjerljivije možete prikazati jer slika kaže više nego tisuću riječi.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Gospođo, to nije bila prognoza nego komentar na izjavu kolege
A što se tiče tisuću riječi mislim da bi bilo vrijeme da vi počnete stavljati slike
kojeg utorka?
Za tri dana.
Većina dionica su jako blizu tehničkih potpora, tržište pada već dva mjeseca bez ozbiljnog odbijanca.
Približavaju se Q2 rezultati, vidjet ćemo tko je što radio i ono što treba rasti rasti će ostalo će stagnirati ili nastaviti padat.
Brodare i građevinare sam prekrižio oni će najvjerovatnije nastaviti kliznje ali postoji dosta čija trenutna cijena ne opravdava poslovanje i očekivanja.
Dužnička kriza s ne može uspoređivati s kreditnom krizom, država može biti trenutno nesposobna za vrćanje dugova ali uvijek postoji način da ispuni svoje obveze. U kreditnoj krizi banke su ispušile novac jer su umjesto rata kredita dobile nekretnine čija je tržišna vrijednost manja od visine kredita.
Kod dužničke krize banke ne mogu izgubiti i zbog toga ne vjerujem da će se ostvariti new lows na stranim indexima.
Mi padamo ionako jer ne postoje razlozi da rastemo tj. padamo po inerciji, čitav svijet je izašao iz recesije osim Hrvatske, Bugarske i Rumunjske. To možemo zahvaliti našoj vlasti, zapravo trebamo zahvaliti sami sebi što smo ih izabrali.
gospon Loris.
– nećete vjerovati, ali je istina, gospon Lorisa više nema u top10 Đakovštine.
– prodao je sve do zadnje dionice.
– a mogao je koju i ostaviti za uspomenu.
– nadam se da sam mu barem i ja pripomogla u toj odluci s 0.01% .
– a koliko se je samo bavio HT-om kojega niti nema.
– ali nema veze došao je pameti, nije pobijedila tvrdoglavost.
– dosta love je izgubio, ali da me je slušao gubitak je mogao biti puno manji.
– znam nema gore stvari nego sebi priznati gubitak i rezati taj gubitak.
– i ja sam 2 puta ulazila u Đakovštinu, prvi put s plusom drugi put s minusom.
– ali to nije bila investicija, to je bila špekulacija, igra na sitno.
– a za sve one koji su u Đakovštini.
– da je poštena država možda bi što i dobili, ali rizik je stvarno i previše velik prema onome što možete dobiti, jer trenutno vam Đakovština vrijedi 0 (nula) kuna.
– I love this game.
Pozdrav !
trebalo mu je keša da brani ingru