Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A kako ste Vi apsolutna vladarica ove teme a tema je Best Buy a ja je dugo nisma pratio može neki trageti i naravno kojie su dijonice best baj?
Danke!

– zbilja nemam ništa protiv gospon Media koji je i više nego kulturan i pristojan.
– ali kada je već došao na ovu temu onda ću malo objasniti i kako funkcionira ovaj forum.

– evo tu kulturno pita kamo će tržište i koje dionice kupiti, pravi francuz.
– na temi TA napiše dva posta, u jednom stavi veliku sliku medvjeda i napiše kako tržište ide samo u tom smjeru.
– sutradan na temi što smo tržili već znamo kako je kupio ATPL.
– ali kako tržište ide dolje već vidimo kako je prodao ATPL.
– na toj transakciji su zaradili jedino brokeri, a gospon Media sitan plus ili minus.

– izvinjavam se gospon Media što sam ga uzela za primjer,
– ali tako vam na ovom forumu izgleda ta tema TA,
– dadu vam grafove o padu pa sutradan idu u kupnju ili obrnuto pa se vi ravnajte po toj tehničkoj ako nemate znanja.

– I love this game.
Pozdrav !

TA.

– ali imamo i svijetlih primjera,
– evo np. gospon Krpa.
– jedini je na vrijeme dao i više nego točnu prognozu kamo će crobex i sve pogodio.
– ali kako je on prognozirao pad, tehničari koji su u dionicama su vidjeli rast,
– gospon Krpa dobije loše ocjene i kritike jer većina vidi rast i piše o rastu.

– eto tako se od silnih šumova nije vidio jedan i više nego dobar graf.
– i sada svi pišu o padu i vide samo pad i pad.

– za neko vrijeme opet će se pojaviti neki novi gospon Krpa koji će lijepo vidjeti rast.
– ali opet od silnih šumova se neće vidjeti rast.
– kolike je investitore kod zadnjeg snažnog rasta s svojim targetima zahebao gospon Vlad1111.

– ali to vam je jednostavno tako, 90% investitora je uvijek u krivu i gubi na burzi trgovali oni s grafovima ili bez grafova, najbolji primjer su gospoda Tigrus i Splićo.
– koliko su samo love pogubili sa svojim grafovima ????????

– I love this game.
Pozdrav !

Tema, što smo tržili.

– evo danas vam je gospon Ivano7 i više nego pošteno napisao prodao JDPL, pušing 6%.
– eto to bi bio onaj klasični stop loss, izgubi se sitna lova i život ide dalje.

– a naš Splićo nadokupljuje i nadokupljuje,
– nekada sam ga zahebavala a sada mi ga je već žao, već 6 mjeseci nije zaradio kune, Splićo dođi na ovu temu, pitaj što ti nije jasno, svi ćemo ti pomoći da nešto i ti zaradiš.

– a ima jedan lik, neću niti ime napisati jer mi ga je stvarno žao.
– mjesecima taj nadokupljuje INGRU, uvjek mu jeftina i stalno spušta cijenu ulaza.
– ali sada kada je ingra i više nego jeftina više nema ni njegovih virtualnih kupnji na temi što smo tržili.
– to je ono kada vaši gubitci prijeđu granicu boli pa vas više za ništa niti nije briga.

– ma gubim i ja trenutno na burzi, ali poznato vam je u što ja ulažem tako da su ti gubitci i više nego podnošljivi.
– a zahebavali ste me da ću malo zaraditi u tim dionicama.
– ali izišla ja iz većine tih likvidnih, a u nekima i zaglavila zbog nelikvidnosti tržišta, ali barem su dionice i više nego o.k., neće mi ići u stečaj, barem većina.

– I love this game.
Pozdrav !

– evo same jedinice.
– ovi tehničari tu dođu samo nas natrpati jedinicama.
– nema vam na ovoj temi grafova tako da tu niti ne trebate dolaziti.
– ali i ja sam sada otišla na tehničku analizu, svima sam izdjelila jedinice.

– ja pišem istinu, a što se neki prepoznaju u toj istini ja im nisam kriva.

– I love this game.
Pozdrav !

– evo same jedinice.
– ovi tehničari tu dođu samo nas natrpati jedinicama.
– nema vam na ovoj temi grafova tako da tu niti ne trebate dolaziti.

– ja pišem istinu, a što se neki prepoznaju u toj istini ja im nisam kriva.

– I love this game.
Pozdrav !

evo ti 3 stotke…..ako te to toliko muci [smiley]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Ivana
Jel ti ides na more i malo uzivas u svojem stecenom bogatstvu na burzi i silnim tisucama kuna ili sjedis ispred ekrana cijeli dan.

– evo jutros sam bila na Silbi, toliko da sam popila kaficu u kafiću na samom moru.
– danas proputovala toliko kilometara koliko vi nećete u cijelo ljeto.
– a motori moćni, ali oko Silbe je bilo bure tako da i nije bilo baš ugodno.

– pa tokom dana dok je jako sunce puno pametnije je biti za kompjutoro, a moram nešto i zaraditi, veliki su mi troškovi života.
– pa poslijepodnevno kupanje i sunčanje.
– i evo me opet tu da vidim jesu li mi prošli nalozi.

– pa prošli tjedan bila u City centar i West gate.
– kupovala neke krpice, iznenadilo me to što je na istom mjestu i Renata Sopek kupovala isto kao i ja krpice.

– pa sam u ova zadnja 3 mjeseca 2 puta slupala auto, nije puno, ali ode staklo, svjetla, branik.
– ipak je važno da meni nije ništa, a stvarno sam imala i više nego glupe sudare, opalim u auto ispred sebe na semaforu, ili sada nedavno idem se okrenuti zavozim nazad i u stablo.

– eto vidite ovo su mi samo neki troškovi, tko može za sve to zaraditi ??????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Ivana sve je OK, nisi ti kriva što majmun stoji na semaforu i čeka da ga udariš, trebala si jače nek zapamti.
Renata Sopke ili kako već u zadnje vrijeme dosta čita "Analizu financijski izvještaja" valjda i njoj krenulo ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Tema, što smo tržili.

– evo danas vam je gospon Ivano7 i više nego pošteno napisao prodao JDPL, pušing 6%.
– eto to bi bio onaj klasični stop loss, izgubi se sitna lova i život ide dalje.

– a naš Splićo nadokupljuje i nadokupljuje,
– nekada sam ga zahebavala a sada mi ga je već žao, već 6 mjeseci nije zaradio kune, Splićo dođi na ovu temu, pitaj što ti nije jasno, svi ćemo ti pomoći da nešto i ti zaradiš.

– a ima jedan lik, neću niti ime napisati jer mi ga je stvarno žao.
– mjesecima taj nadokupljuje INGRU, uvjek mu jeftina i stalno spušta cijenu ulaza.
– ali sada kada je ingra i više nego jeftina više nema ni njegovih virtualnih kupnji na temi što smo tržili.
– to je ono kada vaši gubitci prijeđu granicu boli pa vas više za ništa niti nije briga.

– ma gubim i ja trenutno na burzi, ali poznato vam je u što ja ulažem tako da su ti gubitci i više nego podnošljivi.
– a zahebavali ste me da ću malo zaraditi u tim dionicama.
– ali izišla ja iz većine tih likvidnih, a u nekima i zaglavila zbog nelikvidnosti tržišta, ali barem su dionice i više nego o.k., neće mi ići u stečaj, barem većina.

– I love this game.
Pozdrav !

Nešto o HT-u ;
Sve dionice u svijetu, pa tako i Crobexu padaju, ali HT raste ?????????
Okolnosti : pad fiksne telefonije cca 60%, mobilna iz mjeseca u mjesec pada, HT je u najmu, dalje ne ulaže, ne kupuju vlastite dionice i najvažnije više nema podršku vlade na monopol.

ROMF ovu situaciju nije predvidio već se kao i vi povodio bivšim vremenima, ali budućnost je predvidio.
ROMF više nema kamo nego svu dividendu utrošiti u dokup što i radi, te silno brani svoju investiciju.
Dokle, čim Vlada krene u prodaju svog HT portfelja, a mislim da je na vratima ta odluka, pa i sam DT krene u prodaju svog udijela dok ova cijena drži vodu, a onda se ništa strašno veliko neće dogoditi s HT-om, cijena dionice će nešto pasti i tako ostati možda godinama, a za razliku od ovih "ostalih dionica" .
Mudrinić više nema podršku u Vladi da i dalje kontrolira monopol na medija, a kada Vlada ( očekuje se svaki dan ) donese odluku da medijiviše nisu u monopola HT-a, to vam je najbolji znak da se carstvo počinje urušavti.

Jedno je sigurno, HT je trenutno na vrhuncu i može samo padati, a vi čekajte dokaz .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

kolega lopina,

jel ja to cujem neki skrgut?
[proud]

POBA.

– stvarno ne volim zahebanciju ovakvog tipa.
– ali evo da se pohvalim da i nije sve tako crno.
– najprije me je lijepo iznenadila RIBA, koje relativno dosta imam, kupuju svoje dionice.
– a zašto sam ju kupovala, pa bila je tu dokapitalizacija cca 700kn, pa banka koja je dijelila od većih banaka najveću divindendu i više nego dobro je poslovala.

– a sada ću imati isti slućaj ali POBA.
– zašto sam to kupila, jer daju dividendu preko 10% na moju ulaznu cijenu.
– ej banka i 10% dividende.
– sada kada je prošla dividenda kupnja se je odmah spustila na cca 200kn, e tu sam vidjela neku svoju kupnju.
– ali izgleda neće ići jer će netko veći sve to kupiti.
– koliko će mi dati nemam pojma, možda 400kn, a to bi mi bio prinos skoro 100%.
– a možda se to niti ne odnosi na povlaštene, nemam pojma.

– ali i sami možete lijepo vidjeti kako se svako malo neka firma kupi i miče s burze.
– znači još uvijek tu i tamo postoji koja firma ili banka koja je na ovim cijenama i više nego jeftina.

– I love this game.
Pozdrav !

Nakon što su ovi američki smradovi poveli Europu u bezdan zamalo su završili u plusu.
Nije im za virovati.A Tigrus se javio jer je mislio da stvarno slijedi kataklizma.
A sutra bi moga odbijanac.Petak.Daleko je ponedjeljak.Ne može bolje.Neizvjesnost i strah.
Ja fundamentalni analitičar nastojim gotovo stalno biti 100% u dionicama,a on 100% u kešu.
Pa di danas u kešu dok je bila rasprodaja.Tko danas nije imao hrabrosti za trejd u jutrošnjoj
rasprodaji jer uskoro dolazi susvita neka napusti ovaj posao.To nije posao za njega.
JDPL na 124,ATPL 760,ADRS na 252 ,VLDs na 13 itd.itd.
Izgleda da je jedini pravilan način da postaviš plan i da ga izvršiš.A na američke štoseve se ne treba obazirati.Veliki manipulatori i prevaranti.Lažu cili svit.

Danas na otvaranju u igri najbrži prst se može pojaviti neka izvrsna prilika,ali možda se to kasnije
pretvori u neprliku.
A ja bidan 100% u dionicama.A još nisam sredija onu polugu od 9:1.Vridila bi zlata.
Ali neki su i 100% u kešu.I oba dva smo u krivu.Ja manje jer sam nastojao prodati,ali ne za bagatelu
kao što je bilo jučer.
A ovi što su 100% u kešu su izgubljeni slućaj ukoliko i dalje bulje u ekran.
A Tigrus je taj slućaj.
Brutalni kapital.Što brutalniji to brutalniji promašaji.
Jučer je bilo jeftino,najjeftinije ove godine,ali bilo bi glupo tvrditi da neće biti jeftinije.
A ja kupujem kada mislim da je jeftino.

A većina mojega blaga je blokirana i trži se samo jedan tren.Ali već od ponedjeljka neki moji bedaci /poseban režim/postaju pametni/redovan režim/kao ELPR i BZJK.
A i LVCV za tri mjeseca,ali teško da ću toliko izdržati u njemu.Nisam ja Ivana.
Ona je u svemu.I U RIBI i u POBI i u LVCV,biće da je i BZJK,u ELPR mislim da nije ona je ELPR
riješila po 300 kada su i purani letjeli.I tada je to bila fair cijena ELPR.Bila bi i sada da nema gosp.
Ljubasa.Strah je vrag.

Preporuka: 30% u kešu je lijep osjećaj,ali jučer u 11 sati još ljepši -101% u dionicama
Tko se slabo razumije u ovih 101% neka se obrati Antiši i Deluxu i oni će vam,kao dobri matematičari,objasniti kako je to moguće.
Molio bi samo pristojne komentare,jer zaista vlada nervoza.Svi gube,Tigrus je na nuli-on je ziheraš,
jedino Lopina najkonservative stoji super.Dokle?
Ideja imam,para nemam.A ja nikad nemam para,jer
uvijek vidim prilike u ovom blagostanju na ZSE.
A brokeri preporučaju odlazak sa ZSE i da idemo u pečalbu.Biće da su im veće provizije na stranim
tržištima.A zarađuje i skrbnički račun,a ubode se i tećajna razlika.
Neka oni idu vani ,vratiće se bez gaća,a naročito ako imaju posla sa Amerima.A Ameri vladaju medijima i većina će biti ošišana.
I što budu više lutali svijetom nama će biti bolje.Imat ćemo veliki zub kada im budemo prodavali skuplje.
svima želim zeleni dan na burz
ipak možemo očekivati lagano umiranje i neodlučnost
a ponedjeljak je daleko,a strah u kostima…..
Samo hrabri pobjeđuju,ali treba ostati živ..Da li je to moguće?

A što se tiće ocjena vidam da Ivana i ja čak dobro prolazimo.
Prosječna ocijena 24.Dakle,na jednu stotku tri asa.Ja uglavnom dijelim 100.Naravno i Ivani.Biće da Ivana i meni da
100 jer nastojim biti koristan i interesantan.A kada se Ivana raspiše ja joj mogu podići prosijek samo u tri prozorčića.Znaći da nam ostali dijele aseve.
Isključivost-ocijena ili 100 ili 1 je znak neuravnoteženosti-da li smo svi ispalili na živce
a ljetne žege tek počinju
A ja samo lobiram za svoje dionice.
– druker nisam, kao npr.Antiša za Opte.

Hit first, hit fast, hit hard, hit last.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close