Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro pustite sad prepirke!

Gospođa Ivana ja sam uglavnom 99 zarez 9 sve prodao prije jedno mjesec ipo dana.

A kako ste Vi apsolutna vladarica ove teme a tema je Best Buy a ja je dugo nisma pratio može neki trageti i naravno kojie su dijonice best baj?

Danke!

LEAVE THE WORLD BEHINED

I evo me opet ful u dionicama_95%

Potrošio sve rezerve kešovine_VLDS,VERN,LVCV,KNZM i zeru ELPR,ljubavi moja.
Napravio jedan đir u SNHO_skinija 6% u ovaj tužan dan
A Lopina najkonzervative stoji kao stina, jer kako se mojim blagom uglavnom trgule u 13 h/bedaci/, vremenski samo jedan trenutak i danas to nije palo.Nije se trgovalo.A kako sam kupovao ove gore navedene dionice na dnu ili barem blizu dna praktički sam spušio samo
proviziju.Izvrno.
A kako je pao ADRIS koji dugujem /pao 5%/,a I HT dugujem jedan paket tako da se mogu pohvaliti.
I na današnji dan u pozitivi.Vjerovali ili ne,istina?
Sutra ako ne bude odbijanca,nego nastavi zabijanac bi moglo biti ajmo majko.Moji nelikvidni biseri rastu ali i
padaju u trokoraku,ali sa zadrškom.

kak se danas osjecas?
skrguces li?

ja nemam niti jednu dionicu nakon sto je zavrsio odbijanac na crobex 1950…

[/quote]
Ne znam da li si dobro proučio dionice moj portfelj.
Danas su sve moje dionice bile u plusu osim Validusa/kupio po 14,50/
LVCV,VERN,KNZM rijetki u pozitivi,šteta što sam prodao SNHO,ELPR stabilan,VUPIK stabilan ali se
ljulja i nadam se da će pasti na moj nalog na kupnji,BZJK čekam na 100 ali nitko ne da.
Osječam se izvrsno,naročito,ova dva dana jer sam u plusu.
Nije dobro što drugi gube pa ne mogu očekivati rast ovih mojih bisera.
Smatram da je tvoja strategija jako loša i da nemaš dovoljno hrabrosti.Crobex je u ova dva dana pao samo 4%,a ja
sam kupovao dionioce koje se padale 7 do 10% tj više od prosjeka.Za sada pun pogodak.
Istina ,imao sam sreće sa ELPR jer sam izaša na 36/ulaz na 23 prosječno/i do keša došao u
trenutku pada.Karta me ide zadnjih dana.Bolje ne može.
Danas sam i dalje 95% u dionicama,a ovaj zadnji keš sam držao nisko na kupnj.I kada nešto puno potone računajte
da sam i ja u igri,a naročito ako se radi o dobrim firmama kojima ne prijeti stečaj.
Mislim da gore navedene dionivce spadaju u fundamentalno odlične dionice i sigurnu luku.
Jedino VLDS je moja špekulativna igra.Može nalo pasti i puno skočiti.

Sutra ti je vrijeme za ulaz.ameri će imati izvrsna kvartalna izvješća i ovaj pad je fondovska igra.
Spuštaju da bi se jeftino krcali.Treba biti uvijek kontra američke propagande.

Dobro pustite sad prepirke!

Gospođa Ivana ja sam uglavnom 99 zarez 9 sve prodao prije jedno mjesec ipo dana.

A kako ste Vi apsolutna vladarica ove teme a tema je Best Buy a ja je dugo nisma pratio može neki trageti i naravno kojie su dijonice best baj?

Danke!

– svi vi koji ste prodali će te opet i kupovati.
– znam lova vas žulja, i meni je najgore kada sam u lovi.
– ali dok je lova u dionicama tu je sigurnija nego u banci jer ju ne možete dobiti prije 4 dana.
– jako je opasna ona lova koju imate doma, može ići na kocku, raznorazne gluposti te je najbolje ako vam nije nadohvat ruke.

– a što se tiće same teme, pretežno je zahebancija, ali nema svađanja, svi se slažemo i više nego dobro.
– evo ja vam trenutno ne drukam za niti jednu jedinu dionicu.

– ali na samoj temi možete naći dosta drukerskih postova za Đakovštinu i Optimu.
– eto te dvije dionice vam reklamiraju gospoda Loris i Antiša,
– i ja navijam za njihove investicije iako nemam tih dionica.
– a uvijek možete dosta toga pročitati o portfelju Lopina agressivo.

– a ostali su u kešu ili su pogubili dosta love te im niti nije do zahebancije.

– eto to bi bilo to ništa pametnog.

– I love this game.
Pozdrav !

Ispravak, VLDS-13,50kn, gubitka nema 🙂

Jasno ,radi se o LVCV.
Ovo je dionica za male igrače kao što sam ja.Za velike ovdje kruha nema.
dividenda 15 kn
BV preko 500
koeficijent likvidnosti 1,73
zaduženost 30%,bankama 15%,dobavljačima 15%
dobit po dionici 46 kn u 2009.
zadnja cijena 115,11 palo danas vna meni ,slučajno

Ako ne skoći previše ući će u redovno trgovanje za tri mjeseca.
Tada će naši vrli tehničari utvrditi da ima prostora za rast i kupiti od mene za trideset četrdeset post
skuplje.Fond Lopina najkonzervative od
mrtvaca ćini živo biće.A ako puno skoći normalno da ću izaći i ranije.E tada garancije za redovno trgovanje nema.

Zašto je LVCV bolja kupnja od HT
-zato jer dividenda od 15 kn na cijenu od 250 ćini 6% dobiti u slijedeća tri mjeseca,što je više
od potencijalnih 30 kn kod HT u devet mjeseci do isplate nove dividende,međutim za tih 30 kn HT nema
pokriča u tekućem poslovanju
ako kupimLVCV na 250 kupujem dionicu na 1/2 BV što je jeftino ako firma stabilno posluje,a isplata dividende prošle godine od 25,5 kn i ove od 15 kn su pokazatelji stabilnog poslovanja i viška keša
ako strpljivo čekam nekoliko godina mogu očekivati da će dionica doći na BV/100% dobiti plus
dividenda/-naravno da to neću dočekati jer ja sam Brzi Gonzales-

Kao što pjeva gđa.Zlokić:Jer sa sam skitnica,daljine me vuku,više volim vjetar/egzotične dionice/
nego mirnu luku.

U HT možemo očekivati dividendu ali svake godine sve manju.A 100 % rasta _nema govora,ali
ako mirovinci odluče može to i doli.A ne želim biti ovisan o mirovincima.Strancima ne vjerujem,iako
se Nijemcima može vjerovati malo više nego anglosaksonskim smradovima.

Iskreno bih volio da INGR postane najugodnije iznenađenje da i ona krene prema BV tj.prema
60 kn.Ali za sada je LVCV po 200 do 250 bolja kupnja od INGR na 20.
Naravno ako su bilance vjerodostojne.

Nemojte radi mene kupovati LVCV jer na ZSE sve može i na i lipu.Ovdje na ZSE fundamenti ne djeluju na cijenu dionice,ali djeluju na miran san.

Nemojte radi mene kupovati LVCV jer na ZSE sve može i na i lipu.Ovdje na ZSE fundamenti ne djeluju na cijenu dionice,ali djeluju na miran san.

Nisam mislio da ako djeluju na miran sam da ga pretvaraju u nemiran.
Htio sam reći da donose miran san.
Svojevremeno,prije skoro pa 50 god sam zbog ovakvih nelogičnosti znao dobiti asa iz hrvatskog.
Ali bitno je da se mi razumijemo.

Evo HTljupci i INGRoljupci mi zabijaju aseve.
Danas bi HT trebao malo potonuti,a Ivana kao mudar investitor je jučer prodavala HT pa je puna keša
i čeka nisko nas ostalim dionicama.
Ipak je Ivana zakon,ali ja sam malo bolji ali sam u papir kategoriji.
Veliki krič,mali tić.
Ona je za ZSE teškaš.Veliki tić i veliki krič.Sve će nas ošišati kada uslijedi rast.I onda će se opet
vratiti u HT.
I tako,Jovo nanovo.

kolega lopina,

jel ja to cujem neki skrgut?
[proud]

kolega lopina,

jel ja to cujem neki skrgut?
[proud]

Danas vrlo dobro,minus 0,6%.
Validus napravio cjelokuoni minus.Na VERN nisam u minusu jer sam kupio niže od zadnje cijene.Super.
Ako uzmem da je ADRS koji dugujem pao za više od 2% mogu se pohvaliti da sam na nuli.
Dokupio zeru VERN,zeru proda zeru ostavija,zatim sve lovu ulupa u VLDS na 13 i zeru i sada sam 100% u dionicama.Takav je bio plan i ja ga izvršio.Ali bilo bi bolje da nisam baš 100% u dionicama.Jer je cijeli svijet u k…..
EUR raste,US$ pada
Zlato,paladium,srebro,platina,bakar,nafta,obveznice sve pada dvostruko radi US$.
BDI pada ko stina isto duplo jer je u US$.

Pada daleki istok,pada bliski istok

Evropaljani padaju ko stina,a i Ameri se dobro crvene.Ali njima nije za vitovati.Tko zna kakav će
biti razvoj situacije do kraja dana.
A TIGRUS će objaviti da je u dionicama točno kada ameri krenu u pozitivu.A sada je 100% u kešu
jer tehnička analiza pokazivala da će sve padati.Ne mogu od smija.
Ipak dogodilo se i neto dobroga.Svi građevinari uhvatili malo zraka,nakon pozitvnih vijesti o poslu
IGH.Jedino INGR šteka.
A LVCV prvog dana novog kvartala napravi tri transakcije.A ja ni jednu jer nije bilo keša.Vrlo dobar start prema redovnom trgovanju za tri mjeseca.
A od ponedjeljka u redovno trgovanje ulazi:

ELPR,ljubavi moja i BZJK,još samo sutra igra najbrži prst.Moje blago postaje lividnije.
A Crobex se bolje drži od trulih kapitalista.I nije loše da Ameri padaju,da pada i $ jer bi se naši
fond menađeri mogli vaditi u ovoj našoj bari,a sa malo para oni ovo mogu i obraniti pa možda i
nećemo zaroniti koliko bi kešoljupci htjeli.

kolega lopina ja sam se sa vama ovih dana igrao na lvcv-u. Ne znam što očekujete od redovnog tržišta na tim dionicama, osim mogučnosti za šort. Vidim da ni sada nema interesa za bzjk na 119, iako je to zaista niska cijena. Isto tako neki predviđaju i pad elpr-a pri ulasku u redovno tržište na razine od 30kn

ELPR na 30 kn.Da li vi prodajete?
Dragi Kanabis sve dionice Elektroprometa koje su kupljene na cijeni od 15 do 25 je skupio Barić Siniša po 36 do 40.
I moje i svih mojih poznanika.I to je bio prvi krug i to smo prodavali po tim cijenama jer je bio samo
jedan kupac tj.gosp.Barić Siniša i on je došao do 50.000 kom.U strahu su velike oči.
U rukama malih burek investitora/i ja sam tu/ ima dvije do tri tisuće dionica kupljenih po 40 i 4.000 do 5.000
po 49 kada je napravljena najveća transakcija ove godine,mislim 23.3.
I vi mislite da će ovo ići na 30,a ja mislim da će Barić i ekipa skupljati na 50 i više.Samo treba biti strpljiv ili bolje bi bilo reći treba zajuniti i dočekati barem 60.
Pa razlika između 30 i 60 i nije mala.Samo 100%.
Kada bude love,a sada je nemam dok nešto prodam ja ču biti na BIDU.Na 30 čekam,ali vjerovatnije
čekam na 40 da omogučim izlazak bez gubitka ovima koji su ulazili na 40.Toga nema puno,ali panika
i nesređena situacija u Elprometu može potaknuti i dioničare koji su ulazili od 200 do 400 na izlazak.Daj što daš.I zaista to može biti i na 30.
Strpljivo čekati kamikaze je jedna od dobrih strategija u ovoj mutnoj bari.
Što mutnija voda ulov je bolji.

New Report

Close