Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izbacite HT iz Crobexa i već sada imate 800 bodova.
Drugim riječima Crobex je po realnoj analizi bez HT pao 85 % ili najviše na svijetu. Island je pao 95% ali je i bankrotirao, čak i Grčka nije toliko pala ( -70% ) .
Engleska je pala samo 20%, Njemačak 15%, a Rusija Micex10 niti 10 % .

U prijevodu CROBEX ima najveće šanse za rast čim se pojavi sposobna Vlada RH.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Još jedan put ponavljam za sve limitirane iz matematickih podrucja

Lopina je napisao da crobex pao 2,5 puta

To znaci da je crobex sa 5000 pao na 5000 -(2,5 *5000) i da sada iznosi -7500 bodova

Vidite da je to nemoguce

Crobex je pa0 cca 0,65 puta ili je pao 65 %

umanjite vrijednost 5400 za 65 % i dobit cete cca 1900 bodova

Pa ne moze pasti za vise od 100 % svoje vrijednosti, jer bi tada vrijednost crobexa pocinjala sa negativnim predznakom

Delux…Nije cudo da ide kao ide sa hrvatskom…i njezinom ekonomijom.

Losa matematika i korupcija = resultat moze bit samo jedno .. katastrofa

[cool]

Janaf ne vrijedi ni pola ove cijene koja je na burzi.
Ima casha ali ima i vlasnika koji je spreman za 100 mil eura kupiti nesto sto vrijedi 20 mil eura.

Što točno misliš da će HZMO učiniti sa JNAF?

Ja imam malo drugačije informacije, a to je da Janaf često radove na postrojenjima i infrastrukturi izvodi na štetu drugih naših poduzeća koja to moraju odraditi zbog političke direktive.
Što se tiče određenih investicija koje spremaju u skorijoj budućnosti, po mom saznanju će biti vrhunski, ali zaista vrhunski isplative.

Možda je moj "due dilligence" loš a tvoj dobar, tko će ga znati…

Drugim riječima Crobex je po realnoj analizi bez HT pao 85 % ili najviše na svijetu. Island je pao 95% ali je i bankrotirao, čak i Grčka nije toliko pala ( -70% ) .

Onako na odokativno izračunato, da se jednostavno izbaci HT iz Crobexa, bez revizije udjela ostalih dionica, Crobex bi bio cca 20-25% niže nego što je sada, dakle nema govora o nekakvih 800 bodova.

A Crobex je po fundamentima dionica možda bio napuhaniji od nekih drugih indeksa pa je zato i više pao?

Činjenica da je nešto palo za impresivan postotak, ne znači da je i potencijal za rast jednako impresivan. Koliko vidim na ovom forumu, to je česta zabluda koja investitore vodi u minus.

Još jedan put ponavljam za sve limitirane iz matematickih podrucja

Lopina je napisao da crobex pao 2,5 puta

To znaci da je crobex sa 5000 pao na 5000 -(2,5 *5000) i da sada iznosi -7500 bodova

Vidite da je to nemoguce

Crobex je pa0 cca 0,65 puta ili je pao 65 %

umanjite vrijednost 5400 za 65 % i dobit cete cca 1900 bodova

Pa ne moze pasti za vise od 100 % svoje vrijednosti, jer bi tada vrijednost crobexa pocinjala sa negativnim predznakom

Delux…Nije cudo da ide kao ide sa hrvatskom…i njezinom ekonomijom.

[cool]
[/quote]
cca 2,5 puta
točno 5,100.1.920=2,66 puta
toliko su nam prosječno skliznule sastavnice crobexa,a to je najpopularnija elita na ZSE
ostal nelikviduše su pale i više,neke pet ,neke deset puta,neke i dvadeset puta
i među tim otpacima nalazi se blago
a Deluks i Antiša neka ne prodavaju pamet
bitno je da se razumijemo
vjerujte moja pučka matematika mi leži i ne opterečujte ljude sa nebitnim

ovo me podsjeća sa ekonomije kad je profa pitao studenticu koliko je 10% od 150 a ova mrtva hladna bubne 30 [lol]
jedina razlika studentice i lopine je što se lopina predstavlja kao iznimno uspješni špekulant na burzi [lol]

– ta studentica ne da je samo pametna, nego je i izuzetno nadarena.
– jer na tih 10% je ona odmah nadodala i svoju proviziju od 100% te je računica od 30 i više nego točna.

– i nemojte mi zahebavati gospon Lopinu, jer on za razliku od vas o svojim špekulacijama na ovoj temi i piše.
– i meni je potpuno jasno što je pisac želio reći palo 2 i pol puta.
– nema sada to veze s matematičkom točnošću.
– ili np. gospon Croman koliko samo ima gramatičkih pogrešaka, imam ih i ja.
– ali uvijek mi je bilo potpuno jasno što želi reći.
– ovo je forum o investicijama i špekulacijama a ne o glupostima toga tipa.

– I love this game.
Pozdrav !

A vi vidite na vidiku sposobnu vladu? Milanović je vjerojatno sljedeći premijer RH. Pametnome dosta…
Bit će ovo jedna duga zima. Pitajte poduzetnike što očekuju sljedećih godina, nema potrebe da nagađate. Koliko je koji index pao nema veze s ničim. Mi imamo svoju strukturnu krizu koju drugi nemaju. Previše ljudi samo bolji u monitore i reagira na crveno i kao da je cijepljeno od spoznaje o realnoj ekonomiji.
I ono malo dobrih reformi je zaustavljeno zbog bunta sindikata. Jednostavno, oporavka nema, a kad će ne zna se. Crobex može i godinama plutati tu gdje jest a da se bitnije ne pomakne ni gore ni dolje…

ovo me podsjeća sa ekonomije kad je profa pitao studenticu koliko je 10% od 150 a ova mrtva hladna bubne 30 [lol]
jedina razlika studentice i lopine je što se lopina predstavlja kao iznimno uspješni špekulant na burzi [lol]

– ta studentica ne da je samo pametna, nego je i izuzetno nadarena.
– jer na tih 10% je ona odmah nadodala i svoju proviziju od 100% te je računica od 30 i više nego točna.

– i nemojte mi zahebavati gospon Lopinu, jer on za razliku od vas o svojim špekulacijama na ovoj temi i piše.
– i meni je potpuno jasno što je pisac želio reći palo 2 i pol puta.
– nema sada to veze s matematičkom točnošću.
– ili np. gospon Croman koliko samo ima gramatičkih pogrešaka, imam ih i ja.
– ali uvijek mi je bilo potpuno jasno što želi reći.
– ovo je forum o investicijama i špekulacijama a ne o glupostima toga tipa.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

E moja Ivana ?

matematika je ista po cijelom svijetu..onaj ko je zna ..zna je

a moje gramaticke pogreske? cudno sto pisem koliko pisem..posle vise od 45 godina u Svedskoj

ne vjerujem da bi ti pisala bolje

pozdrav

i luve this game hehe

[thumbsup]

Ivana
Jel ti ides na more i malo uzivas u svojem stecenom bogatstvu na burzi i silnim tisucama kuna ili sjedis ispred ekrana cijeli dan.

– evo jutros sam bila na Silbi, toliko da sam popila kaficu u kafiću na samom moru.
– danas proputovala toliko kilometara koliko vi nećete u cijelo ljeto.
– a motori moćni, ali oko Silbe je bilo bure tako da i nije bilo baš ugodno.

– pa tokom dana dok je jako sunce puno pametnije je biti za kompjutoro, a moram nešto i zaraditi, veliki su mi troškovi života.
– pa poslijepodnevno kupanje i sunčanje.
– i evo me opet tu da vidim jesu li mi prošli nalozi.

– pa prošli tjedan bila u City centar i West gate.
– kupovala neke krpice, iznenadilo me to što je na istom mjestu i Renata Sopek kupovala isto kao i ja krpice.

– pa sam u ova zadnja 3 mjeseca 2 puta slupala auto, nije puno, ali ode staklo, svjetla, branik.
– ipak je važno da meni nije ništa, a stvarno sam imala i više nego glupe sudare, opalim u auto ispred sebe na semaforu, ili sada nedavno idem se okrenuti zavozim nazad i u stablo.

– eto vidite ovo su mi samo neki troškovi, tko može za sve to zaraditi ??????

– I love this game.
Pozdrav !

…Nije cudo da ide kao ide sa hrvatskom…i njezinom ekonomijom.

[cool]

gospon Croman.

– najprije da vam se zahvalim što ste uopće došli na ovu temu.
– vidite da je dosta zabavna i poučna.
– ne dajemo grafove nego pišemo u koje dionice je poželjno ulagati tvz. drukanje.
– evo ja sam i danas tu napisala dvije TA analize, jedna je za rast burze, a druga je za pad burze.
– nisu toliko točne kao vaše EWT analize, ali to na ovoj temi i nije od nekog značaja.

– a to da smo mi u nekoj krizi ili kako vi pišete katastrofa.
– to je poznato i mojoj babi, jer ona cijeli život živi u nekim krizama.
– vjerovatno su i vaši tata mama ili vi otišli u Švedsku zbog neke krize.

– ali to vi vidite neku krizu, kod nas krize nema jer je to konstantna kriza.
– a živi se i više nego dobro, ovi budalaši iz svijeta nam daju lovu koju mi potrošimo.
– sada se bune neki sindikati, ali nitko živ ne kuži zašto se bune.
– jer u svim državnim službama je i više nego dobro, ništa se ne radi a plaća im ide,
– plaće nisu velike, ali od turizma i drugih raznoraznih gluposti koje se ne vide u BDP se da živjeti puno bolje nego u vaša Švedska.

– I love this game.
Pozdrav !

Joj , Ivana7 ..pa smirite se malo, nemojte biti tako histerični…

– joj stalno me vučete za jezik pa da vam i odgovorim.

– evo nešto jako poučno i za gospon Cromana koji je bio zgrožen gubitcima gospođe miami te joj je ponudio pomoć.

– evo tu ću vam pokušati objasniti jedu psihoanalizu investitorice iz ove krizne države.

– gospođa miami.
– kćer ili sin joj se nisu uspjeli upisati na prijemnom za apotekare.
– e sada se buni zašto je mala kvota, zašto fakultet nije velik i novi.
– imamo mi i više nego lijepe fakultete, upišite ih na ekonomiju u Splitu, fakultet je bolji i ljepši od bilo koga hotela, i nekog vraga će tamo naučiti ako žele učiti.
– a zašto traže za te apotekare fakultet nikad mi nije bilo jasno jer njihov rad je potpuno isti kao i u bilo kojoj trafici a tamo može i s osnovnom školom.

– ali gospođa miami bi željela svakako za te apotekare.
– zašto ???????????
– jer je to porodični biznis u kojem se i više nego dobro zarađuje.
– žale se na državu i sporo plaćanje tih recepata i male marže.
– a ne spominju razne kremice na kojima deru cijenom da boli glava, a to ne ide na recepte.
– i stvarno im teško, vidim tu se ide na ljetovanje zimovanje, ima se i nekretnina.

– a ima se i onog viška novca koji ide u dionice.
– samo ne može se sada na sve strane pa se je na dionicama uspio ostvariti samo značajni minus.
– ali tako je i kod amera i kod njih ta populacija doktori apotekari ostvaruje u 90% slučajeva samo gubitke, jer misle da su pametni za sve ali praksa pokazuje da nisu, to su podaci iz stručne literature, ništa nisam izmislila.

– i sada se gospođa miami žali, teško joj, zemlja u krizi.

– a sada i vama jedno pitanje gospon Croman,
– možete li vi zaraditi u vaša Švedska tako puno kao gospođa miami ?????????
– i onda se buni što ne dijele dividende JNAF, u ATPL bi smijenila uparavu, svugdje vidi lopovluk.
– a ja jedino u tim apotekama vidim najveći lopovluk.
– kolike su vam marže na tim kremicama gospođo miami, i koliki je promet te robe koja ne ide na recepte.
– i ova vlada da je pametna, što nažalost nije bi vam opalila još 50% veće poreze i smanjila marže za recepte.

– I love this game.
Pozdrav !

ivke se raspisala danas? sto ce reć????? dokup i samo dokup ,to je prava strategija…stamparija love 24 sata radi …… [yawn]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Ivana7 , Vi ste jedna draga, srčana i duhovita djevojka, ali nedaj Bože, da Vam netko stane na žulj.
To su danas moderne mlade žene, menađerice, a ja ih zovem odmilja – ZVIJERI- jer jednu takvu
imam kod kuće…Imam i sina / 17 / koji je , ,možda u pristupanju poslu sličniji Vašim shvaćanjima.
Slučajte , što, je izveo na razrednom putovanju u Budimpeštu.
Dala sam mu eure , i forinte , da ima, jer smo čuli da neki dućani još uvijek naplaćuju u forintama.
Kako su autobusom stali pred nekim velikim trgovačkim centrom, njegove prijateljice i prijatelji
nisu imalu forinte , a samo forintama se moglo plaćati.
On im napravio konverziju na cesti , zamijenio forinte u eure i pri tome ih je prevario za 30,00 Eura.
Kako veli, nije namjerno, samo je zaokruživao na manje kad je vraćao i tako je zaradio …..
Ako to još jedanput napravi, ozbiljno ću ga kazniti. ..On to smatra dobrim poslovnim potezom…

Ako ova moja zvijer ne položi ispite- isto ću je nalemati…jer mora raditi…

Ivana7,samo polako …. pred Vama je cijeli svijet….. sve će biti u redu s dionicama.

[thumbsup]

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close