Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne može ništa pasti više od svoje vrijednosti.
Ako je Crobex bio 5000 bodova pad od 2,5 puta bi značio da je pao za 12 500 bodova, tj na -7500 bodova.
Najzahvalnije je računati u postocima pa reći Crobex je pao 60%.

crobex je miks cijena
Da li ste kada čuli da je nešto pojeftinilo dva ili tri puta?Ja jesam.A vi?
Ali ne treba se oko ovoga prepucavati.Bitno je da smo shvatili bit.
Ok.60% pada je ispravno.
A vi tražite dionicu koja je pala deset puta ili 90%,a za to nema bitnog razloga u poslovanju pa ćete
zaraditi dva ili tri puta na ulog ili 100 ili 200 ili 300%.A onaj koji kupi ima šanse da na tome debelo zaradi.A to sadašnje vrijeme niskih cijena pojedinih dionica omogučava.
[/quote]
ovo me podsjeća sa ekonomije kad je profa pitao studenticu koliko je 10% od 150 a ova mrtva hladna bubne 30 [lol]
jedina razlika studentice i lopine je što se lopina predstavlja kao iznimno uspješni špekulant na burzi [lol]

Ivana
Jel ti ides na more i malo uzivas u svojem stecenom bogatstvu na burzi i silnim tisucama kuna ili sjedis ispred ekrana cijeli dan.

Nije ti to zdravo.

Okrenut ces se i imat ces hartije i bogatstvo ali telo i ljetnu zabavu ko u gdje Dropulic.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Evo da pojednostavnimo zbog računanja neka joj cijena padne 75%.

100 X 0.25= 25 USD

Cijena nafte je pala za tri četvrtine. 3/4 =0.25

Vrijednost za koju treba rasti je obrnuto proporcionalna onoj za koju je pala.
Matematički jedini ispravan način izražavanja.

Ček malo, cijena padne 3/4…da bi se vratila na staru cijenu treba rasti obrnuto proprcionalno koliko je pala… misliš 4/3 rasta? ili?
[/quote]

Ma krivo sam gore napisao 3/4 =0.75

Ako padne za 3/4 ,znači cijena je na 1/4 i da bi se vratila na istu vrijednost treba rasti 4/1 tj. obrnuto proporcionalno 1/4.

Ponavljam post kolegi lopini, koji ocito ne može shvatiti neke stvari, ocito je limitiran u tome..
Nije to nista strasno, pa i Blanka Vlasic je recimo limitirana da ne moze preskociti 3 metra u vis

kolega

Nazalost ne poznajete matematiku osnovne škole

Lopina je napisao da crobex pao 2,5 puta

To znaci da je crobex sa 5000 pao na 5000 -(2,5 *5000) i da sada iznosi -7500 bodova

Vidite da je to nemoguce

Crobex je pa0 cca 0,65 puta ili je pao 65 %

umanjite vrijednost 5400 za 65 % i dobit cete cca 1900 bodova

Pa ne moze pasti za vise od 100 % svoje vrijednosti, jer bi tada vrijednost crobexa pocinjala sa negativnim predznakom

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

@DELUX

Nekome treba dokazati da je 1+1=2.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Delux, ne bih htio cjepidlačiti jer imate i dosta afirmativnih posova,ali
5000/2,5= 2000.Možete Vi prevoditi kako hoćete ali lopina je u pravu.Čovjek je dokazao više puta da je
izvrstan matematičar.
Pozdrav

kolega

Nazalost ne poznajete matematiku osnovne škole

To znaci da je crobex sa 5000 pao na 5000 -(2,5 *5000) i da sada iznosi -7500 bodova

Vidite da je to nemoguce

Pa ne moze pasti za vise od 100 % svoje vrijednosti, jer bi tada vrijednost crobexa pocinjala sa negativnim predznakom
[/quote]
Mislio sam da je ova tema već završena,ali kad sam već prozvan moram i odgovoriti.
G-dine delux ,slažemo se u dvije stvari: da je pad CROBEX-a 60%(2000)ili kako Vi kažete otprilike 65%
(1900) i to da CROBEX ne može ići ispod nule.Utome i je poanta ,jer u ovom slučaju ne možete koristiti formule koje prikazujete. Očigledno su Vam se izmješale u glavi skripte iz večernje škole .
Dajte posložite ih.

klodovik

Kolega klodovik…

Ako ovakvi kao vi imaju fakultete, ja bih volio imati osnovnu školu…Nemojte se ljutiti, ali ako je drvo limitirano za matematiku, vi ste onda šuma

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Još jedan put ponavljam za sve limitirane iz matematickih podrucja

Vidite da je to nemoguce

Deluhe, nisam mislio da ću se u nečem na pd-u složiti s tobom, ali ovdje ne mogu drugo. Strašno je da netko brani ovakvu ‘matematiku’. Možda im je tako lakše, pa kad (ako ikad) zarade 100%, onda su zaradili 2 puta što im puno bolje zvuči.

Možemo ovako u nedogled,ali rasprava je vrlo isprazna pa neću nastavljati.Na forumu sam da ponešto naučim, a ne da upadam u rasprave koje ne vode ničemu.

klodovik

Joj , Ivana7 ..pa smirite se malo, nemojte biti tako histerični…

Htjeli bi na brzinu zaraditi, a to ne ide.Građevinarima su se na burzi poigravala dva-tri investitora, koji su pod utjecajem FA , TA, TBC-A , FBI—— i drugih analiza rušili i dizali cijenu i danas to rade..sa malim brojem dionica…bez svake pameti….
Nemojte se sekirati… vidim, toliko ste svi agresivni jedni prema drugima…a to znači nešto drugo… BROKERI SU POČELI ZBRAJATI GUBITKE…. isto tako SHOW MUST GO ON…
Morate malo novaca uložiti i u OTKUP dionica..tradi podizanja cijene..Nema više bedaka , da ih varate raznim glupostima…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Joj , Ivana7 ..pa smirite se malo, nemojte biti tako histerični…

Htjeli bi na brzinu zaraditi, a to ne ide.Građevinarima su se na burzi poigravala dva-tri investitora, koji su pod utjecajem FA , TA, TBC-A , FBI—— i drugih analiza rušili i dizali cijenu i danas to rade..sa malim brojem dionica…bez svake pameti….
Nemojte se sekirati… vidim, toliko ste svi agresivni jedni prema drugima…a to znači nešto drugo… BROKERI SU POČELI ZBRAJATI GUBITKE…. isto tako SHOW MUST GO ON…
Morate malo novaca uložiti i u OTKUP dionica..tradi podizanja cijene..Nema više bedaka , da ih varate raznim glupostima…

e da da….bedaci su sami ispali…..sad grcaju u minusima..hehehehehehe

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close