Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Antiša@ farmaceuti u usa su zasebna prica…..tu treba puno truda ulozit i cekat po nekoliko mjeseci
,ako nesto krivo krene isto tako veliki gubici….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

pa onda VERN(pred otkrićem svjetskog lijeka).

– nisam sigurna, ali onako po sijećanju mislim kako postoje dvije firme istog imena VERN.
– na žalost ta koja ima taj lijek tom dionicom se ne trguje na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

Delux, ne bih htio cjepidlačiti jer imate i dosta afirmativnih posova,ali
5000/2,5= 2000.Možete Vi prevoditi kako hoćete ali lopina je u pravu.Čovjek je dokazao više puta da je
izvrstan matematičar.
Pozdrav

kolega

Nazalost ne poznajete matematiku osnovne škole

Lopina je napisao da crobex pao 2,5 puta

To znaci da je crobex sa 5000 pao na 5000 -(2,5 *5000) i da sada iznosi -7500 bodova

Vidite da je to nemoguce

Crobex je pa0 cca 0,65 puta ili je pao 65 %

umanjite vrijednost 5400 za 65 % i dobit cete cca 1900 bodova

Pa ne moze pasti za vise od 100 % svoje vrijednosti, jer bi tada vrijednost crobexa pocinjala sa negativnim predznakom

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Antiša,nije to poanta,matematika je egzaktna nauka.
Izvrćete postavljeno pitanje(nismo političari).No dobro ,neću inzistirati.

Ne izvrćem pitanje nego samo pokušavam pojednostavniti, evo još jedan pokušaj: [smiley]

– uložite u dionice 100 000 kn i vaš porfelj padne na 50 000 kn. Koliko ste izgubili?

Ako kažete da ste izgubili dvostruko (2 puta) onda ste izgubili 200 000 kn što je nemoguće.
Ispravno, matematički jedino točno je reći da ste izgubili pola ili 1/2.

Ajmo matematičari uključite se i podržite me.
[wink]
[/quote]

Ja te podržavam jer si 100 % u pravu, vecina ovdje na forumu ne zna izracunati najjednostavniji postotni i kamatni racun…

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

– Moje smeće od dionice je jedna genijalna investicija, isto tako dionice tipa VART, INGR, HDEL, VDKT su pametne investicij…..
Za mene su smeće trenutno samo dionice brodara, mislim da će se u narednih par godina značajnije korigirati te da će se teško vratiti na postojeće razine. Razloga je puno.

– ma je li vi ovo ozbiljno ili se zahebavate ?????????
– a vidim kako zajedno sa gospodinom inventerom odlazite na teme likvidnijih dionica i pišete i više nego stručne tekstove.
– o.k. za gospodina inventera mi je sve jasno jer je njemu najveći seksualni doživljaj pad tržišta ili neke dionice, ali vi gospon Antiša ??????
– i što ono pišete za obveznice Optime, da ih otkupljuju po nominali jer su zakonom na to obvezni.
– e pa onda što ne kupite sve te obveznice po 59kn imate ih preko 2M i prodate ih po 100kn kad ste tako pametni.

– i da ne zaboravim, tenutno najveće smeće su dionice OPTE jer imaju dug na kapital cca 2.000.000%, ipak je to svjetski rekord, ali imate i tu optimista i potporu na 24kn, ali i veliki pad dionice od cca 50% u jako kratkom vremenskom periodu, sada vam je jeftina i već sam vam pisala, samo krediti i krediti i dokup u što većim količinama, jer kako je krenulo brzo će doći na 20kn.

– I love this game.
Pozdrav !

Građevinari su ispali najbolja investicija, a Vi ih stalno pljujete. Treći kvartal bit će još bolji…..
Ali , svatko radi po svom….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Građevinari su ispali najbolja investicija, a Vi ih stalno pljujete. Treći kvartal bit će još bolji…..
Ali , svatko radi po svom….

– od kada ih pljujem kako vi pišete, građevinari su zbilja i više nego lijepo pali.
– a to najbolje možete vidjeti vi u svom portfelju kako to izgleda i koliki su to minusi.
– zači trebalo ih je na vrijeme i prodati.
– oni će biti opet dobri, ali jednog dana kada ponovno počme neka izgradnja.
– saka dionica je dobra ako nije u stečaju ili ako nije pred bankrotom.
– tako da su i one najgore dionice nekada i najbolje investicije.
– ali sve ima svoju tržišnu cijenu.

– I love this game.
Pozdrav !

TA.

– evo kupujem a ništa ne mogu kupiti.
– a nije da baš i nešto puno love dajem za neke dionice.
– ali imam jako velike naloge na kupnji, sve mislim kako će me neki fond poklopiti, ali ne ide.
– a lipari to dižu s sitnim nalozima u nebo.

– a TA lijepo kaže probili smo 1.924 i sada ronimo ka 1.880, sve potpore su probijene.
– i koga vraga sada dižete cijene na kupnji.
– postavite se nisko, jer svi tehničari vam sada moraju jako jeftino prodati.
– sada kod tih investitora idu tvz. stop loss nalozi.

– I love this game.
Pozdrav !

Antiša,nije to poanta,matematika je egzaktna nauka.
Izvrćete postavljeno pitanje(nismo političari).No dobro ,neću inzistirati.

Ne izvrćem pitanje nego samo pokušavam pojednostavniti, evo još jedan pokušaj: [smiley]

– uložite u dionice 100 000 kn i vaš porfelj padne na 50 000 kn. Koliko ste izgubili?

Ako kažete da ste izgubili dvostruko (2 puta) onda ste izgubili 200 000 kn što je nemoguće.
Ispravno, matematički jedino točno je reći da ste izgubili pola ili 1/2.

Ajmo matematičari uključite se i podržite me.
[wink]
[/quote]

Moj računa izgleda ovako ;

Dionica je vrijedila 250 kuna ( konkretno INGRA ) u prosijeku zadnjih 4 godine, a sada je 29 kuna.

29:250 = 0,116 – 1= 0,884 x 100 ( – ) = 88,40 % je pala
da bi se vratila na 250
250:29= 8,621 x 100 = 862,1 % ili 29 x 826,1 % ( + ) = 250 kuna

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

TA.

– evo kupujem a ništa ne mogu kupiti.
– a nije da baš i nešto puno love dajem za neke dionice.
– ali imam jako velike naloge na kupnji, sve mislim kako će me neki fond poklopiti, ali ne ide.
– a lipari to dižu s sitnim nalozima u nebo.

– a TA lijepo kaže probili smo 1.924 i sada ronimo ka 1.880, sve potpore su probijene.
– i koga vraga sada dižete cijene na kupnji.
– postavite se nisko, jer svi tehničari vam sada moraju jako jeftino prodati.
– sada kod tih investitora idu tvz. stop loss nalozi.

– I love this game.
Pozdrav !

Molim jasno objašnjenje !
Na kojoj strani knjige TA se to nalazi ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

vidjet ćemo hoće li proboj biti i na kraju dana, no to opet ništa ne znači jer se sutra predviđa zelenilo

Molim jasno objašnjenje !
Na kojoj strani knjige TA se to nalazi ?

gospon Loris.

– vi stvarno ne trebate obraćati pažnju na tu TA, jer je to u vašem slućaju totalno nebitno.
– gospon Antiša će nadokupljivati OPTE, a i vi kako sam vam pisala samo dokup i dokup Đakovštine, ako nemate dovoljno love u nove kredite.
– sada je prilika, baš sam provjerila na 8kn imate dosta toga za kupiti.
– pa stvarno kud će te jeftinije od tih 8kn, jedna dionica jedna kafica.
– i je li sada problem pričekati 2-3 mjeseca dok to ne poraste.

– moram naglasiti kako ja trenutno nemam dionice Đakovštine, a ni Optime.
– i ovo moje pisanje nikako nije nagovor za kupnju ili prodaju dionica.
– ipak su ove preporuke usmjerene samo za gospodu Lorisa i Antišu.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close