E sad kolega Rocky5, naveo sam OPTIMU tek tako, može to biti i netko treći, poanta je da je HT 3-4 puta skuplji nego ostali i moje pitanje svima vama je što kad se dividenda sa 30kn spusti na 5-6kn???
Da li onda vrijedi više od 130-140kn????
Nisam baš siguran da je tako niska profitabilnost moguć scenarij…
Evo za primjer dividenda od DT:
Vaš link
Isto tako i AT&T u USA, da li raste ili pada dividenda?
Vaš link
hvala najljepsa
…evo sve je spremno ….
[/quote]
– nikako nemojte pretjerivati, dosta je jedna dionica.
– ali sutra vrlo lako možemo vidjeti vašu dionicu ili investiciju u nevjerovatnom plucu od cca 150% .
– taj neviđeni rast mediji jednostavno moraju zabilježiti.
– a tek vaša sreća zbog velikog rasta dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ovo je bio komentar za TEP.
ELPR je ostvario najveći skok u ovu crnu srijedu _preko 15%.Ja prodao nisam,a kako sam aktivan
onda sam …….pogodite sami.
Da ali skok ne na jednu dionicu.
Već velikih 300 kom.
Tržišno 7,8 k kn Kapitalno /knjigovodstvano/ 300xBV= 300×409,45=122,8 k kn
ELPR P/BV=26/409,45 = 0,063
HT 265:130=2,00
2:0,063= 32 HT je po ovom pokazatelju skuplji 32 puta od Elektroprometa
Ivana ćami u HT sa velikom lovom i zaradit će 10 % godišnje/ako/
Lopina najkonzervative ima šanse da dočeka ELPR na barem polovinu BV u slijedečih nekoliko godina pa makar se i dalje ostvariva godišnji gubitak od jednog MCAP.
Recimo u tri godine da se izgubi tri MCAP ostaje nam još 13 puta veći kapital jer se sada trži na 1/16 BV.
Kada u tom trenutku ELPR dođe na pola BV ja ću zaraditi šest do sedam puta na ulog.
Ivana 30% na HT u tri godine/dividenda od 26 kn po dionici je misaona imenica/
a ja 600%.Ali naravno da ja neću biti strpljiv pa čekati tri godine.
Ja ću skinuti 200 do 300% u slijedečih šest mjeseci i naći još nekoliko ELPR i zaraditi više od
tih jadnih 600% u tri godine.Dakle,sve ispod deset puta u tri godine nije dobar rezultat.
I vi ćete reći da je to nemoguće.Ne to je moguće i to je sigurno s obzirom na pasivnost
investitora na ZSE.Što god ova agonija duže potraje to bolje.
Biti će sve više šansi kao što je ELPR.
A vi kupujte ERNT,HT,ADRIS,ATPL i ostale popularne dionice a ja ću smeće koje blago nosi.
ne znam jeste li slijepi pored zdravih očiju , al u bilanci ht-a je već godinama najbitnija stavka novac u blagajni .
1Q2010 – 4,76 mlrd kn
1Q2009 – 4,2 mlrd kn
cash per share = 58 kn . to je enormna likvidnost , sve tvrtke izlistane na zse da se zbroje nemaju toliko. iz tog razloga se ne treba bojat za dividendu ht-a , jer će se pad dobiti kompenzirati finanicjskim prihodima na ovu enormnu likvidnost . to znači da i ako dobit ove godine padne na nekih 1,6 mlrd što je cca 20 kn eps-a , bez ikakvih problema se može isplatit dividenda na razini prethodne 3 godine , na čemu DT vjerojatno i inzistira sve ove godine .
iako sam kratio 80% ht-a na 318+ , mislim da nema straha za ht i njegovu dividendu barem idućih 5-6 godina [proud] i uvijek ću mu se rado vraćat dok god bilanca kaže novac u blagajni > 4.000.000.000,00 kunjerosa [thumbsup] uh kolko je to nula [lol]
Ne čudi da hrvatski najveći mirovinski fond AZ ima izlaznu strategiju iz HT-a. HT će kroz sljedećih 5 godina toliko izgubiti na prihodima i profitnoj marži da će to biti jedan veliki šamar svim institucionalcima koji se unutra zateknu. Ukoliko ne krenu još ove godine,sljedeće bi trebali svakako početi razmišljati o izlaznoj strategiji. Veliki rizici leže za poslovanje HT-a, a drastičanom padu poslovnih rezultata bit ćemo svjedoci već ove godine.
-Eu regulativa
-neumoljiva i u dvoznamenkastim postocima jeftinija konkurencija. Jedino gdje HT još drži udio su veliki poslovni subjekti koji po političkom ključu imaju HT uslugu, te srednjovječna i stara populacija koja koja po prirodi nije vična promjenama (ali i to se mijenja, upravo sam u postupku da svojim roditeljima u mirovini odjavim HT i zamjenim za B-net. Mobitele smo već promijenili na TELE 2).
-TK infrastruktura koja nije HT-ova. Ovdje će se polomiti najveći dio koplja i konačni krah ove čudne firme.
Neki se oslanjaju na dividendu.Gospodo,ne možete se oslanjati na dividendu od 150% netto zarade. To nije prirodno niti normalno. To je vrijeme za izlaznu strategiju. Ne naglu, ali postepenu.
S druge strane ne vidim ništa dobra niti za Optimu.
HT-u slijedi KRAH.
Koliko drukera protiv HT-a na ovom forumu, nevjerojatno! Ispada da HT samo što nije bankrotirao… Ljudi, nije mi jasna vaša pozicija? Jeste li možda u Optimi? Ako jeste, onda ste pušioničari od početka. Ako niste, ne znam čemu tolika hajka na HT. Možda želite da rokne na 100 kuna pa da jeftino kupujete najbolju kompaniju u Hrvatskoj? To je razumljivo, ali dajte malo više argumenata u svojim drukerskim postovima…
HT je tvornica novca i još dugo će to biti i nikakva Optima ga ne može poraziti. Svi ostali alternativni telekomi posluju s debelim minusom, a vi govorite kako će oni poraziti HT. Nemojte me zezati. HT bi mogao profitom od samo jedne godine pokupovati sve ostalo na tržištu osim VIP-a. HT ima samo jednog ozbiljnog konkurenta a to je VIP. Sve ostalo je pušiona, čak i TELE2. Ako je TELE2 puno jeftiniji od HT-a, postoji i razlog za to: usluga im je katastrofa.
Zar vi mislite da će HT mirno sjediti i gledati kako konkurencija preuzima tržište i plakati? Dajte molim vas, nisu Nijemci vesla sisali.
Ja i dalje očekujem solidnih 20-ak kuna dividende od HT-a.
mislim da nema straha za ht i njegovu dividendu barem idućih 5-6 godina [proud] i uvijek ću mu se rado vraćat dok god bilanca kaže novac u blagajni > 4.000.000.000,00 kunjerosa [thumbsup] uh kolko je to nula [lol]
– malo matematike.
– to bi bilo cca 49kn po dionici.
– u ovoj godini će zaraditi cca 20kn po dionici.
– a to nam daje 69kn po dionici, bez problema u naredne dvije godine mogu dati 30kn po dionici.
– a zadnje dvije dividende su 30 + 34 = 64kn.
– ma nije mi namjera drukati za HT, jer to niti nema smisla, hoćete ga prodati ili kupiti to sami morate odlučiti.
– HT i dalje čini cca 50% prometa, i tu o cijeni dionice jedino mirovinci odlučuju.
– danas na našoj burzi trguje cca 100 malih investitora, većina je u kešu.
– e sada jedini smisao drukanja na HT vidim u smislu prodajte vaš HT jer je to i više nego loša investicija i kupite Optimu jer ju i ja imam, a tada će sigurno cijena Optime rasti.
– Optima ima samo zanemarivih cca 2.000.000% duga na kapital i praznu blagajnu, ali otima korisnike HT-u jer ona ima fiksnu telefoniju pred kojom je svijetla budućnost.
– kad kažemo HT, mislimo na fiksnu telefoniju, ali to je danas internet, TV, sutra tko zna što?
– pratite malo i vijesti,
– evo što piše Cisco, internetski promet će se više nego učestvorostručiti do 2014.
– I love this game.
Pozdrav !
-neumoljiva i u dvoznamenkastim postocima jeftinija konkurencija. Jedino gdje HT još drži udio su veliki poslovni subjekti koji po političkom ključu imaju HT uslugu, te srednjovječna i stara populacija koja koja po prirodi nije vična promjenama (ali i to se mijenja, upravo sam u postupku da svojim roditeljima u mirovini odjavim HT i zamjenim za B-net. Mobitele smo već promijenili na TELE 2).
– fiksna telefonija, i doma i u firmi HT, radi bez greške, računi mi nisu veliki i zbilja ne vidim razloga to mijenjati.
– internet HT, i više nego zadovoljna, niti tu ne vidim neke velike cijene i račune.
– mobiteli, e tu je već druga prićica, imam ih punu kutiju, svih vrsta i svih operatera, već kako je koja akcija.
– samo sada imam i jedan problem, od svih tih pustih mobitela malo tko me može dobiti jer većina ima brojeve mobitela koje ne koristim, a i ja nemam pojma za većinu tih brojeva.
– evo i mala zanimljivost za TELE 2.
– izreklamirali su se kako su najjeftiniji, a pitanje je jesu li ????
– tako ja u trafici kupim kartice od 25kn, jer su imali samo te, za 200kn.
– i vidi vraga što mi se sada dešava,
– ta kartica od 25kn vam važi samo tjedan dana, isto kao i sva pokvarljiva roba, nema veze što ja sada imam na računu 150kn, ja ne mogu telefoniratri ako ne ubacim novu karticu.
– a lijepo me oni i obavještavaju, šalju mi sms poruke, nije njih briga što ja tada spavam i oni me bude s tom glupom porukom, a šalju vam te poruke svaki dan.
– i sada se ja pitam kako je taj TELE 2 najjeftiniji kada vas prisiljavaju trošiti 100kn mjesećno.
– samo stvarno nemam vremena izučavati i proučavati sve te ponude od svih tih oeratera i proučavati njihove pakete hoću li zaštedjeti 10 ili 20kn.
– moje je mišljenje kako svi oni tu muljaju i kradu i cilj im je zahebati što više korisnika.
– jedino što nikada neću učiniti to je pretplata na bilo kojeg operatera za mobitele.
– samo ne kužim zbog čega ova država dozvoljava varanje svojih građana kroz te reklame kako je netko najjeftiniji.
– tu bi ipak neki državni regulator trebao postaviti neka pravila igrice da se stvarno i vidi tko je od njih i najjeftiniji i po usluzi najbolji.
– I love this game.
Pozdrav !
– kakve veze sada ima ta dividenda s HT-om,
– pa je li vi znate na kom principu rade ti fondovi i zbog čega ulažu u HT.
– a što ako HT odlući kupiti 10% svojih dionica, za tako nešto imaju i blagoslov skupštine, a što onda ?
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Baš će Švabo ulagati i dopustiti da trezor kupuje.
Koleginice Ivana, Švabo će ovo prodati sve i zaraditi masno!
A HT na kraju kad mu OPTIMA, VIP, TELE2 i BNET uzmu dobar dio kolača će spustiti drastično cijene i biti gori od Ericssona koji je po meni firma NIŠKORIST.
[/quote]
split009jr za sve imaš dobre pretpostavke, ali za ETK ne.
HT neće drastično spustiti cijene, budi siguran, HT će svoj većinski dio rasprčkati po burzi i dignuti još jednom veliku lovu od nas, ljudi od navike, a pred sam ulazak u EU, te HT će postati kompanija s manjinskim dioničarima, nešto ko INGRA, i to je dobro .
Nije dobro što sustavno uništavaju, sada, sami sebe, a s ciljem velike dobiti. Rješavaju se ljudi, vlasništva nekretnina, gube medijski monopol……, a sam s ciljem max. zarade, ali koje neće više isplaćivati u vidu dividende nego dionica ( vrijeme će pokazati da sam u pravu ).
Normalno je da svaka kompanije želi reducirati troškove, ali ovo otpuštanje radnika nema veze s time, ovo je sustavno pljačkanje, jer bez tih ljudi u budućnosti ne mogu biti lideri, ali to ih ne zanima.
To bi bilo kao da brodogradilište 3 maj ima direktora i tajnicu i naravno računovodstvo.
Postoji mogućnost da RBA-OMF čak i planira biti u budućnosti najveći pojedinačni dioničar, ali kao i „ivana7“ uopće ne razumiju tehnologiju poslovanja HT-a i mislim da su se opasno zaletili.
To je otprilike ovako ;
HT i konkurencija se npr. bavi poljoprivredom na jednoj velikoj oranici. Svatko uzgaja što želi i prodaje, te HT-u dodatno plaća Harač jer koriste njihovu zemlju, a problem je što je zemlja državna, a ne HT-ova. Taj problem će definitivno nestati ulaskom HR u EU, ako ne i prije jer uvjeti EU prvo to ne dopuštaju ( monopol) kao niti takove cijene njihovih usluga ( proizvoda). Drugim riječima HT će cijene svojih usluga smanjiti za cca 40% izgubiti Harač od konkurencije i konačno više neće moči prati lovu skupom nabavom repromaterijala od DT-a, a da bi VAMA umanjili dividendu ( realna dividenda je trebala biti cca 118-134 kn-e) kao i vrijednost dionice.
Što im ostaje , max 35% sadašnjih prihoda, a konkurencija je na to već spremna. Znači HT će opstati kao sjena današnjih okolnosti, ali to oni sami znaju, a vi ne želite prihvatiti istinu. Nitko ne kaže da opet raznim brokerskim špekulacijama cijena dionice neće biti 900 kn-a, ja to ne znam, ali budućnost same tvrtke nije teško prognozirati.
Da su imali poštene namjere, ne bi otpuštali ljude koje će im trebati kao liderska kompanija i u budućnosti, ne bi dijelili dividende već ulagali u 4G tehnologiju i dalje, svoje nekretnine zadržali bi u vlasništvu kao povoljniju opciju od najma, spustili cijene usluga već sada i dobro ugrozili konkurenciju, ali sve to je već ozbiljan, težak i konkurencijski posao koji se njima jednostavno nakon ovih privilegija sada više na da raditi.
Ja osobno, iako nisam HT dioničar, više od vas dioničara sam ljut na ovu situaciju s HT-om, jednostavno me boli kada vidim što rade, a znam što su mogli raditi.
P.S. Nisam dioničar ETK-a, ali nemoj miješati kulturnu kompaniju s HT-om.
Nije dobro što sustavno uništavaju, sada, sami sebe, a s ciljem velike dobiti. Rješavaju se ljudi, vlasništva nekretnina, gube medijski monopol……, a sam s ciljem max. zarade,
ali ovo otpuštanje radnika nema veze s time,
To bi bilo kao da brodogradilište 3 maj ima direktora i tajnicu i naravno računovodstvo.
„ivana7“ uopće ne razumiju tehnologiju poslovanja HT-a…
Svatko uzgaja što želi i prodaje, te HT-u dodatno plaća Harač jer
konačno više neće moči prati lovu skupom nabavom repromaterijala od DT-a, a da bi VAMA umanjili dividendu ( realna dividenda je trebala biti cca 118-134 kn-e) kao i vrijednost dionice.
Da su imali poštene namjere, ne bi otpuštali ljude….
– malo zbrda zdola, ali ovaj put ste nesvjeno puno toga pametnog napisali.
– po svemu je očito kako ste vi djelatnik HT-a kojemu će HT uručiti otkaz.
– za vas osobno to je sigurno ona najgora moguća opcija.
– ali to je jednostavno tako, to je kapitalizam.
– spominjete 3maj, to se je nažalost već odavno trebalo zatvoriti i svima podijeliti otkaze.
– jer jednostavno nisu sposobni tržišno poslovati kao i cijela brodograđevna industrija.
– radnike i inženjere nikako na ulicu, treba im kupiti ovce i koze i poslati ih u planinska bespuća.
– HT, jako dobro radi, ali za sebe odnosno svog vlasnika, a vi kao djelatnik ste tu nužno zlo.
– ipak morate biti svjesni kako je politika ove države prodajmo sve hrvatsko.
– HT, je sebe već isplatio, najvjerovatnije će isplatiti i sve male dioničare, mislim na uloženi kapital u HT, zbog toga tu ulažu i mirovinci jer se nadaju povratku svojeg uloga kroz dividendu.
– iznjeli ste i jedan zanimljiv podatak kolika je trebala biti dividenda da se sifisticirano u HT-u ne krade, ali morate biti svjesni kako se u svakoj našoj firmi krade.
– i kada vam svima HT podijeli otkaze ostaje im ta infrastruktura koju konkurencija jednostavno mora koristiti i plaćati im jer nemaju izbora, tvz. harač.
– i tako će i u najcrnijem scenariju taj HT i da ništa ne radi opet zarađivati, i dijeliti dividendu.
– a možda prodaju i cijeli biznis za recimo 200kn za dionicu, opet svima dobro, to bi bila dividenda svih dividendi.
– i jako dobro ste to primjetili kako se ja ne razumjem u tehnologiju HT-a.
– ali te tehnologije, hotela, raznoraznih firmi, banaka i čega sve uopće niti nije potrebno znati.
– potrebno je znati isčitati neke brojeve o poslovanju np. HT ili OPTE.
– u tim brojevima se krije tajna je li investicija o.k. ili nije.
– ja sam pisala prije godinu i pol dana na ovoj temi kako je HT najbolja i najsigurnija investicija ali na cijeno 190kn.
– od tada je na ime dividende išlo 64kn.
– a ove godine će na računu imati keša za svaku dionicu 69kn.
– e sada je li vam to dobro ili nije odlučite sami.
– jer o samoj cijeni će odlučivati mirovinci.
– I love this game.
Pozdrav !
Prvo;
"cazo22",
lako je dijeliti 1% na moj avatar, ali teško pametno nešto napisati. Moj GSM br. je 098xxxxx, ali u sustavu Tele2, a koji koristi repetitore HT znači ista GSM pokrivenost, samo što jedna minuta HT-a vrijedi kao 3,9 minuta Tele2, pa ti vidi što si dobio.
Drugo;
"ivana7"
dam se kladiti da si u stavrnosti draga cura i svu agresiju istreseš na forumu, odlično. Sve si točno napisala i napokon smo se složili osim u jednom detalju; nikada nisam bio djelatnik HT-a, ali profesija mi je komutacije pa smo surađivali nekada kao parnteri, ili kao što su me okarakterizirali kao A-partner, a zato mi i smeta što se uništavaju i kradu . Osobno sam dobro prošao kao A partner .
Na jednu drugu stvar moram skrenuti pažnju tebi, ali i svima na forumu;
Nisu ljudi ( djelatnici ) krivi za loše poslovanje, 3maja, Đakovštine…., uvijek i samo uvijek je kriva uprava.
Kako možeš reči za djelatnike 3maja; " – radnike i inženjere nikako na ulicu, treba im kupiti ovce i koze i poslati ih u planinska bespuća "
"ivana7" ovako ispada da cijeniš i voliš samo novac, a gdje su ljudi, planine i bespuća ?
Uljanik – zašto je pozitivan primjer ? Samo zato štu Uprava nezna za mito, a ništa pametniji nisu od 3maja ili Kraljevice. Njihov moto je uvijek bio; "ako je drugima dobro biti će i nama "
Ugledaj se na Ivanu Orleansku možda progledaš !