To je stvarno joker… jesi li svjestan koliko love ta firma duguje? Porast prihoda im je posustao. Moglo bi biti gusto.
Ali možda ga naši institucionalci napumpaju da se izvuku iz toga.
[/quote]
Mirovinci su već izašli, ostao samo AZ.
Duguju puno 970 mil kn od toga polovica dolazi na naplatu tek za 4-7 godina znači imaju vremena, da smisle kako će to vratiti.
To je firma koja je počela iz ničega, iz dugova i uspješno se pozicionirala u visoko profitabilnom sektoru u koji se teško ulazi ali kad se uđe onda je teško izgubiti poziciju.
Recesija je zaustavila agresivniji rast ali vidljivi su pozitivni pomaci u poslovanju.
Ako uspiju doći do svježeg beskamatnog kapitala, moji targeti za OPTE su luđački.
[/quote]
Zbog čega misliš da je fiksna telefonija visokoprofitabilan sektor ?
Kako doći do beskamatnog kapitala ?
DLKV, VDKT, HDEL, ATPL, ULPL, JDPL, KORF, BLJE, ZVZD i joker OPTE.
Sve su dionice koje su u početnoj fazi rastućeg trenda ili u fazi kosolidacije, ja vjerujem da bi svaka od njih mogla ove godine narasti više od 50%.
– ovo mi više izgleda kao reklama portfelja.
– vi vjerujete kako bi svaka od nabrojanih dionica mogla ove godine narasti više od 50%.
– evo mene niti ne zanima koliko će narasti koja dionica.
– ali jako važno mi je pronaći dionice koje imaju :
– prihvatljiv p/e i bvps,
– rast prodaje i prihoda,
– povećanje neto dobiti,
– porast kapitala,
– mali dug ili da se isti smanjuje,
– div. prinos, poželjno da svake godine raste,
– ima tu i još nekih sitnica ali ove gore su mi ipak najvažnije.
– eto tražim dionice koje će mi zadovoljiti većinu gore navedenih uvjeta.
– ako tko ima ideju ?????????????
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ovo ne zadovoljavaju ni APPLE ni CISCO recimo, a kamo li dionice na burzi kakva je hrvatska
kolega zar mislite da bi se ZABA ulazila u mutne poslove?
Naravno da ne, poštena je to banka [cool]
Nije valjda da se već zaboravilo na ono doba kad su pumpali cijenu dok je Luković iskrcavao svoje dionice?
– ali jako važno mi je pronaći dionice koje imaju :
– prihvatljiv p/e i bvps,
– rast prodaje i prihoda,
– povećanje neto dobiti,
– porast kapitala,
– mali dug ili da se isti smanjuje,
– div. prinos, poželjno da svake godine raste,
– ima tu i još nekih sitnica ali ove gore su mi ipak najvažnije.
– eto tražim dionice koje će mi zadovoljiti većinu gore navedenih uvjeta.
– ako tko ima ideju ?????????????
DIOKI
Ova dionica sigurno nema (trenutno) navedene pokazatelje koji su tebi primarni, ali mislim da ima strašnog potencijala. Dio cash r-a izdvojit za cijenu od 110 kn mislim da je više nego prihvatljiv rizik. Ali ponavljam ako se gleda vizionarski,a ne po gore navedenim crticama.
TNPL i ERNT
Evo sjetih se jedne smijesne situacije koja se dogodila 97′ – Exportdrvo – Horvat kupuje za Kutlu – uvjerava tadašnje dioničare da je to fair value za dionicu, danas kada pormatram to,dobra lova mogu reći [thumbsup]
Srdačan pozdrav
Obzirom na sastav portfelja provjeri ADRS-P-A i ako se uklapa u tvoj pogled na investiranje obzirom na sigurnost investicije mislim da ti je 10% za ovu godinu pristojan prihod. A dividenda može biti samo plus.
– ne volim taj adrs,
– imate zakone o pušenji i stalne restrikcije koje će utjecati na smanjenje prodaje, a time i dobiti.
– ove godine će i država puno love izgubiti zbog toga zakona i kafića, naročito u zimskom periodu.
– i uvijek kada država ne bude imala love, a stalno je nema, mogu se uvijek očekivati dodatni nameti poreza na cigarete.
– ta firma nikada nije isplatila poštenu dividendu.
– cijena te dionice nikada nije bila na nekim velikim visinama.
– ali slažem se da rade o.k., samo su im dividende smiješno male.
– I love this game.
Pozdrav !
Može neko kratko objašnjenje sa svaku od ovih ili barem za sektor. Hvala.
Dalekovod je već par mjeseci prema TA u rastućem trendu što pokazje i ADX na tjednom grafu. Reultati poslovanja su bolji nego što su bili kad je bio na ATH.
Narudžbe novih poslova za građevinare su dotakle dno krajem prošle godine i nove investicije države bi trebale biti pokretač rasta dionica. Neke od navedenih su na 10% ATH što je meni jedna od garancija sigurnosti ulaganja i potencijala rasta.
Brodari su također preokrenuli iz padajućeg trenda u fazu akumulacije. Vozarine lagano rastu i trebale bi rasti bar još mjesec dana i doseći novi vrh ( prijeći 4661 bodova). Prema nekim mojim analizama to bi brodarima omogućilo rast od najmanje 30% u narednih mjesec dana.
Od svih analiza meni je draži moj osjećaj a on mi govori da bi se moglo dobro zaraditi.
Mirovinci su već izašli, ostao samo AZ.
Duguju puno 970 mil kn od toga polovica dolazi na naplatu tek za 4-7 godina znači imaju vremena, da smisle kako će to vratiti.
To je firma koja je počela iz ničega, iz dugova i uspješno se pozicionirala u visoko profitabilnom sektoru u koji se teško ulazi ali kad se uđe onda je teško izgubiti poziciju.
Recesija je zaustavila agresivniji rast ali vidljivi su pozitivni pomaci u poslovanju.
Ako uspiju doći do svježeg beskamatnog kapitala, moji targeti za OPTE su luđački.
Kako znaš da su svi mirovinci osim AZ izašli? Imaš uvid dublje od top 10?
A kako su krenuli za 4-5 godina neće uspjeti zaraditi ni 20% od toga što će doći na naplatu.
Nadam se da se varam jer ne volim monopol koji drži HT.
I kakvi su to luđački targeti? IPO cijena?
P.S. Beskamatni kapital? Gdje toga ima? I ja bih malo [lol]
mislim da ti je 10% za ovu godinu pristojan prihod. A dividenda može biti samo plus.
– evo već sam u plusu +7.83% .
– tu sam uključila div. ht-a.
– cilj mi je cca +20% .
– ali to zbilja ne ovisi o meni već o tržištu.
– I love this game.
Pozdrav !
Dalekovod je već par mjeseci prema TA u rastućem trendu što pokazje i ADX na tjednom grafu. Reultati poslovanja su bolji nego što su bili kad je bio na ATH.
Narudžbe novih poslova za građevinare su dotakle dno krajem prošle godine i nove investicije države bi trebale biti pokretač rasta dionica. Neke od navedenih su na 10% ATH što je meni jedna od garancija sigurnosti ulaganja i potencijala rasta.
Brodari su također preokrenuli iz padajućeg trenda u fazu akumulacije. Vozarine lagano rastu i trebale bi rasti bar još mjesec dana i doseći novi vrh ( prijeći 4661 bodova). Prema nekim mojim analizama to bi brodarima omogućilo rast od najmanje 30% u narednih mjesec dana.
Od svih analiza meni je draži moj osjećaj a on mi govori da bi se moglo dobro zaraditi.
[/quote]
"Narudžbe novih poslova za građevinare su dotakle dno krajem prošle godine i nove investicije države bi trebale biti pokretač rasta dionica."
Na čemu se ovo temelji. Koliko ja vidim ta država nema novaca da isplati regres i božićnice, a kamo li da gradi infrastrukturu.
"Brodari su također preokrenuli iz padajućeg trenda u fazu akumulacije. Vozarine lagano rastu i trebale bi rasti bar još mjesec dana i doseći novi vrh ( prijeći 4661 bodova)"
Možda dosegnu i 7000. Meni se čini da se BDI stalno vrti oko 3000. Šta će ga podići preko 4661 ?
Zbog čega misliš da je fiksna telefonija visokoprofitabilan sektor ?
Kako doći do beskamatnog kapitala ?
HT kao lider sektora s 73% udjela je visoko profitabilna firma. Na temelju toga se može reći da je telefonija visokoprofitabilan sektror.
Ako Optima preživi fazu rasta i ulaganja u vlastitu infrastrukturu i ona će biti visokoprofitabilna.
Do kapitala se može doći dokapitalizacijom, Optimi su bile u planu dvije od po 150 mil kuna u 2008g i 2009g koje su propale zbog nereda na tržištima kabitala u protekle dvije godine.
Drugi način je ulazak streteškog partnera tj. nekoga tko će prepoznati potencijal i dati lovu u zamjenu za ulazak u vlasničku strukturu.
U bilanci OPTE najveći teret su financijski rashodi 88 mil kn u 2009g, u 2009g EBITDA je bio 22 mil kn a u 2010g se očekiva EBITDA OD 65 mil kn.
Dio cash r-a izdvojit za cijenu od 110 kn mislim da je više nego prihvatljiv rizik. Ali ponavljam ako se gleda vizionarski,a ne po gore navedenim crticama.
TNPL i ERNT
– o.k. je imati u portfelju i nešto nelikvidnih dionica.
– ali i tu gledam na tu dividendu.
– tako da mi zbilja nije prihvatljiv taj rizik za dioki.
– ali ako se tu bude nešto kuhalo onda ući na vrijeme.
– ovako mi je stvarno bezveze ući u dionicu i čekati tko zna koliko veremena neki pomak.
– ERNT.
– e toga sam imala nešto otprije, dosta nadokupila nakon objave o velikoj dividendi i sada prodala po dobroj cijeni, da sam barem prodala i ht, ali nisam.
– e sada ako cijena padne na ernt, zbilja ga je šteta ne kupiti ponovno.
– nego me zanima što mislite na kojoj cijeni bi bilo pametno kupovati ht ?????????
– I love this game.
Pozdrav !