– samo što burza ne radi 365 dana u godini, pa računica ne stoji.
– ali ako to kombinirate s kladionicom 365 dana, onda je o.k.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
kolegice,
kombiniram sa konjskim trkama.
[/quote]
– najgluplja stvar koju sam vidjela u životu.
– zar stvarno igrate na one crtiće od konjskih utrka u kladionicama ????????????
– I love this game.
Pozdrav !
ps. ja burzu smatram kao svojevrsnu kompjutersku igricu…
znate ono – imate malog vojnika i idete okolo, pucate i nabildavate svoj lika…
moj lik je moj portfelj.
– evo ovako treba doživljavati ovu burzu.
– kao igricu.
– i ja ispod svakog posta napišem kako volim ovu igricu.
– jer stvarno se i igram na ovoj burzi.
– a usput se nešto i zaradi.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana tigrus je i tebe prešišao najavljuje 350% godišnje svaka čast tajgr [thumbsup]
– nekada se je moglo zaraditi i puno više od tih 350% godišnje.
– ali ne možete ratovati protiv trenda.
– pa je došla kriza, i tu je bila umjetnost sačuvati kapital.
– pa je prošle godine trebalo imati hrabrosti ući 100% u dionice.
– a sada imamo neku ravnu crtu, neki vide rast crobexa na 2.800 a drugi pad na 1.700 bodova.
– ili te iste investitore možemo podijeliti na one u dionicama ili kešeolovce pa sada se navija za ono što nam najviše odgovara.
– ali evo i treći mjesec pri kraju a ja u pozitivi tek cca 7.5% .
– ne vjerujem kako ću ove godine učiniti neki veliki prinos jer strah je vrag.
– i ja se bojim jednog većeg pada pa sam zbog toga, a i zbog situacije u ovoj državi pretežno u o.k. dionicama, a te zbilja neće puno rasti, bar ja tu ne vidim neki veći rast.
– np. ht, a i janaf me je razočarao, ne vidim rast ni na ernt.
– mogli bi brodari nešto napraviti, ali ako se dignu brodarski indexi, a i to je upitno.
– a s druge strane opet ne ulazim u dionice tipa đakovštine ili građevinare gdje su mogući veliki prinosi, ali tu su svakako mogući i pono veći gubitci.
– eto opet se vraćam na prognozu za ovu godinu,
– ako uspijem napraviti 20% prinosa biti će sigurno i više nego dobro.
– ali to je burza, sve se može promijeniti i za jedan sat.
– I love this game.
Pozdrav !
20% na 5 mil kn je sasvim lijepi zalogaj od 1 mil kn.Bitno da bude sigurno iako nikada nije sigurno.
2008.koja je dovoljna opomena.
Ali kada bi sa cca 100 kkn zaradio 20% onda je to 20 k.kn godišnje i burza postaje gubitak vremena.
Na KOES sam skinuo gotovo 100% u šest mjeseci,na ELPL 40% u šest mjeseci,u trejdanju na DKVS
sam skinuo 1.000 kom DKVS,"zaradio" sam virtualno preko 30% na dkvs sa ostatkom,na LPLH
očekujem 30% do 40% do dividende HT,na ELPR nikada ne možeš znati kada će preuzimanje ,VUPIK bi
trebao na 200 u slijedečih šest mjeseci.
Pojaviti će se još pokoji trejderski đir kao na DKVS.
Uz predpostavku da DKVS u likvidaciji donese o kn imam porast vrijednosti od 10%.A ako DKVS
u preuzimanju sa eventualnim hapyendom onda bi mogao ostvatiti dobit od preko 100% kvartalno.
Na sadašnjoj ZSE svaki ziheraški pristup kojeg ima Ivana je najgori mogući pristup.Naravno ako imate 5 mil kn treba kupiti desetak dobrih firmi koje imaju stabilno poslovanje i ne buljiti
u monitor.Staviti svoje targete i za dvije godine doći uzeti 10 mil.
HT je započeo s padom, sad je na 319,07 kn
gdje je brutalni kapital tigrus koji je jučer kupio preko 1000 komada HT-a na 320 kn? mogao bi danas izgubiti sve bureke koje je istrejdao ovaj mjesec [cry]
gdje je brutalni kapital tigrus koji je jučer kupio preko 1000 komada HT-a na 320 kn? mogao bi danas izgubiti sve bureke koje je istrejdao ovaj mjesec [cry]
– ht je pao i puno niže od toga.
– ali zar ćemo se sada veseliti jer je našem susjedu gospon tigrusu krepala kravica ?????????
– a vidim po ocjenama kako u tome uživa i šira burzovna publika.
– glavno je pitanje što sada učiniti, a ne pogriješiti.
– imam i ja puno toga ht-a.
– I love this game.
Pozdrav !
Pa,prodati danas jer mnogi kapitaliziraju,onda će ponovno unutra jer je ugodno.
– ht je pao i puno niže od toga.
– ali zar ćemo se sada veseliti jer je našem susjedu gospon tigrusu krepala kravica ?????????
– a vidim po ocjenama kako u tome uživa i šira burzovna publika.
– glavno je pitanje što sada učiniti, a ne pogriješiti.– imam i ja puno toga ht-a.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Za tebe ne znam imaš drukčiji stil ulaganja od Tigrusa….siguran sam da je Tigrus prodao na nekih 316kn,jer mu je TA kazala da je preokret trenda [cool]
Pa,prodati danas jer mnogi kapitaliziraju,onda će ponovno unutra jer je ugodno.
– velika kapitalizacija na 14 milijuna prometa.
– i sada kada oduzmemo ht, koliki vam je ukupni promet ????????
– a i ja prodajem neke dionice, ali jednostavno ne ide, a jeftino nedam.
– I love this game.
Pozdrav !
Fale nam novi igrači [thumbsup]
Na sadašnjoj ZSE svaki ziheraški pristup kojeg ima Ivana je najgori mogući pristup.
– možda i nije, ipak je velika razlika u velićini moga i vašeg portfelja.
– sasvim je opravdano i vaše ulaganje tipa kocke sve ili ništa jer i vi želite imati veliki portfelj.
– a jednog dana ako budete imeli sreće i to uspijete stvarno je šteta opet pogubiti te novce na vaš tip investiranja.
– ipak sam ja zaradila ovaj portfelj na našoj burzi, znaći može se zaraditi.
– ali trenutno za tako nešto siguno nisu vremena.
– zbog tog sam u defenzivnim dionicama i vodim portfelj slićno fondovskoj industriji.
– to je zbilja jedan i više nego dosadan naćin investiranja.
– ali sada će mi početi pristizati dividende od kojih mogu lijepo živjeti.
– a kada dođete do te faze da se može živjeti od dividendi tada se možete posvetiti samo ovome poslu .
– i potpuno je pogrešan naćin tu pisati ako imate 100.000kn tada je velika greška ako zaradite samo 20% na kapital, ali ako to radite s 5 milijuna onda je o.k. jer ćete zaraditi 1 milijun.
– pa ljudi nemaju love.
– ali ako se zaradi tih 20% na 100.000kn i još se uštedi od plaće ili digne neki kredit i to upuca u burzu za 5-10 godina se može imati sasvim solidan portfelj.
– samo tu dođu i neke krize i korekcije i pad cijene dionice.
– vi ste barem bili iskreni i napisali ste kako ste izgubili 90% ,
– i moj stil ulaganja je također pretrpio gubitke, ali podnošljive, sve to smo ja i vi već više puta ponovili na ovim stranicama.
– a ono što je najbolje, znati ćemo za par godina.
– do sada sam radila i više nego o.k. zaradila kad se moglo zaraditi, u krizi izgubila ali ne previše, na vrijeme se nakrcala dionicama.
– a što dalje, zbilja nemam pojma, zbog toga radim tako kako tu i pišem ziheraški, a to nikako ne znaći da i vi isto tako radite.
– I love this game.
Pozdrav !
@lopina
ziheraški način je trenutno naj bolji za zaštititi svoje ulaganje u ova turbulentna vremena,posebno u situaciji koja je prisutna u ovom trenutku na našoj burzi -ako je možemo tako nazvati gledajući promete ..
Gledajući trenutno stanje u gospodarstvu RH i ekonomske pokazatelje koji nam se dijelimično prikazuju u javnosti -usudio bih se reći da može doći do laganog klizanja crobia na niže razine a tako i cijena dionica -stoga opreza nikad dosta,za primjer smo imali i neke dionice iz građevinskog sektora koje su na osnovama nepotpunih informacija većinu ulagača pretvorile u dugoročnije investitore nego su to očekivali,a i dio srestava koje su uložili ne donosi profit već podeblji minus.