Nema potrebe hvaliti se rezultatom. Na burzi kao i u sportu rezultat govori sam za sebe. Ako je kolega Tigrus tako siguran u svoje sposobnosti i ako bez problema radi 150% godišnje onda ne mora sam sebe prezentirati jer ćemo za par godina ionako svi znati za njega. S takvim prinosom mu neće dugo trebat da i Todorića prestigne. Samo naprijed [thumbsup]
[lol]
dobra! [thumbsup]
[/quote]
kolega, znate Vi onu :
"u svakoj sali, ima sale"
Tigre na padajućem tržištu u onim suludim vratolomijama moglo se zaraditi čak i više nego u rastućem tržištu (osobno sam dosta dobro popušio)
ma nije bas.
odbijanac ti je cca +10%, i to ako uspijes prodati dionicu.
zahebano je delati u padajucem trendu.
ali moze se, ako znas… ali moras jako dobro znati i jako puno znati.
sta fali danas na HTu – kupis za 286 ujutro i gledas kroz prozor, a ono raste i raste…
[/quote]
Tigre ja sam se upoznao sa TA kroz 2008. Odnosno moj poznanik kad je crobex pao ispod 3800 tri puta je grebuckao po dnu po raznim uglednim analitičarima ko iz topa je izvalio ode crobi na 3200. Ja počeo malo čačakt po TA i sve mi je to bilo špansko selo trokuti,ravnala,klinovi i ostale formacije. I tako padne crobi na 3200 a ja ovdje na forumu počeo drvit da neću kupovati dok se trgovanje ne smiri tj da se index kreće uglavnom do 1% + – i da je pola dionica crveno pola zeleno. I tu nedjelju naletim na priku popili par piva i ovi meni o otporima preprodanosti svjetskih indexa u svakom slučaju meni totalni zaokret ,još doša kući a ono na TV prikazuju ekipa sa ZSE padajući klin i ponavljaju gotovo identičnu priču od popodneva meni je bila skuhana kaša te odluka o sutrašnjem kupovanju dionica.
09:45 postavljam nalog na DLKV 800 ipak predomišljam se jer se ask opasno nakupio i prodavača ko u priči a bid baš i nije bio bog zna kakav. Prođe mi DLKV po 780 i proleti skoro momentalno na 720-730 popizdejšn ja i lupanje po asku i postavljanje naloga.Otiša skuhat kavu a ono ima sam šta i vidit započelo je lupanje po asku i krenuo dlkv krenulo sve nije imalo šanse da ti prođe nalog na bidu samo si mogao lupat po asku i to je bilo upitno jer su se neki nalozi nestajali pred stampedom. Tako ja unovčim DLKV nakon kratkog vremena a ostanem u ATPL i JDPL. Ne da sam prolio kantu sa mlijekom (imao sam dobit na ATPL i JDPL oko 40%) ne da sam prolio kantu sa mlijekom nego sam razbio kantu i srušio štalu.
Za predugo zadržavanje dionica kriv sam sam ali ipak pao sam pad euforiju foruma i stvarno sam mislio da crobex ne može ispod 3200 i da je to neko apsolutno dno.
E sad da sam bio racionalan i da sam prodao sve sa 15-20% dobiti di bi mi bio kraj.Na brodarima sam imao još pokoji biser proljevaljnja mlijeka izmičem se na kupnji po 700 pa kupujem po 900 te prodajem po 800.
Tako da se moglo i uć na vrijeme i izać na vrijeme ali pohlepa mi devastirala portfelje.Od tada je na snazi parola "veže me sentinmentalnih xy % za dionicu" i sva trgovanja pozitivno završila od tada. I vratio sam se svom osnovnom "investiranju" korekcijom do erekcije.
Tigre na padajućem tržištu u onim suludim vratolomijama moglo se zaraditi čak i više nego u rastućem tržištu (osobno sam dosta dobro popušio)
ma nije bas.
sta fali danas na HTu – kupis za 286 ujutro i gledas kroz prozor, a ono raste i raste…
[/quote]
Ne da mi se ni tražit kolko je iznosio ht kad sam pisao da sam shvatio da će ht samo rast i rast, bez šanse za suvislom korekcijom. Crobex je skakao i gore i dolje, a ht je samo rastao i rastao. Polako al sigurno. Kao da ga neka čudna mašinerija goni.
Ah da, pa goni ga mašinerija – fondovski novac. Toliko o TA za ht.
Da je više likvidnosti u cijelom sistemu ne bi ni neke druge vrednije dionice zaostajale. No kako nam je situacija kakva je, omf se orjentiraju uglavnom na ht, dok ostalo tako leluja gore dole. Zato TA za ht nije nekakva velika filozofija. Radi se više o svojevrsnoj nužnosti procesa.
Prelijepo kolega Nikson, ako i dalje želiš prinos 30% u godini dana uz nagradu meni 25% tvoje čiste dobiti slobodno se javi….
ma nije bas.
[/quote]
Ne da mi se ni tražit kolko je iznosio ht kad sam pisao da sam shvatio da će ht samo rast i rast, bez šanse za suvislom korekcijom. Crobex je skakao i gore i dolje, a ht je samo rastao i rastao. Polako al sigurno. Kao da ga neka čudna mašinerija goni.
Da je više likvidnosti u cijelom sistemu ne bi ni neke druge vrednije dionice zaostajale. No kako nam je situacija kakva je, omf se orjentiraju uglavnom na ht, dok ostalo tako leluja gore dole. Zato TA za ht nije nekakva velika filozofija. Radi se više o svojevrsnoj nužnosti procesa.
[/quote]
Mislim da trgovanje u idućem BEAR martketu za nekih 10g. i neće biti jako teško…
Postoji jednostavan princip i za kojih par godina imat ćete priliku kupovati knjigu kako kupovati u bear marketu i kako prodavati….
ma nije bas.
[/quote]
[/quote]
Mislim da trgovanje u idućem BEAR martketu za nekih 10g. i neće biti jako teško…
Postoji jednostavan princip i za kojih par godina imat ćete priliku kupovati knjigu kako kupovati u bear marketu i kako prodavati….
[/quote]
Princip je malo složeniji ako se detaljnije formulira naslov pa izgleda ovako:
kako kupovat u bear marketu i kako prodavat na slabo likvidnom tržištu, s lošim ekonomskim prognozama!
Budimo realni, velika razlika je kupovat i prodavat u bear marketu na različito koncipiranim tržištima, npr u recimo sad-u, brazilu i hrvatskoj. Skoro kao nebo i zemlja.
Prelijepo kolega Nikson, ako i dalje želiš prinos 30% u godini dana uz nagradu meni 25% tvoje čiste dobiti slobodno se javi….
vidis, ja sam skuplji…
40:60 se dijeli zarada.
60% investitoru.
s time da je prinos 10tak % mjesecno…
ne garantiram, ali je vrlo vjerojatno.
http://www.seebiz.eu/hr/banke/erste-group-slovenske-dionice-najskuplje-u-regiji,65638.html
Slovneci su preskupi, ima ko nije. [thumbsup]
Tigre i splite vas dvojica to zaozbiljno mislite?
Pošto se ne mogu ozakoniti kamate od 30% godišnje ajmo sklopit ugovor od 5% plus godišnja inflacija, a za ostalo što bude bit će.
Tigre i splite vas dvojica to zaozbiljno mislite?
Pošto se ne mogu ozakoniti kamate od 30% godišnje ajmo sklopit ugovor od 5% plus godišnja inflacija, a za ostalo što bude bit će.
Ne, peremo ti mozak, ha ha
Nema potrebe hvaliti se rezultatom. Na burzi kao i u sportu rezultat govori sam za sebe. Ako je kolega Tigrus tako siguran u svoje sposobnosti i ako bez problema radi 150% godišnje onda ne mora sam sebe prezentirati jer ćemo za par godina ionako svi znati za njega. S takvim prinosom mu neće dugo trebat da i Todorića prestigne. Samo naprijed [thumbsup]
[lol]
dobra! [thumbsup]
[/quote]
kolega, znate Vi onu :
"u svakoj sali, ima sale"
[/quote]
neznam tu poslovicu ….
da li sam zbog toga loš investitor? [lol]
nego, gdje je ta korekcija koju zagovaraš već neko vrijeme? [kiss]
http://www.seebiz.eu/hr/banke/erste-group-slovenske-dionice-najskuplje-u-regiji,65638.html
Slovneci su preskupi, ima ko nije. [thumbsup]
Slovenci ajmo s lovom u Hrvatsku!