Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nathane, pa zar si se i ti bacio u špekulativne vode? nije valjda da si prodao adrisa zbog ove n………..e?
Čuvaj se s tim čudom.

TNSA imam zadnja tri mjeseca, a i u medjuvremenu sam dokupljivao… nisam prodao ADRS, on je osnovica portfelja i nedam ga prije 7k. Znas da se ne slazem s tobom da je TNSA n………………a. Zapravo vrijeme ce pokazati koliko je ovo perspektivna dionica. Raspitaj se malo… vidjet ces [smiley2]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Ja sam u dilemi, je li bolje uloziti u LLRB ili TNSA? Ajde dajte me malo navlacite?

Neuspjeh je najbolji lijek za umišljene i prepotentne

Dobra, dobra, ha,ha,ha,ha,ha[smiley2][smiley2][smiley2]
I to zbog nedostatka smisla za humor, pha,ha,ha

Kolega Fedore… sta vase pronicljive formule kazu za dionicu TNSA a sta za MMTZ? Ako nije problem izracunati [smiley6]

Ja polako izlazim iz … i ulazim u ADRS, pa možemo zajedno čekati onih 7k. (vježbam navlačenje kolega, vježbam)[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Najbolja preporuka u ovim trenucima jest dobro promotriti sta raste i cemu se odrzava cijena posljednjih tjedana na velikim prometima… boljeg best buy komentara od ovog nema [smiley2]

Opet si u pravu.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Opet si u pravu.

Medo kad mjenjamo avatar?

Ne bum ga menjal, ali ga ne znam staviti na fondovima.hr a kćerka je otišla u Finsku.

Posalji user i pass za fondove na privat pa ti promijenim

Bolje na kavicu u Astoriju pa mi objasniš?

Misli da dolazi vrijeme kada će se više ulagati u fundamentalne dionice , a polagano prolazi vrijeme špekulativnog ulaganja.
Naravno da će i jednog i drugog biti i dalje , ali misli da će se omjeri u mnogoćemu promijeniti u korist fundamentalno dobrih dionica.
Nakon ovih zadnjih događaja , a i mogućih sa još par dionica ( ovih tzv. špekulativnih ) , čini mi se da će svatko dobro promisliti prije nego uđe u novo špekulativno ulaganje.
Ono što je još važnije mislim da će prvi ( i već jesu ) fondovi poslušati ove ” dobronamjerne ” savjete nedavno od Hanfe i pastira nam Ante Samodola.
Jasno je i njima što je i tko je HANFA, i što znaći jedna takva izjava čelnog čovjeka ( o riziku ulaganja u špekulativne dionice i preporuci ulaganja u fundamentalno dobre dionice )
Opet se vraćam na pastira Antu Samodola , nije da u potpunosti odobravam njegove postupke, ali ako ga je netko poslušao mogao je na vrijeme izbjeći ovu kalvariju. I pokazalo se da je bio u pravu / ili utjecao na ovakvu situaciju. Osobno mi to odgovara jer je u mom stilu ulaganja , ali mi je sa druge strane žao onih koji ovih dana bilježe ovakve gubitke.

Davno sam napisao , čak i stavio u potpis staru latinsku poslovicu:

Qualis rex, talis grex ( Kakav pastir, takvo stado ).[smiley11][smiley11][smiley11]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Dragi forumaši,

evo nije me bilo malo duže vremena na forumu. Naime ponukan idejama o drugim tržištima odlučio sam iskušati sreću na tržištima regije. Iako sam već par godina prisutan u Srbiji ( vođenje portfelja preko Ilirike ) ipak razmatrajući situaciju na našem tržištu krenuo sam malo u obilazak regije i zasad mogu reći da smatram da je riječ o dosta nerazvijenim sustavima trgovanja i da pravi bum na tržištima tek predstoji.

Iznenadila me najviše ogromna prisutnost naših ljudi tamo. Kažu mi da im recimo dođe ( u neke brokerske kuće ) i po desetak ulagača dnevno iz Hrvatske. Naravno kupovao sam i neke dionice i mogu reći da već sad više od 60% portfelja držim na tržištima regije.

Što se tiče našeg tržišta malo ću pričekati sa IPO-om INE i ostalim dionicama koje imam u portfelju.
Moram naglasiti da je tržišna klima u Hrvatskoj u posljednjih mjesec dva izrazito nepovoljna. Većina investitora smatra da je naše tržište postalo precijenjeno mada mi nisu dali nikakve pokazatelje za to.

Gledajući dionice na zapadnom tržošto ne bi se moglo reći po nijednom kriteriju da je naše tržište precijenjeno. MEđutim razočaran sam što isplatom novca od Barra nij došlo do booma na našem tržištu čak ni u najlikvidnijim dionicama. Zakon koji je donesen da mirovnski fondovi mogu ulagati najviše 10% portfelja u strane fondove nije naišao na dobar prijem.

Sve u svemu jedino što mogu trenutno vidjeti na našem tržištu je stagnacija i letargija i bojim se da će tako ostati do dolaska INE.

Vidim da se na forumu prepucavaju razne skupine forumaša. Savjetovao bi im da se svi malo smire i pričekaju bolja vremena na burzi.

Srdačan pozdrav svima !

p.s. Naročit pozdravo onome koji na forumu fondova piše pod nickovima ( Galinčev znanac,znanac,neznanac i neznalac ) Kad ga uhvatim stavim ću ga sušiti kao pršut. Ma šala mala. Nek samo piše.

New Report

Close