Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hvala ti Warrene što si mi na vrijeme ukazao da su dionice sladoleda ipak najbolja kupnja, a ne tamo neki tranformatori koji su narasli 100% a ne 200% kao LEDO.

Pričaš bedastoće kao i obično… [lol]

Ti kao da si Buffet osobno kada ga tako dobro poznaješ… [rolleyes]
Njega ne zanima kratkoročni rast cijene dionice u godinu-dvije. Njega zanima eksploatiranje poduzeća tokom više godina, pa i desetljeća, po mogućnosti uz izdašnu dividendu koja će otplatiti ulaganje. Što misliš zašto je utrpao toliko milijardi $ u General Electric i dobio preferencijalne dionice? Zato što je dobar katolik? Zbog rasta cijene dionice? Ne nego baš zbog dividende.

Jedna od stvari koje ivana7 spominje a da stvarno ima smisla su dividendni prihodi kod dionica.
KODT pri 1000kn donosi dividendu od 9-10% godišnje, vjerojatno i više kad prestanu dobit trpati u rezervacije i kad završe investicijski ciklus.

LEDO dividenda čak i pri najnižoj cijeni dionice ove godine ispadne jadnih 3 i kusur %.

KODT kao dionica ima svoje mane, to sam više puta ustvrdio, ali kao poduzeće se LEDO ne može mjeriti. Voliš fundamentalnu analizu pa analiziraj… Uvijek bih radije izabrao KODT po 950kn nego LEDO po 2700kn. Ti slobodno i dalje kupuj LEDO i uživaj u lizanju dok im promet pada.

Btw, sada pri ovim cijenama ne bih kupio ni jednu ni drugu [wink]

ti spadaš u one koji su kupili na na dnu i prodali na vrhu,naravno razlog – imate znanje

Znaju oni, kolega, ne treba sumnjati, samo još trebaš saznati iz kojeg fonda crpe ta svoja (sa)znanja.

LEDO kojeg kriza ne bi trebala puno dirati ove godine pad prihoda 5% i pad dobiti 14%.
KODT u kriznoj godini rast prihoda 20% i rast dobiti 20%.

Što bi Buffet odabrao, pitam se pitam… [lol]

Ledo je narastao sa 2500 na 7500. svima kojima je skup mogli su slobodno prodati sve količine iznad 7K već tjednima i nadokupljivati KODT po 2000 do 2300. Ah te brutalne zarade, nikad dosta.

Hvala ti Warrene što si mi na vrijeme ukazao da su dionice sladoleda ipak najbolja kupnja, a ne tamo neki tranformatori koji su narasli 100% a ne 200% kao LEDO. Neki bez znanja su mi govorili da se neću usrećiti s LEDOM i već 7 mjeseci tupe istu priču, a ono Ledo u inat svaki mjesec po jednu tisućicu AP AP AP. Nije im za zamjeriti, nisu čitali knjige o DELUXE dionicama. nego…. tako je to na burzi, neki su raspordali na crobex 1350 (sve dokumentirano na ovom topicu) a neki su se upravo tada sumanuto krcali ledom po 2500 do 3500.

p.s.Ledo nema pad dobitiu odnosu na prošlu godinu. Al koga to uopće briga kada je dionica odradila hm… BRUTALNIH 200%
[cool] [thumbsup]
[/quote]

Dionica je odradila, problem je što ti nisi odradio 200%, hehe.

Nego kad se već hvališ, da te pitam, jel pokrilo minus iz 2008. godine?
[/quote]

itekako. sa Ledom sam ostvario i više od 200%. Blizu 300%, jer sam pola količine išao sa polugom. I sada sam tu partiju kredita lijepo zatvorio.

I'LL BE BACK

Pričaš bedastoće kao i obično… [lol]

Ti kao da si Buffet osobno kada ga tako dobro poznaješ… [rolleyes]
Njega ne zanima kratkoročni rast cijene dionice u godinu-dvije. Njega zanima eksploatiranje poduzeća tokom više godina, pa i desetljeća, po mogućnosti uz izdašnu dividendu koja će otplatiti ulaganje. Što misliš zašto je utrpao toliko milijardi $ u General Electric i dobio preferencijalne dionice? Zato što je dobar katolik? Zbog rasta cijene dionice? Ne nego baš zbog dividende.

Ja sam iz istog razloga trpao Ledo po prosjeku 3000, i to pola količine sa posuđenim parama. Imao sam je u planu držati godinama do daljnjeg jer sam očekivao kako će mi kapitalni prinos + div yield na taj ulaz na kojeg sam računao da bi se trebao povećavati pobijediti kamatu. Ja ne ulažem na time frame nego na target price. S obzirom da je Ledo skočio na 7500 i ispunio sva moja očekivanja puuuuuno prije nego sam ja to bio spreman čekati rasprodao sam veći dio, a manji ostavio za do daljnjeg.

Jedna od stvari koje ivana7 spominje a da stvarno ima smisla su dividendni prihodi kod dionica.
KODT pri 1000kn donosi dividendu od 9-10% godišnje, vjerojatno i više kad prestanu dobit trpati u rezervacije i kad završe investicijski ciklus.

LEDO dividenda čak i pri najnižoj cijeni dionice ove godine ispadne jadnih 3 i kusur %.

KODT kao dionica ima svoje mane, to sam više puta ustvrdio, ali kao poduzeće se LEDO ne može mjeriti. Voliš fundamentalnu analizu pa analiziraj… Uvijek bih radije izabrao KODT po 950kn nego LEDO po 2700kn. Ti slobodno i dalje kupuj LEDO i uživaj u lizanju dok im promet pada.

Btw, sada pri ovim cijenama ne bih kupio ni jednu ni drugu [wink]

brate što ti hoćeš od mene zapravo? Zaradio sam 300% u 9 mjeseci na ovoj dionici i sad ti meni tupiš da sam trebao kupiti KODT? ne kužim… godinu dana vam svima tupim da je Ledo najjača stvar na ZSE po cijenama ispod 4K. Što još da vam obećam? Pa sve ste dobili na pladnju zahvaljujući g. Warrenu Bufettu i meni koji sam njegove ideje prenio Vama tu na forumu u najboljoj namjeri.

sve si bezglavo rasprodao na 1350 crobexa (dokumentirano na ovom topicu) i dalje tupiš po svom i nemaš znanje. Ledo je meni glavninu odradio, a manji dio nek čeka 12K, na taj dio sam i zaboravio da ga imam. A ako je nekome skup, ima priliku prodati preko 7K već tjednima, prema tome problema nema i ne vidim što je zapravo tvoj point osim što se sustavno degradiraš?

I'LL BE BACK

Mogao si radije kupiti KODT po 950-1000kn, ostaviti to na računu u SDA sljedećih 10 godina, uživati svake godine u dividendi, ne razmišljati o kratkoročnim promjena cijene dionice, ne zahebavati se sa trejdanjem, a vrlo vjerojatno bi za 5-6 godina vidio cijenu od barem 4-5.000 ili više kn.

Dakle prodavao si LEDO, ispada da za tebe ipak to nije dugoročna investicija (Buffetovska) kako si ju reklamirao mjesecima.

sve si bezglavo rasprodao na 1350 crobexa (dokumentirano na ovom topicu) i dalje tupiš po svom i nemaš znanje.

Dokumentirano je samo da sam tada imao 50% casha. Kojeg sam brzo prilikom rasta utrpao 100% u dionice. Dokumentirano je i da sam u 6 mjesecu prodao sve kad je Crobex bio preko 2200. Dokumentirano je i da sam napisao da očekujem Crobex ispod 1700. Dokumentirano je da sam rekao da će ATPL pasti. Sve što sam napisao, tako je i ispalo.

Mogao si radije kupiti KODT po 950-1000kn, ostaviti to na računu u SDA sljedećih 10 godina, uživati svake godine u dividendi, ne razmišljati o kratkoročnim promjena cijene dionice, ne zahebavati se sa trejdanjem, a vrlo vjerojatno bi za 5-6 godina vidio cijenu od barem 4-5.000 ili više kn.

Dakle prodavao si LEDO, ispada da za tebe ipak to nije dugoročna investicija (Buffetovska) kako si ju reklamirao mjesecima.

kolega ti kao da si s marsa pao, i ne kužim zakaj mi moderatori brišu postove. Izgubim dosta vremena da napišem i podastrem sve što kolege zanima i udijelim im znanja i onda se moj trud obriše. Ja sam fundamentalista, i ako smatram da mi neka dionica ima value ja je držim. ukoliko cijena naraste brže nego očekivani povrat na kapital, value se smanjuje. Brutalno sam zaradio na Ledu i bilo bi bahato ne kapitalizirati veći dio po 7400/500. I dalje navijam za rast Leda i očekuje isti, ali kako kažem.. sad mi je svejedno. I nije istina da Buffet ne prodaje dionice, Nemaš znanje.

I'LL BE BACK

ja ne mogu vjerovati da ti i dalje tupiš da je KODT po 1000 bila bolja kupnja od Leda po 2500. I kaj da ti ja sad kažem? Em si sve rasprodao na 1350 em kad si se priključio (što ti ja ne vjerujem, ali nek ti bude) si ušo u krivu dionicu a ne u najbolju=LEDO. a sve je u knjigama, samo je trebalo izučiti.

I'LL BE BACK

Hahahah, obadvojca pišete gluposti:

Guvernor – Ledo Warren Buffet bi kupio i držao 10 godina – prodao sam LEDO

Rocky – KODT će za 5 godina biti preko 5000 kuna i više + uživanje u dividendi – ne bi kupio KODT na ovoj cijeni.

E moji drukeri [lol] [lol] [lol]

Hahahah, obadvojca pišete gluposti:

[thumbsup]
Ajd glavno da nam nije dosadno na forumu, jel tako? [lol]

Informanka.

EPP program, informativno zabavnog karaktera.

– evo da vam se malo javim.
– baš se ludo zabavljam s jednom dionicom,
– a i nije da toga nemam.

– pa evo iskoristila bih ovu priliku da vas obavijestim kako imamo novu dionicu koja će brutalno rasti.
– ali ja nikako ne mogu zaboraviti i puste jedinice kojima me kitite kao da sam novogodišnja jelka.
– e zbog toga će te dragi moji investitori propustiti onaj početni rast.

– a za par dana, obavijestiti ću vas i koja je to dionica.

– a što se burze tiće, nekako mi se ćini da i danas padamo.
– a tako je uvijek bilo nešto raste nešto pada.

– I love this game.
Pozdrav !

Fino kolegice, zašto bi bili dobri, kada vas kite ovako kao što vas kite.
A niti ja nisam u boljoj poziciji, i meni same kulje daju, a to mi daju oni koji su kulje imali i sami u školi.

I onda bi da im napišem što kupujem zadnjih dana, pa i danas sam kupovao ujutro, evo u ponedjeljak ću napisati, budite strpljivi.
Ali onda očekujem bolje ocjene.

I ja se isto zabavljam na jednoj dionici, ta nije valjda da mislimo na isto gospodična Ivana7???

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close